Trådar som dekorelement

Bekvämligheter som hushållsapparater och elektronik ger i våra liv har en baksida. Ett stort antal ledningar från ett datorsystem, lampor, TV, telefon, vridning med snygga ringar, försök väva in i en ormkula eller visa tydligt vad det är «Gordisk knut». Kablarna är här, kablarna finns där, och ju fler enheter i huset, desto större och trassligare är ackumuleringen av olika sladdar. Och du försöker (ofta utan framgång) att riva upp, organisera eller dölja dem, i tron ​​att kablarna som lämnas i vanlig syn gör att interiören är vanligt..

Vi föreslår att du använder ledningar «för fredliga ändamål» – förvandla dina väggar till ett mästerverk av konst och hantverk. «Kom igen», – du kommer att säga otroligt och du kommer att ha fel. Problem-«fortfarande» har en originallösning som inte kommer att medföra stora ekonomiska kostnader, kommer att ge dig stort nöje av kreativ aktivitet, och du kommer att framstå som en absolut vinnare i den utmattande kampen med sladdar på golvet.

Ta en titt på fotoidéerna som presenteras här som du kan upprepa eller använda som inspirationskälla för din kreativa lösning. Kreativitet manifesterar sig inte bara i att dekorera väggar med trådar, utan också i att dekorera dem på olika sätt..

 Den vita väggen, den svarta kabeln från lampan är fixerad på rätt platser (med strikt iakttagande av säkerhetsåtgärder!) Och som ett resultat – den igenkännbara silhuetten i New York, Paris, London, Rom (att välja mellan) eller den symboliska kontur av byggnaden i din hemstad. Ser modern och ovanlig ut.

Den svarta kabeln från lampan är ett utmärkt material för att skapa ett väggmästerverk

Svart lampkabel

  Om du föredrar enkla raka linjer och rena hörn, prova ett geometriskt mönster som det här. Denna typ av väggdekoration kommer att se bra ut i alla utrymmen med högt i tak – i en hemmagång, ett teaterklädningsrum eller i en butiksutställning..

Det geometriska mönstret av svarta sladdar är alltid stramt och elegant

Geometriskt mönster av svarta sladdar

 Här är ett annat exempel på väggdekoration. Vanlig svart kabel, «naturligtvis» vriden till en bisarr form ser det väldigt intressant ut, precis som ett konstverk i stil med abstrakt konst. Dessutom är det ett enkelt sätt att skapa en fokus accent i ett rum, som kan organiskt kombineras även med dyra designmöbler..

Upprullad tråd är nu ett originellt designelement som har gjort förträngning till en konstnärlig merit.

'' Konstnärligt '' vriden tråd

 Om en fruktbar idé inte kommer att tänka på «vad man ska skildra», du kan alltid experimentera med kombinationer av raka och krökta linjer, olika geometriska former och abstrakta former. Ett enastående resultat kan uppnås, värt en utställning på Museum of Design Art.

Kombinationer av linjer och former gjorda av trådar har otaliga variationer

Kombinationer av linjer och former gjorda av trådar

 Denna intressanta skiss skapades med hjälp av en lång svart tråd och en glödlampa. Bra idé för ett modernt hem. Allt du behöver är mycket kabel och en tom vägg. Konturerna för alla fordon (inte nödvändigtvis en buss) kommer att skapa «väg» humör och påminna dig om att världen är stor och alltid öppen för resor.

Att dekorera med en sladd och en glödlampa skapar en fantastisk effekt!

Dekorera med en sladd och en glödlampa

 En glamorös version av sladden med en färgad textilisoleringsbeläggning. En enda sammansättning av mesh för en retro lampskärm och mönstrade vävar på väggen gör interiören glad och lite barnslig. Fluorescerande färger på en vit bakgrund – en win -win «vitalisering» akromatisk inredning.

Dekorativ färgad sladd förbättrar tillbehörets uttrycksfullhet

Dekorativ färgad sladd

 Mycket långa kablar rullas vanligtvis upp och försöker gömma sig utom synhåll. Men med lite fantasi kan du hålla kablarna i sikte och förvandla dem till spektakulära inredningsdetaljer. Det finns ingen anledning att placera trådformar högt över golvet. Golvlisten är perfekt som bas för «landskap med träd».

Dekorativa figurer från en lång kabel används framgångsrikt för att dekorera den nedre delen av väggen

Dekorativa figurer från en lång kabel

  Prova något enkelt att dekorera elsladden i ditt sovrum. Färgade band eller papper är ganska lämpliga som material för dekoration. Och nu sitter en ljus liten fågel på en gren av vit tråd med gröna blad. Mycket trevligt. Och figuren kan bytas ut mot någon annan beroende på humör.

Dekorera tråden med papper och tejp

Dekorera tråden med papper och tejp

  En TV och en spelkonsol, en dator, en skrivare och ett modem och annan kontorsutrustning är oundvikligen utrustade med en uppsättning trådar som inte är så lätta att dölja. Och du behöver inte göra det här! Organisera och fixa dem i en viss ordning (symmetriskt eller asymmetriskt, som du vill) och osympatiska kopplingselement skapar ett unikt mönster i stil. «Högteknologisk».

Mönster på väggen av anslutningstrådar

Mönster på väggen av anslutningstrådar

 En intressant lösning är en dekorativ ram i viktoriansk stil gjord av en lång tråd ovanför eldstaden. Har du ingen öppen spis? Finns det en spegel? Eller en tavla? Dessa tillbehör kan bli mer uttrycksfulla i ramen för den vita konturen, och interiören kommer att ta på sig funktionerna i en elegant klassiker.

En dekorativ trådram kommer att dekorera en öppen spis eller spegel

Dekorativ trådram

  En komplex kombination av vertikala och horisontella linjer gjorda av elektriska ledningar gör att du visuellt kan förändra uppfattningen av rymden, vilket gör vissa delar av rummet högre och bredare. Kontrast mellan svart och vitt är det mest acceptabla alternativet för strikta klassiska interiörer.

Dekorativt komplex av vertikala och horisontella komponenter

Dekorativt komplex av vertikala och horisontella komponenter

 Enkel design betyder inte tråkigt. En ljusorange kabel, som vrids i ringar på en grå bakgrund, går till den intilliggande delen av väggen och blir nästan osynlig på det röda tegel murverket. Effektiv sammansättning av färgkombinationer är kärnan i designidén.

Orange kabel ser annorlunda ut på grå och rödbrun bakgrund

Orange kabel ser annorlunda ut på grå och rödbrun bakgrund

 Tror du fortfarande att för att dölja trådarna under tapeter, gips, trä eller plastpaneler, i speciella behållare etc. – den enda lämpliga lösningen för den perfekta inredningen?