Balkongardiner: vackra och fashionabla designidéer i varje designerinredning

Rätt storlek och vackra gardiner för balkongen kan lägga till mys i alla interiörer. Originaltextilier gör fönsterdekoration snygg och fashionabel. En gång i tiden fanns det inte så stort utbud i gardinernas modeller och material. Lyckligtvis har dekorationsmarknaden utvecklats mycket de senaste åren, så du har ett stort utbud av klassiska gardiner och persienner. Men hur man väljer rätt?

Balkongardiner för plastfönster

I decennier har gardiner varit det vanligaste sättet att dekorera fönster, som finns i nästan alla hem. Fönster är mycket mer attraktiva idag än för många år sedan, så de kan dekoreras med gardiner med olika snitt. Många människor har helt övergivit traditionella dukar som faller till golvet och väljer kompakta persienner..

Numera föredrar de allra flesta människor persienner istället för gardiner. Klassiska gardiner är inte längre på modet, så de ses allt mindre ofta på balkong balkongfönster i moderna hem, men det skapas fortfarande nya butiker som har dem. Gardiner väljs ofta av konservativa människor som vill se kaskadvågor av gardiner på loggian som försiktigt fladdrar i vinden. Gardiner väljs också för interiörer där modernistiska persienner inte är lämpliga..

Balkongardiner: definition av funktionalitet

Gardiner har både en praktisk och en dekorativ funktion. Genom att följa några enkla regler kan du enkelt uppnå en harmonisk och väl presenterad fönsterdekorationseffekt. Innan du börjar välja färg och finish på dina balkonggardiner, överväg först det syfte som du vill köpa dem för. Ska de bara fungera som en dekorativ funktion, eller kanske de ska användas för att reglera ljuset i rummet, samt skydda grannarna från nyfikna ögon? Om det senare alternativet, sedan besluta om köp av tjocka tyg gardiner eller persienner. Om de bara ska utföra en dekorativ funktion är det bäst att kombinera täta gardiner med nätgardiner som lyser upp rummet och stänger balkongen från nyfikna ögon från gatan..

Balkongdekoration med gardiner: en estetisk funktion

Numera är gardiner och gardiner lite funktionellt nedsatta av de alltmer populära persiennerna. Traditionella gardiner fungerar inte längre som förr för att ge privatlivet hemma, för att skydda mot nyfikna ögon eller från solens strålar som stör TV -tittande. Istället tjänar gardiner och gardiner huvudsakligen en estetisk funktion på balkongen. Därför, när du väljer rätt gardiner, ska allt placeras så att deras design passar perfekt med resten av rummet. Tack vare detta kommer du att ge en varm och mysig inre atmosfär, sammanhållning och en känsla av avkoppling. Var också uppmärksam på de optiska funktionerna för gardiner och gardiner. På grund av deras rätta läge kan balkongen och fönstret, som är dekorerat, se längre och bredare ut..

Gardiner och skydd mot värmeförlust

På vintern spenderas betydande medel för att värma huset. För att bibehålla komforten på balkongen och angränsande rum är det ofta nödvändigt att slå på radiatorerna till en hög nivå. Vad händer med den höga temperaturen, varför underhålls den inte? Orsaken är alla platser i lägenheter och hus genom vilka värme släpps ut. Ett av dessa områden anses vara fönster på balkongen, vilket kan orsaka betydande värmeförluster, även om du redan har lyckats byta ut dem mot nya. En bra idé att begränsa värmeförlust genom fönster är att installera fönsterskärmar. Denna lösning kommer att göra det mycket svårare för värme att lämna din lägenhet, och dina uppvärmningsräkningar kan vara något lägre. Det är uppenbart att gardinerna inte kommer att stoppa temperaturfallet med hundra procent, vilket förmodligen är ouppnåeligt, men kan ha en betydande inverkan på att begränsa denna ogynnsamma process..

