Badridå: populära typer och deras egenskaper

Olika typer av badrumstillägg är lika viktiga som grundläggande nödvändigheter som badkar, handfat eller toalett. Det är tack vare dem att daglig hygien blir mycket trevligare, och badrummet förvärvar estetik. Dessa tillbehör är inget annat än objekt för genomförandet av bekväma procedurer, som innehåller många element som är nödvändiga i vardagen. Naturligtvis kommer inte alla produkter att visa sig vara oumbärliga, men de flesta av dem ökar betydligt bekvämligheten med att bada och tvätta. Tänk på de olika typerna och fördelarna med en badrumsgardin.

Badrumsridå: hur man väljer? vilket alternativ är bättre?

En smart utvald detalj förråder ägarens smak och ger badrummet en individuell karaktär. Det viktigaste är att badrummet fullt ut uppfyller de personliga behoven och förväntningarna hos resten av hushållet. Det största dilemmat är valet mellan dusch och badkar. När man väljer dusch köps eller investeras som regel även skjutdörrar i fulla duschkabiner. Om du dock redan har köpt bara ett duschkar eller badkar, bör du också tänka på att köpa ytterligare element, till exempel en gardin. Utan denna lilla, om än nödvändiga detalj, kommer vattnet att översvämma hela rummet. Denna lösning kan endast användas i lämpliga interiörer. Endast duschdraperier av hög kvalitet rekommenderas, vilket effektivt skyddar badrummet från vatten medan du badar. En utmärkt lösning skulle vara en vattentät duschdraperi av PVC utformad för att hänga från gardinstången. Badrumsgardiner säljs i olika färger, de glider och låter inte vatten eller fukt passera igenom.

Förutom den skyddande funktionen som är förknippad med att blockera vattnet som kommer ut ur duschen, är badrumsgardinen också viktig av estetiska skäl. Valet av material från vilket det är gjort, liksom lämplig färg, bör dikteras av inredningen i hela badrummet..

Badridå: vilket material?

Materialet för badridåer har följande alternativ:

  • Textil duschdraperier – de är mycket slitstarka och finns också i en mängd olika färger. Det bör noteras att de inte fastnar på kroppen när de utsätts för vatten.
  • Duschdraperiet av PVC är definitivt en billigare produkt jämfört med textilbadridåer. Det här alternativet är lättare att rengöra. Den största nackdelen med detta material är dock det faktum att det fastnar på en våt kropp under badet, vilket kan vara extremt irriterande i många fall..
  • Glasridå – Den är lämplig för både dusch och bad. Du kan välja klart eller frostat glas. De största fördelarna med glasridåer är deras styrka, täthet och installationsdifferentiering. Det finns gardiner på marknaden installerade såväl till höger som till vänster. Därför kommer du inte att begränsas av badets läge. Bland nackdelarna är naturligtvis den höga kostnaden och svårare rengöring..

Badkar: textil eller PVC?

Om du inte vill välja fast mat är en textil- eller PVC -gardin ett bra och framför allt ett billigt val. Vilken är den bästa duschridån? Det är definitivt värt att spendera lite pengar på en textilridå som kommer att vara mycket mer hållbar än PVC och som inte kommer att hålla sig till din våta kropp i duschen..

Köp en duschdraperi efter storlek

Om du vill köpa eller beställa en gardin anpassad till ett bad- eller duschkabin när det gäller dimensioner, måste du göra några beräkningar. Kom först och främst ihåg att dess längd borde ha varit lite mer än ett badkar, eftersom gardinen kan fällas ihop.

Om badkaret är öppet på ena sidan ska gardinen vara cirka 20% längre än badskålen. För ett badkar öppet på båda sidor, ökar detta värde till 30%. Liknande beroenden sker för pallar..

Gardinstång för badrum

För att du ska kunna använda traditionella duschdraperier bör du välja stavar för dem som de ska installeras på. Naturligtvis är längden den viktigaste parametern: på marknaden kan du hitta produkter från 70 till 300 centimeter. Du kan också köpa en justerbar duschstång (förlängning), vars längd justeras därefter. Det finns speciella cirklar eller tänder på stavarna, på vilka gardinen är överlagrad..

