Ottomaanien sisustus – käytännöllinen, mukava, kaunis

Monipuolinen huonekalu – ottomaanit, joita monet rakastavat ja joista on tullut olennainen osa olohuoneita ympäri maailmaa. Maassamme monet kuluttajat rakastavat myös tätä käytännöllistä ja ulkoisesti houkuttelevaa sisustuselementtiä. Ottomaanit tulivat meille lämpimästä Turkista, missä se alun perin keksittiin käytettäväksi sulttaanin palatsissa. Selkätöntä verhoiltua sohvaa käytettiin pääasiassa jalkatuena. Tällaisella mukavalla ja pehmeällä jalustalla voit venyttää jalkasi ja antaa heille lepoa. Nykyaikaiset ottomaanien mallit ovat kooltaan vaatimattomampia eivätkä useimmiten verhoiltu kalliilla brokaatilla, silkkikankailla, joissa on kullatut langat. Tämän päivän ottomaanit ovat käytännöllisiä ja monipuolisia – voit istua sen päällä, käyttää sitä pussina tai laittaa tarjottimen teetarvikkeita, ja siitä tulee sohvapöytä..

Ottomaanit tummassa värissä

Ottomaanien nahkaverhoilu

Nykyaikaiset ottomaanit voidaan esittää eri muodoissa – pyöreä ja soikea, neliö ja suorakulmainen, epäsymmetrinen ja teeskentelevä. Yleisverhoisten huonekalujen verhoilu erottuu myös sen monipuolisuudesta – nahka (keinotekoinen ja luonnollinen), veluuri ja sametti, pellava ja jopa lyhyt leikkaus. Erilaiset muotoiluvaihtoehdot, värit ja tekstuurit, joita käytetään ottomaanien valmistuksessa, mahdollistavat vaativimmankin asiakkaan löytää oman versionsa..

Turkkilaiset huonekalut

Ottomaanit olohuoneeseen

Ottomaanien muodon ja suunnittelun valinta

Ensinnäkin sinun on päätettävä, haluatko ottomaanista tulevan olohuoneen keskipisteeksi kiinnittäen huomiota sen epätavalliseen muotoiluun tai kirkkaaseen verhoiluun. Jos tavoitteesi on luoda värikäs aksentti, eräänlainen saari olohuoneen sisätiloihin, voit ostaa suuren ottomaanin.

Kevyt saari

Alkuperäinen huonekalusaari

Ottaen huomioon tyypillisimpien asuntojen pienen koon ja säilytysjärjestelmien jatkuvan puuttumisen monet valmistajat alkoivat valmistaa nostokannoilla varustettuja ottomaaneja. Voit istua tämän monitoimisen huonekalun pehmeällä pinnalla, käyttää sitä sohvapöytänä tai taittaa sisälle taloustavarat, joita perheenjäsenesi eivät käytä kovin usein, mutta sinun on säilytettävä ne jossain..

Ottomaanien ja säilytysjärjestelmä

Epätavallinen muotoilu

Yksi ottomaanien suosituimmista versioista on nelikulma. Neliö tai suorakulmio näyttää hyvältä huoneen keskellä, ja kun se kiinnitetään seinään, se säästää käyttötilaa.

Lakoninen muotoilu

Harmaana

Epätavallisia väriratkaisuja

Yksinkertainen ja lakoninen muotoilu verhoilun yksivärisenä versiona sopii harmonisesti mihin tahansa sisustustyyliin perinteisestä moderniin. Ehkä tällaisesta suunnitteluelementistä ei tule aksentti, mutta se sopii varmasti harmonisesti kokonaiskuvaan..

Kirkkaissa väreissä

Saari harmaana

Pyöreät pussit ovat yhtä suosittuja. Tämä voi olla joko rakenne, jossa on pehmeä verhoilu koko pinnalla, tai pöytä, jossa on kangas vain pöytälevyssä. Suuret, tilavat pyöreät ottomaanit istuville tai lepääville jaloille, tyylikkäät, pienikokoiset mallit – löydät vaihtoehtosi mihin tahansa olohuoneen tai makuuhuoneen sisustustyyliin.

Tyylikäs pöytä pehmeällä verhoilulla

Tilava pyöreä ottomaani

Pyöreä ottomaani, nahkaverhoilu

Väriltään lumivalkoinen

Pyöreää pussijalkaa voidaan käyttää sekä olohuoneessa että makuuhuoneessa, budoarissa tai työpaikalla. Pyöristetyt mallit ovat merkityksellisiä pukuhuoneissa ja jopa kylpyhuoneissa – aina, kun on tarpeen istua alas tai venyttää jalkojasi, laittaa tarjotin tai laittaa kirja.

