Akvaarion sisustus: mielenkiintoisia vaihtoehtoja vesimaisemien luomiseen

Akvaarion sisustuksen tulee olla täysin luonnollista, jotta kaloille saadaan mahdollisimman mukavat olosuhteet. Akvaarion tulisi olla luonto, miellyttävä huonekalu silmillemme, mutta erityisen sopiva elinympäristö kalojen hyväksi. Kun ostat jokaisen suunnittelun elementin, sinun on harkittava päätöstäsi huolellisesti. Harkitse valmiita vaihtoehtoja lumoavan akvaarion sisustamiseen.

Akvaarion sisustus: valokuvia mielenkiintoisista ideoista

Akvaario -koristeet tekevät akvaariosta ainutlaatuisen. Erikoistarvikkeet koristavat täydellisesti vesialueen ja herättävät huomiota esteettisyydellään. Tämän artikkelin valokuvissa oleva akvaarion muotoilu edustaa monia erilaisia ​​ratkaisuja, joista jokainen vedenalaisen maailman fani löytää varmasti jotain itselleen pienoiskoossa. Harkitse koristeellisten juurien ja kuoren käyttöä, kiviä, valokuvataustakuvia, taustoja ja paljon muuta. Laaja valikoima akvaario -koristeita takaa, että jokainen löytää tarjouksesta sen, mikä vastaa hänen henkilökohtaisia ​​odotuksiaan.

Akvaariokoristeet ovat helppo tapa tehdä säiliöstäsi kauniimpi.

Akvaario -koristeet luovat ainutlaatuisen vesitilan. Jokainen elementti on ennen kaikkea korkealaatuinen viimeistely ja erinomainen estetiikka. Koristeet tekevät akvaariosta erityisen, kauniin vedenalaisen maailman ja alkuperäisen, kiehtovan sisustusesineen jokaiseen huoneeseen..

Suosittuja esimerkkejä akvaarion koristamisesta

Erilaisilla akvaario -koristeilla on myös positiivinen vaikutus tässä vesisäiliössä eläviin organismeihin. Erilaiset rakenteet, kivet pienillä luolilla ja jopa koristeelliset alukset tai linnat monipuolistavat tilaa, jossa kalat elävät päivittäin, jolloin se näyttää luonnollisesti monimuotoiselta meriympäristöltä. Useimmat kalalajit haluavat piiloutua akvaarion kulmiin ja löytää uusia piilotettuja elinympäristöjä, joten uudet koristeet ovat hyödyllisiä myös eläimille..

100 litran akvaarion erityisvaatimukset

Kun luot akvaarion, kaikki haluavat, että se ei ole vain turvapaikka kaloille ja muille olennoille, vaan myös näyttää kauniilta. Tästä syystä kannattaa sijoittaa siihen joitain koristeita. Niistä tulee paitsi tyylikäs lisä, myös kalojen piilopaikka. Kun valitset koristeita akvaarioon, ole kuitenkin erittäin varovainen. Laittamalla sopimattomia esineitä veteen voit muuttaa sen pH -arvoa ja aiheuttaa kalamyrkytyksen. Tämän välttämiseksi sinun on tutustuttava yksityiskohtaisesti tietyn laitteen ominaisuuksiin..

Tärkeä! Kun valitset akvaario -koristeita, varmista aina, että ne sopivat tietyille kalalajeille.!

Akvaarioihin sijoitetaan erilaisia ​​koristeita: sekä luonnollisia, kuten juuria, kiviä tai kasveja, että keinotekoisia, kuten linnoja tai luolia. On kuitenkin syytä muistaa, että kaikki nämä koristeet eivät sovellu kaikentyyppisille kaloille. Esimerkiksi kivet muuttavat veden kovuutta, ja juurien sijoittaminen akvaarioon voi johtaa levien kehittymiseen. Suuri osa koristeista voi muuttaa veden pH: ta. Lisäksi on muistettava, että merikilpikonnilla on täysin erilaiset vaatimukset kuin kaloilla akvaarion sisustuksen järjestämisessä..

Sinun on oltava valpas ostaessasi keinotekoisia koruja. Kaikkia linnoja, jotka näyttävät kauniilta, ei voida sijoittaa turvallisesti akvaarioon. Ensinnäkin, älä koskaan aseta akvaarioon keinotekoisia hahmoja (kuten leluja), joita ei ole suunniteltu tähän tarkoitukseen. Tämä voi aiheuttaa kalamyrkytyksen..

Akvaarion koristelu kasveilla

Akvaariokasvit ovat enemmän kuin vain vesisäiliön koristelu. Ne ovat olennainen osa jokaisen akvaarion ekosysteemiä. Kasvit imevät ravinteita vedestä ja maaperästä, vähentävät nesteen hiilidioksidia ja vapauttavat happea.

