50 luovaa ideaa tallennusjärjestelmien järjestämiseen

Tallennusjärjestelmiä ei ole koskaan liikaa. Tätä mieltä ovat myös suurten yksityisten talojen omistajat, joissa voidaan varata erillinen huone tavaroiden säilyttämiseen, ja ne, jotka «onnekas» sinulla on pieni asunto, jossa jokainen neliösenttimetri on leikattava pienen hyllyn varustamiseksi. Tarjoamme huomionne vaikuttavaan valikoimaan käytännöllisiä ja toiminnallisia projekteja säilytysjärjestelmien luomiseksi erikokoisiin ja -rakenteisiin taloihin ja huoneistoihin. Ehkä jotkut heistä ovat sinulle jo tuttuja, kun taas toiset näet ensimmäisen kerran, joka tapauksessa ne kaikki ovat läpäisseet ajan testin sekä vahvuuden ja käytännöllisyyden testin. Sisusta kotiisi mukavasti ja mukavasti – hanki inspiraatiota ulkomaisten ja kotimaisten suunnittelijoiden projekteista.

Järkevä ja ergonominen varastointi

Säilytysjärjestelmät makuuhuoneessa

Lähes mihin tahansa makuuhuoneeseen on asennettu vaatekaappi tai koko vaatekaappi vaatteiden, liinavaatteiden ja asusteiden säilyttämistä varten. Useimmiten nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan riitä, koska olisi kätevää säilyttää täällä, nukkumis- ja lepohuoneessa, ylimääräisiä huopia tai peittoja, vuodevaatteiden vaihtoa tai tyynyjä yöpyville vieraille. Kaikki nämä tavarat mahtuvat sängyn pohjassa oleviin laatikoihin..

Laatikot sängyn alle

Se voi olla joko täysin sileitä laatikoita, joissa on tuskin havaittavia reikiä avaamisen helpottamiseksi, tai ulosvedettäviä laatikoita, joissa on varusteet – paino riippuu sängyn mallista ja sängyn alla olevan vapaan tilan määrästä..

Sängynrunko laatikoilla

Sänky säilytysjärjestelmillä

Laatikot voivat olla erikokoisia. Koko sängyn pituista ulosvedettävää laatikkoa on vaikeampi vetää ulos, mutta voit laittaa siihen asioita, joita et halua taittaa ja taivuttaa. Ja kaksi pientä laatikkoa sängyn rungon alaosassa ovat yleisin varastointiorganisaatio..

Säilytys makuuhuoneessa

Laatikot varusteilla sängyn alla

Vaikka sängyn suunnittelussa ei alun perin ollut laatikoita, voit lisäksi tehdä ne materiaalista, joka vastaa väriä ja koostumusta sängyn laatuun. Tässä tapauksessa laatikoiden koko ja paino riippuvat siitä, kuinka usein ne on vedettävä ulos ja kuinka paljon olet valmis panostamaan siihen..

Puulaatikot sängyn rungon värin mukaan

Laatikot säilytysjärjestelmiksi voidaan asentaa paitsi sängyn alle myös lepopaikaksi, joka voidaan tarvittaessa muuttaa nukkumapaikaksi.

Pehmeän alueen säilytysjärjestelmät

Lumivalkoisissa väreissä

Ja seuraava vaihtoehto useiden laatikoiden järjestämiseen liittyy jo vapaan tilan käyttöön alustan alla, jolla sänky sijaitsee. Olisi anteeksiantamatonta ohittaa jättää näin paljon käyttökelpoista tilaa ilman järkevää hyväksikäyttöä..

Laatikot tasossa

Jos makuuhuone, joka on suunniteltu useille ihmisille ja varustettu kerrossängyllä, on varustettu säilytysjärjestelmillä, laatikot voidaan rakentaa paitsi nukkumapaikkojen alemman tason pohjaan, myös portaisiin. Tällaisten laatikoiden määrä voi vaihdella huoneen katon korkeudesta ja kaksitasoisen rakenteen vastaavista mitoista riippuen..

Säilytys makuuhuoneessa useille ihmisille

Esittelemme huomionne taloudellisen vaihtoehdon vaatteiden säilytysjärjestelmien järjestämiseen, mikä vaatii vähimmäismäärän taloudellisia ja aikakustannuksia rakentamiseen. Vain muutama putki tai sauva ja höyrylaatikko, ja kuinka monta säilytysmahdollisuutta. Tämä säilytysmenetelmä näyttää orgaanisesti huoneissa, jotka on sisustettu teollisen tyylin, parvi- tai minimalismin estetiikalla..

