50 de idei creative pentru organizarea sistemelor de stocare

Nu există niciodată prea multe sisteme de stocare. Aceasta este și părerea proprietarilor de case private mari, unde se poate aloca o cameră separată pentru depozitarea lucrurilor și a celor care «norocos» aveți un apartament mic în care trebuie tăiat fiecare centimetru pătrat pentru a echipa chiar și un raft mic. Vă aducem în atenție o selecție impresionantă de proiecte practice și funcționale pentru crearea sistemelor de depozitare în case și apartamente de diferite dimensiuni și amenajări. Poate că unele dintre ele vă sunt deja familiare, în timp ce altele le veți vedea pentru prima dată, în orice caz, toate au trecut testul timpului și testul de rezistență și practic. Decorează-ți casa cu confort și comoditate – inspiră-te din proiectele designerilor străini și interni.

Aspect de stocare rațional și ergonomic

Sisteme de depozitare în dormitor

În aproape orice dormitor, un dulap sau un întreg sistem de garderobă este instalat pentru depozitarea hainelor, lenjeriei și accesoriilor. Dar cel mai adesea, aceste măsuri nu sunt suficiente, deoarece ar fi convenabil să depozitați aici, în cameră pentru dormit și odihnă, pături sau pături suplimentare, o schimbare de lenjerie de pat sau perne pentru oaspeții care rămân peste noapte. Toate aceste articole se pot încadra în sertarele situate în partea de jos a patului..

Sertare sub pat

Poate fi fie sertare absolut netede, cu găuri abia vizibile pentru o deschidere ușoară, fie cutii extrase prevăzute cu accesorii – greutatea depinde de modelul patului și de spațiul liber sub pat..

Rama patului cu sertare

Pat cu sisteme de depozitare

Cutiile pot fi de diferite dimensiuni. O cutie extensibilă pentru întreaga lungime a patului este mai dificil de extras, dar puteți pune lucruri pe care nu doriți să le pliați și să le îndoiți. Și două sertare mici la baza cadrului patului sunt organizația de depozitare cea mai comună..

Depozitare în dormitor

Sertare cu accesorii sub pat

Chiar dacă designul patului dvs. nu prevedea inițial prezența sertarelor, le puteți face suplimentar dintr-un material asortat ca culoare și textură la calitatea patului. În acest caz, dimensiunea și greutatea sertarelor vor depinde de cât de des trebuie să le scoateți și de cât efort sunteți dispus să depuneți..

Cutii din lemn pentru a se potrivi cu culoarea ramei patului

Sertarele ca sisteme de depozitare pot fi montate nu numai sub pat, ci și ca loc de odihnă, care, dacă este necesar, poate fi transformat într-un loc de dormit.

Sisteme de depozitare în zona moale

În culori albe ca zăpada

Iar următoarea opțiune pentru amenajarea mai multor sertare este deja asociată cu utilizarea spațiului liber sub platforma pe care este amplasat patul. Ar fi o neglijare de neiertat să lăsați o astfel de cantitate de spațiu utilizabil fără exploatare rațională..

Sertare în platformă

Dacă un dormitor conceput pentru mai multe persoane și dotat cu un pat supraetajat este echipat cu sisteme de depozitare, atunci sertarele pot fi încorporate nu numai în bazele nivelului inferior al locurilor de dormit, ci și în trepte. În funcție de înălțimea tavanului din cameră și de dimensiunile corespunzătoare ale structurii pe două niveluri, numărul acestor cutii poate varia..

Depozitare într-un dormitor pentru mai multe persoane

Vă prezentăm o opțiune economică pentru amenajarea sistemelor de depozitare a hainelor, care va necesita o sumă minimă de costuri financiare și de timp pentru construcție. Doar câteva țevi sau tije și cutie de aburi și câte posibilități de depozitare. Această metodă de depozitare va arăta organic în camere decorate cu estetica stilurilor industriale, mansardă sau minimalism..

Opțiune economică pentru depozitare în dormitor

Un alt mod nu cel mai scump de instalare a sistemelor de depozitare, care poate fi realizat independent, cu puțină experiență în lucrările de tâmplărie. Rafturile încorporate sau portabile cu rafturi și tije suspendate pot fi plasate în spatele perdelei. Depinde de tine dacă culoarea perdelelor se potrivește cu decorul ferestrelor sau devine un accent de culoare.

Vestiar în spatele cortinei

Dacă a fost necesar să creați nișe de gips-carton în dormitorul dvs. pentru a ascunde sistemele de inginerie sau imperfecțiunile arhitecturale, atunci ar fi ciudat să nu profitați de această oportunitate și să nu echipați nișe pentru depozitare. Cărțile și fotografiile încadrate, cutiile de bijuterii și alte lucruri mici nu numai că vor fi întotdeauna la îndemână, dar vor decora și interiorul dormitorului.

