Sohva modernissa olohuoneen sisustuksessa

On vaikea kuvitella mukavaa olohuoneen sisustusta ilman sohvaa. Lisäksi asunnon tai omakotitalon venäläiselle omistajalle sohva ei ole vain verhoiltu huonekalu kotitalouksien tai kodin vieraiden istuttamiseen, vaan myös nukkumapaikka jollekin perheenjäsenelle tai ystävälle, joka päätti jäädä yli yön. Usein sohva on ainoa huonekalu olohuoneen virkistysalueelle, joka on huoneen keskipiste, jonka ympärille koko suunnittelukonsepti on rakennettu. Siksi olohuoneen sisustuksen niin tärkeän elementin valinta on otettava vakavasti. Toivomme, että valitsemamme yhteisten huoneiden suunnitteluprojektit, joiden suunnittelussa on aina sohva (yhdessä tai toisessa muunnoksessa), auttavat sinua päättämään mallista, väristä ja tekstuuriratkaisusta..

Tilava kulmasohva

Ennen kuin menet kauppaan

Asiantuntijat suosittelevat, että harkitset valittua sohva mallia livenä. Älä rajoitu valokuvien katseluun Internetissä, sinun on varmistettava vain verhoilun laadusta, rungon luotettavuudesta, kiinnikkeistä ja taittomekanismeista (jos sellaisia ​​on), mutta myös henkilökohtaisesti istumaan tai makaamaan sohva, testaa täyteaineen jäykkyys, saat tiettyjä tuntemuksia kosketuksesta verhoilun kanssa.

Alkuperäinen muoto

Olohuone vaaleissa väreissä

Loft -tyylinen sohva

Mutta ennen kuin lähdet kauppaan, määritä itse vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • kuinka tilava olohuoneesi on ja mitkä ovat sen alueen mitat, jolla sohva sijaitsee;
 • onko tarvetta ostaa malli taitettavassa mekanismissa ja jos on, kuinka usein sohvaa käytetään vuoteena (jatkuvasti jollekin perheenjäsenelle tai satunnaisesti myöhäisille vieraille);
 • onko sohva ainoa huonekalu vai tuleeko siitä osa verhoiltuja huonekaluja (toinen sohva, nojatuolit, ottomaanit, pussit);
 • onko talossa pieniä lapsia ja lemmikkejä, jotka vaikuttavat sohvan verhoilun valintaan;
 • sisustustyyli ja valittu värivalikoima, toiveesi tehdä sohvasta sisustuselementti tai sopia orgaanisesti olemassa olevaan sävyvalikoimaan.

Sohva kevyellä verhoilulla

Pehmustetut huonekalut yhdellä sävyllä

Nykyaikaisten huonekaluliikkeiden valikoima on uskomattoman laaja. Jopa huonekalunäyttelyn läsnä ollessa esitettyjen mallien määrä voi hämmentää jokaista ostajaa, puhumattakaan mahdollisuuksista hankkia se osana yksittäistä tilausta. Siksi on välttämätöntä ymmärtää selvästi toiveesi, tarpeesi ja taloudelliset mahdollisuutesi, kun menet kauppaan ostamaan sohvan, koska tämä hankinta tehdään yli vuoden..

Pienoismalli

Harmaana

Kun valitset olohuoneen sohva -mallin, sinun on tiedettävä huonekalun koon, värin ja materiaalin lisäksi myös seuraavat kriteerit:

 • tarvitsetko selkänojan säätöä;
 • tarvitaanko käsinojia ja jos on, mitä muutoksia niiden pitäisi tehdä (monissa nykyaikaisissa malleissa ei ole käsinojia);
 • tarvitsetko vapaata tilaa sohvan sisällä, jota aiot käyttää säilytysjärjestelmänä;
 • tarvitsetko muunneltavan mallin (sohva koostuu erillisistä lohkoista, jotka voidaan muokata eri muotoisiksi).

Nykyaikainen tyyli

Olohuone pastelliväreillä

Olohuoneen sohvan värimaailma

Tietenkin huoneen tyylillisen suorituskyvyn ja värimaailman valinta vaikuttaa sohvan verhoilun sävyn valintaan. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, haluatko tehdä olohuoneen pehmustetuista pääosista sen aksentin tai sopia orgaanisesti olemassa olevaan palettiin. Myös sohvan värimaailmaan vaikuttavat huonekalujen sävyjen valinta – nojatuolit, ottomaanit, pussit tai pehmeä saari..

