Decorul camerei de zi: 70 de idei elegante în fotografie

Camera de zi este considerată a fi aproape camera principală din întreaga casă. Aici sunt invitați oaspeții, sunt organizate seri de familie confortabile și serbări zgomotoase. Prin urmare, toți designerii susțin că este extrem de important să se ia în considerare cu atenție interiorul. La urma urmei, acest lucru oferă un sejur confortabil în camera de zi. Și, desigur, decorul joacă un rol important. Creează o atmosferă de confort, căldură și este adesea un element important al unui anumit stil..

Cum să alegeți un decor pentru camera dvs. de zi?

Această întrebare îi îngrijorează pe mulți proprietari de case. În primul rând, atunci când alegeți, merită să începeți de la stilul de decorare interioară a camerei de zi. În ciuda tuturor versatilității, fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici. Ceea ce, la rândul său, limitează puțin alegerea. În plus, schema de culori a interiorului și dimensiunea camerei joacă un rol. În special, camera de zi spațioasă mare vă permite să plasați chiar și acele articole care sunt legate de hobby-uri. Poate fi diverse colecții sau chiar un acvariu. O altă componentă importantă a interiorului camerei de zi este iluminatul. De asemenea, afectează nu numai decorul, ci și alegerea mobilierului și a altor obiecte de decor..

Decor de sufragerie cu perdele

În procesul de decorare a unui living, perdelele joacă un rol foarte important. Prin urmare, o mulțime de timp este adesea dedicat alegerii lor. Ele subliniază stilul interiorului, adaugă solemnitate. În plus, adaugă un plus de confort și căldură camerei. Acordați atenție lungimii, densității materialului și culorii perdelelor. Pentru un interior clasic, opțiunile mai dense, mai grele sunt cele mai bune. La rândul lor, iubitorii stilului Provence ar trebui să privească mai atent perdelele ușoare din bumbac, mătase sau chintz.

Decorul camerei de zi cu flori și plante

Poate, pentru orice interior, diverse flori și plante vor fi decorul perfect. Ele vă pot ajuta, de asemenea, să vă oxigeneze camera de zi și să purifice aerul. Vă rugăm să rețineți că acestea pot fi plante de diferite dimensiuni în ghivece sau flori tăiate în vaze. Principalul lucru este că ghivecele și vazele se potrivesc stilului..

Decor perete living

După cum sa menționat mai sus, alegerea elementelor decorative depinde de stilul interiorului, pe care îl vor sublinia. Prin urmare, dacă există unul dintre stilurile moderne în camera de zi, cum ar fi modernul sau high-tech, atunci ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra picturilor laconice în rame plate. Vor arăta cel mai bine în sufragerie. La rândul său, pentru o cameră clasică, ar trebui să achiziționați cu siguranță tablouri sau oglinzi în cadre voluminoase aurite. Deoarece aduc o anumită dispoziție și caracter într-o anumită cameră.

Decor de sezon sezonier

Desigur, există și decor de sezon, care este destinat doar decorului tematic sau festiv. Cu ajutorul acestuia, puteți împrospăta puțin interiorul sau puteți crea o anumită dispoziție. De exemplu, vara sau primăvara, florile proaspete din vaze frumoase sunt utilizate în principal ca decor. Arată incredibil de frumos într-o cameră de zi de orice stil și culoare..

În sezonul rece, tonurile mai profunde devin mai relevante. Prin urmare, frunzele uscate sub formă de buchet vor arăta grozav în vaze. Iarna, alege o coroană de Crăciun tematică. De asemenea, vă recomandăm să acordați atenție designului pernelor. Aruncați o privire mai atentă la tricoturile elegante. Vor crea o atmosferă specială de căldură și confort..

Decor peste canapeaua din sufragerie

Practic, interiorul sufrageriei presupune că canapeaua va ocupa locul central. Este convenabil nu numai în viața de zi cu zi, ci și pentru primirea de oaspeți și rude. Prin urmare, pentru a sublinia această zonă, mulți designeri propun să facă decorarea pereților. Poate că cea mai simplă și mai familiară opțiune este să plasați o fotografie pe ea sau mai multe simultan în diferite dimensiuni. În același timp, este mai bine să alegeți rame de aceeași formă și culoare laconice. Acest lucru vă va permite să creați o compoziție întreagă care cu siguranță nu va fi trecută cu vederea. Pictura poate fi o alternativă excelentă. Aruncați o privire mai atentă la lucrări abstracte, citate de oameni minunați și alte opțiuni. Amintiți-vă că principalul lucru este combinația corectă de nuanțe. Datorită acestui fapt, imaginea va fi un plus ideal pentru interiorul camerei de zi..

Proprietarii de case mici ar trebui să ia în considerare instalarea de rafturi subțiri deasupra canapelei. Nu sunt potrivite pentru depozitarea lucrurilor, deoarece cel mai adesea sunt echipate cu un decor diferit. Poate fi compoziții florale sau tematice pentru vacanță. De asemenea, găzduiesc suveniruri din diferite țări, bibelouri preferate, precum și decor ecologic. Acestea pot fi conuri, flori uscate. Iubitorii de romantism lasă adesea lumânări de diferite forme și dimensiuni pe rafturi, precum și mirosuri de casă. Dacă doriți, puteți plasa cărțile sau revistele preferate și alte detalii pe ele..

Decor de perete în camera de zi într-un stil modern

Una dintre cele mai faimoase modalități de a decora pereții este de a le picta. Această opțiune de design este încă relevantă și populară. Cu toate acestea, necesită un efort chiar înainte de începerea lucrului. Amintiți-vă că suprafața peretelui trebuie să fie plană. Acest lucru va asigura atractivitatea desenului în viitor..

Desigur, dacă ai talent artistic, poți proiecta singur peretele. În caz contrar, este mai bine să achiziționați un șablon cu un model adecvat sau să invitați un specialist care vă va aduce ideile la viață. Dar rețineți că este mai bine să proiectați un singur perete și nu prea multe detalii. De asemenea, desenul ar trebui să se potrivească cu stilul general al camerei de zi și să-l sublinieze. Prin urmare, vă recomandăm să luați în considerare cu atenție toate detaliile înainte de a începe lucrul. Datorită acestui fapt, camera de zi va arăta atractivă și moderat confortabilă..

Procesul de decorare a interiorului sufrageriei este deosebit de fascinant. Deoarece absolut toate detaliile și chiar și obiectele mici de decor joacă un rol semnificativ. Alegeți-le cu atenție, combinați-le în stil și culoare, iar apoi veți putea găsi detalii cu adevărat potrivite..