Cele mai bune idei de design pentru tavan: tendințele modei în 2021

Unul dintre cei mai importanți pași în îmbunătățirea locuinței este crearea unui design de tavan. Acoperirea plafonului selectată corect nu numai că poate completa și accentua în mod benefic interiorul, dar ajută și la ascunderea neregulilor și imperfecțiunilor, precum și la plasarea rațională a corpurilor de iluminat.

Tavan întins

O varietate de plafoane întinse nu își pierd popularitatea, iar designerii continuă să ne încânte cu modele noi și interesante. Printre varietatea acestui tip de acoperire pentru tavan, se pot distinge mai multe tipuri. Unul dintre tipurile proeminente sunt tavanele sculptate din două sau mai multe panouri întinse, dintre care unul servește drept fundal pentru un contrast avantajos..

Ca dispozitive de iluminat, pentru a sublinia tiparele neobișnuite, acestea folosesc iluminarea din spate sau banda LED. De asemenea, puteți evidenția tavanele întinse cu efect 3-d, care se vor potrivi perfect în interior într-un stil modern. Principalul lucru aici este menținerea unui echilibru, precum și diluarea interiorului cu sticlă, suprafețe întunecate și lucioase..

Plafoanele înalte sunt plafoane întinse cu o peliculă transparentă care este întinsă peste cadru. În starea normală, astfel de plafoane nu ies în evidență, totuși, atunci când pornești o strălucire uniformă, începe să se joace cu culori noi, arată modern și vrăjitor. Ei bine, cu ajutorul tavanelor întinse în oglindă, camerei i se poate oferi o senzație de ușurință, prospețime și infinit.

Plafoane căzute

Tavanele suspendate sunt structuri, cel mai adesea din gips-carton, care sunt ținute pe metal sau, mai rar, pe lamele de lemn și lasă spațiu între ele. Astfel de plafoane sunt de două tipuri: acceptabile și ne-acceptabile. Tavanele de trecere sunt proiectate cu acces ușor la spațiul din interiorul structurii pentru lucrări tehnice. Tavanele netransmisibile au o structură dintr-o singură bucată, prin urmare, pentru a accesa spațiul interior, tavanul va trebui demontat.

Tavanele suspendate pot fi instalate, dacă este necesar, pentru a ascunde nereguli mari în tavan, izolarea acestuia, ascunderea comunicațiilor sau izolarea fonică.

Beton gol

Tavanul din beton arată elegant și aspru. Se va încadra perfect în interiorul industrial, minimalist sau în mansardă. Cel mai adesea, astfel de plafoane sunt realizate în culori stricte monocrome, în culori albe, gri sau gri închis..

Dezavantajele unei astfel de acoperiri de tavan sunt: ​​dificultăți în alegerea corpurilor de iluminat, deoarece nu prea mulți se pot potrivi în stil, precum și faptul că un astfel de tavan îngustează vizual spațiul și arată nepotrivit în încăperile mici cu tavan jos. Cu toate acestea, există multe avantaje, principalul dintre acestea, desigur, este practicitatea sa. Are o izolare fonică excelentă și rezistență la foc și este, de asemenea, ecologic și ieftin..

Structuri din lemn

Tavanele din lemn arată incredibil de bine în casele de țară și cabane, subliniind stilul ecologic și tendința de legătură cu natura. Structurile din lemn sunt, de asemenea, versatile, iar astfel de plafoane sunt pline de varietate. De asemenea, sunt durabile și practice, deoarece își păstrează aspectul mulți ani după instalare și par a fi o structură destul de solidă. Este ușor de păstrat curat și are un cost de instalare mai mic decât multe alte tipuri de învelitoare de tavan..

Tavanele bucătăriei

Atunci când planificați o renovare, bucătăria trebuie să țină cont de microclimatul special al acestei camere. Cu o alegere greșită a acoperișului de tavan, a materialelor de calitate slabă sau a placării, va trebui foarte repede să refaceți tavanul din nou. Să aruncăm o privire la câteva idei pentru decorarea tavanului. Prima modalitate de a termina tavanul poate fi numită cea mai simplă și mai puțin costisitoare – vopsirea și văruirea. Cu toate acestea, această metodă nu este practică, deci nu vă recomandăm să o utilizați decât dacă sunteți gata să reînnoiți vopseaua la fiecare câteva luni. De asemenea, puteți utiliza tencuiala decorativă, care este deja mai puțin practică, dar este posibil să nu se potrivească întotdeauna în interior..

Atunci când alegeți un finisaj de tavan cu tapet sau tapet foto, alegeți acoperiri de vinil și lavabile, precum și lipici rezistent la umiditate. Una dintre cele mai practice, deși depășite, sunt panourile din plastic, din care puteți alege cu ușurință dimensiunea, textura sau tipul de conexiune de care aveți nevoie. De asemenea, sunt rezistente la umiditate și ușor de curățat..

Tavanele dormitorului

Atunci când alegeți o acoperire de tavan într-un dormitor, merită să luați în considerare zona, configurația camerei, precum și dispunerea mobilierului în ea. Această cameră este destinată relaxării și distracției liniștite, prin urmare toate acoperirile din cameră și culorile lor trebuie să fie calme și laconice. Opțiunea de vopsire a tavanului sau vopsirea tavanului este permisă, totuși, în acest caz, acoperirea trebuie să fie perfect uniformă și fără defecte.

Pentru a ascunde defectele, puteți utiliza plafoane întinse și plafoane suspendate, precum și modele neobișnuite. Cu toate acestea, nu uitați să mențineți echilibrul, echilibrul și statica calmă a camerei..

Tavanele camerei de zi

Unele dintre cele mai spațioase camere dintr-o casă sau un apartament sunt de obicei rezervate pentru sufragerie. De aceea plafoanele pot fi foarte diferite și interesante. Dacă tavanele din camera dvs. sunt scăzute, vă sfătuim să vă concentrați asupra opțiunilor clasice de acoperire. De exemplu, puteți vopsi tavanul utilizând un gradient neted. Tavanele, care sunt realizate în tehnica venețiană cu utilizarea tencuielii, arată impresionant și se potrivesc bine în multe stiluri, inclusiv clasicul.

Cu tavanele înalte, puteți utiliza o mare varietate de structuri suspendate, combinate și de tensiune, experimentați cu iluminare și iluminare. Iar structurile de gips-carton pe mai multe niveluri, în combinație cu pânze tensionate și inserții de oglindă, pot oferi un aspect mai modern camerei. Iar soiurile de casete vor accentua orice stil modern.

În 2021, puteți experimenta și selecta în siguranță cele mai frumoase și neobișnuite tipuri de învelitoare de tavan. Tavanele pot seta tonul potrivit pentru cameră și pot accentua stilul său de bază, deci alegeți-vă în mod responsabil și alegeți cea mai bună și mai elegantă idee de design pentru decorarea tavanului din camera dvs.!