Lampă de lavă – un accent luminos pentru mini magie în camera ta

Spațiul liber în tonuri neutre, fără bibelouri, este ideea din spatele multor interioare moderne. Dar uneori, le lipsește un accent luminos pentru o armonie completă: un accesoriu elegant sau un element de decor original. Una dintre acestea poate fi o lampă de lavă, care va crea o atmosferă incredibilă de magie în jur. mathmos_neo_wall_lava_lamp_image1

% d0% b0% d0% b2% d0% b02

00

Istoria creației lămpii de lavă

Primul model a fost inventat în Marea Britanie în 1963, când Edward Craven Walker (proprietarul unei companii engleze de iluminat) a finalizat un concept pe care l-a observat într-un pub din Anglia. Era un fel de dispozitiv care servea ca temporizator pentru fierberea ouălor. Într-un recipient din sticlă transparentă, au fost utilizate două tipuri de lichide de densitate diferită, care nu s-au amestecat între ele. Luând notă de principiul de bază al funcționării, Edward a lucrat activ la proiectare și a creat prima lampă de lavă, care a fost numită Astro. Vasul a fost umplut cu ulei și parafină într-o anumită proporție, ceea ce a creat un efect uimitor de mișcare de lichid și ceară..

% d0% bc2% d0% bc3% d0% bc4% d0% bc1

Produsul neobișnuit a atras interesul antreprenorilor Adolf Wertheimer și Huy Spector, care au cumpărat drepturile asupra lămpii și au lansat producția, creând o companie în Statele Unite, Lava Simplex Inernational. O lampă neobișnuită numită Lava Lite a cucerit imediat cumpărătorii și a devenit un simbol al anilor ’60. Sortimentul de forme, modificări și culori a crescut activ și deja la sfârșitul anilor 70, lampa de lavă a câștigat o popularitate incredibilă. De-a lungul timpului, producția acestui accesoriu s-a răspândit în toată lumea, chiar și în URSS..

Dispozitiv modern cu lampă de lavă

Acesta este un recipient din sticlă în care glicerina transparentă interacționează cu parafina folosind o lampă cu incandescență. Parafina iluminată prin sticlă în mișcare constantă la viteze diferite trece de la o formă la alta, asemănătoare lavei aprinse. Designul modern constă dintr-o lampă, un recipient, un capac, o bază și componente lichide în interiorul unui cilindru transparent. Lichidul este mai greu, se încălzește, crește și cade mai repede, creând astfel o mișcare haotică interesantă.

% d0% bf% d1% 80% d0% b8% d0% bd% d1% 86% d0% b8% d0% bf

Notă: Când utilizați lampa pentru prima dată, substanțele pot încălzi până la 2-3 ore și bulele încep să se miște. Dacă ceara este încă în poziție, încercați să rotiți lampa de lavă în jurul axei sale de mai multe ori..

Lampă magică de lavă în interior

Designul creativ și elegant al lămpii cu efect fascinant se va potrivi perfect în interiorul modern, iar gama largă de modele vă permite să alegeți o lampă de orice design, culoare și dimensiune. Doar câteva minute de contemplare a acțiunii magice din interiorul lămpii vă va ajuta să vă relaxați complet și să vă scufundați într-o stare de meditație. Accesoriul este destul de versatil, ușor de utilizat și accesibil tuturor.

lava-lampa-42 lava-lampa-34 % d0% b0% d0% b2% d0% b03

Lampa de lavă arată organic în interior, unde sunt apreciate o fabricație ridicată, originalitate și extravaganță. Designul elegant și aspectul creativ al produsului vor sublinia doar demnitatea camerei..

2018-05-27_15-59-41lava-lampa-16

lava-lampa-20

Cea mai evidentă și obișnuită utilizare pentru o lampă de lavă este pe o noptieră dintr-un dormitor sau pe un birou. O astfel de lampă, datorită luminii moi estompate, face o treabă excelentă cu funcția de lumină de noapte. Dar domeniul său de aplicare nu se limitează la un birou sau un dormitor. Accesoriul fermecător poate fi plasat și în zona de relaxare a sufrageriei, vă va ajuta să vă odihniți minunat și să vă bucurați de jocul fascinant al bulelor colorate..