Förutom måtten är stångens form också viktig, vilket måste anpassas när det gäller badets placering. Dessutom finns det:

  • enkel duschstång, som används för duschkar och badkar som är öppna på ena sidan;
  • hörnduschstänger – stångelement är anslutna med fästelement. Dessa typer av stavar används för pallar som är öppna på två eller tre sidor. (på grund av anslutningssystemet justeras dessa stavar sällan);
  • välvd duschstång – används för asymmetriska badkar och halvcirkelformade duschkar. Deras design är krökt, vilket gör reglering omöjlig;
  • rund duschstång – på grundval av en cirkel, monterad på ena sidan mot väggen. Dess dimensioner är mycket begränsade, så den används för små pallar. Vid behov kan en halvcirkelformad duschstång också användas för att täcka badkaret eller duschkaret på tre sidor.

När du har beräknat måtten och bestämt formen på pinnen kan du välja dess färg. På marknaden hittar du produkter i en extraordinär variation i detta avseende. Du kan välja bland annat svart, vitt och flerfärgad duschstång.

Att duscha i badrummet är ibland tröttsamt. För att minimera besväret och njuta av stunden är det värt att använda en duschdraperi med en vattentät beläggning för att förhindra att vatten översvämmar badrummet..

Praktisk gardinstång för badrumsgardinen

En duschdraperi är en mycket praktisk lösning. Tack vare det behöver du inte oroa dig för att stänka vatten på resten av badrummet när du tvättar. En korrekt vald gardin kan också framgångsrikt uppfylla en dekorativ funktion. I butiker hittar du ett stort urval av olika typer av duschdraperier och duschstänger som du enkelt kan hänga upp dem på. Både pinnarna och gardinerna själva är enkla att installera. Gardinen kan enkelt tas bort från stången och tvättas.

Beroende på vad du föredrar kan du välja en ren eller matt, vit eller mönstrad gardin. Du kan enkelt välja det alternativ som matchar badrums övergripande inredning. För polyestergardiner, kom ihåg att tvätta dem regelbundet vid låga temperaturer och använd det känsliga programmet. Torka gardinen genom att hänga den på duschstången.

Du kommer att installera gardinstången mycket snabbt, utan att borra, eftersom fjädermekanismen håller den på rätt plats tillräckligt. Duschdraperiet, liksom hyllorna och badrumstillbehören, är ett praktiskt tillägg så att du kan fokusera på att koppla av i hygienrummet.

Lätt att montera och använda

Själva badridån kommer inte att fungera utan ytterligare fästelement. Du hänger materialet på lättillgängliga stavar, till exempel förlängare. Du väljer dem beroende på badets form. Spela gärna på en enkel eller rund modell. Några av dem kan placeras på rätt plats även utan att behöva borra i väggen. Men om du väljer ett fäste som kräver ingrepp i väggytan kan du också börja arbeta på egen hand. Monteringen är enkel och kräver ingen specialisthjälp.

Innan du sätter på en badrumsgardin i tyg, kontrollera vilka dimensioner gardinen har. En för låg gardin gör att materialet dras längs golvet, vilket kommer att ha motsatt effekt av destinationen. När du har bestämt platsen kan du börja borra hålet. Haka fast staven med hjälp av delarna i satsen. Så, direkt efter köpet, lägg snabbt på din badrumsridå och börja använda den. Denna enkla installation och applikation gör badrumsgardiner mer ekonomiska än dyra dörrar eller duschar..

Gardinbad – rumsdekoration med praktisk användning

Badskärmar är funktionella, men samtidigt kan de betona hela rummets läge. Om du bestämmer dig för att kombinera bad och dusch, glöm inte bort ytterligare element. Med duschdraperier kan du noggrant separera badområdet från resten av rummet, om det behövs. På så sätt förhindrar du att vatten kommer ut från sumpen eller badet. När som helst viker du gardinen och hakar fast den så att den inte stör den avkopplande proceduren. Förutom dess estetiska kvaliteter är det också en ergonomisk lösning. Du kan välja mellan en mängd olika alternativ när du vill ha en funktionell badrumsinredning.

Du behöver inte bygga om en del av badrummet direkt för att få en dusch i ditt hem. Det räcker med en vattenkanna och ytterligare fästelement. Vilket duschdraperi passar ditt badrum? Ett varierat sortiment gör att du kan välja rätt produkt. Välj en gardin som matchar din nuvarande badrumslayout.

