Cuvertură de pat pentru dormitor: cele mai frumoase idei textile pentru modele moderne și elegante

În crearea oricărui interior, importanța accesoriilor nu trebuie subestimată, deoarece așa cum arată practica, în majoritatea cazurilor, aceștia creează acea imagine unică a camerei care ne atrage astfel atenția. În acest caz, o componentă importantă în majoritatea cazurilor este cuvertura de pat, care nu numai că vă protejează pastelurile de tot felul de murdărie, dar subliniază și stilul întregii camere și creează starea de spirit de bază. Vă vom spune cum să alegeți culoarea și stilul potrivit al unui accesoriu sau cum să faceți singur o cuvertură de pat pentru un dormitor în materialul de mai jos..

Cuvertură de pat – tendințe și rolul accesoriului în viața noastră

Încă de la începutul existenței sale, un astfel de detaliu interior ca un cuvertură de pat nu îndeplinea nici o funcție decorativă. Scopul său era de a ține oamenii calzi. Cu toate acestea, în secolul al XVIII-lea, în Franța, decorurile scumpe și frumoase ale camerelor au început să intre în modă, care în cele din urmă s-a răspândit în întreaga lume și un astfel de detaliu precum o cuvertură de pat a devenit parte integrantă a acesteia. În aceste zile, în funcție de materialul din care este fabricat accesoriul, cuvertura de pat poate îndeplini oricare dintre aceste funcții. În acest caz, totul depinde de rolul atribuit produsului, de soluția de stil a întregului interior al camerei și, desigur, de preferințele dvs. de gust..

Cuverturile de pat din in vor fi o soluție excelentă pentru decorarea unui dormitor în stil eco, country sau Provence. Bumbacul este ideal pentru modelele cu două fețe și ușoare, relevante în sezonul cald. Cuverturile de pat din lână și blană sunt un plus minunat pentru stilul scandinav. Cuverturile de pat din fibre artificiale se îmbină perfect cu caracterul hi-tech. Și această listă poate continua foarte mult timp..

Cum se alege culoarea cuverturii de pat

Schema de culori a acestui sau acelui accesoriu, fără îndoială, ar trebui să se bazeze pe stilul general al camerei pentru care este destinat, dar nu există reguli specifice privind alegerea directă a cuverturilor de pat pentru dormitor. În acest caz, designerii folosesc mai multe scheme dovedite care se potrivesc unui anumit stil de decorare a camerei. În primul rând, aceasta este o combinație a culorii cuverturii de pat cu culoarea pereților. Dacă, la decorarea dormitorului, s-a folosit tapet multicolor, atunci cuvertura de pat de pe pat poate duplica una dintre nuanțele disponibile pe ele. În design, această soluție arată foarte originală și este numită «desenează culoarea».

Nu mai puțin interesantă este execuția pe același ton a cuverturii de pat și a tăbliei. Dar trebuie avut în vedere că în această versiune, volumul acestei piese de mobilier va crește vizual, ceea ce nu arată foarte armonios în dormitoarele cu o suprafață mică. O altă tehnică obișnuită este tandemul cuverturilor de pat și perdelelor. Și pentru ca același tip de textile să nu facă camera să plictisească, puteți amesteca nuanțe, puteți combina texturi și puteți dilua uniformitatea cu modele.

Dacă niciuna dintre ideile propuse nu vă stârnește admirația, alegeți doar culoarea cuverturii de pat pentru imaginea de pe perete sau covor sau chiar faceți o alegere «sub nimic». Esti surprins? Da, și așa este, de asemenea, posibil. În acest caz, există două opțiuni. În primul caz, este selectată o pătură de culoare neutră, care va arăta adecvată în orice stil al camerei. În al doilea, dimpotrivă, se acordă preferință unui accesoriu luminos, care permite o vizibilitate «reînvie» dormitor.

