Glaspartitioner: rationell användning i interiören

Ett vanligt problem är den misslyckade utformningen av bostäder, detta problem kan drabba ägarna av inte bara sekundära, utan också nya bostäder. Ett litet kök, ett obekvämt rum, en smal korridor – vart och ett av dessa problem förstör det trevliga intrycket av bostäder, gör det omöjligt att till fullo njuta av det eleganta interiören i rummet. Du kan korrigera bristerna i layouten genom att använda glaspartitioner mellan rum – detta kommer inte bara att ge dem ett snyggt utseende, utan också göra dem mer rationella.

vitt med mönster stor glaspartition markerar sovrumsområdet två glasväggar dekorativt glas dekorativ glaspartition gult septum grönt i badrummet kombinerad partition brun med mönster

Transparenta glasramar

Tidigare användes snygga glaspartitioner endast i sällsynta designerinredningar, men nu har de antagit mer frekvent användning och användning på grund av deras funktionella fördelar. För närvarande kan nästan alla använda glas för att dekorera sitt hem, oavsett vilken inredning i rummet eller dess stil. Den största populariteten för användning av glas beror på det faktum att de senaste åren har många nya typer dykt upp, kännetecknade av sin tillförlitlighet och styrka. Tack vare nya material kan du inte vara rädd för att barn ska kunna skada eller bryta dem, och detta har en positiv effekt på trenden för deras aktiva användning..

Genom att välja rätt partition och dess typ kan du inte bara skapa en mysig atmosfär utan också korrigera bristerna i husets layout. Tvärtom kommer ett misslyckat beslut att förstöra även en bra design, så du måste noggrant närma dig valet av partitioner, ta hänsyn till designers åsikt och råd.

kreativ från glasblock kök och matsal separeras av en skiljevägg matt i badrummet matt mellan badrum och sovrum matt skiljevägg med dörrar matt partition matt med genomskinliga linjer matt med genomskinliga ränder inre partition stor glaspartition med en dörr

Flera typer av glas kan användas för att dela upp ett rum eller hus i funktionella zoner, inklusive:

 • Klart glas. Lämplig för användning i alla miljöer, den kan kombineras med alla stilar. Nackdelen är att det finns en direkt tillgänglighet till översikten över oönskade objekt, vilket skulle vara bättre dolt. Det är därför de ofta används där sekretessutbildning inte krävs..
 • Färgat glas. Det här alternativet är väldigt snyggt och originellt. Mest av allt är detta alternativ lämpligt för design av offentliga utrymmen och barnrum. Du kan också använda färgat glas om stilen i rummet är modern eller högteknologisk..
 • Frostat glas. Används för att separera rum i en lugn riktning, lämplig för ett sovrum. Detta alternativ är det mest mångsidiga, lämpligt för absolut vilken stil som helst..
 • Mönstrad glaspartition. Dessa partitioner kan bli en riktig höjdpunkt, markera stilen eller lyfta fram dess meriter. Särskilt väl lämpade för användning i klassisk stil, de kan betona originaliteten i interiören och ägarens individualitet..

original glidpartition skiljevägg i lägenheten partition nära stegen badrumsavdelare frostad glaspartitionskiljevägg på översta våningen en skiljevägg skiljer sovrummet åt skiljevägg med matt skiljevägg mellan kök och vardagsrum

Varför är de så bra?