Vad är gardinerna för balkongen? Trendiga färger och längder 2019

Textilmarknaden erbjuder otaliga paletter med mönster och färger på gardiner för balkonger och andra rum. Experimentera gärna med dem. Stark kontrast av gardinernas färg med väggarna kommer att få fönstret att dominera inredningen. Kombinationen av matta material med glänsande, tunga, lätta, spetsar och fisknät kan ge fantastiska dekorativa resultat. Men om du vill ha en tonad och elegant effekt är det bäst att välja nyanser som är nära färgen på balkongväggarna..

Gardiner och persienner är mycket viktiga för att inreda ett rum. Ofta behöver du bara köpa nya gardiner för att avsevärt fräscha upp ett rum som verkade tråkigt och tråkigt. Det finns hundratals mönster, former och färger på gardiner tillgängliga på marknaden. Om inredningen är inredd färgstarkt och glatt bör du vara intresserad av gardiner i varma färger som bäst matchar varandra, till exempel finns det flera smala gardiner i olika färger på balkongen. Gardiner behöver inte vara vita, experiment kan ofta vara mycket fördelaktigt.

Interiörens design och form, liksom gardinernas färg, bör komplettera varandra och skapa en snygg och attraktiv helhet. Om vart och ett av dessa element fungerar separat, kommer allt detta att skapa intryck av inkonsekvens och brist på integritet. Om rummet är litet bör du vara intresserad av möjligheten till optisk zoom. Ljusa gardiner kan sprida solens strålar mycket bättre, vilket kan leda till den optiska effekten av att expandera rummet..

Gardinlängd

För att korrekt välja parametrarna för gardinerna måste du göra en noggrann mätning av längden och bredden på fönstren och takfoten. Om du inte vill sy i storlek finns det tre standardlängder av traditionella gardiner på marknaden: för tröskeln (kort), under tröskeln (medium) och hela vägen till golvet (lång). Om du väljer det senare alternativet, dra sedan från längden cirka 1 cm om det finns en matta på golvet som kan röra tyget. Kom ihåg att gardinernas längd alltid mäts från där krokarna eller klämmorna är fästa vid gardinstången, inte från den punkt där gardinstången är fäst. Var också alltid uppmärksam på gardinernas sammansättning, eftersom mätningen av bredden alltid beror på fästmetoden. Om du vill ha en frivågseffekt köper du gardiner som är dubbelt så stora som fönstret..

Hur man hänger gardiner på balkongen? Att välja rätt gardinstänger och fästelement

Moderna balkonger är alltmer dekorerade med traditionella gardiner, eftersom de representerar ett fullvärdigt relaxrum. Gardinstänger har en mycket stor inverkan på interiören och klimatet i den. Ett brett utbud av gardinstänger för traditionella gardiner finns på marknaden, inte bara i längd utan även i form, färg eller stil. När det gäller persienner finns det mindre val, men ganska typiskt för alla typer av rullgardiner.. 

Gardinstänger måste också vara så praktiska som möjligt, särskilt för en balkong, så de är lätta att rengöra, och det tog inte hela dagen att fästa gardinerna på dem och krävde inte några personer. Många väljer universella gesimser, det vill säga de som inte lockar uppmärksamhet med sin form och dekorationer och inte är en catchy plats inuti, utan bara försiktigt kompletterar interiören och skapar en enda helhet. Även om valet av gardinstänger inte alltid är lätt, är det värt att spendera lite tid så att effekten som uppnås på detta sätt kommer att gillas av alla som ser det – gäster och framför allt dig själv. Alla gardinstänger är inte lämpliga för att hänga vissa typer av gardiner från dem. En enkel och minimalistisk gardinstång fungerar bäst för tunga och utsmyckade gardiner. Men för ett vanligt och enkelt tyg är det värt att välja en modell med en intressant design..

Monteringstyp:

  • Metallringar. De passar direkt på gesimsen. Gardinerna är enkla att använda och ser extremt eleganta ut. Glöm inte att matcha färg på ringarna till färgen på gesimsen, annars kan du skapa intryck av dekorativt kaos.
  • Fläta. Gardiner med tejp monteras ihop efter att man har dragit i tråden. Detta ger dig en behaglig och jämn skiktning av tyget. Denna version av gardinen på balkongen kan hängas med krokar eller grodor..
  • Magneter. Denna typ av fäste har en modern karaktär, perfekt för minimalistiska interiörer. Gardinerna är fritt placerade på takfoten, det är mycket lätt att flytta dem.
  • Järnväg. Gardinerna på spåret placeras direkt på takfoten. Denna finish matchar perfekt med balkongernas interiörer, inredda i en romantisk och klassisk stil..