Alkuperäinen muotoilu

Eklektinen olohuone

Monipuoliset vaihtoehdot

Yksi yleisimmistä värivaihtoehdoista modernissa olohuoneessa on monet harmaan sävyt. Tämä universaali väri, joka on kaikin puolin neutraali, sopii orgaanisesti mihin tahansa sisustukseen. Jopa olohuoneen uudelleensuunnittelun jälkeen on mahdollista jättää sohva turvallisesti harmaalla verhoilulla ja olla varma, että olohuoneen pehmeä alue ei aiheuta resonanssia huoneen sisätilojen yleistä taustaa vasten. Jos haluat korostaa sohvaa toisin kuin olohuoneen sisustuksen vaaleaa taustaa, on järkevää antaa etusija tummille harmaan sävyille – antrasiitti, märkä asfaltti …

Sohva kaavoitusosana

Valkoisella pohjalla

Kontrasti tumma sohva

Ja valkoisten seinien taustalla jopa vaaleanharmaa sohva näyttää upealta …

Modulaarinen sohva

Lakoninen muotoilu

Valtava kulmasohva

Valkoinen verhoilu on kaikkien aikojen trendi. Kyllä, tämä vaihtoehto näyttää monille epäkäytännölliseltä asunnossa, jossa on pieni lapsi, eikä ollenkaan todellista, mutta paljon riippuu verhoilun materiaalista ja mahdollisuudesta puhdistaa se itse. Lumivalkoiset huonekalut näyttävät aina hieman juhlallisilta ja tuoreilta. Olohuone, jossa on valkoinen sohva, on yksinkertaisesti tuomittu puhtaaseen, raikkaaseen ja kevyeen sisäkuvaan. Lisäksi valkoisen sohvan kanssa ei ole ongelmia, kun se on yhteensopiva viimeistelyjen tai muiden olohuoneen kalusteiden väriratkaisujen kanssa. Valkoisten sävyjen ehdoton monipuolisuus ei aiheuta ongelmia yleisesti olohuoneen ja erityisesti virkistysalueen koriste -elementtien valinnassa – kaikki sohvatyynyt, tuet ja päiväpeitteet ovat sopivia.

Lumivalkoiset pinnat

Lumivalkoinen olohuone

Valkoisena

Lumivalkoinen kulmasohva

Valkoiset sävyt olohuoneeseen

Vaaleat beigen sävyt ovat yhtä monipuolisia. Ne yhdistetään harmonisesti minkä tahansa puun puun kanssa, useimmiten ne sopivat helposti mihin tahansa sisustukseen. Ajatteletpa seinä- tai säilytysrintamien, mattojen tai verhoilun vaihtamista, sinun ei tarvitse huolehtia uusien kalusteiden sopimisesta sohvan sävyyn..

Vaalean beige

Beige

Kirkas aksentti

Ehdottomasti kirkas sisustus ei ole aina hyvä tapa suurentaa visuaalisesti pientä huonetta. Kirkkaat aksentit ovat välttämättömiä paitsi katseen keskittämiseksi, myös harmonisen kuvan luomiseksi sisätiloista. Vain yksi huonekalu, jossa on kirkas verhoilu, riittää, mikä ei vain tuo vaihtelua olohuoneen värivalikoimaan, vaan tekee tästä elementistä myös keskipisteen. Ja sohvan asteikolla tämä on helppo tehdä..

Sohva kirkkaalla verhoilulla

Aksentti sohva

Aksentti- ja kaavoituskohde

Valoisa huonekalu

Monimutkaiset siniset sävyt ovat suosituimpia nykyaikaisten suunnittelijoiden keskuudessa. Kirkkaat siniset sävyt voivat paitsi tuoda tietyn maun olohuoneen sisustukseen, myös inspiroida yhteisen huoneen suunnitteluominaisuuksia englantilaiseen tyyliin.