Taloudellinen vaihtoehto säilytykseen makuuhuoneessa

Toinen ei kallein tapa asentaa varastointijärjestelmiä, jotka voidaan tehdä itsenäisesti ja joilla on vähän kokemusta puusepäntyöstä. Sisäänrakennetut tai kannettavat hyllyt hyllyillä ja ripustustangolla voidaan sijoittaa verhon taakse. Riippuu siitä, sopivatko verhojen värit ikkunoiden sisustukseen vai muuttuvatko ne värinä.

Vaatekaappi verhon takana

Jos makuuhuoneeseesi olisi tarpeen luoda kipsilevyraot, jotta piilotettaisiin tekniset järjestelmät tai arkkitehtoniset epätäydellisyydet, olisi outoa olla käyttämättä tätä tilaisuutta hyväksesi ja varustamatta kapeita säilytystilaa. Kehystetyt kirjat ja valokuvat, korulaatikot ja muut pienet asiat eivät ole aina käsillä, vaan myös koristavat makuuhuoneen sisustusta.

Varastointi kapeissa

Tässä on esimerkki alkuperäisten säilytysjärjestelmien luomisesta mataliin riippuvaisiin kaappeihin. Lukuisat hyllyt vaatteille, joita ei tarvitse ripustaa ripustimeen, sijaitsevat lumivalkoisten lohkojen sisällä, joissa on lähes sileät julkisivut. Tällaiset säilytysjärjestelmät eivät vie paljon makuuhuoneen hyödyllistä tilaa, mutta itse asiassa ne ovat erittäin käytännöllisiä ja tilavia..

Alkuperäiset säilytysjärjestelmät

Alkuperäiset hyllyt ja kaapit olohuoneeseen

Yksi yleisimmistä ja yksinkertaisimmista tavoista järjestää säilytysjärjestelmät olohuoneeseen on asentaa hylly. Se voi olla sisäänrakennettu rakenne tai se voi olla erillisiä lohkoja – moduuleja, jotka on koottu missä tahansa järjestyksessä. Hyllyt voivat koostua kokonaan avoimista hyllyistä tai olla yhdistetty säilytysjärjestelmä, jossa on soluja, suljettuja kaappeja ja laatikoita.

Sisäänrakennetut hyllyt olohuoneessa

Lumivalkoiset hyllyt olohuoneessa

Sisäänrakennetut tallennusjärjestelmät

Olohuoneessa oleva kirjahylly lisää huoneeseen heti kotikirjaston tilan. Kirjojen säilyttämiseen on kätevää käyttää ovea sisältävää seinää. Avoimet hyllyt tai kennot on rakennettu oven ympärille (tai käytetään kannettavaa hyllymallia). Siten säilytysongelma ratkaistaan ​​ja olohuoneen hyödyllistä tilaa käytetään järkevästi..

Kirjahyllyt olohuone-kirjastossa

Avaa hyllyt oven ympärille

Lattiasta kattoon ulottuvat valkoiset hyllyt eivät näytä massiivisilta koostaan ​​huolimatta. Vaaleat värit antavat massiiviselle rakenteelle keveyttä, raikkautta.

Lumivalkoinen kirjahylly

Hylly valkoinen

Vähemmän suosittu kirjojen säilytysjärjestelmien asentamisessa on pinta, jolla videovyöhyke sijaitsee. Avoimet hyllyt, joissa on kirjoja television ympärillä, näyttävät hyviltä eivätkä vie paljon tilaa.

Hyllyt television ympärillä

Olohuoneen säilytysjärjestelmät

Olohuoneessa, johon on asennettu takka (yleensä se sijaitsee yhden seinän keskellä ilman ikkunoita), on loogista varustaa varastointijärjestelmät tulisijan molemmin puolin. Avoimien hyllyjen ja kääntökaappien symmetrinen järjestely ei ainoastaan ​​luo tilavaa säilytysjärjestelmää, vaan tuo myös tiukkuutta, selkeyttä ja geometriaa olohuoneen kuvaan..

