Dopuri de vin: secretele de reutilizat

Probabil, în fiecare casă există obiecte vechi sau inutile care sunt stocate destul de mult timp. Nu este deloc necesar să le arunci, pentru că le poți da o a doua viață. De exemplu, dopurile de vin pot fi un material de bază excelent pentru a crea articole practice, funcționale și chiar decorative..

29 41treizeci

Notă de plută cu vin

Indiferent de numărul de dopuri de vin, puteți crea cu propriile mâini o placă elegantă, originală, pentru diverse note. Un astfel de lucru este ideal pentru orice interior și va atrage întotdeauna atenția..

1

În procesul de lucru, veți avea nevoie de următoarele:

 • dopuri de vin;
 • Lipici PVA;
 • cutie de carton;
 • panglică;
 • cuțit de papetărie;
 • vopsea acrilică în diferite nuanțe;
 • pensule.

2

Primul pas este să pregătiți toate dopurile astfel încât să aibă aceeași lungime. Vă rugăm să rețineți că acestea nu ar trebui să iasă dincolo de marginea cutiei de carton..

3

Începem să pregătim cutia. Pentru a face acest lucru, facem o gaură în partea de jos și înfășurăm panglica. Acest lucru este necesar, astfel încât să puteți agăța placa finită de perete..

4

Fixăm panglica din interior cu adeziv PVA.

5

Aplicați mai multe straturi de clei PVA pe fundul cutiei din interior.

6

Instalați imediat fiecare plută la rând, în ordine aleatorie sau ca în fotografie.

7

După ce întreaga structură este complet uscată, pictăm niște dopuri în diferite nuanțe. În acest caz, este utilizată o schemă de culori pastelate, dar puteți alege o opțiune care să se potrivească interiorului dumneavoastră..

opt

Gata, placa de plută originală este gata! Adăugați fotografii memorabile, fraze interesante sau doar note.

nouă

De fapt, placa poate avea absolut orice formă. Totul depinde de imaginația dvs. și de numărul de prize disponibile.

zece unsprezece 1269 76

Inimă decorativă din plută

În ajunul sărbătorilor, toată lumea se gândește să cumpere un decor original, frumos. Este demn de remarcat faptul că, dacă doriți, îl puteți crea singur. În acest caz, vă propunem să faceți o inimă frumoasă din dopuri de plută pentru Ziua Îndrăgostiților.

43

Materiale necesare:

 • blocaje de trafic;
 • cuțit sau bisturi clerical;
 • carton;
 • panglică;
 • pistol de lipit;
 • creion;
 • foarfece.

45

Pe o foaie de carton, desenați o inimă de dimensiunea pe care ar trebui să o aibă ambarcațiunea. În interior, desenați o altă inimă de o dimensiune ceva mai mică. Tăiați dopurile de vin, astfel încât să aibă aceeași lungime. 46

Decupați cu atenție martorul de carton și începeți să asamblați piesele. Pentru a face acest lucru, lipim fiecare plută cât mai aproape una de cealaltă, dar astfel încât să acopere suprafața cartonului.

47

Lipiți treptat toate dopurile pregătite.

48

Tăiați panglica în două bucăți de aceeași dimensiune. Legăm inima de ele și le atârnăm de perete, ușă sau într-un alt loc potrivit..

49 50

O astfel de inimă va deveni un adevărat decor al camerei tale..

51

În funcție de perioada anului sau de vacanța viitoare, puteți face o varietate de opțiuni pentru astfel de meșteșuguri decorative. Cu siguranță vor contribui la stabilirea unei atmosfere festive..

4465 5270 71 75

Teatru de păpuși neobișnuit

Într-o familie cu copii, ei știu că nu există niciodată prea multe jucării. Prin urmare, ne propunem să facem un teatru de păpuși foarte neobișnuit, dar în același timp original. Cu ajutorul său, nu numai că vă puteți distra, ci și vă puteți angaja în mod jucăuș în dezvoltarea vorbirii și imaginației copilului..

54

Veți avea nevoie de următoarele:

 • blocaje de trafic;
 • foarfece;
 • panglici;
 • creioane sau markere;
 • pahar din plastic;
 • Tricotare;
 • o minge din lemn sau plastic;
 • frigarui de lemn;
 • linia de pescuit;
 • decor;
 • lipici.

55

Conectăm o bilă de lemn cu o frigăruie folosind lipici. Tăiați firele pentru tricotat în mai multe bucăți de aceeași dimensiune. Facem un cap de păr pentru păpușă și îl lipim de o minge de lemn.

56

Folosind creioane sau pixuri, desenați fața unei păpuși pe o minge.

57

Vă sugerăm să folosiți dopuri de vin ca corp. Pentru a face acest lucru, aplicați lipici pe unul dintre ei și înfășurați-l cu panglică sau bandă groasă..

58

Dacă doriți, puteți decora suplimentar acest detaliu cu panglici sau diverse mărgele și paiete..

59 60

Punem mărgele pe firul de tricotat și fixăm. Vor fi folosite ca mâini de păpuși.

61

Conectăm toate părțile pregătite împreună.

62

Cu ajutorul unei căni de plastic, păpușa poate fi ascunsă sau arătată pe o scenă improvizată.

63 64

Meșteșuguri din dopuri de vin: cele mai bune idei

Desigur, puteți face mai multe meserii diferite, originale și neobișnuite din dopurile de vin. Am pregătit special o selecție pentru dvs., în care veți găsi cu siguranță opțiunea perfectă pentru dvs..74 73 7722 283133 35 39 53

Tapet de plută uimitor de frumos

De acord, această soluție este foarte neobișnuită, dar totuși imaginea de fundal pare foarte frumoasă. Pentru a le face, nu este deloc necesar să acumulezi blocaje de ani de zile, caută-le pe Internet.

paisprezece 15 16 optsprezece 19

Cadru pentru o oglindă sau fotografie

Deoarece dopurile de vin sunt atractive în aparență, ele sunt adesea folosite pentru a crea rame foto sau oglinzi. Arată foarte elegant și astfel de produse se vor potrivi cu aproape orice interior..

17 247825

Covorase din plută

Un material precum dopurile de vin este ideal pentru crearea de covoare. Cel mai bun dintre toate, acest produs este potrivit pentru baie, deoarece materialul absoarbe perfect mirosurile și are proprietăți rezistente la umiditate. Prin urmare, puteți călca pe covor cu picioarele goale. Dar rețineți că trebuie să achiziționați cu siguranță o bază rezistentă la umiditate pentru aceasta. Ar putea fi chiar un simplu yoga din cauciuc sau covor de duș..

21 23

Articole decorative

Și, desigur, dopurile de plută sunt perfecte pentru a crea un decor mic. Poate fi diverse meșteșuguri pentru copii, montane elegante. De asemenea, sunt adesea folosite pentru a umple spații goale în vaze, sfeșnice și multe altele..

67 40 3768 72

34 3638 În ciuda faptului că dopurile de vin sunt cel mai simplu material, puteți face obiecte cu adevărat frumoase din el. Încercați să vă puneți în aplicare ideile, inspirați-vă din idei sau pur și simplu urmați cursuri magistrale pas cu pas.