Decorarea acvariului: opțiuni interesante pentru crearea de peisaje acvatice

Decorarea acvariului ar trebui să fie complet naturală pentru a crea cele mai confortabile condiții pentru pești. Acvariul ar trebui să fie o bucată de natură, o piesă de mobilier plăcută pentru ochii noștri, dar un habitat deosebit de potrivit în beneficiul peștilor. Atunci când cumpărați fiecare element de design, trebuie să vă luați în considerare cu atenție decizia. Luați în considerare opțiunile gata făcute pentru decorarea acvariului dvs. încântător.

Decorarea acvariului: fotografii cu idei interesante

Decorațiunile pentru acvariu sunt tot ceea ce face ca rezervorul de pești să fie unic. Accesoriile speciale decorează perfect zona de apă și atrag atenția prin estetica lor. Designul acvariului din fotografiile acestui articol reprezintă multe soluții diferite, printre care fiecare fan al lumii subacvatice va găsi cu siguranță ceva pentru el în miniatură. Luați în considerare utilizarea rădăcinilor și a scoarței decorative, a pietrelor, a imaginilor de fundal pentru fotografii, a fundalurilor și multe altele. O selecție largă de decorațiuni pentru acvariu este o garanție că toată lumea va găsi în ofertă ceea ce îndeplinește așteptările lor personale.

Decorațiunile pentru acvariu sunt o modalitate ușoară de a face rezervorul să arate mai frumos.

Decorațiunile pentru acvariu creează un spațiu acvatic unic. Fiecare element este, mai presus de toate, un finisaj de înaltă calitate și o estetică excelentă. Decorațiunile vor face din acvariu o lume subacvatică deosebită și un element interior original, interesant pentru fiecare cameră..

Exemple populare de decorare a acvariului

Varietatea decorațiunilor pentru acvariu are, de asemenea, un efect pozitiv asupra organismelor care trăiesc în acest rezervor de apă de acasă. Diverse structuri, roci cu peșteri mici și chiar nave decorative sau castele diversifică spațiul în care trăiesc peștii în fiecare zi, făcându-l să arate ca un mediu marin diversificat în mod natural. Majorității peștilor le place să se ascundă în colțurile acvariului și să găsească noi habitate ascunse, astfel încât noi decorațiuni vor fi benefice și pentru animale..

Cerințe speciale pentru un acvariu de 100 litri

Atunci când creează un acvariu, toată lumea își dorește nu numai să fie un refugiu pentru pești și alte creaturi, ci și să arate frumos. Din acest motiv, merită să plasați câteva decorațiuni în ea. Ele vor deveni nu numai un plus elegant, ci și o ascunzătoare pentru pești. Cu toate acestea, atunci când alegeți decorațiuni pentru acvariu, fiți foarte atenți. Plasând obiecte necorespunzătoare în apă, îi puteți schimba PH-ul și puteți provoca otrăvirea peștilor. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să vă familiarizați în detaliu cu caracteristicile unui anumit echipament..

Important! Atunci când alegeți decorațiuni pentru acvariu, asigurați-vă întotdeauna că sunt potrivite pentru speciile specifice de pești.!

Diverse tipuri de decorațiuni sunt plasate în acvarii: atât naturale, cum ar fi rădăcini, roci sau plante, cât și artificiale, cum ar fi castele sau peșteri. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu toate aceste decorațiuni sunt potrivite pentru fiecare tip de pește. De exemplu, rocile schimbă duritatea apei, iar plasarea rădăcinilor într-un acvariu poate duce la dezvoltarea algelor. O mare parte din decor poate schimba pH-ul apei. În plus, trebuie amintit că broaștele țestoase marine au cerințe complet diferite de pești în ceea ce privește amenajarea decorului acvariului..

Trebuie să fiți vigilenți atunci când cumpărați bijuterii artificiale. Nu orice castel care arată frumos poate fi plasat în siguranță într-un acvariu. În primul rând, nu ar trebui să plasați niciodată în acvariu figuri artificiale (cum ar fi jucării) care nu sunt concepute în acest scop. Acest lucru poate provoca otrăvirea peștilor..

Decorarea acvariului cu plante

Plantele de acvariu sunt mai mult decât decorarea unui rezervor de apă. Acestea sunt o parte esențială a ecosistemului fiecărui acvariu. Plantele absorb nutrienții din apă și sol, reduc dioxidul de carbon în lichid și eliberează oxigen.