Tygridå för ett badrum istället för en dyr dörr

Det finns många fördelar med att använda en badrumsgardin. Både badkaret och duschen är förknippade med ett ofrivilligt stänk av vatten, vilket resulterar i ett vått golv. Du behöver dock inte välja dyra lösningar och installera en duschkabin, badkar eller dörr. Detta kommer att ta tid och ytterligare reparationer. Du kan undvika detta, och en tygbadskärm är tillräcklig för att lösa problemet. Den solida strukturen och rätt längd skyddar golvet och väggarna från överdriven fukt. Detta undviker sminkfläckar och förhindrar mögel och mögel..

Varje badridå är tillverkad av ett lämpligt vattentätt material. Istället för att absorberas, rinner vatten fritt från det och förblir därmed inne i badkaret eller brickan. Beroende på dina behov kan du fördela gardinen längs hela badkarets längd eller bara i delar. Justerbarheten beror på den bekväma fjädringsmetoden. En duschdraperi är ett bra alternativ till dyrare sätt att skydda din dusch. Du får en praktisk och estetisk lösning med små investeringar..

Badridåer: foton på fashionabla exempel

Badridån som du hänger ska vara så flexibel som möjligt för frekvent kontakt med vatten. Det första och huvudkriteriet är vattenbeständighet. Det betyder att materialet inte ska absorberas eller torka för länge. Konstant fuktighet i badrummet kan leda till mögel, vilket är skadligt för hushållen. Kvaliteten på tyget som används vid tillverkningen av gardinen är ansvarig för vätskemotståndet. Badrumsgardiner är oftast gjorda av polyester, en plast med lämpliga egenskaper. Den robusta strukturen är flexibel och behaglig vid beröring.

Med motsvarande parametrar kan du uppfylla alla krav för denna typ av material. Textil duschdraperier stöter inte bara bort vattendroppar, vilket får dem att flöda fritt genom materialet, utan är också rivresistenta. Gardinen måste vara resistent mot töjning och eventuella skador. När du väljer, var också uppmärksam på en robust krok. I denna fråga kommer hjulen att fungera, vilket pålitligt håller duken under kontinuerlig drift. Du kan också enkelt rengöra dem från den resulterande smuts och sten – du kommer även att tvätta några av dem i tvättmaskinen utan att oroa dig för strukturen och utseendet. Var säker på att dessa duschdraperier är lämpliga för användning i ditt badrum, så välj gärna den design du gillar..

Praktiska och vackra badridåer

En badduk är ett element i rummet som ska vara praktiskt. Det är dock viktigt att gardinen du väljer också är vacker och i linje med resten av interiören. Därför hittar du idag olika alternativ för badrumsgardinen, som finns i många färger, till exempel uniform vit, rosa och marinblå. Överväg alternativ med trendiga tryck. Valet beror bara på dig.

Duschdraperiet kan bytas ofta, så du behöver inte välja en gång för alla. Det är enkelt att ta bort och hänga, så köp flera alternativ samtidigt. Gardinerna finns i två storlekar: 150 x 200 cm och 180 x 230 cm. Du kan till och med klippa några av badgardinerna till önskad längd och även tvätta maskinen vid rengöring.

Hur man väljer en gardin för en stuga eller badrum?

Välvalda badrumsgardiner kan förvandla ditt hygienrum och tillföra en mysig känsla till din inredning. De olika mönster och färger på duschdraperier i textil som finns i sortimentet gör att du kan matcha en specifik gardin med rummets stil. Gillar du dämpade nyanser? Kolla in de klassiska duschdraperierna i vitt eller blått. För badrum med karaktär, använd en duschdraperi med djärva djur eller färgglada tryck.

Den viktigaste funktionen för duschdraperier är att skilja det våta området från det torra området. Dessutom skapar gardinen integritet och det är lätt att hålla dem rena. Allt du behöver göra är att lämna materialet torrt efter badet.

Gardinen för badrummet förtjänar särskild uppmärksamhet. Med ett bad behöver du inte ge upp duschfunktionen. Allt du behöver göra är att applicera en textilridå och separera pallen från resten av rummet. Denna lösning undviker stänk på golvet eller speglar. Det är ett lämpligt val för personer som på grund av det begränsade utrymmet fick välja ett badkar med dusch. Med duschdraperiet kan du använda snabba energispolningar utan att behöva fylla på badskålen varje gång.

Duschkabinen är också ett alternativ till det klassiska badkaret. Detta alternativ är mycket billigare än alla VVS, och tar samtidigt mindre plats. Ett duschdraperi gör att du kan använda även en liten eller låg alkov i ditt badrum för en dusch. Tillsammans med ett avloppsgaller i golvet skapar du en dusch som enkelt passar in i rummet..

