Bucătărie Art Deco: opțiuni pentru design, decor și decor

Art Deco este un stil extrem de consistent. A fost creat după perioada Art Nouveau. Acesta este un fel de răspuns la lipsa disciplinei spațiale care domnește în interiorul modernist. Art Deco merită să decorați o casă sau un apartament întreg dacă sunteți un fan al filmelor de succes.  «The Great Gatsby» cu Leonardo DiCaprio în rol principal. Luxul jucăuș și plin de farmec va umple fiecare cameră. În timp ce mobilarea unui living sau a unui dormitor este relativ simplă, proiectarea unei bucătării în această direcție poate fi o provocare. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți cum să faceți acest lucru..

Apariția stilului art deco

Decoratorii de interior sunt nebuni după aranjamente spectaculoase precum cele prezentate în film «The Great Gatsby». Pardoselile cu parchet incrustate, finisajele din marmură și lămpile din vitralii sunt printre semnele distinctive ale stilului decorativ care s-a născut în anii 1920 sub numele de Art Deco. Și, deși istoria sa se întoarce cu aproape o sută de ani în urmă, aceasta este încă o tendință pe care stilistii o întorc cu plăcere, alegând, de exemplu, pentru mobilarea unei bucătării.

Fluxul include nu numai arta aranjării spațiului, ci și arhitectura, grafica și pictura. Art Deco își are originea în Franța și a câștigat rapid popularitate în alte țări europene, ajungând în America. Deși este un stil foarte sofisticat și interesant, el apreciază formele geometrice și ergonomia. Interesant este faptul că formele clasice sunt completate de ornamente etnice, deoarece există multe accente africane, aztece, egiptene sau grecești. Art Deco este îndrăzneț și intrigant. Iubește contrastele de culori, modelele repetabile, luciul spectaculos și materialele exclusive. Prin urmare, bucătăria trebuie să fie consistentă, dar cu o întorsătură..

Caracteristici de design pentru bucătărie Art Deco: Culori și accesorii

O bucătărie art deco ar trebui rafinată până la ultimul detaliu. Podeaua va arăta cel mai bine cu parchet lăcuit strălucitor, plăci elegante din marmură sau mozaicuri alb-negru. Vor fi apreciate desenele de podea sub formă de diamante, stele sau un simbol distinctiv care seamănă cu un răsărit. Pereții, țesăturile și accesoriile trebuie vopsite în culori precum:

 • Alb;
 • negru;
 • Gri;
 • bej.

Desigur, puteți dilua această paletă de culori dezactivată introducând, de exemplu, elemente în roșu închis în interior. Mobilierul de bucătărie Art Deco include accesorii elegante:

 • un buchet de flori exotice într-o vază sferică;
 • lampă de perete din vitralii;
 • reproducere fină a picturii.

Stil Art Deco în interiorul bucătăriei – folosind doar cele mai bune materiale

Art Deco urăște compromisul. Designul interior inspirat de el ar trebui să conțină doar cele mai bune materiale. În trecut, mobilierul Art Deco era realizat din cele mai fine tipuri de lemn:

 • stejar;
 • nuc;
 • mahon;
 • lemn de trandafir;
 • abanos.

Mobilierul furniruit a fost, de asemenea, foarte popular. Echipamentul, menținut în conformitate cu tendința clasică art deco, nu avea ornamente convexe. Cea mai mare podoabă a lor sunt suprafețele lăcuite cu contururi spectaculoase de cereale. Acestea erau adesea completate cu ornamente de fildeș sau sidef. Fotoliile și scaunele erau acoperite cu piele, adesea foarte exotică, de exemplu, un șarpe sau un crocodil.

Bucătării Art Deco: fotografii cu mobilier asortat

O bucătărie art deco nu se poate descurca fără mobilier cubic greu, finisat cu un luciu. Cele mai bune sunt cele rotunjite, expunând clar suprafața placajului. Puteți cumpăra o bufet din mahon cu linii raționale, o masă rotundă din lemn de trandafir și un set de scaune negre cu picioare arcuite.

Iubitorii de accesorii elegante pot alege și scaune din metal cromat, finisate în piele nobilă. O bucătărie art deco nu ține doar de eleganță, ci mai presus de toate funcționalități. Aranjamentele din anii 1920 și 1930 se bazează pe ideea de dulapuri simple spațioase, una lângă alta și acoperite cu un blat de lucru. Merită să le subliniem formele cubiste și finisarea meticuloasă..

Bucătărie Art-Deco-living

Stilul Art Deco este armonios, dar, paradoxal, există multe contraste în el. Iubește combinațiile alb-negru, apreciază mobilierul finisat fin, cu linii drepte. Combină inteligent funcționalitatea cu eleganța sofisticată. Prin urmare, bucătăria-living art deco este un design minunat. Una dintre caracteristici este atașarea la geometrie, în special forma ovală, semicirculară. Bucătăria-living se potrivește perfect cu această estetică, folosind rotunjirea pentru a conferi interiorului un caracter vizual unic. Mai ales insula bucătăriei este izbitoare, încântând prin forma sa neobișnuită. Nu doar formele rotunjite, ci și ornamentarea fronturilor dulapului, precum și culorile clasice elegante se referă la imediata Art Deco.

Geometrie și ornament

În bucătărie-sufragerie, puteți observa deseori formele geometrice atât de caracteristice Art Deco, cărora li s-a conferit un caracter modern. Dulapurile modulare în formă de cub sunt aranjate într-un mod interesant reciproc, creând corpuri geometrice. Modelele de pe podea sunt extrem de interesante.

Joc de contraste

Utilizarea alb-negru definește, de asemenea, stilul art deco. Această pereche de culori este combinată cu adâncimea și intensitatea lemnului maro pentru un efect fantastic. Aici se joacă cu diferite suprafețe: de la dulapuri albe strălucitoare, printr-un fragment negru și neted în mijloc, până la gresie pe perete imitând marmura. O bucătărie concepută în acest fel arată elegantă și sofisticată.

Bucătărie-living în culori moderne

Art Deco este, de asemenea, un stil specific în care decorațiunile sunt aplicate cu moderație, dar creează o impresie elegantă. Puteți amplasa numeroase elemente decorative în cameră. Mai ales afișajele de dulap emană eleganță rafinată datorită culorilor lor originale și mânerelor decorative..

Bucătărie Art Deco cu zonă de luat masa

Și mai impresionantă este bucătăria art deco combinată cu sala de mese. Într-un astfel de spațiu, puteți introduce mai multe elemente care se referă la această direcție. Mobilierul decorativ de sufragerie, cum ar fi o masă cu picioare sculptate și scaune cu un spătar original, se potrivesc bine cu un set de bucătărie. Nu uitați de pardoseala extravagantă din piatră naturală.

Stilul art deco în artă și design, care a început să se dezvolte în perioada interbelică, are o gamă largă de fani până în prezent. Scopul său principal la acea vreme era să se opună tradiției, a devenit un simbol al bogăției și rafinamentului, caracterizat prin culori profunde, forme geometrice și ornamente decorative. Organizați astăzi o bucătărie cochetă în casa dvs. art deco cu idei din galeria foto.