Depozitare în nișe

Și iată un exemplu de creare de sisteme de stocare originale în dulapuri suspendate de mică adâncime. Numeroase rafturi pentru haine care nu trebuie agățate de un cuier sunt amplasate în interiorul blocurilor albe ca zăpada, cu fațade aproape netede. Astfel de sisteme de stocare nu vor ocupa o mare parte din spațiul util al dormitorului, dar de fapt vor fi foarte practice și spațioase..

Sisteme originale de stocare

Rafturi și dulapuri originale pentru camera de zi

Una dintre cele mai comune și mai simple modalități de organizare a sistemelor de depozitare într-o cameră de zi este instalarea unui raft. Poate fi un design încorporat sau poate fi asamblat în orice ordine, blocuri separate – module. Rafturile pot consta în întregime din rafturi deschise sau pot fi un sistem combinat de depozitare cu celule, dulapuri închise și sertare.

Rafturi încorporate în camera de zi

Rafturi albe ca zăpada în sufragerie

Sisteme de stocare încorporate

O bibliotecă din sufragerie adaugă instantaneu statutul unei biblioteci de acasă în cameră. Este convenabil să folosiți un perete cu ușă pentru a stoca cărți. Rafturile deschise sau celulele sunt construite în jurul ușii (sau se folosește un model portabil de rafturi). Astfel, problema depozitării va fi rezolvată, iar spațiul util al sufrageriei va fi utilizat rațional..

Rezervați rafturi în biblioteca din sufragerie

Deschideți rafturile din jurul ușii

Rafturile albe din podea până în tavan nu arată masiv în ciuda dimensiunilor sale. Culorile deschise conferă o structură masivă ușurință, prospețime.

Raft alb de zăpadă

Unitate de rafturi în alb

Nu mai puțin populară pentru instalarea sistemelor de stocare a cărților este suprafața pe care se află zona video. Rafturile deschise cu cărți în jurul televizorului arată grozav și nu ocupă mult spațiu.

Rafturi în jurul televizorului

Sisteme de depozitare pentru camera de zi

Pentru o cameră de zi în care este instalat un șemineu (de regulă, acesta este situat în centrul unuia dintre pereți fără ferestre), este logic să se echipeze sisteme de depozitare pe ambele părți ale vetrei. Amenajarea simetrică a rafturilor deschise și a dulapurilor oscilante nu numai că va crea un sistem spațios de depozitare, dar va aduce și rigoare, claritate și geometrie imaginii camerei de zi..

Sisteme de depozitare în camera de zi cu șemineu

Design original al bibliotecii

Interior camera de zi cu raft pentru cărți

Pentru o cameră de zi situată într-un apartament tipic, amplasarea zonei moi nu lângă perete este dificil de imaginat datorită dimensiunii reduse a camerei. Dar în casele și apartamentele private cu un aspect îmbunătățit, există posibilitatea de a improviza. În cazul în care canapeaua nu este amplasată lângă perete, puteți aranja peretele din spate cu ajutorul unui raft scăzut. Astfel, numărul sistemelor de stocare din camera de zi va fi completat, iar imaginea camerei va fi interesantă, non-banală..

Sisteme de stocare reduse

Așa-zisul «ziduri», care erau atât de populare la sfârșitul secolului trecut printre compatrioții noștri sunt un lucru din trecut. Stilul modern tinde să se simplifice și să fie minimalist – fațadele netede ale dulapului, fără decor și accesorii, devin una dintre cele mai populare opțiuni pentru încorporarea sistemelor de stocare..

Fațade goale ale dulapurilor

Bucătării și camere de luat masa – o abordare non-banală a depozitării

Mulți pot spune că există atât de multe sisteme de depozitare în spațiul bucătăriei – un set întreg de mobilier și chiar în multe cazuri o insulă de bucătărie pentru a porni. Dar nu există niciodată mult spațiu de stocare. Iată opțiunea de a plasa dulapuri de bucătărie suplimentare chiar sub tavanul de deasupra zonei de luat masa. Fronturile dulapului absolut netede nu atrag atenția, arată modern și elegant, dar acționează în același timp ca o soluție practică pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.

Sisteme de depozitare în sufragerie

În spațiul bucătăriei, unde nu este posibil să atârnați un număr suficient de dulapuri de nivel superior datorită numărului mare de ferestre sau a dimensiunilor acestora, rafturile deschise pot fi utilizate ca alternativă. Astfel, camera va fi umplută cu lumina soarelui, iar vasele vor fi așezate în ceea ce se numește «la mana».

Deschideți rafturi în bucătărie

Vestiar – un loc unde domnește ordinea

Transformați o mansardă murdară și abandonată a unei case private într-un vestiar alb incredibil! Într-un spațiu cu tavan mare teșit și arhitectură complexă, nu este ușor să echipați o cameră funcțională. Dar pentru sistemele de stocare, acest loc este ideal. Lăsați spațiul cu cea mai mare înălțime a tavanului pentru trecere, în zone în care nu v-ați putea încadra la înălțime maximă, echipați sisteme de depozitare – dulapuri și sertare, umerașe și cutii extensibile.