Säilytysjärjestelmät olohuoneessa, jossa takka

Alkuperäinen kirjahyllyn muotoilu

Olohuoneen sisustus kirjahyllyllä

Olohuoneessa, joka sijaitsee tyypillisessä huoneistossa, pehmeän alueen sijainti ei seinää vasten on vaikea kuvitella huoneen pienen koon vuoksi. Mutta yksityisissä taloissa ja huoneistoissa, joissa on parempi ulkoasu, on mahdollisuus improvisoida. Jos sohva ei ole seinää vasten, voit järjestää sen takaseinän matalalla telineellä. Siten olohuoneen varastointijärjestelmiä täydennetään ja huoneen kuva on mielenkiintoinen, ei-triviaali..

Alhaiset säilytysjärjestelmät

Niin sanottu «seinät», jotka olivat niin suosittuja viime vuosisadan lopussa maanmiestemme keskuudessa, ovat menneisyyttä. Moderni tyyli yksinkertaistaa yksinkertaisuutta ja minimalismia – sileistä kaapin julkisivuista ilman sisustusta ja lisävarusteita on tulossa yksi suosituimmista vaihtoehdoista säilytysjärjestelmien upottamiseksi.

Kaapien tyhjät julkisivut

Keittiöt ja ruokailutilat – ei -triviaalinen lähestymistapa varastointiin

Monet voivat sanoa, että keittiötilassa on niin paljon säilytysjärjestelmiä – kokonainen huonekalusarja ja jopa monissa tapauksissa keittiösaari. Mutta säilytystilaa ei ole koskaan paljon. Tässä on mahdollisuus sijoittaa ylimääräisiä keittiökaappeja aivan katon alle ruokailutilan yläpuolelle. Täysin sileät kaapin etuosat eivät herätä huomiota, näyttävät modernilta ja tyylikkäältä, mutta toimivat samalla käytännöllisenä ratkaisuna keittiövälineiden säilyttämiseen.

Säilytysjärjestelmät ruokasalissa

Keittiössä, johon ei ole mahdollista ripustaa riittävästi ylemmän tason kaappeja suuren ikkunamäärän tai niiden koon vuoksi, voidaan vaihtoehtoisesti käyttää avohyllyjä. Siten huone täytetään auringonvalolla ja astiat sijoitetaan ns «käsillä».

Avoimet hyllyt keittiössä

Pukuhuone – paikka, jossa järjestys vallitsee

Muuta yksityisen kodin karkea ja hylätty parvi uskomattoman raikkaaseen pukuhuoneeseen! Tilassa, jossa on suuri viistot katto ja monimutkainen arkkitehtuuri, ei ole helppoa varustaa toimivaa huonetta. Mutta varastointijärjestelmille tämä paikka on ihanteellinen. Jätä tila, jolla on suurin kattokorkeus käytävälle, alueille, joihin et mahdu koko korkeudessa, varusta säilytysjärjestelmät – kaapit ja laatikot, ripustimet ja ulosvedettävät laatikot.

Lumivalkoinen pukuhuone ullakolla

Pukuhuone ullakolla

Pukuhuoneen päätehtävä on varastointijärjestelmien enimmäismäärän sijoittaminen mahdollisimman pieneen käyttötilan kulutukseen utilitaristisessa huoneessa. Kaapit ja telineet on tyypillisesti rinnakkain ja järjestetty kahteen riviin. Huoneen koosta ja muodosta riippuen voit käyttää säilytysjärjestelmiä ja sijoittaa ne U-muotoon.

Pukuhuoneen järjestely

Tilavaan pukuhuoneeseen seinien vieressä olevien kaappien lisäksi usein asennetaan saari – vapaasti seisova huonekalulohko, joka yhdistää tehokkaasti säilytysjärjestelmän ja jalustan toiminnot. Yleensä vaatekaappi on tilava lipasto, jossa on monia laatikoita tarvikkeiden, korujen ja muiden kuvan lisäysten säilyttämiseen..

Vaatekaappi, jossa on saari

Seuraavassa kuvassa näkyy toinen versio vaatekaapin saaresta, joka kiinnitetään yhteen seinistä ja josta tulee niemimaa. Jos pukuhuoneessasi ei ole tarpeeksi tilaa mahtua täysimittaiseen saaren lipastoon, tämä vaihtoehto voi olla tehokas vaihtoehto, joka edustaa ylimääräistä säilytysjärjestelmää laatikoilla ja työtasopussilla laukkujen tai korulaatikoiden, tarvikkeiden asentamiseen.