Duschdraperiet är också en viktig utrustning för stadsduschar och områden i pooler, spacenter och andra rekreationsområden. Det är mycket billigare än hela stugor, tar mindre plats och skiljer duschen estetiskt från resten av rummet.

Glasridå för badrum

Duschdraperier är installerade för att skydda det inre av badrummet från vattenspill. Alternativ för glas eller höghållfast plastpanel kan konfigureras för att skapa lyxiga duschar med golvtråg. Det finns duschväggar i glas i olika bredder och höjder att välja mellan. De kan ofta kombineras för att skapa en bekväm gardin i nästan vilken storlek som helst. Moderna duschväggar kan kombineras med duschdörrar eller användas som en fristående skärm vid vattenbehandlingar. Gardinerna är gjorda av profil och ramlös konstruktion. Fördelen med den senare är en mycket elegant och lyxig design, eftersom de istället för metallhörn som omger panelerna kan anslutas med små och mycket starka fästelement.

Glasbadridå – en praktisk utrustning för ditt rum

Fler och fler väljer en duschkabin på grund av bekvämligheten med denna lösning, liksom möjligheten att spara vatten. Men inte alla vill ge upp varma och avkopplande bad. Lyckligtvis kan du kombinera de två badrumsfinisherna. Du kommer att göra detta genom att välja en glasridå. En sådan glasvinge, monterad på beslag, är perfekt i ett litet badrum, som man ofta stöter på när man bor i en lägenhet. Idag hittar du ett brett urval av olika bad och tillbehör du behöver för att möblera ditt rum..

Att bada är en favoritritual för många människor, så du bör förbereda dig för en lämplig miljö. Välj mellan olika typer av badrumsgardiner, till exempel glidmodellen. De tillgängliga produkterna inkluderar alternativ med en mängd olika dekorer, till exempel vita eller speglade ränder. Sortimentet innehåller också helt genomskinliga skärmar..

Plastgardin för badrummet: fördelar

En plastridå för ett badrum är först och främst ett sätt att spara utrymme. Du behöver inte tänka på att köpa bad och dusch separat, eftersom du kan ha dessa två bekvämligheter med en liten del av rummet. Om rummet inte är särskilt stort och du vill kunna koppla av under varma bad, samt lägga energi till dig själv med en uppfriskande dusch, är en gardin ett bra alternativ. Arrangerar du ett badrum, och alla hushåll förväntar sig något helt annat än denna inredning? Om du väljer en skärm kan alla använda det sätt de gillar att fräscha upp mest. Dessa element installerade på badkaret skyddar ditt rum från stänk. De kommer också att vara en intressant dekoration, eftersom många modeller har intressant inredning som kommer att göra badrummet unikt..

Duschdraperier i glas eller polykarbonat?

För närvarande används för tillverkning av gardiner främst högkvalitativt härdat glas och polykarbonat – en mycket hållbar plast med hög motståndskraft mot brott. Glasduschväggar är mycket mer okänsliga för temperaturförändringar, mekaniska skador och repor, men de är också mycket tyngre, vilket kan göra installationen svår. Polykarbonat är lättare men mindre reptåligt. Glasduschväggar kan också avslutas med speciella skyddande beläggningar. De minimerar smutsansamling, påskyndar vattendropp, minskar dimma och skyddar mot läckage..

Hur man installerar en badkarskärm av glas eller plast?

Glasridåer är ganska enkla att montera och du kan göra det själv. Se dock monteringsanvisningarna för att se till att du gör detta korrekt. Grunden för installationen av badskärmen är markeringen av hålen för att undvika att det bildas ett gap. Genom att bestämma var monteringsprofilen ska placeras kan du installera den perfekt. Därefter ska skärmen lutas mot badkanten. Hjälp från en annan person kan vara ovärderlig här. Nästa steg för att dra ut skärmen ur fästprofilen är att fästa den på väggen på en förmarkerad plats och exakt markera området där hålen för pluggarna ska vara. Efter att ha borrat hål och satt in pluggar i dem kan du skruva fast på väggen och sätta in skärmen.

Själva skärmen skruvas fast i profilen med fästskruvar. I slutet förseglas allt med silikon. Som du kan se är inte hela monteringsproceduren alltför komplicerad. Det kräver bara bekantskap med några viktiga detaljer, vilket kan vara en idealisk ledtråd under montering..

