Cum să decorați o zonă lângă piscină: designul elegant al unei zone de recreere și relaxare

Ești unul dintre norocoșii care se bucură de o zi la soare lângă piscina ta? Luați în considerare câteva idei pentru o amenajare frumoasă și practică a unei zone în apropierea unui rezervor artificial, datorită căreia vacanța dvs. vă va aduce și mai multă plăcere, mai ales când vara este cu adevărat caldă.

Caracteristicile unei locații ideale pentru piscină

Iată trei criterii de luat în considerare la amenajarea unei grădini cu piscină:

Piscina la domiciliu: cum să echipați plaja din jurul rezervorului?

Tipul de materiale utilizate în jurul piscinei este cheia. Desigur, oamenii sunt ghidați de materiale rezistente la expunerea prelungită la apă și umiditate. Aici lucrează, printre altele, panouri din lemn (protejate corespunzător) sau asemănătoare lemnului, piatră, plăci ceramice. Indiferent de tipul de suprafață ales, ar trebui să acordați atenție rezistenței sale la alunecare.

Există mai multe tipuri de plaje de piscină, care depind foarte mult de inspirația sau preferința pentru un anumit material. Aruncați o privire rapidă asupra tendințelor actuale.

Plajă de lemn lângă piscină

Lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru proiectarea bordurilor. Acest tip de plajă oferă o estetică naturală pe care mulți oameni o plac:

  • Lemn natural: lemnul solid și ușor de lucrat se îmbină armonios cu grădina. Există mai multe tipuri de lemn pentru utilizare, cum ar fi exotic sau european.
  • Lemn compozit sau sintetic: o alternativă la lemnul natural, oferind același efect. Ușor de curățat, durabil și se adaptează rapid la puntea piscinei.

Plaja de lemn este destul de ușor de asamblat, deoarece poate fi pur și simplu tăiată și așezată pe legăturile reglabile. Nu este nevoie de o placă de beton dedesubt.

Plajă minerală lângă piscină

Plaja minerală de lângă piscină include o gamă largă de materiale pentru toate gusturile:

  • Piatra naturală: se distinge prin caracteristicile sale unice și aspectul natural. Este foarte durabil și oferă multe posibilități (granit, calcar).
  • Gresie: Ceramica exterioară ușor de întreținut vine într-o varietate de dimensiuni și texturi pentru a se potrivi fiecărui gust. Tendința actuală este de gresie de piscină destul de mare, cum ar fi 40 x 40 sau 50 x 50. Cu toate acestea, aveți grijă să nu alegeți o culoare prea închisă pentru a preveni căldura de la soare..

De asemenea, asigurați-vă că plaja este la cel puțin 50 cm în jurul piscinei. Va fi mai ușor să instalați un acoperiș în viitor. De asemenea, merită luată în considerare instalarea șezlongurilor mai stabile pe plajă. Astfel, nu puteți doar să înotați, ci să faceți plajă și să dormiți în aer liber..

Cum să decorați zona piscinei? Soluții la modă și practice

Living deschis

Amenajarea unui living în aer liber lângă piscină este rețeta perfectă pentru relaxare de înaltă calitate. Imaginați-vă: o seară caldă, băuturi răcoritoare, gustări delicioase și o companie grozavă! De ce ai nevoie? Mobilier de grădină cu perne uriașe moi, ale căror învelitoare sunt ușor de spălat și uscat. Nu uitați că inserțiile trebuie să fie impermeabile, la fel ca materialul din care este confecționat mobilierul..

Masă de familie lângă piscină

Pranzul la piscina poate fi o mare placere. În timp ce unii se bucură de aroma gustărilor, alții se pot răcori în iaz. Tot ce aveți nevoie este o masă și scaune mari, de preferință ușoare și pliabile, pe care să le puteți depozita în garajul sau subsolul dvs. dacă vremea este rea. Dacă vă plac soluțiile neobișnuite, creați o bară de masă dintr-o scândură.