Kevyt pukuhuone niemimaalla

Tila portaiden alla – säilytysideoiden kaleidoskooppi

Portaiden alla oleva hyödyllinen tila ei ole helppo, mutta sitä on käytettävä järkevästi. Ensimmäinen ajatus, joka tulee useimmille asunnonomistajille, joilla on portaikko, on varastointijärjestelmien järjestäminen. Ja tässä tapauksessa on monia vaihtoehtoja laatikoiden tai avoimien hyllyjen, kennojen tai yhdistettyjen säilytysyksiköiden järjestämiseen..

Säilytysjärjestelmät portaiden alla

Valkoiset hyllyt portaiden alla

Tässä on toinen esimerkki portaiden alla olevan tilan käytöstä säilytysjärjestelmien järjestämiseen – tässä on kääntökaapit, laatikot ja jopa kynäkotelo pölynimurin sijoittamiseen.

Alkuperäiset solut portaiden alla

Portaiden alla olevien säilytysjärjestelmien suunnittelu näyttää harmoniselta, muotoilu on sama kuin huonekalujen toteuttaminen muualla huoneessa. Niinpä portaasta tulee lopultakin erottamaton osa salin tai käytävän tilan kuvaa..

Harmoninen kuva huoneesta

Portaat löytyvät yleensä yksityistalojen käytävistä ja salista. Siksi olisi loogista sijoittaa kenkien ja sateenvarjojen, päällysvaatteiden ja laukkujen säilytysjärjestelmät portaiden alle..

Säilytysjärjestelmät käytävällä

Ja tässä on toinen tapa koristella portaiden alla olevia hyllyjä niille, joille asian käytännön puoli on tärkeä, mutta myös kuvan esteettinen vetovoima ja omaperäisyys. Tässä tapauksessa myös säilytysjärjestelmien muoto, rakenne ja materiaali ovat tärkeitä.

Epätavallinen hyllyjen suunnittelu portaiden alla

Joillekin asunnonomistajille on helpompaa sijoittaa erilliset solut tai laatikot portaiden alle, vaan koko ruokakomero, johon voit mennä. Tämä vaihtoehto ei tietenkään sovellu kaikille portaille, kaikki riippuu rakenteen koosta ja tukien sijainnin ominaisuuksista. Joka tapauksessa on kätevämpää käyttää rahaa anturin asentamiseen kerran, jotta valo syttyy heti, kun avaat varastosi ovet portaiden alla..

Piilotettu säilytystila portaiden alla

Ruokakomero valkoisella julkisivulla

Niille, jotka eivät halua kiinnittää huomiota portaiden alla olevaan tilaan ja pitää salassa, että siellä on säilytysjärjestelmiä, vaihtoehto, jossa on täysin sileät ovet, joiden taakse hyllyt ja solut on piilotettu.

Näkymättömät ovet portaiden alla

Voit mennä pidemmälle kuin säilytysjärjestelmät ja järjestää koko minitoimiston portaiden alle, jossa on kirjoituspöytä, hyllyt sen yläpuolella ja kääntökaapit tai -laatikot paperille ja toimistotarvikkeille. Tärkeä osa tällaista uudistusta on varmistaa riittävä valaistus portaiden alla olevalla työpaikalla..

Minikaappi portaiden alla

Kaapit, ruokakomero ja paljon muuta

Säilytyslokeron järjestäminen kaikille niille asioille, jotka eivät sovi kotitalouksien yksityisiin huoneisiin, vaatekaappeihin ja lipastoihin, on yksi tavanomaisista ja perinteisistä säilytystavoista. Tällaisiin kaappeihin voit laittaa kaiken, mitä et halua näyttää avoimille hyllyille ja hyllyille, kaiken, mitä ei ole järkevää säilyttää nukkumapaikan lähellä tai käytävällä.

Pantry -järjestely

Monitoiminen kaappi

Kun asennat ikkunaistuimia, muista käyttää istuinten alla olevaa tilaa tehokkaasti. Irrotettavalla kannella varustetun laatikon yksinkertaisella periaatteella voit täydentää talon tai asunnon säilytysjärjestysrivejä.

Säilytysjärjestelmät istuinten alla