Cum să scapi o dată pentru totdeauna de gândaci

Chiar dacă sunteți un fan al cursei de gândaci, este puțin probabil să vă placă această priveliște în casa dvs. și cu atât mai mult în bucătărie. Despre această întrebare «coabitare» omenirea este atentă de mult timp la gândaci. Multe metode populare au fost inventate și testate pentru a expulza aceste neplăcute «locatari». Nici știința nu a stat deoparte. S-a stabilit o relație de cauzalitate între apariția lor în apartament și starea ei. După cum știți, pe pământ nu există faună și floră inutile. Gândacii nu fac excepție. Gândacii sunt o simbioză a unei persoane ordonate și insalubre, oricât de paradoxal ar suna. Mâncând resturile de mâncare, acestea vă curăță casa într-o oarecare măsură. Dar, în același timp, vizitarea haldelor de gunoi, a cisternelor, a gândacilor devin, fără să vrea, purtători ai diferitelor boli, ceea ce provoacă furia și dezgustul unei persoane. De aceea, «norocos», având gândaci în apartament visează să scape de ei. Este clar că dacă găsești un gândac într-o cutie de lapte, nu vei fi încântat.

Dar, după cum știți, fără a cunoaște motivul, este imposibil să eliminați problema în sine. Aceasta este ceea ce va fi discutat în continuare..

Cauze și prevenirea gândacilor

Există o mulțime de motive pentru apariția gândacilor într-un apartament. Acest lucru explică complexitatea abordării acestora, deoarece eliminarea unuia dintre motivele de mai jos nu va rezolva problema «locatari». Este necesară o abordare integrată a soluției sale. Deci, să ne cunoaștem aceste motive.

1. Condiții insalubre

Acesta este cel mai mult «popular» motivul apariției gândacilor. Acest lucru se aplică, în primul rând, bucătăriei, unde, cu o mare probabilitate, puteți găsi resturi de mâncare pe podea, și nu numai. De altfel, acest lucru este valabil și pentru restul camerelor. Cu siguranță ați observat în repetate rânduri și poate chiar ați participat, mâncând sandvișuri, prăjituri în timp ce vă uitați la televizor sau citiți o carte, după care firimiturile au rămas cu siguranță.

Condițiile insalubre sunt cea mai frecventă cauză a gândacilor

În acest caz, este necesar să punem lucrurile în ordine, nu momentan, ci permanent. Eliminați întâmplarea în alegerea unui loc de mâncare. Toate alimentele trebuie păstrate într-un recipient etanș..

Alimentele trebuie păstrate într-un recipient sigilat

Foarte des există un animal de companie în apartament. În acest caz, ar trebui să monitorizați cu atenție starea locului în care mâncați aceste animale. Și este tocmai alimentatorul principal pentru gândaci. Prin urmare, este necesar să se ia toate măsurile pentru a-i priva de acest lucru «zmeura»: scoateți în permanență ceașca cu resturi alimentare, colectați firimituri, ștergeți podeaua. Spălarea podelelor este obligatorie, deoarece gândacul, chiar și după măturarea firimiturilor, are încă suficientă hrană pentru «confortabil» viaţă.

Curățarea podelelor este obligatorie

Nu «a pastra» gunoi în bucătărie, sistematic, zilnic, aruncați gunoiul în jgheabul de gunoi sau scoateți-l la un punct special de colectare din afara casei. Coșul de gunoi trebuie să aibă un capac etanș..

Scoateți gunoiul în mod sistematic

2. Prezența locurilor cu umiditate ridicată

În mod ciudat, dar pentru gândaci, prezența resturilor de mâncare în bucătărie nu este la fel de critică precum prezența apei. Studiile au arătat că gândacii se pot descurca fără alimente timp de o lună, dar fără apă – nu mai mult de o săptămână. Ei bine, ei nu pot mânca alimente uscate, le dau apă. Prin urmare, prezența umezelii în cameră ca urmare a scurgerilor în conducta de alimentare cu apă, robinete, duș va fi chiar foarte utilă pentru reproducerea gândacilor.

Eliminați scurgerile de apă în timp util

O sursă excelentă de umiditate, precum și mâncare, poate fi scurgerea toaletei. Prin urmare, este necesar să se excludă accesul la el prin gândaci prin instalarea unei ochiuri pe gât.

3. Prezența fisurilor

O modalitate excelentă pentru gândaci de a intra în cameră și ulterior «şedere» sunt fisuri în pereți, fisuri în podea.

Fisurile sunt o mare portiță pentru gândaci

Pentru «blocare» apariția neinvitați «vecini», ar trebui să examinați cu atenție camera pentru a găsi fisuri. Locurile identificate de posibilă pătrundere a gândacilor trebuie să fie cu atenție chit.

Fisurile de chit previn infestarea cu gândaci

Nu este exclusă posibilitatea unei invazii «Prusakov» din orificiul de aerisire. Prin urmare, trebuie izolat cu o plasă fină specială..

4. Gândac «aterizare»

Foarte des poți «Răsplată» cu această economie dezgustătoare, vecini necurați, cunoscuți. Desigur, toate acestea se întâmplă fără intenții rău intenționate din partea lor, dar nu vă va ușura. Pentru a preveni astfel de cazuri, trebuie să verificați cu atenție apartamentul pentru apariția gândacilor după ce ați vizitat astfel de oaspeți (nu vă veți inspecta vecinii, cunoscuții). Astfel de măsuri de precauție nu vor fi inutile, deoarece este suficient să apară unul sau doi gândaci și acest lucru va fi suficient pentru ca în curând ei și descendenții lor să vă inunde bucătăria și alte camere..

