Hur organiserar man en arbetsplats vid fönstret? Praktiska tips för funktionell design

Hur dekorerar du ett skrivbord vid fönstret för att skapa den perfekta arbetsytan hemma? Kolla in designertips om hur du skapar en bekväm arbetsyta hemma genom att placera ditt skrivbord i förhållande till fönstret.

Bordsläge relativt fönstret: bra belysning

Om du inte har en strikt påtvingad plats där ett område bör organiseras för arbete hemma eller studera, börja sedan med att analysera bordets placering när det gäller möjligheten till isolering från resten av hushållet och bra naturligt ljus. Placeringen av ditt arbetsutrymme hemma i förhållande till solljusnivån är mycket viktigt. Hur man gör ett fönstersäte?

Stark sydlig och västlig ljus är särskilt tung under sommarmånaderna, eftersom det värmer upp arbetsytan hemma, vilket gör datorarbete mycket svårare. Bäst av allt, om du lägger bordet på norra eller östra sidan, hjälper det diffusa ljuset i arbetet. Om du har möjlighet, ställ sedan bordet nära fönstret, eftersom ögonen i dagsljus tröttnar minst, och samtidigt när du arbetar med en dator är det bra att ta bort ögonen från skärmen då och då tid, titta på gatan.

Bord framför fönstret

Det är mycket viktigt att placera bordet korrekt i förhållande till fönstret. Du ska inte sitta med ryggen mot fönstret eftersom du kommer att blockera ljuset, och dessutom kommer reflektioner i datorskärmen att störa ditt arbete..

Monitorn ska vara placerad vid sidan av fönstret på ett avstånd av minst 1 m, och den minsta närheten av en arbetande person till skärmen bör vara 40-75 cm. Om du är högerhänt, bör ljuskällan kommer från vänster, medan för vänsterhänta – från höger. Då kommer inte skuggan av den skrivande handen att hindra och störa.

Men om bordsskivan är parallell med fönstret, bör du ta hand om lämpliga gardiner eller persienner, som begränsar alltför hårt solljus och anstränger ögonen. Om du planerar att studera eller arbeta mestadels på kvällen, kom ihåg att ha bra tilläggsbelysning, för vilken du bör tillämpa samma principer som för naturligt ljus..

Beroende på rummets layout skulle det vara trevligt om du ställer ett skrivbord framför eller på sidan av dörren så att du kan styra vad som händer utanför rummet..

Skrivbordet under fönstret är Feng Shui -temat

Tema «Skrivbord under fönstret» – en av de viktigaste feng shui. Alla förstår behovet av en gynnsam miljö på arbetsplatsen, eftersom detta är nyckeln till att trivas hemma eller studera för ett barn..

Om vi ​​pratar om klassisk feng shui, är bordet placerat på en plats som stöder energin i arbete, karriär, ekonomi, det vill säga så mycket som möjligt för användaren..

Bord under fönstret. Vad behöver du veta? Det viktigaste är dörrens position, för i förhållande till det kommer du att placera skrivbordet i rummet. Dörren är porten till chi -energi som kommer in i rummet. Om du får för mycket av det, då kastar energin ut dig, och för lite bidrar till att motivationen för att tappa arbetet förloras. Varje bord ska se vackert ut eftersom det stöder arbete, framgång och pengar. Du kan omge dig med de framgångsegenskaper du behöver genom att köpa vackra bindningar, behållare, pennor, till och med placera växter eller blommor i en kruka på möbler..

Ogynnsam placering av bordet under fönstret

Att placera bordet när du sitter mot fönstret kan se vackert ut, eftersom det är den enda möjliga inställningen i rummet, men i feng shui finns det inget väggstöd, rotning. Det är bäst att inte placera bordet på detta sätt. Även om det är irrationellt, i den här positionen kanske du inte känner dig tillräckligt säker när du vet att någon kan smyga upp obemärkt. Sekretess för detta alternativ är alltid i fara. Denna känsla av obehag, även om orsakerna till det inte känns igen, kan påverka arbetet och dess resultat. Om du vänder bordet 90 grader och täcker väggen kommer du att känna dig mer bekväm. Bordet diagonalt mot dörren – den här inställningen kanske inte är trevlig för bekvämt arbete, även om det ser ganska attraktivt ut. Det är bättre att inte ha ett skrivbord i sovrummet. Du blandar vilans funktion, det vill säga hälsa med arbete. Detta bör endast göras i kritiska fall när du inte har något utrymme alls..

Gynnsam placering av bordet under fönstret

I sidled till fönstret är en mycket fördelaktig placering av bordet. Det är värt att placera möbler på höger sida så att du inte sitter precis vid ingången. Ett skrivbord med en vägg bakom ryggen är en bekväm position, eftersom detta utrymme är ett psykologiskt skydd.

Justera bordet till fönstret

Att installera ett bord mot fönstret är en bekväm lösning om du gillar att se gatan medan du arbetar. Men även indirekt solljus kan slå dig och öka tröttheten medan du arbetar. Det är bra att titta på avståndet då och då..

Många experter rekommenderar att bordet ska vara i rät vinkel mot fönstret. Detta kommer dock inte att helt skydda dig från intensivt dagsljus, särskilt om solens strålar kommer in i rummet direkt genom glaset. Då skulle den enda lösningen vara att stänga fönstret, till exempel med persienner som reflekterar de skarpa strålarna men ändå släpper in lite ljus. Modeller av persienner och gardiner rekommenderas, vilka är justerbara både uppifrån och nedifrån, så att de bara täcker den del av fönstret som mest ljus passerar vid en given tidpunkt.

En ytterligare fördel med fönstret är möjligheten att ventilera rummet. Att få frisk luft in i rummet hjälper dig att hålla fokus och föryngra. Du kan också utrusta ditt hemmakontor med en luftrenare.

Hur du ställer in ditt skrivbord för flera användare?

När du sätter upp bord för flera användare är det värt att överväga inte bara deras plats i förhållande till ljuset och dörren, utan också när det gäller mellanmänskliga relationer. En ogynnsam situation när människor tvingas luta sig rygg mot rygg. Å andra sidan, om de sitter ansikte mot ansikte, bör avståndet vara minst 120 cm.

Att placera ett bord bredvid ett fönster har sina fördelar. Du kan ta en paus från jobbet för att titta på gatan. Om det finns mycket grönska på gården, ser landskapet helt enkelt oemotståndligt ut..