Televizor în dormitor: opțiuni interesante de amplasare pe perete, dulap, în perete

Un televizor în dormitor este un echipament obligatoriu pentru cei cărora le place să se uite la filme înainte de culcare. Pentru a îmbunătăți gradul de utilizare, trebuie să răspundeți la întrebările: ce ecran să alegeți și la ce înălțime ar trebui instalat televizorul? Un dispozitiv cu ecran TV montat pe un perete pe un suport special este potrivit pentru un dormitor. Ce alte opțiuni există pentru plasarea unui televizor în camera de odihnă și de dormit?

Televizor în dormitor: pentru cine o idee bună?

Televizorul din dormitor are atât suporteri, cât și adversari. Există persoane care încearcă să limiteze numărul de iritanți și dispozitive electrice din camera de dormit. Cu toate acestea, există și un grup mare de fani care urmăresc filme seara, întrucât pentru ei această activitate este un fel de relaxare înainte de culcare. Totul depinde de preferințele individuale. Instalarea unui televizor în dormitor este recomandată persoanelor care adorm fără probleme. Cu toate acestea, este mai bine să refuzați acest dispozitiv în caz de insomnie și probleme cu trezirea dimineața, deoarece televizorul din această versiune nu poate decât să agraveze inconvenientul.. 

Ce televizor din dormitor să alegeți?

Există o varietate de televizoare disponibile pe piață, dar nu toate sunt potrivite pentru dormitor. În primul rând, ar trebui să evitați dispozitivele mari, deoarece, în multe cazuri, distanța dintre capul patului și ecran este mică. Un televizor mic în dormitor va îmbunătăți cu siguranță confortul de utilizare..

Pur și simplu, se presupune că fiecare 10 cm distanță de la pat la televizor corespunde cu 1 inch al ecranului. Pentru camerele la care această distanță este de 3 metri, un televizor cu un diametru de aproximativ 30 inci sau puțin mai mare, de exemplu, Samsung UE40NU7112K sau Samsung UE43RU7472U, este cel mai potrivit.

La ce înălțime ar trebui așezat televizorul în dormitor?

O problemă importantă care asigură un confort ridicat de utilizare este la ce înălțime se montează televizorul în dormitor. Înălțimea patului trebuie luată în considerare mai întâi. Dimensiunile standard ale mobilierului presupun că partea superioară a televizorului ar trebui să fie cu 180 cm deasupra nivelului podelei. Datorită faptului că este vizualizat cel mai adesea într-o poziție înclinată, dispozitivul trebuie instalat la un unghi de 30-40 deasupra liniei de vedere. De obicei, rafturile TV sunt mai mici, deci este mai bine să alegeți un televizor suspendat pentru dormitor. Acesta va fi montat pe un suport special care poate fi reglat pe verticală și orizontală și astfel se poate regla la înălțimea dorită a ecranului în conformitate cu poziția corpului acceptată în prezent..

Atunci când cumpărați un televizor în dormitor, ar trebui să acordați atenție și opțiunilor suplimentare. Utilizarea va fi îmbunătățită prin următoarele caracteristici:

  • control vocal (ca la televizorul Samsung QLED QE49Q67RAT);
  • capacitatea de a înregistra filme și programe (de exemplu, în Sony KD-55XF7596);
  • Conexiune Wi-Fi cu alte dispozitive;
  • setarea volumului maxim (de exemplu, pe televizorul LG 55UK6750).
  • capacitatea de a opri și derula înapoi programele sau de a opri automat televizorul după un anumit timp.

Televizor pe perete în dormitor: sfaturi pentru alegerea unui ecran

În majoritatea cazurilor, televizorul din dormitor este situat vizavi de pat, chiar deasupra liniei vizuale. Persoana care îl folosește rămâne de obicei într-o poziție și nu se mișcă, deci este mai bine să alegeți un dispozitiv cu ecran LCD. Avantajul său este că surprinde frumos culorile și detaliile atunci când este privit mult timp din același unghi..

Televizoarele LED sunt disponibile și pe piață. Deși oferă o calitate a imaginii foarte bună, nu sunt recomandate pentru dormitoare. Un astfel de dispozitiv va fi mai potrivit pentru încăperile în care trebuie să mergeți adesea dintr-un loc în altul (de exemplu, o bucătărie).

De asemenea, este important ca televizorul din dormitor să aibă un standard de rezoluție bun. Calitatea înaltă va fi oferită de Full HD – o tehnologie care vă permite să vizionați programe TV, filme și seriale fără a pierde focalizarea chiar și într-un dormitor mic, unde distanța dintre pat și dispozitiv nu este mare..

Dulap TV în dormitor sau cum se ascunde dispozitivul

Unora le este inestetic să plaseze televizorul în dormitor pe un dulap sau pe perete. O soluție interesantă este ascunderea dispozitivului într-un dulap, între rafturi sau în spatele unei uși ajurate, care poate fi găsit în orice magazin de mobilă. De asemenea, este bine să cumpărați benzi speciale pentru a ascunde cablurile..

Dulap TV în dormitor

Alegeți dintre mobilierul RTV elegant pentru a se potrivi perfect cu patul dvs. Standurile oferă o bază stabilă pentru televizorul dvs. și vă ajută să vă organizați colecția de filme sau reviste. Mesele RTV pentru dormitorul de sub televizor vor fi, de asemenea, un decor unic pentru orice interior care se amestecă cu restul camerei..

Sideboards RTV – echipament elegant pentru dormitorul tău

Atât în ​​dormitoarele clasice moderne, cât și în cele mai tradiționale, suporturile TV elegante sunt un plus unic. În funcție de dulapul pentru dormitor RTV care îți place cel mai mult, vei crea cu el o compoziție frumoasă. Poate fi un interior foarte confortabil dacă luați în considerare modelele în stil minimalist scandinav cu fațade albe. Optează pentru dulapuri din lemn cu picioare decorative pentru un dormitor mai clasic.

Patul este punctul central al oricărui dormitor. În jurul ei decorați interiorul. Odată ce ți-ai cumpărat modelul de vis, acum ai de ales un dulap RTV. Mobilierul elegant din lemn din lemn este ușor compatibil cu alte articole. Cauti modelul care se potriveste cel mai bine patului tau? Obțineți o unitate de sertare din aceeași serie sau cel puțin foarte asemănătoare cu stilul patului.

Ce anume sa cauti?

Acordați atenție finisajului. Bordura de lemn RTV pentru dormitor nu ar trebui să aibă fronturi albe dacă patul este din lemn natural. Al doilea element la care ar trebui să fii atent este picioarele. Acestea ar trebui să semene cât mai mult cu cele de pe rama patului. Abia atunci întregul va forma un aranjament coeziv. Contrar aspectului, nu este atât de dificil să găsești dulapuri potrivite pentru designul stilistic al întregii încăperi..

Dormitorul este unul dintre cele mai importante spații din întreaga casă, deoarece tocmai în acest spațiu adormi și te trezești în fiecare zi. Prin urmare, camera ar trebui să vă ajute să vă relaxați și să vă relaxați după o zi grea, precum și să obțineți emoții pozitive, de exemplu, uitându-vă la televizor. Luați în considerare opțiunile de decorare a camerei cu un ecran elegant.