Mușchi javanez (Taxiphyllum barbieri)

Mușchiul javanez poate pluti liber în apă, se poate atașa de roci sau rădăcini, astfel încât poate fi plasat oriunde în acvariu. În plus, necesită foarte puțină lumină și tolerează o gamă largă de niveluri și temperaturi ale durității apei. Acest lucru îl face potrivit pentru aproape orice acvariu..

Anubias (Anubias barteri var. Nana)

Acolo unde este posibil, anubiile ar trebui să fie atașate la alte plante, decorațiuni sau rădăcini, dar pot fi plantate direct în pietriș. Majoritatea speciilor au duritate scăzută a apei și cerințe nutritive și se comportă bine în condiții de lumină scăzută.

Cryptocoryne wendtii

Cryptocoryne este originar din Sri Lanka și crește până la 30 cm în înălțime. Este o plantă cu creștere rapidă, care poate prospera în condiții de lumină slabă și o gamă largă de duritate a apei. Potrivit pentru aproape orice acvariu, în special unul nou creat, în care elimină rapid senzația de gol. Disponibil în mai multe forme și culori diferite.

Nurzan (Vallisneria)

Forma înaltă și subțire a panglicii o face o plantă ideală pentru zonele din spate ale acvariilor mari. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă atunci când alegeți specii specifice, deoarece frunzele unor plante pot avea o lungime de până la 150 cm. Funcționează excelent în condiții de lumină slabă și crește bine pe sol nisipos. Poate fi găsit adesea în majoritatea magazinelor pentru animale de companie, deoarece se dezvoltă chiar și în apă dură..

Alge (Aegagropila linnaei)

Algele sunt, în general, descurajate într-un acvariu, cu excepția acelor specii decorative și cu creștere lentă sub formă de sfere. Aceste bile subțiri de mușchi subțiri sunt o sursă de hrană pentru creveți și sunt, de asemenea, ideale pentru nano acvarii. Se pot curăța cu ușurință prin clătire sub apă curentă. Asigurați-vă că apa nu este caldă, deoarece ramurilor sferice nu le place asta..

Decorarea acvariului cu cârlige

Rădăcinile rododendrilor asiatici, care sunt rezistente în mod natural la apă, au o formă unică. Sunt o decorație pentru acvariu, o ascunzătoare pentru pești și hrană pentru viața acvatică. Există multe avantaje:

  • creați un refugiu excelent pentru pești;
  • forma unică este un decor elegant;
  • potrivit pentru orice biotop;
  • ideal pentru plantarea mușchilor;
  • combinat armonios cu plante precum anubia, microoria.

Decorarea acvariului DIY: sfaturi utile

Începeți de la partea de jos a acvariului. Pietrișul nu trebuie să fie colorat artificial, ci doar pietriș obișnuit, cum ar fi gri sau alb. Apoi pot fi plasate pietre mai mari potrivite pentru acvariu, cum ar fi granitul sau bazaltul.

Se poate folosi lemn de rădăcină, care este un decor foarte potrivit pentru un acvariu de apă dulce. Nu uitați de nuca de cocos, din care jumătate poate deveni un refugiu natural pentru pești. Lemnul ar trebui să fie cumpărat de la un magazin de animale de companie, iar lemnul auto-colectat poate elibera poluanți. Pietrișul, pietrele, lemnul trebuie fierte bine și, dacă este necesar, adăugați puțină sare în apă.

Plantele ar trebui să fie poziționate astfel încât să nu se ascundă una după alta, adică de la cea mai înaltă la capăt până la cea mai joasă din față. Exemple de plante care cresc în față sunt: ​​mlaștină mică, anubii pitice. Plantele care cresc în centru: Reineck alternativ, kabomba acvatic, echinodorus. Plante care cresc în spate: elodea argentiniană, aponogeton crispus. Nu uitați să puneți în acvariu verdeață artificială, pietre de gips, pietriș colorat, nave etc..

Creșterea amatorilor și profesionistă a creaturilor în acvarii este foarte populară. Mulți oameni nu își pot imagina să-și petreacă timpul liber altfel decât în ​​propriul acvariu. Luați în considerare opțiuni interesante pentru modele de acvariu din lumea reală pentru inspirație personală..