Cum să faci jaluzele din tapet cu propriile mâini?

Design elegant și o atmosferă confortabilă – aceasta este combinația perfectă care trebuie să fie în fiecare casă. Desigur, acest lucru va necesita mult efort. La urma urmei, trebuie să luați în considerare cu atenție fiecare detaliu, inclusiv elemente decorative. Dar dacă aveți dificultăți în a găsi un decor potrivit în magazinele specializate, atunci nu vă grăbiți să vă supărați. Aproape totul se poate face acasă. Astăzi vă propunem să creăm jaluzele frumoase cu un model din tapet.

38

Jaluzele: caracteristici și tipuri

Pentru început, observăm că jaluzelele sunt un produs din plastic, hârtie sau metal, care este plasat pe ferestre în loc de perdele pentru a fi protejat de soare. Cel mai adesea sunt alese pentru spații de birouri. Dar în fiecare an apar din ce în ce mai multe variante originale cu texturi interesante. Prin urmare, acum pot fi văzute în case moderne, apartamente..

46 48 52 54 55 58 Cele mai populare sunt jaluzelele orizontale. Sunt foarte convenabile de utilizat și vă permit să reglați gradul de pătrundere a soarelui în cameră. Apropo, aceste modele sunt cele mai ușor de realizat acasă. La rândul lor, jaluzelele verticale nu sunt mai puțin frecvente. Dar, spre deosebire de versiunea anterioară, dungile sunt așezate vertical. Astfel, pot fi rotite în orice direcție, ceea ce este foarte convenabil.

49 51 53 56 59 60

Există un alt tip de jaluzele – plisate. Aceasta este o foaie destul de mare de țesătură sau hârtie pliată ca un acordeon. De-a lungul marginilor acestei structuri, există fire de ghidare, care le permit reglarea în poziția dorită. Această opțiune este perfectă pentru ferestrele non-standard..

61 62 67 70

Avantajele și dezavantajele jaluzelelor de tapet

Înainte de a căuta un tapet adecvat, vă recomandăm să evaluați cu atenție toate avantajele și dezavantajele unui astfel de design..

În primul rând, este demn de remarcat faptul că, în ciuda varietății largi de culori și imprimeuri, poate fi dificil să găsești opțiunea perfectă în magazine. Dacă faceți jaluzele cu propriile mâini, atunci puteți fi siguri că schema de culori se va potrivi interiorului camerei..

37 39 40 41 42

În plus, sunt necesare foarte puține finanțări pentru producție. Acesta este un avantaj semnificativ pentru cei care nu doresc să investească prea mult buget pe obiecte decorative. Rețineți, de asemenea, că va dura doar câteva ore pentru a crea jaluzele. În consecință, veți obține un design frumos, care merită cu adevărat, care cu siguranță nu va rămâne fără atenție..

16 17 optsprezece 19 36

Trebuie remarcat faptul că tapetul modern se spală cel mai adesea. Acest lucru este foarte convenabil deoarece jaluzelele pot fi îndepărtate periodic și șterse cu o cârpă umedă. Este foarte simplu și nu durează mult. Și o astfel de îngrijire elementară le va extinde semnificativ durata de viață..

Și, desigur, astfel de produse sunt universale. La urma urmei, pot fi utilizate chiar și în combinație cu perdele din țesătură. Arată uimitor de frumos, mai ales dacă culorile sunt selectate corect..

opt nouă zece 15

Jaluzelele de tapet au, de asemenea, unele dezavantaje. În primul rând, este viața de serviciu. Nu este foarte lung, dar depinde în mare măsură de calitatea tapetului. Prin urmare, vă recomandăm să acordați atenție tapetului dens de la un bun producător. Amintiți-vă că opțiunile bugetare nu vor arăta prea frumoase și se vor deteriora sau arde la soare în doar câteva luni..

1 3 4 6 7

Jaluzele pentru tapet DIY: instrucțiuni pas cu pas

Desigur, există o varietate destul de largă de jaluzele în magazinele moderne. Dar dacă nu ați găsit o opțiune potrivită, atunci asigurați-vă că încercați să le creați singuri. Acest lucru nu este atât de dificil pe cât ar putea părea la prima vedere. Doar urmați instrucțiunile pas cu pas și apoi totul va funcționa cu siguranță..

Vom pregăti următoarele materiale:

 • tapet;
 • creion sau stilou;
 • centimetru;
 • fir gros;
 • foarfece;
 • acul sau alul țigan;
 • Scotch;
 • carton;
 • Bandă cu două fețe.

Mai întâi trebuie să luați măsurători ale ferestrei și să decideți ce fel de jaluzele doriți să faceți. Rețineți că este imperativ să lăsați o alocație destul de mare, deoarece datorită acordeonului, tapetul va deveni mult mai scurt.

douăzeci

Punem un semn pe tapet pe baza lungimii dorite și îl tăiem. Îndoiți ușor acordeonul astfel încât rezultatul să fie o bandă destul de densă.

21 22 23

Marcăm exact în centru – acesta va fi locul puncției. Acest lucru este necesar pentru a trece firul, care este destinat reglării jaluzelelor..

24 25

Facem o gaură cu un ac sau cu un țigan. De asemenea, puteți încerca să utilizați un perforator. Dar dacă acordeonul este prea mare, atunci este mai bine să alegeți prima opțiune..

26

Îndreptați ușor acordeonul și filetați un cablu sau un fir gros.

27

Fixăm firul și legăm un nod puternic. Pentru o mai mare fiabilitate, poate fi fixat cu o bandă simplă. Lăsăm o mică marjă în partea de jos. Lipim și o bucată de carton..

28 29

Lipim o bandă de bandă dublă pentru fixare.

treizeci

Conectăm marginile acordeonului cu bandă.

31 32

Jaluzelele frumoase, neobișnuite sunt gata!

33

Dacă doriți, nu puteți face jaluzele din tapet, ci pur și simplu decorați structura din plastic. Acest lucru vă permite să vă actualizați cu ușurință decorul camerei, fără costuri suplimentare..

63

Pentru aceasta veți avea nevoie de:

 • Jaluzele din plastic;
 • tapet cu imprimeu;
 • foarfece;
 • creion;
 • Lipici PVA;
 • rigla;
 • perie.

64

În primul rând, trebuie să măsurați lungimea și lățimea benzilor de plastic și, de asemenea, să numărați numărul acestora. Apoi, pe interiorul tapetului, aplicăm marcaje pe baza măsurătorilor. Pe fiecare parte punem punctele în care se află găurile pentru coardă. La aceste semne tăiem tapetul..

65

Aplicăm adeziv pe semifabricatele de hârtie și lipim fiecare bucată una câte una pe benzi. Lăsăm structura să se usuce complet. Jaluzelele elegante sunt gata în doar câteva ore.

66

După cum puteți vedea, realizarea jaluzelelor cu propriile mâini este foarte simplă. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să aveți materiale prea complexe sau scumpe. În plus, nu durează mult pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, rezultatul este decent. Astfel de jaluzele pot fi folosite în siguranță ca decor pentru o casă sau un apartament..

43 44 45 47 50

35 paisprezece122 5 unsprezece13347169