Stor balkong: modetrender inom möbler, belysning och inredning av rekreationsområdet

Letar du efter en idé för att organisera en balkong? Även ett litet utrymme kan utformas för att passa alla dina behov när det gäller funktionalitet och estetik. Och om vi pratar om en stor balkong, så kanske fantasin här inte är begränsad till kvadratmeter. Välj rätt balkongmöbler och tillbehör som ger komfort samtidigt som de uppfyller sin praktiska och estetiska funktion..

Lägenheter med stora balkonger

Balkongen kan användas på olika sätt:

  • som rekreationsområde;
  • Hem;
  • mötesplatser;
  • matsal;
  • extra utrymme för välorganiserad förvaring.

Med balkongmöbler och lämpligt utvalda tillbehör kan du anpassa utrymmet efter dina behov och skapa en mysig, funktionell och praktisk plats att koppla av på..

Balkongarrangemang: sittgrupp

För att koppla av på balkongen behöver du en mjuk soffa eller soffa. Om balkongen inte är stor kan du installera flera bekväma stolar med fotstöd. Det är bättre att välja djupa sittmöbler med hög rygg, där du kan vila bekvämt. Glöm inte mjuka kuddar. De garanterar din bekvämlighet. En eftermiddag på balkongen med en kopp te och din favoritbok i knät gör att du kan glömma vardagens oro. 

Karaktären i arrangemanget av balkongen kommer att ge intressant utvalda tillbehör och belysning. När du planerar ett grönt hörn kommer du att ställas inför ett urval av krukor. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av produkter av trä, keramik, sten eller vävning. De mest populära på stadens balkonger är rektangulära krukor av plast för att hängas på en balustrade. Tack vare detta tar de inte plats, vilket ger en extra yta för blommor på balkongen. LED- eller sollampor, diskret placerade i hörnen, ger en mjuk stämning på kvällen på balkongen. Ovanför bordet kan du hänga flerfärgade, glödande kransar eller lyktor. Det är också värt att dekorera designen med ljus, som subtilt dekorerar utrymmet och skapar en romantisk atmosfär i arrangemanget av balkongen..

Hus med stora balkonger med blommor

Det är väldigt lätt att göra en balkong till ett grönt hörn. På balustraden är det värt att hänga lådor där du kan plantera blommor, till exempel petunier, surfinior, pelargoner. Om du vattnar och gödslar dem regelbundet kommer de att växa bättre och glädja dig under hela säsongen. På en lång stor balkong, längs balustraden, kan du placera en rad låga krukor, till exempel med prydnadsgräs, som bara kräver vattning. I hörnet av platsen kommer en rosbuske i form av en boll att se vacker ut. Lägg några små krukor runt den stora grytan, som lobelia, fuchsia och verbena. De ändrar inte bara visuellt utformningen av balkongen i en liten trädgård, utan mättar också utrymmet med sina dofter..

Om balkongen är skuggad kan du plantera blommor som inte behöver mycket sol, välj begonier, fuchsior, lobelior. Om vi ​​har en mycket aktiv livsstil, ofta lämnar huset, besluta om växter som inte kräver speciell vattning, till exempel dahlior. Klimatstämningen när du ordnar balkongen kommer att skapas av vinstockar, samtidigt som det mysiga vardagsrummet separeras från terrassen. Växter som överlever i krukor är till exempel grön murgröna, vilda druvor eller klematis. Kvällsstämningen kommer att lyftas fram av matzeika, som kommer att fylla hela balkongen med dofter.

Balkongen är ett bra ställe att odla örter i krukor och lådor. Tack vare detta har du alltid färska blad till hands, som du kommer att använda i köket: mynta, rosmarin, basilika. Valda gräs stöter bort några insekter. Om det är mycket mygg på balkongen på kvällarna, planterar du plektranten i krukor.

Stor hallbalkong: mötesplats

För inte så länge sedan sågs balkongen som ett skafferi där mer eller mindre nödvändiga föremål, gamla möbler eller en torktumlare förvarades. Nu har människor insett behovet av estetisk uppläggning av det användbara området. Blommor, solstolar eller möbler började dyka upp på balkonger.

Människor som gillar att ta emot gäster kan göra en stor balkong till ett offentligt utrymme. I det här fallet kommer bekväma sittplatser, ett bord och en soffa att vara användbara för att ordna en balkong. Färdiga trädgårdsmöbler av trä eller technorathan kan ersättas på ett billigt sätt genom att förbereda sätena från pallar. Det är väldigt enkelt att komponera dem. Två pallar, den ena över den andra, kommer att fungera som ett soffbord. För många gäster kan stora kuddar förberedas, så att alla kan sitta bekvämt var som helst på balkongen. Leta efter lätta trämöbler i plast som kan staplas ovanpå varandra. Det är vanligtvis överdimensionerat, så det kan läggas åt sidan på balkongen efter vikning..

Balkongmöbler

Ett exempel på en kompakt balkonglösning är möbler av lätt polypropenplast, vilket betyder att det är väder- och UV -beständigt. På vintern behöver du inte dölja headsetet från frosten. Sådana möbler kan stå på balkongen året runt och kommer inte att ändra struktur eller färg, och en mjuk kudde ger komfort under vilan..

Kök och matsal på den stora balkongen: avkoppling i naturen

Uteservering är varje stadsborns dröm. Om du bor i ett flerfamiljshus kan den stora balkongen fungera som en stor terrass för alla familjemedlemmar. Du kan till och med installera en grill, stolar med mjuka säten, eftersom middag på balkongen kan pågå mycket länge. Frukost med kaffe, croissant och utsökt sylt är en bra start på varje sommardag.

Smart förvaring av saker på en möblerad balkong

Om du har en solig balkong behöver du inte ge upp ditt paraply. Det är också värt att välja tillbehör som inte tar för mycket plats. Vissa trädgårdsmöbler är multifunktionella. Den inbyggda bänken innehåller ofta en behållare där du kan förvara handskar och vårdverktyg. Puffar öppnas vanligtvis upptill, så att du kan gömma servetter och andra tillbehör på bordet. Ett trä- eller metallställ monterat mot en vägg fungerar som ett hemförråd. Lägg sakerna du vill lagra på balkongen i stängda, vackra behållare.

En stor balkong låter dig designa ett område som tillhör ett hus eller lägenhet med stor fördel för ägarna. Du kommer att kunna få ett extra vardagsrum eller ett picknickområde. Använd en av de många fotoidéerna nedan..