Balkongardin design: interiör stil

Huvudkriteriet för att välja en design för gardiner är den stilistiska designen på balkongen där de ligger. Storlek, fönster och sol exponering är de element som avgör ditt val. Korrekt utvalda fönstertyger gör att du kan visa de dekorativa egenskaperna i ett rum, samt övervinna några av dess nackdelar (form, storlek). Stil är också mycket viktigt, till exempel en balkong inredd i klassisk design kommer att gynna taft- eller jacquardridåer, minimalistiska romerska gardiner för skandinaviska mönster och färgglada motiv i orientalisk eller vintagemiljö. Smidiga tyger och geometriska mönster är perfekta för interiörer inredda i modern stil.

Tunga och för långa gardiner är inte lämpliga för en liten balkong, eftersom de optiskt kommer att minska den ännu mer. I rum med mörka väggar är ljusa och luftiga material mer lämpliga. Fönstergardiner ska inte bara vara vackra, utan också praktiska. Dekorativa gardiner med rika draperier kan vara knepiga att använda på en balkong om du tänker stänga eller öppna fönsterluckor ofta..

Även om mode för gardiner har tappat sin spänning och viker för nya typer av rullgardiner, dekorerar de i många hus fortfarande balkonger samt rum med utsikt över loggian. I många butiker som erbjuder gardiner kan du också hitta gardiner i en stil som är känd från historier eller gamla filmer från 1950- eller 1960 -talen. Retro gardiner brukar dyka upp i hem i traditionell stil utan att omfamna moderna trender. Dessa gardiner är ofta mycket utsmyckade och iögonfallande fönsterdekorationer som tyvärr underskattas av det flesta moderna samhället. Retrogardiner säljs vanligtvis online eftersom gardiner alltmer byts ut i traditionella butiker med moderna mönster eller tyggardiner som är mycket mer praktiska än gardiner..

Fönstergardiner med balkong i olika rum

Gardiner och gardiner är ett populärt material för dem som inte använder moderna tyggardiner på fönstret och vill släppa in så mycket ljus som möjligt tack vare en öppen balkong, samtidigt som sekretessen bibehålls. Men många människor gillar inte standardlösningen – genomskinliga gardiner och tjocka, nästan ogenomskinliga gardiner. Därför har vissa gardintillverkare introducerat en ny produkt i sitt erbjudande, som blir mer och mer populär. Vi pratar om gardiner som är något tjockare än vanliga gardiner, men tunnare än traditionell duk. Sådana gardiner på ett fönster med balkong släpper in lite mindre ljus inuti, men de ser alltid attraktiva ut. Efter att du har dekorerat fönster på detta sätt finns många ytterligare fönsteralternativ tillgängliga för dig. Det är också värt att fråga om jacquardridåer, som inte släpper in för mycket ljus i rummet, men deras användning hjälper till att belysa hela rummet med trevliga nyanser..

Gardiner för hallen med balkong

Innan du väljer ett lämpligt tyg för gardiner i en hall med balkong måste du överväga vilken funktion de behöver för att utföra. Behöver tyger släppa in mycket ljus i rummet, eller snarare begränsa dess åtkomst? Gardinerna i vardagsrummet ska vara ljusa och transparenta. Med tanke på färg, textur och tjocklek på väven kan du välja mellan en mängd olika tyger. Organza, styv tyll och chiffong ger lätthet och klarhet. För en mer naturligt snygg gardin bör tyger som cambric användas. Om det finns en ekologisk stil i vardagsrummet kan du välja gardiner av naturligt linne, som har naturliga färger. Gardiner av tjockt och tjockt sammet och damasttyg passar in i en mer elegant inredning i vardagsrummet.

