Balcon mare: tendințe de modă în mobilier, iluminat și decor în zona de recreere

Cauti o idee pentru organizarea unui balcon? Chiar și un spațiu mic poate fi proiectat pentru a se potrivi tuturor nevoilor dvs. în ceea ce privește funcționalitatea și estetica. Și dacă vorbim despre un balcon mare, atunci fantezia poate să nu se limiteze la metri pătrați. Alegeți mobilierul și accesoriile potrivite pentru balcon care vă vor oferi confort, îndeplinind în același timp funcția lor practică și estetică..

Apartamente cu balcoane mari

Balconul poate fi utilizat în diferite moduri:

  • ca zonă de recreere;
  • casa si gradina;
  • locuri de întâlnire;
  • Sufragerie;
  • spațiu suplimentar pentru stocare bine organizată.

Cu mobilier de balcon și accesorii selectate corespunzător, puteți personaliza spațiul pentru a se potrivi nevoilor dvs. și puteți crea un loc confortabil, funcțional și practic pentru relaxare..

Amenajare balcon: zonă de relaxare

Pentru a vă relaxa pe balcon, aveți nevoie de o canapea sau o canapea moale. Dacă balconul nu este mare, atunci puteți instala mai multe scaune confortabile cu suport pentru picioare. Este mai bine să alegeți mobilier adânc cu scaun înalt, în care să vă puteți odihni confortabil. Nu uitați de pernele moi. Vă garantează confortul. O după-amiază pe balcon cu o ceașcă de ceai și cartea ta preferată în poală îți va permite să uiți de grijile vieții de zi cu zi. 

Personajul din amenajarea balconului va fi asigurat de accesorii și iluminare selectate interesant. Când planificați un colț verde, veți fi confruntați cu o gamă de oale. Producătorii oferă o gamă largă de produse din lemn, ceramică, piatră sau țesut. Cele mai populare pe balcoanele orașului sunt vase dreptunghiulare din plastic pentru a fi agățate de o balustradă. Datorită acestui fapt, acestea nu ocupă spațiu, oferind o suprafață suplimentară pentru flori pe balcon. Lămpile LED sau solare, amplasate discret în colțuri, vor oferi o dispoziție blândă seara pe balcon. Deasupra mesei, puteți agăța ghirlande sau felinare multicolore, strălucitoare. Merită, de asemenea, să decorați designul cu lumânări, care decorează subtil spațiul și creează o atmosferă romantică în amenajarea balconului..

Case cu balcoane mari cu flori

Este foarte ușor să transformi un balcon într-un colț verde. Pe balustradă, merită să agățați cutii în care puteți planta flori, de exemplu, petunii, surfinii, mușcate. Dacă le udați și le fertilizați în mod regulat, acestea vor crește mai bine, încântându-vă pe tot parcursul sezonului. Pe un balcon mare și lung, de-a lungul balustradei, puteți așeza un rând de ghivece joase, de exemplu, cu ierburi ornamentale care necesită doar udare. În colțul site-ului, un tufiș de trandafiri în formă de minge va arăta frumos. Așezați câteva ghivece mici în jurul ghiveciului mare, cum ar fi lobelia, fuchsia și verbena. Acestea nu numai că schimbă vizual designul balconului într-o grădină mică, dar și satură spațiul cu aromele lor..

Dacă balconul este umbrit, puteți planta flori care nu au nevoie de mult soare, alegeți begonii, fucsia, lobelii. Dacă avem un stil de viață foarte activ, ieșiți de multe ori din casă, decideți asupra plantelor care nu necesită udare specială, de exemplu, dalii. Starea climatică atunci când amenajați balconul va fi creată de viță de vie, separând în același timp camera de zi confortabilă de terasă. Plantele care supraviețuiesc în ghivece sunt, de exemplu, iedera verde, struguri sălbatici sau clematis. Starea de seară va fi evidențiată de matzeika, care va umple întregul balcon cu arome.

Balconul este un loc minunat pentru a cultiva ierburi în ghivece și cutii. Datorită acestui fapt, veți avea întotdeauna la îndemână frunze proaspete, pe care le veți folosi în bucătărie: mentă, rozmarin, busuioc. Ierburile selectate resping unele insecte. Dacă seara sunt mulți țânțari pe balcon, atunci plantați plectrantul în ghivece.

Balcon mare în hol: punct de întâlnire

Nu cu mult timp în urmă, balconul era privit ca o cămară în care erau depozitate obiecte mai mult sau mai puțin necesare, mobilier vechi sau uscător de haine. Acum oamenii au realizat necesitatea amenajării estetice a zonei utilizabile. Flori, șezlonguri sau mobilier au început să apară pe balcoane..

Oamenii cărora le place să primească oaspeți pot transforma un balcon mare într-un spațiu public. În acest caz, scaunele confortabile, o masă și o canapea vor fi utile pentru amenajarea balconului. Mobilierul de grădină gata făcut din lemn sau technorathan poate fi înlocuit într-un mod ieftin prin pregătirea scaunelor din paleți. Este foarte ușor să le compui. Două paleți, unul deasupra celuilalt, vor servi drept măsuță de cafea. Pentru numeroși oaspeți, pot fi pregătite perne mari, care vor permite tuturor să stea confortabil oriunde pe balcon. Căutați mobilier din lemn de plastic ușor, care poate fi stivuit unul peste altul. De obicei, este supradimensionat, deci după pliere poate fi pus deoparte pe balcon..

Mobilier de balcon

Un exemplu de soluție de balcon compactă este mobilierul din plastic ușor din polipropilenă, ceea ce înseamnă că este rezistent la intemperii și la UV. Iarna, nu trebuie să ascundeți căștile de îngheț. Astfel de mobilier poate sta pe balcon tot timpul anului și nu își va schimba structura sau culoarea, iar o pernă moale va oferi confort în timpul odihnei..

Bucătărie și sufragerie pe balconul mare: relaxare în natură

Masa în aer liber este visul oricărui locuitor al orașului. Dacă locuiți într-o clădire de apartamente, atunci balconul mare poate servi ca o terasă excelentă pentru a găzdui toți membrii familiei. Puteți instala chiar și un grătar, scaune cu scaune moi, deoarece cina pe balcon poate dura foarte mult timp. Micul dejun cu cafea, croissant și gem delicios este un început minunat pentru fiecare zi de vară.

Depozitare inteligentă a lucrurilor pe un balcon mobilat

Dacă ai un balcon însorit, nu trebuie să renunți la umbrelă. Merită, de asemenea, să alegeți accesorii care nu ocupă prea mult spațiu. Unele mobilier de grădină sunt multifuncționale. Banca încorporată conține adesea un recipient în care puteți depozita mănuși și instrumente de îngrijire a plantelor. Pufurile se deschid de obicei în partea de sus, astfel încât să puteți ascunde șervețelele și alte accesorii pe masă. Un raft din lemn sau metal montat pe perete va servi drept spațiu de depozitare la domiciliu. Puneți lucrurile pe care doriți să le păstrați pe balcon în containere închise, frumoase.

Un balcon mare vă permite să proiectați o zonă care aparține unei case sau apartamente cu mare beneficiu pentru proprietari. Veți putea obține un living suplimentar sau o zonă de picnic. Folosiți una dintre numeroasele idei de fotografii de mai jos..