Idei de proiectare pentru un balcon mic sau modul de utilizare rațională a spațiului de locuit suplimentar

Nu toți proprietarii de apartamente din oraș au norocul să devină proprietarul unui balcon mare sau al unei logii spațioase. În cele mai multe cazuri, tot cu care ne putem mulțumi este de câțiva metri pătrați, care sunt folosiți pentru a stoca diverse lucruri și adesea complet inutile. Obișnuiam să scriem balcoane mici din categorie «locuit» și premise utile. La urma urmei, este mult mai ușor să luați cutii cu legume, o bicicletă, sanie pentru copii și tot ce interferează aici dintr-un apartament, închideți ușa și uitați de ea. Cu toate acestea, vă propunem să țineți cont de sfaturile designerilor, să vă reconsiderați atitudinea față de scopul funcțional chiar și al unui balcon mic, dar și să utilizați această zonă suplimentară mai rațional..

Proiectare balcon mic – reguli de bază

Locuitorilor apartamentelor din clădiri cu mai multe etaje le lipsește întotdeauna un loc confortabil și confortabil pentru odihnă și intimitate. Chiar dacă familia dvs. este formată din trei persoane, această întrebare devine din când în când relevantă pentru toată lumea, iar un mic balcon poate face față perfect acestei sarcini..

Mai întâi trebuie să dezasamblați ce este pe el «depozit» și să efectueze un audit al valorilor. Și, în acest caz, nu ezitați să scăpați de gunoiul inutil. Nu uitați că conceptul «traieste bine» este prezența necesarului. Economii, în caz «vin brusc la îndemână», nu are nimic de-a face cu asta.

După o curățare majoră, trebuie să evaluați starea balconului și să întocmiți mai întâi un plan pentru lucrările propuse. Apoi, puteți începe izolarea, geamurile, dacă acest lucru este inclus în planuri și alte lucrări de reparații..

Următorul pas va fi chiar transformarea zonei balconului. Și pentru aceasta, este necesar să decideți în prealabil asupra funcționalității balconului și să decideți dacă această cameră va rămâne izolată, deschisă sau se va alătura camerei alăturate.

În etapa finală a amenajării, trebuie să decideți asupra stilului balconului actualizat, să cumpărați materialele de finisare necesare și să continuați direct la crearea interiorului.

Tipuri de balcoane

În etapa de construire a oricărei clădiri de apartamente, responsabilitățile companiei de construcții nu includ geamurile și îmbunătățirea zonei balconului. Prin urmare, aceste camere sunt reci. În timpul procesului de renovare, majoritatea balcoanelor sunt modificate și, în general, pot fi împărțite în trei tipuri – balcoane deschise, balcoane vitrate și închise, precum și balcoane atașate la zona de zi comună. Acest factor este dominant atunci când alegeți scopul funcțional al balconului și afectează alegerea designului interior.

Cum să echipezi un balcon mic

Dacă doriți, puteți modifica și echipa cu competență chiar și un balcon mic. Principalul lucru este să analizați posibilele opțiuni în avans și să determinați posibilitățile.

Zona de odihnă

Un mic balcon este perfect pentru acest rol, deoarece uneori nu este necesar să alocați o cameră întreagă pentru relaxare și relaxare. Chiar și pe câțiva metri pătrați, puteți aranja o cantitate minimă de mobilier și puteți crea un mic colț confortabil, unde să faceți o pauză de grijile de zi cu zi și de la munca de birou, să citiți o carte în tăcere sau să luați doar o ceașcă de ceai parfumat. Ambele zone de balcon închise și deschise sunt potrivite pentru aceste scopuri..

Studiu

O astfel de ofertă va fi o soluție excelentă pentru acei oameni care lucrează adesea de acasă și nu au ocazia să echipeze un birou sau o zonă de lucru cu drepturi depline într-una dintre camere. În acest caz, crearea unui mini-birou pe un balcon închis sau atașat la camera alăturată poate fi numită o opțiune universală..

Zona de depozitare

Diferență între «depozit» articolele inutile și compartimentele de depozitare compacte sunt evidente. Tot ce vă rămâne este să instalați un dulap, rafturi, mese pentru piept, sifoniere și rafturi spațioase cu balamale pe balconul închis. Dacă balconul este adiacent bucătăriei, atunci zona acestuia va fi un loc excelent pentru depozitarea alimentelor și a vaselor. Dacă balconul este adiacent dormitorului, puteți echipa un dressing pe contoare suplimentare.