Gardinernas placering i vardagsrummet har ett mycket viktigt estetiskt värde. Gardiner upptar det mesta av rummet, om de väljs fel kan de orsaka missnöje med gästerna, som säkert kommer att märka det. Vardagsrumsgardiner fungerar inte bara som en regulator för solen, så det är värt att lägga lite tid på att välja rätt material, färg och form. Gardiner kommer också att ha en betydande inverkan på hur du känner, eftersom en mörk gardin som ser ut som en tung skärm kan vara deprimerande. Rätt gardiner kan få fönstret att se mindre eller större ut. Att placera dem korrekt kan säkerställa att du stänger rummet. Tack vare gardinerna som hänger på golvet strax under taket kan du optiskt höja rummet. Gardiner spelar en nyckelroll i inredningen, så de ska inte underskattas..

Gardiner för sovrummet med balkong

Sovrummet är en mycket viktig plats i varje lägenhet. Det är där en person får styrka inför en ny dag, vilar i djup sömn. Gardiner och gardiner har ett viktigt inflytande på humöret och avgör också om ett rum har en trevlig, intim och privat atmosfär. Gardinerna i sovrummet ska inte vara för tjocka och mörka. Kombinera känsliga gardiner som släpper in gott om dagsljus med tjocka, slitstarka dukar som ger mycket avskildhet. Tack vare det senare kommer du att sova och begränsa morgonsolstrålarna från balkongen på östra sidan.

Matchande gardiner och gardiner bör också matcha färgerna i hela rummet. Om du ordnar inredningen av ditt sovrum korrekt får du en varm och mysig atmosfär som bidrar till avkoppling, vilket är oumbärligt för alla. Sovrummet är en mycket viktig plats, så det är värt att lägga så mycket tid som möjligt på detaljer när du organiserar det..

Även om gardiner och gardiner länge har tappat sin popularitet som nischprodukt, fortsätter den långa traditionen på många ställen. Det är svårt att föreställa sig ett modernt kontor med hängande gardiner, men de används ofta i sovrum med balkonger. Hängande gardiner på fönstren gör platsens klimat mer mysigt och intimt, och vanliga persienner passar inte alltid in i stora fönster. Gardiner och gardiner finns ofta i sovrum och plantskolor, som förlängs med en balkong. Det är också en bra lösning för traditionella interiörer. Långa gardiner ser perfekta ut och resten av interiören skapar en sammanhängande helhet.

Gardiner för köket med balkong: fotoexempel

De flesta hemrum har olika krav och behov när det gäller fönsterskärmning. Till exempel, i ett badrum, vill du att fönstret inte visar vad som händer inuti, och köket är mycket lämpligt för mycket naturligt ljus. En kort ridå räcker. Detta är en mycket användbar lösning för att undvika användning av ganska skrymmande gardiner i köket. Fönstret är skuggat, men i en sådan grad att det inte stör köksanvändningen. Denna gardin kan enkelt tas bort, tvättas och strykas på grund av sin lilla storlek och persienner är lätta att rengöra..

Gardiner för barn i ett rum med balkong

Barnrummet är en mycket viktig plats i huset. Det är i henne som barnet utvecklar sin fantasi och spenderar mycket tid på att leka och lära sig om världen. Detta rum bör vara ordentligt inrett så att barnet eller tonåringen känner sig lycklig i det och inte är rädd för någonting. Gardiner är ett viktigt inslag i inredningen av ett barns rum. En vanlig, tråkig gardin kommer inte att vara särskilt lämplig. Även om barnet sannolikt inte kommer att ha något emot dess existens, skulle det vara värt att dekorera gardinen, till exempel med några fjärilar eller nyckelpigor, eller figurer av dina favoritkaraktärer från sagor..

Många gardinbutiker erbjuder ett speciellt utbud av produkter exklusivt för barn. Dessa gardiner är vanligtvis attraktivt utformade i tilltalande färger och former. Detta kan ha stor inverkan på utvecklingen av ett barns fantasi, som, genom att observera världen genom en sådan gardin, kan se många saker som intresserar honom. När du väljer en gardin som är lämplig för ett barn bör du tänka på gemensamt övervägande av alternativ..