Kirkas sininen veluuri

Kontrastinen huonekalu

Kirkas sohva valkoisella pohjalla

Monimutkainen blues ja harmaa

Lähes kaikkia ruskean sävyjä voidaan kutsua perinteiseksi suunnittelijavalinnaksi sohvoille, joissa on nahkaverhoilu (tai sen keinotekoinen nahka -analogi). Neutraalin seinäkoristelun (useimmiten vaalean) taustalla tällainen sohva näyttää upealta ja kirkkaalta. Lämpimät ruskean sävyt tasapainottavat aina valkoisen ja harmaan sisätilojen viileyttä.

Kirkas ihonväri

Kaikki punaiset sävyt

Verhoilun okran väri

Painettu verhoilu

Nykyaikaisissa huonekaluliikkeissä ei ole helppoa löytää sohvaa, jossa on verhoilu, jossa on kuvio, painatus tai muu kuva. Yksiväriset vaihtoehdot ovat paljon suositumpia. Olohuoneestasi voi tulla entistä ainutlaatuisempi, jos käytät sohvaa, jossa on painettu verhoilu. Pienessä olohuoneessa on parempi käyttää vain yhtä huonekalua, jossa on kuvioitu verhoilu, myös verhoissa, tässä tapauksessa on parempi jättää yksivärinen vaihtelu. Silloin sohvasi on kiistaton vetovoima kaikille silmille..

Pieni sohva painatuksella

Sohva ruusuissa

Kirjava sohvaverhoilu

Sohvan verhoilu – moderni ostajan ongelma

Toisaalta meidän aikanamme sohva -mallien valikoima on uskomattoman laaja, myös verhoilumateriaalin tyypin mukaan, ja tämä on ehdoton plus. Loppujen lopuksi ostaja voi löytää oman vaihtoehtonsa millä tahansa valintaperusteella ja monenlaisilla taloudellisilla mahdollisuuksilla. Toisaalta valtava valikoima hämmentää aina suurimman osan venäläisistä, jotka päättävät ostaa sohvan olohuoneeseen tai vaihtaa vanhan mallin verhoilun ja virkistää siten koko sisustuksen..

Klassiset motiivit

Olohuone tummalla värillä

Pastelliväreissä

Jos puhumme materiaalin hinnan ja laadun, esteettisten ja käytännöllisten ominaisuuksien optimaalisesta suhteesta, suosituimmat kaikkialla (ja maassamme, mukaan lukien) ovat jakardi ja kuvakudos. Kohtuuhintaiset kustannukset, riittävä kestävyys ja kyky puhdistaa pinnat tahroista, pakottavat suunnittelijat ja asiakkaat kääntymään tämän ryhmän kankaiden puoleen (yhdellä tai toisella osalla synteettisten raaka -aineiden epäpuhtauksia).

Universaali vaihtoehto

Beige sävyt

Harmaa sohva kirkkailla tyynyillä

Sohva neutraaleissa väreissä

Yksi suosituimmista kuvakudoslajeista on belgialainen kuvakudos – ulkoisesti se muistuttaa veluuria, mutta samalla se maksaa vähemmän, eikä käytännöllisyyden kannalta ole huonompi kuin kalliiden materiaalien pehmeä kasa. Jos puhumme hinnoittelusta. Sitten verhoilukankaan budjettivaihtoehtojen jälkeen on jacquardia ja kuvakudosta ja sitten kalliita parven muunnelmia.

Sohva ikkunan vieressä

Velour -verhoilu

Pääpaino pehmustetuissa huonekaluissa

Nykyaikaisista huonekalunäyttelyistä löydät mallit alkuperäisistä sohvista, joissa on verhoilu seuraavista materiaaleista:

 • parvi;
 • teflonparvi;
 • parvi-veyur;
 • Aion;
 • chenille;
 • kurtisaani;
 • huonekaluturkki (vaihtelee paalun pituuden ja tiheyden mukaan).

Erilaisia ​​kankaita ja värejä

Eklektinen sisustus

Olohuone ullakolla

Luonnollisesta ja keinotekoisesta nahasta valmistettua verhoilua pidetään käytännöllisenä, mutta samalla ei halpaa. Samalla esteettisten ominaisuuksien keinotekoinen analogi ei voi missään tapauksessa olla huonompi kuin luonnonmateriaali, mutta se maksaa huomattavasti vähemmän (vaikka se ei kestä niin kauan). Mutta on tärkeää ymmärtää, että synteettinen materiaali ei läpäise ilmaa. Jos huoneessa on kuuma, sohvaan voi tarttua, mutta jos se on viileä, pehmeällä istuinalueella matala lämpötila tuntuu vielä voimakkaammin..