Badridå som glider och fälls

På grund av den dubbla funktionaliteten blir skjutgardiner mer och mer populära. Denna lösning tvingar dig inte att ge upp ett bad eller en dusch. Dessutom är det en bekväm lösning som låter dig intelligent zonera utrymmet i badrummet. Från de modeller som finns på marknaden kan du välja mellan en- eller tvådelad version. Skärmar finns i olika storlekar och monteringsmetoder. På detta sätt kan du öka funktionaliteten i ditt badrum och därmed personlig bekvämlighet..

Det finns många typer av skärmar. Vad du väljer beror främst på vilken typ av bad du har, men också på användarnas behov. Detta köp måste vara genomtänkt eftersom valet är betydande. Prova att skjuta eller fälla skärmar. Dessa gardiner för badrummet ger en känsla av att vara i duschen. Det är också ett praktiskt alternativ på grund av den perfekta passformen..

Den hopfällbara gardinen kan bestå av flera element, vars antal kan anpassas på lämpligt sätt till hur mycket utrymme du har för att installera hytten. Antalet hålrum kan väljas för varje badtyp. Monteringen i sig är ganska enkel, och alla borde gärna hantera den. På plussidan är det inte nödvändigt att installera löpare på badkaret eller på badkarets kanter.

En glidskärm som glider längs de angivna guiderna har också fördelar och funktioner. Tack vare deras användning är skärmens plan lufttät med badkaret. Denna lösning rekommenderas dock för stora badrum där det inte behövs installeras en torktumlare. På plussidan, när du rengör, kan du gå in i badkaret för att tvätta insidan utan att oroa dig för läckage. Tvådelade och tredelade alternativ är populära modeller..

Badrumsridå: vilken fungerar bäst?

Tack vare det stora utbudet av sortiment kan du enkelt välja den badrumsgardin du behöver. Var först och främst uppmärksam på tillverkningsmaterialet för denna produkt. Tänk på att vi erbjuder skärmar av glas, som är mycket motståndskraftig mot fukt, mekaniska skador och repor, tack vare vilket det kommer att hålla länge, behålla sitt ursprungliga utseende, och bakterier kommer inte att utvecklas på ytan. De tillgängliga modellerna är belagda med en speciell beläggning, tack vare vilken fula fläckar inte finns kvar på glaset. Denna säkerhet kommer också att göra det lättare för dig att rengöra skärmen. Skärmens finish är också viktigt. Moderna modeller har kromprofiler som du enkelt kan anpassa till alla arrangemang. Deras yta är stabil, så fula repor kommer inte att synas på den. Profiler utmärks också av sin okänslighet för fukt, så det finns ingen anledning att frukta att de kommer att genomgå plötslig korrosion i kontakt med vatten.

Om du har ett långt badkar är en hopfällbar skärm ett bra val. Ett stort täckningsområde skyddar golvet från stänk. Om du vill använda badkaret för att fylla med vatten kan du flytta tillbaka det mesta av gardinen för att det inte ska bli täppt. Det är viktigt att notera att många av de modeller som finns på marknaden kan justeras till 15 millimeter. Om du inte hittar en skärm som är perfekt för dina behov, välj en produkt vars bredd du kan ändra själv. Var också uppmärksam på möjligheten att hänga en handduk på skärmen. Några av de tillgängliga modellerna har handtag för detta. På så sätt har du en handduk nära till hands, vilket är en extremt bekväm lösning..

Badrumsgardin för rummets stil

Var uppmärksam på dess design när du väljer en skjutbar eller hopfällbar skärm. Det är viktigt att denna badrumsmöbler passar bra med rummets layout. Idag kan du enkelt hitta en modell som perfekt matchar din inredningsidé. Ett av de intressanta förslagen är en helt transparent gardin – den är perfekt för ett badrum inrett i modern stil. Sådant minimalistiskt glas kommer att se fantastiskt ut mot bakgrunden av en vägg dekorerad med iögonfallande kakel. Detta kommer att skapa en badplats. Den rena badskärmen är också ett utmärkt alternativ för interiörer i industriell stil som har silverprofilprofiler väl. Tänk på intressanta modeller med speglad inredning. De kommer att vara bra för ett glamoröst rum, men de kommer också att komplettera den skandinaviska designen. Inredningen i form av vita ränder ser intressant ut.

Badrumsgardinernas design är ganska mångsidig, så skärmarna är lämpliga för interiörer i klassiska och moderna stilar..