Vestiar alb ca zăpada la mansardă

Vestiar în pod

Sarcina principală a dressingului este amplasarea numărului maxim de sisteme de depozitare cu cheltuieli minime de spațiu util în camera utilitară. De obicei, dulapurile și rafturile au un aspect paralel și sunt dispuse pe două rânduri. În funcție de dimensiunea și forma camerei, puteți utiliza adăugarea de sisteme de depozitare, plasându-le în formă de U.

Amenajarea unui dressing

Într-un dressing spațios, pe lângă dulapurile de-a lungul pereților, este instalată adesea o insulă – un bloc de mobilier independent care combină în mod eficient funcțiile unui sistem de depozitare și a unui suport. De regulă, o insulă de garderobă este o comodă spațioasă, cu multe sertare pentru depozitarea accesoriilor, bijuteriilor și a altor adăugiri la imagine..

Dulap vestiar cu insulă

O altă versiune a insulei garderobei, care, atunci când este atașată la unul dintre pereți, devine o peninsulă, este prezentată în fotografia următoare. În cazul în care dressingul dvs. nu are suficient spațiu pentru a găzdui o comodă cu drepturi depline, atunci această opțiune poate fi o alternativă eficientă, reprezentând un sistem de depozitare suplimentar cu sertare și o suprafață de blat pentru instalarea de pungi sau cutii de bijuterii, accesorii.

Dressing ușor cu o peninsulă

Spațiu sub scări – un caleidoscop de idei de depozitare

Spațiul util de sub scări nu este ușor, dar trebuie utilizat rațional. Primul gând care vine la majoritatea proprietarilor cu o casă care are o scară este organizarea sistemelor de stocare. Și în acest caz, există o mulțime de opțiuni pentru organizarea sertarelor sau a rafturilor deschise, a celulelor sau a unităților de depozitare combinate..

Sisteme de depozitare sub scări

Rafturi albe sub scări

Iată un alt exemplu de utilizare a spațiului de sub scări pentru amenajarea sistemelor de depozitare – aici sunt dulapuri batante, sertare și chiar o cutie pentru creion pentru amplasarea unui aspirator..

Celule originale sub scări

Proiectarea sistemelor de depozitare sub scări arată armonios, în design coincidând cu execuția mobilierului din restul camerei. Deci scara, chiar și de la capăt, devine o parte integrantă a imaginii spațiului holului sau al holului..

Imagine armonioasă a camerei

Scările se găsesc de obicei în holurile și holurile caselor private. Prin urmare, ar fi logic să plasați sisteme de depozitare pentru pantofi și umbrele, îmbrăcăminte exterioară și genți în spațiul de sub scări..

Sisteme de depozitare pe hol

Și iată un alt mod de a decora rafturile de sub scări pentru cei pentru care nu este importantă doar aspectul practic al problemei, ci și atracția estetică și originalitatea imaginii. În acest caz, forma, textura și materialul sistemelor de stocare sunt, de asemenea, importante.

Design neobișnuit de rafturi sub scări

Pentru unii proprietari, este mai convenabil să plasați nu celule sau cutii separate sub scări, ci o cămară întreagă în care să puteți intra. Desigur, această opțiune nu este potrivită pentru toate scările, totul depinde de dimensiunea structurii și de caracteristicile amplasării suporturilor. În orice caz, va fi mai convenabil să cheltuiți bani pentru instalarea unui senzor o singură dată, astfel încât atunci când deschideți ușile depozitului de sub scări, lumina să se aprindă imediat..

Depozit ascuns sub scări

Cămară cu fațadă albă

Pentru cei care ar dori să nu atragă atenția asupra spațiului de sub scări și să păstreze secret faptul că există sisteme de depozitare acolo, opțiunea cu uși absolut netede, în spatele cărora sunt ascunse rafturile și celulele.

Uși invizibile sub scări

Puteți merge dincolo de sistemele de depozitare și puteți organiza un întreg birou sub scări cu un birou, rafturi deasupra acestuia și dulapuri sau sertare batante pentru hârtii și rechizite de birou. O componentă importantă a unei astfel de lucrări va fi asigurarea unui nivel suficient de iluminare la locul de muncă sub scări..

Mini-dulap sub scări

Dulapuri, cămară și multe altele

Amenajarea unei cămări pentru toate acele lucruri care nu se potrivesc în camerele private ale gospodăriilor, în dulapurile și dulapurile lor, este una dintre modalitățile obișnuite și tradiționale de depozitare. În astfel de dulapuri puteți pune tot ceea ce nu ați dori să afișați în rafturi și rafturi deschise, tot ceea ce nu are sens să depozitați lângă pat sau pe hol.

Aranjament cămară

Dulap multifuncțional

Când echipați scaunele pentru ferestre, asigurați-vă că utilizați eficient spațiul de sub scaune. Folosind principiul simplu al unei cutii cu capac detașabil, puteți umple rândurile de sisteme de depozitare dintr-o casă sau un apartament.

Sisteme de depozitare sub scaune