Nahkaverhoilu

Sohva tummalla nahkaverhoilulla

Perinteinen versio nahkasohvasta

Mustavalkoinen muotoilu

Jos talossasi on pieniä lapsia, lemmikkejä tai vain kotitalouksia, jotka haluavat juoda teetä hillolla olohuoneessa, ja sohvan valkoinen väri houkuttelee sinua uskomattoman, ainoa tie ulos on nahkaverhoilu, joka voidaan helposti puhdistaa kostealla sienellä. Monille venäläisille lumivalkoinen sohva, jossa on nahkaverhoilu, ei ole vain hyvinvoinnin symboli, vaan myös osa päivittäistä lomaa omassa olohuoneessa..

Lumivalkoinen kuva

Valkoinen kulmasohva

Lumivalkoinen nahka verhoiluun

Kontrastisuunnittelu

Synteettisiä lisäaineita sisältävä pellavaverhoiltu sohva on erittäin suosittu moderniin olohuoneeseen. Keinotekoisten lankojen lisäys on tarpeen materiaalin käytännöllisyyden, joustavuuden, kyvyn puhdistaa ja säilyttää muotonsa käytön aikana. Pellavakankaalla verhoiltu sohva sopii täydellisesti sisustukseen skandinaaviseen, moderniin, minimalistiseen ja monenlaisiin maalaistyyliin.

Olohuone beigeillä sävyillä

Lakoninen sohva ja olohuone

Liinavaatteet

Viime aikoina mallit, joissa verhoilussa on yhdistetty erilaisia ​​kankaita, ovat saaneet jälleen suosiota. Samaan aikaan kangas voi olla erilainen paitsi sen teknologisissa ominaisuuksissa, sillä on erilainen rakenne, mutta se voidaan esittää myös eri väriyhdistelmillä. Yleisimpiä ovat mallit, joissa yhdellä kangastyypillä on kuvio, ja toinen esitetään yksivärisenä..

Materiaalien yhdistelmä

Verhoiluyhdistelmä

Alkuperäinen verhoilu

Epätavallinen sisustus

Täyteaineen valinta modernille sohvalle

Joten olet päättänyt sohvan mallista, verhoilun laadusta ja väristä, mutta on myös tärkeää ottaa huomioon sisäinen komponentti – kehyksen valmistustapa, kiinnikkeiden laatu, taittomekanismi ( jos sellainen on) ja täyteaine. Istuen (ja mahdollisesti makaamisen) mukavuus ja huonekalun käyttöikä riippuvat siitä, kuinka laadukas sohvan täyteaine on..

Tavallinen sohva taustakuvan taustalla, jossa on kuvio

Alkuperäinen punottu runko

Suuret kalusteet

Asiantuntijat suosittelevat jousilla täytettyjen sohvien ostamista yksittäisiksi lohkoiksi. Tämä menetelmä on käytännöllinen, turvallinen ja kestävä, tarjoaa melko jäykän istuvuuden ja erinomaiset ortopediset ominaisuudet. Yksittäisten taskujen lohkot, jotka on koottu yhdeksi rakenteeksi, eivät kuitenkaan ole halpoja..

Lohko sohva

Epätavallinen suoritus

Sininen sohva

Yhden jousijärjestelmän kokonaisuutena liikkuvan jousitäytteen hinta on hieman demokraattisempi. Sohva on myös tarpeeksi jäykkä kestämään raskaita kuormia (mutta kaikki riippuu jousien määrästä neliömetriä kohti).

Neutraali muotoilu

Täyteaineen valinta

Kulmamalli

Kun valitset synteettisellä täytteellä varustetun sohvan, voit säästää paljon, mutta on tärkeää ymmärtää, että tällainen huonekalu ei kestä kauan menettämättä esteettisiä ja fyysisiä ominaisuuksiaan:

 • vaahtomuovi;
 • synteettinen talviaine;
 • synteettinen nukka;
 • holofiber;
 • spandboard;
 • durafil.