Cuvertură de pat în stil clasic

După cum știți, clasicii au o slăbiciune pentru lux și lucruri scumpe, dar nu tolerează excesele, strălucirea și decorațiunile excesive, prin urmare este foarte important ca un cuvertură de pat pentru un dormitor în acest stil să corespundă pe deplin caracterului interiorului. Mătase, broderii cu sclipici de metale prețioase, monograme ajurate, arcuri, volane, modificări ale pelerinelor cu fluturi luxuriante, franjuri sau un design strict cu modele pictate pe cuvertură de pat vor arăta perfect într-un astfel de interior.

Nu este neobișnuit în dormitor să existe seturi întregi, formate din cuverturi de pat, perdele, un baldachin elegant peste pat și multe perne. În același timp frumos, mereu la modă, scump și elegant. Cu toate acestea, dacă nu sunteți pregătit pentru «camere regale» vă puteți opri oricând pe simplitate, care este, de asemenea, binevenită în clasici, precum și pe lux.

Alegerea unei cuverturi de pat pentru un dormitor modern

Stilurile moderne de decorare a camerei sunt pur și simplu izbitoare în varietatea lor și la prima vedere poate părea că este pur și simplu imposibil să alegeți accesoriul potrivit pentru o direcție sau alta. De fapt, totul este mult mai simplu. Pentru a determina rapid alegerea și a naviga cu încredere printre numeroasele tipuri de cuverturi de pat, așa cum am spus deja, ar trebui să se bazeze inițial pe natura generală a interiorului, să ia în considerare paleta de culori a camerei și, de asemenea, să nu uitați de dimensiunea și iluminatul dormitorului.

Pentru notele franceze din Provence, este acceptabilă o combinație de modele delicate pe un cuvertură de pat cu o imprimare pe pereți sau perdele. Un plus extraordinar pentru stilul rustic rustic rustic vor fi produsele realizate manual din plasturi sau textile în nuanțe pastelate delicate. Practicitatea și concizia hi-tech-ului vor fi combinate în mod ideal cu un cuvertură de pat simplă sau forme geometrice clare.

Stilul marocan presupune prezența ornamentelor în tema musulmană. Shabby chic se caracterizează prin prezența obligatorie a bibelouri, volane și muguri de trandafir pe cuvertură de pat. Produsele din satin rămân principalele atribute ale Art Nouveau. Pentru o mansardă, ar trebui să selectați textile realizate din țesături naturale și durabile, cu un model texturat care va fi combinat cu decorarea pereților sau a unui covor..

Opțiuni de cuvertură de pat DIY

Multe domnișoare moderne sunt pasionați de lucrul cu acul și pur și simplu nu își pot imagina viața fără accesorii lucrate manual. Prin urmare, vă sugerăm să realizați în acest fel o cuvertură de pat pentru dormitor. O astfel de idee nu numai că îți va permite să te distrezi la distracția ta preferată și să evadezi din agitația vremurilor noastre, ci și să faci un accesoriu unic care completează perfect interiorul..

Exemple populare includ produse de croșetat sau de tricotat care se încadrează perfect în stilul minimalismului, Provence sau scandinav. Poate fi o țesătură întreagă de tricotat simplă sau ajurată sau o pătură formată din fragmente separate, care ulterior sunt cusute împreună. Rămâne doar să decideți asupra tipului de fire și să aveți răbdare.

În ceea ce privește cusutul, există, de asemenea, mai multe tehnici care pot fi utilizate. Dacă se acordă preferință unui produs dintr-o singură piesă, atunci un cuvertură de pat matlasată încălzită sau modele cu volane de-a lungul marginii și perne decorative în stil clasic sunt considerate cele mai acceptabile. Cuverturile de pat folosind tehnica patchwork, create din multe bucăți de patchwork cusute împreună, arată foarte original. Aceasta este doar soluția perfectă pentru decorarea unui dormitor în etno, țară sau decor de artă..

După cum puteți vedea, astăzi cuvertura de pat poate fi numită un accesoriu indispensabil pentru interiorul fiecărui dormitor, care, în funcție de stil și aspect, poate fi o notă finală sau invers, un accent luminos al întregului design. Scopul acestui tip de textil este de a crea o senzație de căldură, confort și completitudine a imaginii complete a interiorului. Și cel mai important, este foarte frumos și la modă.!