Väggmålning i interiören – din unika hemdesign

Det finns inga hinder för en modern designer när det gäller genomförandet av hans mest vågade beslut och fantasier. Erfarenheterna från generationer, i kombination med progressiv teknik, låter dig använda färdigheter och tekniker för att skapa unika designprojekt. Väggmålning är en av de mest originella och mångfacetterade designteknikerna för att skapa en verkligt unik inredning. Samtidigt, i dag, betyder väggmålning inte bara användningen av klassiska tekniker för att skapa komplexa flerskiktskompositioner, utan också användningen av sådana tekniker som är tillgängliga för de flesta ryssar som screentryck, ritning med tryck och andra gatukonstmetoder. Väggmålning kan radikalt förändra bilden av ditt hem utan att använda någon konstruktiv ombyggnad. För att skapa en accent eller markera den mest fördelaktiga zonen, ändra visuellt parametrarna i ett rum eller maskera misslyckade arkitektoniska funktioner eller brister i efterbehandling – väggmålning klarar alla dessa uppgifter «Bra». Vi inbjuder dig att bekanta dig med vårt stora urval av designprojekt för olika rum där tekniken för väggmålning användes och bli inspirerad till dina egna prestationer..

Väggmålning i sovrummet

Natursköna prestanda

Funktioner i designtekniken

Först och främst är det nödvändigt att besluta om vad som för närvarande förstås med en sådan designteknik som «väggmålning». Den äldsta konsten, som härstammar från den egyptiska och sumeriska civilisationen, har inte tappat sin popularitet idag. Men naturligtvis har inte bara teknikerna och materialen som används för att skapa bilder på väggarna genomgått förändringar under historiens gång – själva principen för att inreda ett hem (och offentliga byggnader) har förändrats radikalt. Numera behöver konstnärer (designers) inte lämna meddelanden till ättlingar i form av väggmålningar, denna teknik används uteslutande för dekorativa ändamål.

Grafisk bild

Original design

Graffiti i sovrummet

Svartvit bild

Stencilmålning

Många husägare som planerar att renovera eller göra en liten förändring i sina hem tror att det inte är vettigt att lägga tid och pengar på att skapa en unik väggmålning på väggarna, eftersom det finns tillräckligt med otroligt realistiska fototapeter med högkvalitativ bildutskrift på rea. Och de har delvis rätt – det blir inte svårt att hitta en lämplig tomt på tapeten i butiken. Men interiören som skapas med deras hjälp kommer inte att vara unik, den kommer inte att bära en bit av konstnärens värme. Och om du själv målar väggen, då din individuella syn på estetik, sättet att dekorera ditt eget hem.

I arabisk stil

Målningsteknik

Dekoration för barnkammare

Marin stilistik

Väggmålning i barnkammaren

Numera finns ett otroligt brett spektrum av teman och stilistiska lösningar tillgängliga för att måla väggar i inredningen. Med hjälp av moderna material och konstnärens individuella utseende (vilket du kan vara) kan du skapa unika mästerverk – från traditionella fresker till inskriptioner i graffitistil.

Tryck på väggarna

Ljust utförande

I mjuka toner

Måla i flickans rum

Ljusa färgkombinationer

Naturligtvis kommer följande kriterier att påverka valet av tema och färgpalett på bilden på väggen:

 • rummets tillhörighet (om det är logiskt att skildra tecknade och sagokaraktärer i barnrummet, kommer ett landskap eller abstraktion att se spektakulärt ut i vardagsrummet eller sovrummet, sedan i matsalen kan du avbilda ljusa frukter, bär – för att öka din aptit);
 • rummets storlek och dess layout (antal och plats för dörr- och hästöppningar);
 • rummets läge i förhållande till kardinalpunkterna och, som ett resultat, nivån av naturlig belysning;
 • inredningsstil (det vore konstigt att skildra en klassisk fresko i ett rum med modern design och grafiska tryck av familjemedlemmarnas händer som en komposition i ett rum med traditionell stil);
 • dina personliga preferenser i stil med bilden och valet av färglösningar.

Lakonisk design

Ursprungligt tema

Eklektisk design

Svartvit målning

Väggmålning i inredningen: stilistiska lösningar

För att navigera i alla olika ämnen för att måla väggarna i ett modernt hem (vi utelämnar alternativen för att skapa bilder för offentliga byggnader) måste du åtminstone ytligt bekanta dig med stilistiska lösningar.