Jaavan sammal (Taxiphyllum barbieri)

Jaavan sammal voi kellua vapaasti vedessä, kiinnittyä kiviin tai juuriin, joten se voidaan sijoittaa mihin tahansa akvaarioon. Lisäksi se vaatii hyvin vähän valoa ja sietää monenlaisia ​​veden kovuustasoja ja lämpötiloja. Tämä tekee siitä sopivan lähes kaikkiin akvaarioihin..

Anubias (Anubias barteri var. Nana)

Jos mahdollista, anubiat on kiinnitettävä muihin kasveihin, koristeisiin tai juuriin, mutta ne voidaan istuttaa suoraan soraan. Useimmilla lajeilla on alhainen veden kovuus ja ravinteiden tarve ja ne toimivat hyvin hämärässä.

Cryptocoryne wendtii

Cryptocoryne on kotoisin Sri Lankasta ja kasvaa jopa 30 cm korkeaksi. Se on nopeasti kasvava kasvi, joka voi menestyä hämärässä ja monenlaisella veden kovuudella. Sopii melkein mihin tahansa akvaarioon, erityisesti uuteen, jossa se poistaa nopeasti tyhjyyden tunteen. Saatavana useissa eri muodoissa ja väreissä.

Nurzan (Vallisneria)

Nauhan korkea, kapea muoto tekee siitä ihanteellisen kasvin suurten akvaarioiden taka -alueille. Tiettyjä lajeja valittaessa on kuitenkin oltava varovainen, koska joidenkin kasvien lehdet voivat olla jopa 150 cm pitkiä. Toimii hyvin hämärässä ja kasvaa hyvin hiekkaisella maaperällä. Sitä löytyy usein useimmista lemmikkikaupoista, koska se kehittyy jopa kovassa vedessä..

Levät (Aegagropila linnaei)

Leviä ei yleensä suositella akvaariossa, lukuun ottamatta pallomaisia ​​koristeellisia ja hitaasti kasvavia lajeja. Nämä vaatimattomat, ohuet sammalipallot ovat katkarapujen ruokalähde ja sopivat myös ihanteellisesti nanoakvaarioihin. Ne voidaan puhdistaa helposti huuhtelemalla juoksevan veden alla. Varmista vain, että vesi ei ole lämmin, koska pallomaiset oksat eivät pidä tästä..

Akvaarion koristelu naarmuilla

Aasian alppiruusujen juurilla, jotka ovat luonnostaan ​​vedenkestäviä, on ainutlaatuinen muoto. Ne ovat akvaarion koriste, piilopaikka kaloille ja ruoka vesieliöille. On monia etuja:

  • luoda loistava turvapaikka kaloille;
  • ainutlaatuinen muoto on tyylikäs sisustus;
  • sopii kaikille biotoopeille;
  • ihanteellinen sammalien istuttamiseen;
  • harmonisesti yhdistettynä sellaisiin kasveihin kuin anubias, microoria.

DIY akvaarion koristelu: hyödyllisiä vinkkejä

Aloita akvaarion pohjasta. Soraa ei saa värjätä keinotekoisesti, vain tavallista soraa, kuten harmaata tai valkoista. Sitten voidaan sijoittaa suurempia akvaarioon sopivia kiviä, kuten graniittia tai basalttia.

Juuripuuta voidaan käyttää, mikä on erittäin sopiva koriste makean veden akvaarioon. Älä unohda kookospähkinää, puolet siitä voi tulla kalojen luonnolliseksi turvapaikaksi. Puu tulee ostaa lemmikkikaupasta, ja itse kerätty puu voi vapauttaa epäpuhtauksia. Sora, kivet, puu on keitettävä perusteellisesti ja tarvittaessa lisättävä veteen hieman suolaa.

Kasvit on sijoitettava siten, että ne eivät piiloutu toistensa taakse, eli korkeimmasta päästä alhaisimpaan. Esimerkkejä edestä kasvavista kasveista ovat: pienet suot, kääpiöanubiat. Keskellä kasvavat kasvit: Reineck -vuorotteleva, vesikabomba, echinodorus. Takana kasvavat kasvit: argentiinalainen elodea, aponogeton crispus. Älä unohda laittaa akvaarioon keinotekoisia vihreitä, kipsikiviä, värillistä soraa, laivoja jne..

Amatööri- ja ammattikasvatus olentoja akvaarioissa on erittäin suosittua. Monet ihmiset eivät voi kuvitella viettävänsä vapaa -aikansa eri tavalla kuin omassa akvaariossaan. Harkitse mielenkiintoisia vaihtoehtoja todellisten akvaarioiden suunnitteluun henkilökohtaisen inspiraation saamiseksi..