Piscină și decorațiuni

Decorațiuni în jurul piscinei? De ce nu! Aspect natural. Palme de yucca, ficus și plante mari în ghiveci vor crea o atmosferă plăcută, oarecum exotică. Compozițiile tropicale de cactus sau chiparos vor arăta ca niște sculpturi de grădină. Dacă doriți să acoperiți peretele unei case sau garaje, alegeți o grădină verticală. Plus trotuare în tonuri de vară, umbrele de soare, saltele și perne cu dungi nautice creează o atmosferă relaxantă excelentă în jurul piscinei.

Piscină la lumina lunii

După-amiaza – soarele și seara? Punctele de lumină instalate pe fundul sau pereții piscinei vor contribui la crearea unei atmosfere romantice frumoase și vor face procedurile de apă de seară mai plăcute, dar asta nu este tot! Luminile suplimentare vor ajuta la iluminarea plantelor din jurul piscinei sau a celor mai frumoase colțuri ale grădinii.

Ce stil să decorezi piscina?

Nimic nu ar trebui să vă limiteze alegerea stilului bazinului de vise. Amintiți-vă că rezervorul artificial este în armonie cu mediul. Puteți alege între oferte atemporale precum stilul roman, Monaco sau grecesc. La rândul lor, fanii modernității vor fi cu siguranță încântați de piscine inovatoare cu suprafețe strălucitoare..

Bazine moderne

Piscinele moderne sunt complementul perfect pentru noua arhitectură și design. Piscinele cu forme geometrice se pot încadra perfect în peisaj. Rezervoarele cu pereți de sticlă vor fi, de asemenea, uimitoare, mai ales pe acoperișurile clădirilor. Iazurile moderne ar trebui să fie căptușite cu țiglă adecvată și modele de acoperiș. Sistemele de iluminat și încălzire suplimentare vor oferi posibilitatea de utilizare în orice moment al zilei sau al nopții, fără a vă face griji cu privire la condițiile climatice. Nu uitați că astăzi arhitecții și designerii pot oferi soluții ecologice care să asigure relaxarea în armonie cu natura..

Bazine clasice

Timp de secole, oamenilor le-a plăcut să se relaxeze în apă, așa că există nenumărate stiluri clasice din care să alegi. Piscinele în formă de U sunt ideale pentru relaxare și petrecerea timpului cu prietenii. Stilul romantic și grecesc se caracterizează prin scări pentru acces ușor și mobilier clasic într-un spirit antic. Forma dreptunghiulară este cea mai funcțională. Este, de asemenea, cel mai ușor de întreținut..

Piscina ca corp natural de apă

Mulți oameni asociază o piscină de grădină cu luxul. Cu toate acestea, chiar și această soluție exclusivă nu se încadrează adesea în estetica mediului. Plăcile de colț sau deteriorarea inevitabilă și cavitățile din articulații duc la faptul că piscina strică peisajul, iar înotul în el cu siguranță nu oferă un sentiment de răgaz și comunicare cu natura. Merită luată în considerare o soluție care se amestecă armonios cu mediul înconjurător, deplasând structurile grele și inestetice din beton.

Tehnologia revoluționară a piscinelor Biodesign Pools combină peisajul natural al unei plaje de nisip pe un lac transparent cu funcționalitatea deplină a unei piscine tradiționale. Alegând orice formă de zi pentru piscină sau nuanțe de nisip cuarțos, puteți crea o multitudine de soluții care seamănă cu un lac de munte, o plajă exotică sau puteți adăuga elemente arhitecturale mici la piscină, cum ar fi pietre naturale, platforme din lemn, foișoare, dușuri de lux și dispozitive de hidromasaj. Gama largă de posibilități pentru introducerea de soiuri, cum ar fi scaunele subacvatice, insulele, zonele de înot și bazinele pentru vâsle de diferite adâncimi (fără a pierde suprafața și spațiul de înot) fac din piscină nu numai un loc de relaxare, ci și o zonă pentru întâlnirea cu prietenii , unde puteți petrece și timp activ.

Atunci când alegeți o piscină în grădină, merită să căutați o soluție care să fie adaptată simultan arhitecturii peisajului înconjurător și a ecologiei.