Barnrumsinredning

I romantisk stil

Måla i barnkammaren

Cool palettKlassisk riktning. Klassiker i interiören kommer aldrig att gå ur modet. Det är inte för ingenting som denna riktning i utformningen av utrymmen anses vara traditionell – harmoni mellan former och linjer, färgkombinationer och material. I väggmålningar återspeglas detta oftast i bilden av det idealiska landskapet – det är lika realistiskt som det är en återspegling av drömmen om «gyllene ålder». Genom att välja en klassisk stil för väggdekoration lämnar du bakom det banala och monotona. Det är fantastiskt, men nuförtiden ser klassikerna i väggmålning mer relevant ut än högteknologisk, minimalism eller loft. Som sagt, för utförandet av målningen i klassisk stil kan du använda de mest moderna materialen och teknikerna..

Klassisk målning

Klassisk design

Barock och imperium. Detta är två motsatta linjer i utvecklingen av klassicismen. Om barocken strävar efter att visa lyx, omfattande dekoration, försöker empirestilen gå med i lakonismen, användningen av enkla lösningar. Båda riktningarna är relevanta för användning i målning av vardagsrum. Men mycket beror på den allmänna inredningsstilen, lokalens storlek och så att säga den allmänna omfattningen.

Traditionella motiv

Klassisk målning i matsalen

Modern eller jugendstil. Denna målarstil är lätt att känna igen – förekomsten «frodig», «vid liv» och bokstavligen «andas» former. En karakteristisk egenskap är användningen av en komplex blommig prydnad med en övervägande av vågiga linjer. Färgpaletten består huvudsakligen av naturliga nyanser, ljusa, prickiga toner används extremt sällan.

Graciös målning

Vardagsrummets ursprungliga design

Art nouveau -målning

Ovanlig prestanda

japansk stil. För närvarande manifesteras den japanska stilen när man målar väggar inte bara i tillämpningen av traditionella orientaliska landskap, bilden av sakura eller små gårdar med en karakteristisk landskapsdesign. Den japanska stilen på väggmålningar är också en anime, fylld med detaljer, karaktäristiska tillbehör, vilket gör att även en okunnig person omisskännligt kan känna igen handstilen till denna hobby som har erövrat många människor. I vårt land är växtmotiv, bilden av landskap och ibland fragment av östlig natur mer utbredd..

Japanska motiv

Ovanlig plantskola

Matsal i japansk stil

Orientaliska motiv på väggarna

Ovanligt vardagsrum

Minimalism och primitivism. Namnet talar för sig själv – en minimal uppsättning färgkombinationer, linjer och former används för att uttrycka konstnärens tankar. Det kan bara vara en rand eller en figur utförd i en kontrastfärg, men tack vare dess balans blir ritningen en symbol för designerns fantasi..

Guld ränder

Färgspektrum

Original nautisk stil

Ovanlig lösning

Ljust sovrum

Väggmålning: dekorativ komponent i olika rum

Förutom den uppenbara dekorativa komponenten kan väggmålning ha mycket specifika funktionella ändamål. Till exempel, med hjälp av en väggmålning, kan du visuellt ändra arkitekturen i ett rum – göra det bredare, «djupare», «att lyfta» tak eller till och med «radera» rymdens gränser. Väggmålning kan också fungera som ett zonindelning och avgränsar de funktionella segmenten i det kombinerade rummet. Väggbilder kan fokusera uppmärksamheten på ett visst område i rummet, vilket markerar de mest fördelaktiga interiörelementen, «dra» uppmärksamhet från misslyckade.

Alla nyanser av blått på väggen

Orientaliska motiv för inredningen

Måla väggarna i badrummet

Ovanlig matsal

Plats för en nyfödd

Barnrum

För närvarande är den obestridda ledaren i skapandet av väggmålningar inredningen i barnrummet. Och detta är inte förvånande – det är för barnet som vi vill skapa en fantastisk värld där det kommer att vara intressant för honom att inte bara sova, leka och spendera tid, utan också att utvecklas, få ny kunskap och färdigheter. Och alla vet att alla kunskaper uppfattas av barn mycket lättare och lättare om de presenteras på ett lekfullt sätt. Med hjälp av väggmålning kan du skapa något av alternativen för sagovärldar. Självklart finns det fototapeter och interiörklistermärken som kommer att kosta flera gånger billigare, men för det första är det inte alltid möjligt att hitta dekorativt material som är lämpligt för ett ämne som är intressant för ett barn, och för det andra kommer handmålade väggar alltid komma först när det gäller exklusivitet och konstnärlighet.

Gårdsmotiv i plantskolan

Delikat färgpalett

Flickorumdesign

Favorithjältar på väggen

Ljus väggmålning

Spelzon dekoration

Vardagsrum

Att måla väggarna i vardagsrummet gör att du inte bara kan skapa en höjdpunkt i interiören, öka statusen för exklusiviteten i rummet, utan också skapa en viss accent. Samtidigt är denna designteknik relevant både för små rum och rymliga vardagsrum, där flera funktionella segment är anslutna. Men rymdets dimensioner måste naturligtvis beaktas när man väljer en bild för att skapa en konstnärlig målning..