1lava-lampa-11-650x865

% d0% b2-% d0% b8% d0% bd% d1% 823

2018-05-25_13-20-32 3

lava-lampa-13

1

O opțiune bună pentru o astfel de lampă ar fi, de asemenea, copilul unui copil la o vârstă destul de conștientă. Un design luminos interesant nu numai că va înfrumuseța camera și va fermeca copilul, ci îl va ajuta și să adoarmă liniștit fără a utiliza iluminatul central.

4 0

Cum să alegi?

În majoritatea cazurilor, atunci când alegeți un accesoriu interior, ar trebui să vă concentrați mai întâi pe calitate, cost și design. De obicei, culoarea este principala linie directoare atunci când cumpărați o lampă, deoarece umplutura strălucitoare ar trebui să se încadreze armonios în interiorul general și să vă mulțumească pe alții.

0lava-lampa-40-e1518186209596

În plus, ar trebui să acordați atenție următoarelor caracteristici:

Conținutul cilindrului. Ceara sau parafina se mișcă lin, într-un mod măsurat, ceea ce ajută la relaxare după o zi plină. Paietele din interior se comportă mai energic, se încarcă cu pozitiv și creează o dispoziție festivă..

% d0% bd% d0% b0% d0% bf% d0% be% d0% bb% d0% bd

lava-lampa-6

Proiecta. Lămpile pot fi laconice și minimaliste din exterior – completarea perfectă a unui interior restrâns de înaltă tehnologie sau minimalist. Dar sunt și cele care simbolizează moda trecutului, sunt perfecte pentru un mediu cu motive retro..

lava-lampa-44% d0% b0% d0% b2% d0% b0

cosmos-2sitelava-lampa-21

Marimea. Modelele tradiționale de uz casnic au o înălțime de 35-75 cm, ceea ce este optim pentru așezarea pe masă. Dar există și lămpi de mari dimensiuni de până la un metru. De regulă, astfel de exemplare ocupă un loc special în cameră..

% d1% 84% d0% be% d1% 80% d0% bc% d0% b0-% d0% bd% d0% b0% d0% bf% d0% be% d0% bb% d1% 8c% d0% bd lava-lampa-17

8bc10d1a57990ff82616ecd7cdc3c85dîntâlnirelavalamp

Indicatori tehnici. Caracteristicile lămpilor de lavă sunt foarte asemănătoare. Dar, în orice caz, înainte de cumpărare, ar trebui să citiți instrucțiunile, care indică bateriile, timpul de funcționare, regulile de îngrijire a produsului..

Cum se face o lampă de lavă?

O astfel de lampă nu este doar un atribut caracteristic al stilului retro din anii 70, ci și o idee minunată pentru experimentele la domiciliu. Toată lumea poate face o lampă minune, deoarece toate componentele dispozitivului său vor fi probabil găsite în orice casă:

  • o sticlă sau o vază goală;
  • lanternă;
  • ulei vegetal;
  • colorant alimentar sau cerneală colorată;
  • comprimat efervescent sau Alka-Seltzer;
  • apă.

lava_lampa_svoimi_rukami_02

Pasul 1. Punem sticla sau vaza pe felinar.

Pasul 2. Umpleți recipientul ¾ cu ulei.

lava_lampa_svoimi_rukami_03

Pasul 3. Se toarnă puțină apă, de aproximativ 10 cm înălțime.

lava_lampa_svoimi_rukami_04

Pasul 4. Adăugați o picătură de colorant.

lava_lampa_svoimi_rukami_05

Pasul 5. Trimiteți pop-ul în lichid.

lava_lampa_svoimi_rukami_06

Gata! Rămâne să aprindeți felinarul și să urmăriți magia a ceea ce se întâmplă în interiorul lămpii.

lava_lampa_svoimi_rukami_073lava-lampa-30lava-lampa-33

Lampa de lavă este una dintre puținele opțiuni accesibile și cu adevărat neobișnuite, spectaculoase pentru componentele decorative ale interioarelor moderne. Mai mult, o astfel de lampă este o idee minunată pentru un cadou care poate fi plasat atât acasă, cât și la serviciu..% d0% b0% d0% b2% d0% b00