Hur ordnar man ett florarium med egna händer? Enkla mästarklasser och originalidéer

Varje år ägnas mer och mer uppmärksamhet åt husets dekorativa design. Sådana föremål hjälper till att betona den valda stilen, betona den lakoniska designen eller ge rummet en speciell atmosfär. Det bör noteras att florarium används allt oftare som inredning. De ser fantastiskt vackra ut och låter dig skapa en bit öken eller djungel, även i en enkel lägenhet. Naturligtvis är deras kostnad mycket hög, men om du vill kan du göra ett lika attraktivt alternativ med dina egna händer..

45 6086 74 61 6492 97

Vad är florarium?

Först och främst noterar vi att florarium är en behållare av akvarietyp där små växter odlas istället för fiskavel. Ofta har sådana strukturer en ovanlig form för att ge ett lämpligt mikroklimat. Denna inredning ser otroligt vacker ut, så den kan enkelt dekorera alla rum..

52 53 59 62 7872 739067

I allmänhet finns det tre grupper av florarium. Vi föreslår att vi överväger var och en mer i detalj så att det inte finns några svårigheter i urvalsprocessen..

Naturligtvis är de mest populära designerna av akvarietyp. Detta innebär att ett vanligt akvarium med lock och belysning används som bas. Man tror att detta är det mest praktiska och lämpliga alternativet för att skapa ett oberoende ekosystem. Dessutom är det mycket lättare att arbeta med det även för en nybörjare..56 43415580 82 8444

I processen med att skapa den andra gruppen av florarium används olika glasvaser eller till och med glasögon. Det finns ett stort utbud av sådana produkter, så välj den som passar din inredning bäst. Men kom ihåg att arbetet med dem kommer att bli något svårare..

42 46 63 70 83 8569

Den sista gruppen av florarium är flaska. Sådana produkter ser alltid väldigt imponerande och moderna ut. Men tyvärr är detta det svåraste alternativet att tillverka. Detta beror på att det är ganska svårt att plantera och ta hand om växter genom en smal hals. Tänk därför på denna punkt innan du köper..

50 68 88

För dem som planerar att göra ett florarium för första gången rekommenderar vi att välja inte för dyra och omfattande strukturer. Faktum är att även i de enklaste glasvarorna kan du skapa ett riktigt mästerverk. När allt kommer omkring beror mycket på de utvalda växterna. Förresten, det är denna nyans som bör ägnas särskild uppmärksamhet. Naturligtvis kan växter vara väldigt olika, men det är mycket viktigt att de kräver samma förhållanden och omsorg. Bara med hänsyn till dessa nyanser kommer det att vara möjligt att skapa ett riktigt vackert, originellt florarium med egna händer..

48 49 54 57 5889

Gör-det-själv-florarium: steg-för-steg-instruktioner

Som nämnts ovan kan du använda en mängd olika glasbehållare för att göra en sådan inredning hemma. Därför kan du leta efter ett lämpligt alternativ hemma. I detta fall kommer ett enkelt litet akvarium att användas som grund..

Du kommer också att behöva arbeta:

 • dränering;
 • mossa;
 • grundning;
 • ytterligare inredning;
 • dekor för ytan (småsten eller buggar);
 • handskar;
 • pincett;
 • sprayflaska med vatten;
 • vattenkanna.

tio

Tvätta först ett litet akvarium och torka det. Vi häller lite dränering i botten. Det kan vara sand, trasigt tegel, dekorativ sand eller något annat. Strö det lätt med vatten. elva

Häll lite jord ovanpå. Om så önskas kan du lägga till speciella tillsatser och gödningsmedel till det som ett slags utfodring. Vi placerar också mossan och börjar förbereda plantorna. Det vill säga, vi tar bort de gula bladen och skalar dem lite..

12

Försiktigt, med hjälp av pincett, planterar vi de förberedda plantorna i akvariet. Häll dem med vanligt vatten med en vattenkanna eller spruta.

13

Vi fyller ytan med småsten eller glaspärlor och lägger också till ytterligare inredning. I processen är det viktigt att fokusera på den ursprungliga idén och då kommer florariet att se väldigt vackert ut.

fjorton

För den andra mästarklassen kommer vi att använda en glasstruktur med en mer komplex form. Men det är på grund av henne att kompositionen ser ännu vackrare ut..

1

Vi kommer också att förbereda:

 • jorden;
 • dränering;
 • dekorativa figurer och stenar;
 • vatten;
 • växter.

2

Vi tvättar glasbehållaren och låter den torka. Vi lägger ut dräneringen längst ner och fördelar det jämnt, som på bilden. Om så önskas kan dekorativa stenar läggas till i detta skede..

3

Häll jord i en liten behållare och vattna med vanligt vatten. Detta är nödvändigt för att förbereda henne lite..

4 5

Vi överför den beredda jorden till en glasbehållare. Detta bör göras så noggrant som möjligt för att inte färga väggarna i akvariet..

6

Vi planterar växter och bildar en vacker komposition.

7 åtta

Vi lägger till intressant inredning i form av stenar eller figurer. Även färgad sand kan användas om så önskas. Ett vackert gör-det-själv-florarium är klart!

nio

Hur man gör ett suspenderat florarium med egna händer

Suspenderade florarier anses vara ett av de svåraste. Men ändå föreslår vi att du försöker göra ett sådant alternativ med dina egna händer..

15

För detta behöver vi:

 • glasbehållare;
 • träkol;
 • växter;
 • grundning;
 • dränering;
 • ytterligare inredning;
 • sax;
 • skulderblad;
 • pincett;
 • spruta.

16

Tvätta vid behov behållaren och torka den väl. Vi fyller botten med dränering i form av grov sand, expanderad lera, småsten eller annat material.

17

Häll kol eller aktivt kol ovanpå det första lagret. Detta för att förhindra tillväxt av mögel..

arton

Nästa lager är lätt fuktig jord. Du kan till och med lägga till lite färgad sand i detta skede. På grund av detta kommer kompositionen att se ganska ovanlig ut..

19

Vi tar ut växterna från krukorna och rengör rötterna. Med en pincett planterar vi dem i florariet.

tjugo

Vi sprayar alla växter med vanligt vatten och placerar kompositionen på en lämplig plats.

21

Floriana: exempel på originalkompositioner

Faktum är att det finns många idéer för att dekorera ett florarium. Var och en av dem ser original ut på sitt eget sätt, så vi har förberett för dig ett fotoval av de vackraste alternativen..75 76 77989910047 51 65 66 7179 81 87 91 93 94 95 96 Fantastiskt vacker, original växtdekor kommer att passa i alla hem. Och om du har en lust att göra det själv, var noga med att prova det. Var säker på att resultatet kommer att överraska dig positivt.