Designers har nyligen tagit aktiv kampanj och uppmanat människor att använda glaspartitioner i sitt interiör. Till stöd för sina tankar nämner de ett antal argument och fakta som betonar fördelarna med just denna typ av partitioner. Bland fördelarna är det nödvändigt att lyfta fram:

 • Universell applikation – glas är ett bekvämt material som framgångsrikt kan passa in i en mängd olika stilar och interiörer. De kommer att se original ut både i ett högteknologiskt sovrum och i ett modernt kök..
 • Pålitligt härdat glas – styrkan i detta material är mycket hög, vilket innebär att du inte ska vara rädd för att partitionen kan skadas eller gå sönder. Nu ställs de i nivå med material som inte slåss..
 • Dessa skiljeväggar är mycket kompakta, de har en liten tjocklek och tar mycket mindre plats än en tegel- eller gipsskivvägg..
 • Lätt att installera. Installation och installation av en glaspartition är enkel, de kan utföras även i ett rum där reparationen redan har slutförts tidigare.
 • Kreativitet. Med glaspartitioner kan du väcka liv i ursprungliga designidéer, förvandla ett rum och lägga till visuell lätthet.
 • Visuell expansion av rymden. Dessa väggar är mycket lätta, praktiskt taget viktlösa. Tack vare detta kan de göra även ett litet rum mer rymligt, och det blir lättare att andas in..
 • En annan fördel med glaspartitioner är frånvaron av byråkrati i förhållande till dem. Installation av partitionen kräver inte tillstånd från myndigheterna, lämpar sig inte för lagar och kräver inte dokumentär fixering av ombyggnaden.

partition med inskriptioner partition med ebenholtsmönster partition med mönster i barnkammaren partition med mönster partition med fotoutskrift genomskinlig partition en transparent glaspartition definierar gränserna för hemmets arbetsyta uppdelat arbetsområdeskjutbart mellanrum

För korrekt skötsel av glaspartitionens yta är det tillräckligt att använda en speciell trasa; du kan torka av glaset antingen torrt eller med rengöringsmedel.

Glaspartitioner är snygga, fashionabla, moderna och mycket vackra, men de är också dyra. Det är denna brist som är den viktigaste, enligt de flesta. Priset är ganska högt, inte bara för själva materialet, utan också för installationsarbetet, eftersom bara en specialist kan installera dem korrekt. Om du väljer icke-standardiserade och originella designpartitioner, kommer deras pris att bli ännu högre, dessutom kan en sådan vägg inte dekoreras med någonting, för att köra en spik i det skulle vara en dum idé. Bland andra nackdelar kan man notera omöjligheten att lägga kommunikationssystem..

Det är oönskat att installera en glaspartition mellan vardagsrummet och köket, eftersom några av luktarna kommer att överföras till den levande delen av lägenheten, om du är redo för detta kan du säkert sätta.

glas i en träram glaspartition med konstnärlig mattning mångfärgad partition glidande svart glidmönstersovrum med glaspartition mångfärgade baffelränder glidande skiljevägg med matt glidande partition

Typer och funktioner

Totalt finns det två huvudtyper av skiljeväggar: glidande och stationära. Permanenta skiljeväggar installeras en gång för alla, för passagen måste du använda sväng- eller skjutväggar. Designers rekommenderar att du använder skjutdörrar (som ett fack). Väggen kännetecknas av sin tillförlitlighet på grund av glasets kvalitet, samt ett speciellt system för fästelement. Fästning utförs med hjälp av en ram eller punktfästen.

glasdusch glaspartition i sovrummet glaspartition i loftstil glaspartition dragspel duschglas i glasglasskärm glas med mönster glas med konstritningar

Glidande skiljeväggar av glas är ett mer rationellt alternativ, eftersom du både kan dela upp utrymmet och skapa en passage. De är särskilt populära där du ständigt behöver ändra husets konfiguration..

Ofta används denna typ av partition i små lägenheter eller studiolägenheter. Med hjälp av glas kan du inte bara dela upp köket och andra rum, utan också dela in rummet i «dagtid» och «natt» zoner. I vissa moderna lägenheter används sådana skiljeväggar till och med för att separera badrummet från andra rum, men inte alla kommer att gilla detta alternativ..

glas med svarta linjer glas med svarta mönster snygg partition för delning av rum snygg partition snygg glaspartitiontre smala glaspartier svart blank svart partition med en bild av ett träd bred glaspartition