Persienner på balkongen: populära typer

Det finns många typer av persienner i kommersiella erbjudanden. Under de senaste åren är dock de mest populära:

Kassettgardiner

Kassettgardiner är en av de mest funktionella produkterna. De fungerar utmärkt på balkonger. Skärmkåpan består av en lindad remsa av material (vanligtvis polyester, PVC eller glasfiber). Material av god kvalitet blir resistenta mot mekaniska skador och bleknar inte när de utsätts för solljus. Sådana persienner kan hänga fritt eller passa in i en speciell kassett (mini-typ). Fritt hängande produkter gör vanligtvis inte rummet mörkare helt. Deras material låter spritt solljus passera genom och skyddar interiören från överdriven värme. De billigaste modellerna av skärmluckor med standardformat kan köpas till ett överkomligt pris. Anpassade produkter blir något dyrare. Du kommer att betala ännu mer för gummerade persienner.

Österrikiska persienner

Österrikiska persienner väljs ofta för sina dekorativa egenskaper. Typiska österrikiska persienner liknar en gardin med ett integrerat strängsystem. Intressant nog kan dessa typer av produkter tillverkas av nästan vilket material som helst för att göra rullgardiner. De mest populära är modeller gjorda av slöjor. Tillverkarnas erbjudanden inkluderar dock även rullgardiner med dekorativa krusiduller. Deras pris kommer säkert att vara högre.

Romerska persienner på balkongen

Romerska persienner påminner om den österrikiska modellen, men de smälter bättre med moderna arrangemang. Materialet i persiennerna rullas upp i vågor, vilket skapar en intressant dekorativ effekt. Modeller av god kvalitet har ytterligare förstärkning inbyggd vertikalt. Denna förstärkning gör att materialet kan vikas mycket jämnt och vrida det utan problem. Det billigaste vid köp är modeller gjorda av fina tyger. Men rullgardiner av bättre kvalitet av högkvalitativt material eller reflekterande folie kommer redan att kosta mer..

Veckade persienner

Plisségardiner är en ganska mångsidig modell som kan användas på både vägg- och dammfönster. Gardinrullen har formen av en munspel. Den finns i fritt hängande version och i kassett. I kommersiella erbjudanden hittar du både enkelfunktions- och dubbelgardiner. Vändbara rullgardiner är mycket populära för sin funktionalitet. De låter dig stänga urvalet och ser väldigt representativa ut. Intressant är också det faktum att veckade persienner enkelt kan anpassas till vilken fönsterform som helst. Tillverkare tillverkar dem av olika typer av material (från textilier till bambufiber).

Rullgardiner dag-natt

Dag / natt rullgardiner är en mycket intressant lösning som ger ett brett utbud av designalternativ. Rullgardiner består av horisontella remsor av material som släpper in solljus eller ger full skugga. Ovanstående typ av persienner rekommenderas särskilt för en mycket solig balkong. Rullgardiner av tjockt material eller reflekterande folier minskar uppvärmningen av rummet. I sin tur ställer du remsorna på plats «dag» leder till att mycket solljus kommer in, vilket effektivt belyser rummet. Den moderna designen och de rika färgerna gör att den här typen av produkter inte på något sätt liknar de antika persienner som är installerade på fönstren. Priset beror på materialets kvalitet.

Vad man ska göra för att inte betala för mycket för persienner?

Prisskillnaden mellan individuella persienner är mycket stor. Därför är det först och främst värt att ställa en fråga om dina verkliga behov. Det billigaste köpet blir aluminiumgardiner, som kan anpassas till vilken inredning som helst. Man behöver bara uppmärksamma materialets färg och skyddsnivån mot solljus. Gardiner av god kvalitet kan vara en kombination av styrka, imponerande utseende och överkomliga kostnader..

Med ett modernt val av gardiner för balkongen kan du avsevärt förbättra den lilla loggian i lägenheten för avkoppling och njuta av gatupanor. Bläddra bland modeexempel i fotogalleriet för att dekorera ditt hem.