Måla i vardagsrummet

Ovanlig teckning

Ej trivialt val

Sovrum

Oftast väljs en romantisk ritstil på väggarna för sovrum. De flesta av oss försöker skapa den mest avkopplande och lugnande atmosfären i rummet för att sova och vila. Därför blir känsliga nyanser i bilden av blommotiv eller ljusa landskap det centrala temat i sovrummets inre..

Sovrumsdesign med målning

Avkopplande miljö

Växtmotiv

Blommigt tema

Sovrum i beige toner

Tekniker som används för att skapa väggmålningar

Moderna designers har praktiskt taget inga begränsningar i valet av tekniker för att skapa väggmålningar. Till deras tjänst står erfarenheterna från generationer och moderna material och verktyg till hands. Bilden kan appliceras både på en helt slät yta och på en texturerad – vikten beror på målet. Oftast, när man skapar bilder på väggar, använder moderna konstnärer:

 • olja;
 • akryl;
 • fluorescerande färger.

Undervattens värld

Applicering av schabloner

Måla på hela väggen

Målning av sänggavel

En airbrush är ett mycket populärt verktyg för att skapa en original väggmålning – på en perfekt plan yta kan du skapa en ritning utan spår av stroke och skarpa övergångar mellan färgscheman. Tänk på de mest populära väggmålningsteknikerna som används i moderna hem..

Rum hörn dekoration

Kupoltak

Flygplanschabloner

Airbrushing

Denna teknik är ganska populär idag. Om du översätter detta uttryck bokstavligt, visar det sig «skriver i luften». Luft spelar en viktig roll vid användningen av airbrushverktyget – airbrushen. Med tryckluft sprutas färgen på en tidigare beredd yta. Bilderna är ljusa, bokstavligen luftiga med subtila färgövergångar.

Airbrushing teknik

Fresk

Den äldsta tekniken baserad på målning på vått gips har varit aktuell hela tiden. Den tekniska karaktäristiken hos denna teknik känns igen i vilken version som helst. Den resulterande bilden har hög slitstyrka – det är inte utan anledning att många prover av de äldsta freskerna har överlevt till denna dag. För närvarande används fresco -tekniken både för att skapa prover av modern målning och för att imitera gamla väggbilder (för detta tillgriper de artificiell åldrande av ytan, klappar).

Fresk nära trappan

Fresk i badrummet

Vägg- och takmålning

Väggmålning i badrummet

Måla med fluorescerande färger

Det är lätt att gissa att tekniken är baserad på användning av fluorescerande färger som lyser i mörkret. En unik bild kan skapas med hjälp av de olika färgerna på dessa specialfärger. Men tekniken var mest utbredd för att dekorera taket i form av en stjärnhimmel. Förutom den fantastiska effekten skapas en känsla av rymdens måttlöshet..

Ljusa fläckar

Accentvägg

Volymetrisk målning

Med hjälp av volymetrisk målning kan du visuellt radera rummets gränser, göra taket «ovan», och rummet «bredare». Naturligtvis påverkar målningen inte rummets designfunktioner, men effekten av en viss krökning av rymdvolymen skapas visuellt. Designers avbildar gärna trappor som går i fjärran och verkar inte ha någon ände eller öppna fönster, bakom vilka ett vackert landskap öppnar sig..

Marina motiv i sovrummet

Barnrum för en pojke

Volymetrisk målning

Använda schabloner

För dem som vill uttrycka sig från den konstnärliga sidan, bokstavligen «lämna ett avtryck» på väggarna i ditt eget hem är stencil -teknik det perfekta sättet. Det kräver inga speciella färdigheter, eftersom det är baserat på att applicera bilder med färdiga schabloner som du kan skapa själv eller köpa i en butik..

Ovanlig målning

I rummet för en tonåring

Barnrum i pastellfärger

Original vardagsrum

Kombination av senap och rosa

Målad med akrylfärger

Användningen av akrylfärger är otroligt populär nu och beror på ett antal fördelar med dessa material för att applicera bilder på en mängd olika ytor:

 • snabbtorkande;
 • brist på lukt;
 • hög miljövänlighet;
 • enkel applicering;
 • förmågan att använda på ytor med olika texturer och texturer;
 • UV -beständighet.

Ovanliga undervattensbor

Rymd tema

Ljusa blommor

Resetema

Utrymme på väggen

Delikata toner för ett tjejs sovrum

Ungt resenärsrum

Ljus design