Cum să faci un abajur din țesătură cu propriile mâini

În zilele noastre, fabricarea manuală câștigă rapid popularitate, ocupându-și nișa binemeritată din interior. Mobilierul vechi și elementele de decor, care păreau că au supraviețuit timpului lor, sunt transformate în mâinile meșterilor pricepuți, încep să se joace cu culori noi și devin un punct culminant al oricărui interior.

Reînnoirea și restaurarea mobilierului este un proces foarte complex și minuțios, care nu este întotdeauna în puterea inovatorilor, dar lucrul cu elemente decorative mici, cum ar fi lămpi, vaze, rafturi mici și altele asemenea, este o șansă ușoară de a ieși din mulțime și de a înnobila interiorul tău. În acest articol, vom decora pas cu pas o lampă de masă, transformând-o complet..

Metoda descrisă mai jos este foarte simplă și suficient de rapidă. Acesta constă într-o schimbare aparent semnificativă – în înlocuirea completă a țesăturii de pe abajur, dar, de fapt, acest proces nu este atât de dificil și înfricoșător, trebuie doar să fiți îmbibat de această idee și să urmați instrucțiunile corect.

Loc de muncă pentru decorul abajurului

Mai întâi trebuie să vă pregătiți pentru muncă. Ar trebui să existe suficientă lumină în camera în care veți crea, iar masa la care lampa va fi restaurată trebuie să fie acoperită în prealabil cu cearșaf sau ziare pentru a o proteja de daune sau murdărie.

Tot ce aveți nevoie pentru a decora o lampă

Următorul pas este colectarea materialelor. Da, oricât de ridicol ar suna, dar să alergi cu mâinile murdare peste tot în apartament în căutarea șervețelelor sau să cauți foarfece în panică nu este cel mai bun început pentru lucrarea ta manuală. Pregătiți orice vă poate fi util în avans. Puneți telefonul mobil într-un loc proeminent, astfel încât să puteți afla cine sună fără să îl ridice.

Lampă de restaurare

Acum, că totul este pregătit pentru lucru, puteți începe procesul creativ. Așezați lampa pe verticală, nu este nevoie să scoateți abajurul.

Cum să faci o lampă veche nouă

Cu atenție, folosind o bandă de măsurat sau o bandă moale de cusut, măsurați diametrul abajurului și înălțimea acestuia. Încercați să fiți cât mai exacți în măsurătorile dvs., mai ales atunci când lucrați cu un diametru.

Decorarea unei veioze vechi

Găsiți culoarea și dimensiunea potrivită a țesăturii. Este mai bine să optați pentru materiale naturale, cum ar fi inul sau bumbacul: acestea sunt mult mai ușor de prelucrat, capetele unei astfel de țesături nu se înclină. După ce ați selectat materialul dorit, măsurați o bucată de țesătură cu înălțimea și diametrul măsurat, lăsând aproximativ un centimetru și jumătate pentru cusătură. Ca urmare, ar trebui să obțineți o bucată de țesătură uniformă dreptunghiulară..

Lucrul cu un abajur vechi

Întoarceți țesătura pe partea greșită și pliați împreună cele două laturi scurte ale dreptunghiului, ținând cont de cota de cusătură. Îndepărtați și coaseți piesa de prelucrat. Ar trebui să sfârșiți cu un cilindru gol..

Abajur fabricat manual

După aceea, materialul trebuie întors din nou spre partea din față. Uită-te cu atenție la cusătură, verifică dacă firul este scos și cât de strâns ține țesătura. Îndoiți cilindrul în jumătate și trageți ușor de margini – dacă nu se formează goluri între fire, atunci țesătura este bine fixată.

Lampă de masă făcută manual

Glisați cilindrul peste partea superioară a abajurului. Asigurați-vă că marginea inferioară se potrivește perfect cu tivul. Dacă țesătura merge în valuri sau se formează goluri, înseamnă că ați măsurat incorect diametrul și va trebui refăcut piesa de prelucrat.

Redecorarea unei veioze

Dacă țesătura și marginea inferioară a abajurului se potrivesc perfect, lipiți-le împreună și conectați-le temporar cu știfturi sau agrafe de hârtie, astfel încât lipiciul să fie uniform distribuit peste țesătură și găurile să nu se formeze nicăieri..

Lucrul cu un abajur

Așteptați să se usuce lipiciul. Când lucrați cu adeziv, nu trebuie să vă grăbiți, în cazul nostru, pentru a evita deplasarea țesăturii. Amintiți-vă că o țesătură deja pătată cu adeziv nu poate fi folosită cu greu a doua oară, astfel încât piesa de prelucrat va trebui refăcută.

Restaurarea abajurului

Lucrul cu marginea superioară a abajurului este mult mai dureros. În primul rând, trebuie să formați valuri îngrijite care să arate ca o mișcare elegantă de design și nu o greșeală teribilă de amatori. Aliniați marginea superioară a țesăturii cu marginea abajurului și fixați-o cu știfturi. În al doilea rând, verificați cum arată lampa dvs. din toate părțile și abia apoi aplicați adeziv.

Lucrul cu un abajur

Lasă lipiciul să se usuce. Scoateți orice știfturi suplimentare.

Corectarea marginilor abajurului

Acum tăiați toate materialele inutile – firele proeminente, firele și cotele pentru a continua cu finisarea finală a lămpii.

Abajur DIY

Apoi, atașați un rând de mărgele strălucitoare, care atârnă pe marginea inferioară a abajurului..

Lampă de masă DIY

Așteptați să se usuce lipiciul. Examinează din nou lampa pentru a vedea dacă există urme ale muncii tale pe material. Scoateți orice știfturi suplimentare.

Decoratiuni abajur

Îndreptați țesătura, îndreptați valurile. Marginea inferioară poate fi decorată cu o panglică sau dantelă pentru a ascunde eventualele defecte și a sublinia marginea abajurului.

Finisarea marginilor abajurului

Așteptați să se usuce lipiciul. Scoateți toate piesele și știfturile inutile.

Ultimele atingeri ale abajurului

Adăugați finisaje. Ascunde imperfecțiunile din spatele obiectelor decorative, cum ar fi paiete sau margele destul de mari. În centrul abajurului, legați o panglică, legând-o mai strâns și modelând «talie» lampa ta de masă.

În doar câțiva pași simpli, vechiul abajur a fost transformat într-un element de decor nou, frumos, care va atrage privirile oaspeților și va servi drept mândrie oricărei gazde. A da viață veche unor lucruri noi este întotdeauna minunat, mai ales atunci când este atât de ușor și de rapid..