DIY fågelhus: intressanta idéer och mästarklasser

Ägarna till sommarstugorna vet att det kan vara svårt att klara insekter på egen hand. Detta problem kan lösas mycket bättre och snabbare med hjälp av starar. Men för att de ska bo i det önskade territoriet måste du vara försiktig i förväg och göra flera fågelhus. Förresten, inte alla vet att inte bara starar, utan också andra fåglar kan leva i sådana strukturer. Därför kommer du att ta reda på just nu hur du skapar ett enkelt fågelhus med egna händer..

46 47 48 56 68 75 86 100

DIY fågelhus: steg för steg instruktioner

Att göra ett fågelhus med egna händer är faktiskt inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Dessutom finns det många väldigt olika varianter, så även en nybörjare kan hantera denna typ av arbete..

74 80 82 87 91 92 98 99

I det här fallet behöver vi:

 • bra brädor av hög kvalitet;
 • hacksåg eller sticksåg;
 • tunna naglar;
 • hammare;
 • roulett;
 • luktfri färg;
 • tång;
 • borsta;
 • penna.

Först och främst rekommenderar vi att du ägnar särskild uppmärksamhet åt valet av trä. Det är bäst att använda lövträ. Till exempel al, björk eller asp. Resten har vissa nackdelar. Barrträd utsöndrar harts, vilket gör fågelhusets insida klibbig med tiden. I sin tur avger spånskivor eller fiberplattor giftiga ämnen, vilket är osäkert för fåglar. Dessutom har dessa ark dålig hållbarhet och kan försämras bokstavligen efter det första regnet. Sådan populär plywood har lågt ljud och värmeisolering. Därför är sådana produkter definitivt inte lämpliga för den kalla årstiden..

1

Nästa steg är att rita. Till att börja med rekommenderar vi att du gör en liten skiss för att förstå vilken typ av fågelhus du vill få som ett resultat. Efter det gör vi en ritning med märken av delar och alla storlekar. Detta är särskilt viktigt om du planerar att göra flera produkter..

2

Vi överför planerna till träämnen. Som ett resultat bör det finnas två sidoväggar, en bak och en fram, samt en botten och ett lock..

3

Det är också mycket viktigt att göra abborren till den optimala längden. Om du vill kan du använda en träpinne istället. Vi börjar skära ut varje arbetsstycke i enlighet med markeringen.

4

Vi gör ett hål i den främre väggen högst 5 cm. För detta är det bättre att använda en elektrisk borr eller en sticksåg..

5

Anslut försiktigt den främre väggen med de två sidorna med spik. Beroende på storleken på fågelhuset kommer det att finnas ett annat antal av dem. Men i det här fallet fixar vi detaljerna på sidorna och i mitten. I detta skede kontrollerar vi strukturen för styrka och gör vid behov ytterligare fästelement.

6

På samma sätt fäster vi bakväggen och botten på huvudstrukturen. Vi kontrollerar också den färdiga produkten för styrka och fixar den dessutom med flera spikar..

7

Nästa steg är att arbeta på taket. Kom ihåg att den måste vara avtagbar. Detta är nödvändigt för att periodiskt kunna rengöra insidan. Det är också mycket viktigt att kanterna sträcker sig bortom hela strukturen. Således kommer fågelhuset att skyddas från vatten..

åtta

I detta fall består taket av två delar. Huvuddelen har en skyddande funktion, och den inre delen låter dig hålla den på plats. För en mer tillförlitlig fixering är de anslutna med flera spikar..

nio

Och naturligtvis är det mycket viktigt att installera en fågelabborre. Ett vackert och praktiskt fågelhus är klart!

tio

Fågelhus av skrotmaterial

Naturligtvis finns det situationer när ett fågelhus måste göras så snart som möjligt. I det här fallet kommer även de tillgängliga materialen att göra. Men du måste förstå att en sådan produkt inte kommer att vara hållbar och pålitlig. Därför är det bättre att ersätta det med en starkare struktur så snart som möjligt..

tjugo 72 93 96

Ändå föreslår vi att ta reda på hur man gör ett fågelhus av kartong och vad som behövs för detta. Bland de nödvändiga materialen:

 • tät wellpapp;
 • vanligt papper;
 • sax;
 • snöre;
 • penna;
 • självhäftande papper;
 • stärkelse;
 • kompass;
 • kniv;
 • linjal.

elva

På vanligt papper markerar vi den framtida designen. Vi överför systemet till wellpapp och skär ut alla delar i dubblett.

12

Koka pastan med vanlig stärkelse. I det här fallet bör du inte använda enkelt lim, eftersom det skrämmer bort fåglar med sin skarpa lukt. Sedan limar vi delarna i par så att de blir mer hållbara. I den främre delen gör vi ett hål för fåglarna. I bakväggen gör vi flera små hål för garnet. Detta är nödvändigt för att fågelhuset ska kunna knytas till ett träd..

13

Vi fortsätter att limma ihop alla detaljer och lämnar strukturen tills den är helt torr..

fjorton

Vi förbereder taket från två delar wellpapp.

15

Vi limmar fågelhuset med laminerat papper för större tillförlitlighet och dekorerar det om så önskas.

16

Om det behövs kan du också göra ett fågelhus med enkla plastflaskor. Naturligtvis är en sådan produkt inte lämplig för fåglarnas liv, men det kommer att vara en utmärkt matare..

17

Skär bara ut små hål med en kniv eller sax. Det är bättre att limma kanterna med tejp eller självhäftande gips så att fåglarna inte skadas. Om du vill isolera strukturen något kan du linda den med filt och fästa den med tejp. Häll halm och mata på botten. Det är bättre att fästa det med en tråd..

arton

Birdhouse: ursprungliga DIY -idéer

Naturligtvis finns det många väldigt olika alternativ för sådana produkter. Oftast är de gjorda av trä, plast och metall. Man tror att sådana fågelhus är de mest pålitliga och hållbara. Det finns dock andra, mer ovanliga alternativ. Till exempel från kartong, plastflaskor och till och med från en mjölkkartong. Men vi rekommenderar ändå inte att göra för enkla och vingliga mönster. Först och främst bör du tänka på fåglar, deras säkerhet och komfort..

67

64 66 62

60 59 58

5473 76 78 79 81 83 84 85 88 89 90 94 95 97

63

49 50 51 52 53

55 57

61

65

69 70 71

Som du kan se är det ganska enkelt att göra ett fågelhus med egna händer. Detta gäller särskilt strukturer gjorda av skrotmaterial. Men ändå rekommenderar vi att göra mer pålitliga produkter som är perfekta för fågellivet..