Skandinaavinen tyyli

Vaaleat sävyt

Skandinaaviset motiivit

Jos haluat luottaa synteettiseen, mutta kestävämpään ja kulutusta kestävään materiaaliin, valitse seuraavista vaihtoehdoista:

 • polyuretaanivaahto (PPU);
 • vaahtomuovi, tiiviisti puristettu;
 • periotecus (sopii allergikoille);
 • lateksi (luonnollinen, hypoallergeeninen ja ympäristöystävällinen materiaali, korkea hintalappu).

Valkoisissa ja harmaissa sävyissä

Tummalla pohjalla

Televisiota vastapäätä

Sohvan sijainti olohuoneessa

Historiallisesti useimmat venäläiset eivät kuvittele muuta vaihtoehtoa sohvan asentamiseen olohuoneeseen tai eteiseen paitsi yhtä seinää vasten (yleensä television edessä). Tämä tapa sijoittaa pehmustetut huonekalut yhteiseen huoneeseen liittyy ensinnäkin siihen, että tiloissa oli usein vaatimaton alue ja tämä vaihtoehto auttoi säästämään arvokkaita neliömetrejä. Ei ollut myöskään tarvetta kaavoittaa tilaa sohvalla – studio -olohuoneet eivät olleet kaikkialla kuten nykyään. Mutta jo nyt sohvan asentaminen yhden olohuoneen seinän lähelle voi olla ainoa oikea päätös, kun kyse on vaatimattomasta huoneesta..

Sohva pienen huoneen seinää vasten

Pehmustettujen huonekalujen järjestely

Minimalistinen muotoilu

Yhden luukun ratkaisut

Pieni olohuoneen suunnittelu

Ulkomaisissa suunnitteluprojekteissa pehmeän virkistysalueen sijainti riippuu usein takan sijainnista – kodikkaan olohuoneen välttämätön ominaisuus. Tulisijan läsnäolo on suosittu venäläisten olohuoneissa. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta on mahdollista luoda näyttävä tulen jäljitelmä ilman asunnon varustamista savupiipulla. Tältä osin sohvan sijainti «sitoo» paikkaan, josta on mukavinta katsella tulen tanssia takassa. Varsinkin kun ajatellaan, että televisio ripustetaan usein takan päälle..

Olohuoneen asettelu

Sohva panoraamaikkunan vieressä

Kaksi identtistä sohvaa, jotka sijaitsevat kulmassa (niillä voi olla eri verhoiluvärit, mutta välttämättä sama suunnittelumalli), jotka kaavoittavat huoneen täydellisesti, hahmottelevat lepoajan ja voivat ilman lisäkalusteita tarjota suuren määrän istuimia paitsi perhejuhlille mutta myös vieraiden vastaanottamiseen.

Kaksi kulmasohvaa

Kaavoitus kahdella sohvalla

Kaksi sohvaa vastakkain voi luoda tilavan ja mukavan pehmeän istuinalueen olohuoneeseen. Samaan aikaan ne sijaitsevat kohtisuorassa TV -vyöhykkeeseen tai takkaan nähden (ja usein nämä kaksi segmenttiä yhdistetään ja televisio sijaitsee tulisijan yläpuolella) ja luovat melko mukavan paikan laskeutumiseen, ei vain keskusteluihin.

Kaksi eri sohvaa olohuoneeseen

Symmetrian valtakunta

Symmetriset kalusteet

Sohvien kirkas sisustus

Jos olohuoneesi on osa suurta studiohuonetta ja jakaa tilan keittiön ja ruokasalin kanssa, on loogisinta käyttää sohvaa paitsi virkistysalueen pääominaisuutena myös kaavoitusosana. Kulmamuutoksen sohva (missä tahansa kulman sivujen pituudessa) hahmottaa ihanteellisesti olohuoneen segmentin ehdolliset rajat. Mutta jopa tavallinen sohva, jossa on nojatuoleja tai pusseja, pystyy tunnistamaan selkeästi olohuoneen oleskelutilan..

Zonointi olohuoneen studiossa

Yhdistetty huone

Olohuone yhdistetyssä huoneessa

Aksenttivyöhyke