Este bine dacă ai identificat intrușii la timp “locatari”. Dar dacă s-a ratat momentul și acum îi dai peste tot? Declarați războiul lor.

Începând lupta împotriva gândacilor

Eliminarea cauzelor apariției gândacilor nu înseamnă deloc înfrângerea lor. Deci, este timpul să începeți operațiunea «Lichidare».

Există multe modalități de a scăpa de gândaci și, mai presus de toate, acestea sunt remediile populare pe care le-a folosit bunicul nostru. Apropo, dacă cineva îți spune că acum nu există nicio problemă de combatere a gândacilor din cauza prezenței unei mase de tot felul de substanțe chimice, nu o crede. Doar că această persoană nu știe ce înseamnă să ai gândaci într-un apartament..

Deci, să ne cunoaștem «armă» luptând cu un adversar serios.

În prezent, există multe modalități chimice și tehnice de combatere a gândacilor..

1. Capcane

Bine dacă ai început un război când «dusman» era încă puțină la număr. Ai șansa să-l învingi, deși unul mic.

Principalul avantaj al capcanelor, spre deosebire de «chimie» Este prietenia lor cu mediul. Majoritatea capcanelor sunt disponibile pentru lucrări de bricolaj. Ele se bazează pe principiul «sfarcurile» – intrarea în mâncare în capcană este întotdeauna disponibilă, dar ieșirea este imposibilă. Dimineața, trebuie doar să colectezi «recolta» și distruge-o. În această opțiune, există o singură dificultate – extragerea gândacilor din capcană, împiedicându-i să scape..

Capcana pentru sticle de plastic este destul de accesibilă tuturor.

2. Produse chimice

În ciuda eficienței lor, trebuie să știți că preparatele chimice sunt periculoase nu numai pentru insecte, ci sunt departe de a fi inofensive pentru oameni. Cu o certitudine sută la sută, putem spune asta pentru unul «companie» războiul cu gândaci nu poate fi câștigat, deși numărul lor va scădea după utilizarea otrăvurilor. Prin urmare, va trebui să utilizați în mod repetat «atacuri chimice».

Atac chimic asupra locurilor de congestie

Preparatele care conțin fipronil sunt un bun mijloc de combatere a gândacilor. Un gândac, infectat cu această otravă, infectează alți gândaci, inclusiv descendenți, ceea ce este foarte important. Multe medicamente ucid doar adulții fără a afecta descendenții. Ca urmare, la ceva timp după falsa ta victorie, în bucătărie apar noi hoarde de insecte și totul se repetă de la început..

Acidul boric servește ca un excelent și, cel mai important, sigur pentru oameni. Poate fi folosit în forma sa pură, sub formă de pulbere, împrăștiată în locuri cu o concentrație mare de gândaci. Poate fi folosit ca «alimente» aditivi pentru momeli.

Acidul boric este o armă formidabilă împotriva gândacilor

Dohlox s-a dovedit bine. Este foarte convenabil de utilizat – se află într-o seringă specială sub formă de gel. Foarte otrăvitor.

Nu strică să vă amintiți remediile populare pentru combaterea gândacilor – acesta este amoniac, alcool denaturat, terebentină, kerosen. Este suficient să ștergeți plăcile cu oricare dintre aceste substanțe pentru ca gândacii să vă lase bucătăria în formare. Podelele spălate cu apă amestecată cu o linguriță de amoniac vor elimina cu siguranță aceste insecte. Adevărat, acest lucru va trebui făcut până când vecinul tău va conduce și fugarii tăi undeva departe..

Desigur, remediile populare sunt inferioare ca eficacitate față de medicamentele industriale, dar sunt complet sigure pentru oameni..

3. Opțiunea biologică

Această metodă nu este la fel de radicală ca cea chimică și necesită ceva timp și răbdare. Aveți răbdare și, în câteva săptămâni, vă veți aduna în jurul apartamentului și veți efectua masa gandacilor care au murit în această luptă imperceptibilă. Care este acest mod curat de a elimina gândacii. Despre asta – chiar mai jos.

Gândacii sunt în mod inerent o creatură foarte curioasă. Puteți juca bine la acest lucru punând ceva comestibil și luminos pe ele, dar amestecat cu otravă. Acidul boric este un remediu excelent pentru acest lucru; este sigur pentru oameni și animale de companie, dar durere chinuitoare la gândac. Și dacă nu va muri după un timp, probabil va fugi din bucătăria ta..

Delicatete otrăvitoare pentru gândaci

Gândacii nu știu cum să-și împărtășească experiența de viață. Prin urmare, această caracteristică ajută o persoană în lupta împotriva ei. Metoda anterioară poate servi drept confirmare. Dacă gândacul ar putea să împărtășească informații rudelor sale despre rezultatele degustării mâncărurilor frumoase, ar complica serios lupta împotriva lor. Din fericire nu este..

In cele din urma

Fiți conștienți de copiii și animalele de companie atunci când utilizați substanțe chimice. Au o probabilitate foarte mare de a introduce otrăvuri în corp și există o mulțime de moduri.

Acidul boric trebuie utilizat periodic, de mai multe ori, până când apar rezultate vizibile – dispariția completă a gândacilor.

Acțiunea majorității medicamentelor vizează reducerea imunității insectelor. Cu toate acestea, cu manipularea neglijentă a otrăvurilor, o persoană poate avea o scădere a rezistenței la bacteriile patogene. atenție!