Zona de gradina

O opțiune la fel de originală poate fi numită utilizarea unui balcon pentru o zonă de grădină și, în acest caz, nu vorbim despre paturi artificiale cu castraveți sau roșii. De ce nu, totuși? Ghivecele de podea sau agățate cu flori sau frunze de salată sunt o idee minunată pentru a crea un colț confortabil în mediu «un habitat» în apartament. Un hobby interesant, dar liniștitor, pentru toți membrii familiei..

Alegerea unui dulap pentru un balcon mic

Instalarea unui dulap pe balcon arată mult mai interesant decât gunoiul aruncat într-un colț. În plus, o astfel de soluție îi va salva pe proprietari de multe probleme legate de depozitarea legumelor, conservarea, instrumentele și alte atribute. Această idee este utilizată, de regulă, pentru amenajarea zonelor închise, unde structura va fi protejată în mod fiabil de frig, ploaie și vânt..

Un dulap pentru balcon poate fi un dulap sau o structură încorporată, poate avea dimensiuni standard sau poate fi făcut la comandă, ceea ce este mai important pentru o cameră de balcon cu o suprafață mică. Dimensiunile produsului, designul, numărul de rafturi și rafturi în acest caz sunt, de asemenea, determinate individual, ținând seama de caracteristicile balconului și de dorințele proprietarilor spațiilor..

Cum să alegi o canapea pentru un balcon în miniatură

Canapelele moi și confortabile, ca nimeni altul, contribuie la crearea confortului, iar varietatea lor de forme, dimensiuni și modele vă permite să utilizați o piesă de mobilier similară chiar și pentru amenajarea unui balcon mic.

O mini-canapea este instalată, de regulă, într-unul din colțurile balconului și poate avea orice configurație – fie rotundă, pătrată, colțară, cu spătar, cotiere sau un compartiment de depozitare încorporat.

Tipuri de mese pentru un balcon mic

Întrucât astăzi discutăm amenajarea unei zone de balcon cu un pătrat mic, atunci masa pentru această cameră, indiferent de scopul funcțional și de soluția de stil în general, ar trebui, în primul rând, să fie compactă. Poate fi o măsuță de cafea în miniatură pentru băut sau mâncat ceai, care este instalată într-o zonă de recreere sau grădină..

Birou, dacă vorbim despre crearea unui studiu pe balcon. Masa de toaletă, în cazul îmbinării balconului cu dormitorul. La fel și o masă de pervaz, care este deosebit de frecventă în exemplele de combinare a unei camere cu balcon cu o bucătărie. Astfel de mese pot avea diferite forme, dimensiuni, pot fi portabile și încorporate, articulate și suspendate, pliabile și pliabile.

Fotoliu în interiorul unui balcon mic

O altă soluție interesantă este utilizarea scaunelor pentru mobilarea interiorului unui mic balcon. Deosebit de populare în acest caz sunt produsele cu tapițerie moale și structuri din răchită cu perne originale, scaune balansoare, structuri suspendate și modele de scaune sub formă de hamac, care sunt atașate direct de tavan. La fel ca paturile de scaune, utilizate, dacă este necesar, ca pat suplimentar și modele originale de scaune sub formă de geantă, pară sau bilă, care vor atrage în special generația tânără..

Interior balcon mic

După cum ați înțeles, materialele pentru finisarea balconului, precum și mobilierul, elementele textile și alte componente, sunt de obicei selectate pe baza stilului interiorului. Chiar dacă vorbim despre o zonă deschisă. În cazul combinării unui balcon cu o cameră alăturată, ar trebui să continuați «fost» balconul a ales deja stilul de design.

Amenajarea interioară în stil mansardă implică prezența unei anumite brutalități, care se poate manifesta în piese metalice, covoare neobișnuite, tencuială dură sau zidărie pe pereți.

High-tech-ul se caracterizează prin prezența mobilierului multifuncțional, un maxim de lumină și un minim de ornamente decorative..

Provence, dimpotrivă, favorizează componentele textile, mobilierul din lemn, decorul și diferite tipuri de modele..

Decorarea balconului în stil rustic va fi un paradis excelent pentru mobilierul și perdelele în vârstă.

Stilul oriental este un decor bogat, cu multe perne decorative, accesorii și imprimeuri complicate.

Amenajarea unui balcon mic este atât o sarcină interesantă, cât și o provocare. Acestea fiind spuse, nu trebuie să utilizați un anumit stil. Chiar și într-o zonă atât de compactă, puteți experimenta puțin și vă puteți crea propriul interior. Totul în mâinile tale!