Ottomaanit kylpyhuoneessa

Saari budoarissa

Alkuperäinen muotoilu

Pieni saari makuuhuoneeseen

Jotkut ottomaanimallit on varustettu pyörillä. Perhejuhlien aikana voit käyttää pussia esimerkiksi lautapelien telineenä. Ja jos haluat vapauttaa tilaa olohuoneen keskellä, siirrä ottomaania seinää vasten ja se muuttuu istuinalueeksi..

Mobiili ottomaanit

Yksi muovitelineestä on sohvapöytä, jossa on pehmeä verhoilu. Jos olohuoneessasi järjestetään juhlat tai yksityinen vastaanotto, tämä huonekalu tarjoaa kaikille lisäistuimia. Muissa tapauksissa voit käyttää tätä mallia sohvapöytänä..

Pehmustettu pöytä

Sivupöytä, nahkaverhoilu

Kehittyneempi versio pehmustetusta pöydästä on muotoilu, jonka pohjassa on alusta. Tällaisen mallin kätevyys on, että sitä voidaan käyttää jalustana, istumapaikkana ja lehtien, kirjojen tai jopa teetä juovien ruokailuvälineiden säilytyksenä..

Pohjalla alusta

Pöytä ja säilytysjärjestelmä

Kahdenlaisia ​​pöytiä

Kätevä ja käytännöllinen huonekalu

Nykyaikaisissa suunnitteluprojekteissa voit löytää yhä enemmän ns. Nimi puhuu puolestaan ​​- tällaisilla huonekaluilla ei ole kehystä, muoto säilyy vain alkuperäisen suunnittelun, päämateriaalin lomituksen ansiosta, joka sopii pussiin, jossa on polystyreenipalloja tai muuta käytännöllistä materiaalia. Sen päätoiminnon lisäksi. kehyksetön huonekalu suorittaa myös sisustustehtävän, sisustaa sisustuksen ja korostaa sen omaperäisyyttä.

Kehyksetön pussi

Epätavallinen muotoilu

Ottomaanit, joiden pohja on valmistettu luonnollisesta tai keinotekoisesta rottinkista, eivät ole vain erinomainen kannettava vaihtoehto lepopaikan järjestämiseen avoimella terassilla, vaan myös koristavat merelliseen tyyliin sisustetun sisustuksen motiiveilla ns. «Rantatalo», Provence -tyyliin tai nuhjuiseen tyyliin (valkaistuilla pinnoilla).

Rottinki pohja

Väriratkaisu – erilaisia ​​ideoita

Värin valinta ottomaanien toteuttamiseen, joka sijaitsee virkistysalueen keskellä, riippuu siitä, haluatko tämän huonekalun korostuvan vai sulautuvan huoneen yleiseen värivalikoimaan yleensä ja erityisesti verhoillut huonekalut. Jos et voi päättää pouf-telineen väristä, valitse vaalea, neutraali väri, etkä erehdy. Ehkä tällainen saari ei houkuttele kaikkien läsnäolijoiden huomiota, mutta kaikki varmasti pitävät siitä..

Lumivalkoinen toteutus

Valkoisena

Tyylikäs olohuoneen sisustus

Moderni olohuoneen suunnittelu

Valkoinen on yksi suosituimmista verhoiluvaihtoehdoista. On vaikea kuvitella toista sävyä, joka voisi antaa olohuoneen kuvan tyylikkäämmäksi, eleganssiksi ja ylellisyydeksi. Valkoinen väri antaa sisustukselle puhtauden ja raikkauden, tekee jopa massiivisista huonekaluista painottomia. Niille, jotka ovat huolissaan valkoisten pehmustettujen huonekalujen hoidon monimutkaisuudesta, on suositeltavaa käyttää malleja, joissa on nahkaverhoilu, on paljon helpompaa hoitaa sitä.

Neoklassikko valkoisilla huonekaluilla

Helppoa ja tyylikästä

Pastelliväreissä

Lumivalkoinen koostumus

Grey on pitkään ja lujasti osallistunut nykyaikaisiin suunnitteluprojekteihin. Neutraalimmasta väristä voi tulla jaloin. Tärkeintä on valita oikea sävy. Hopea tai märkä asfaltti, vaalea tuhka tai lähes valkoinen – mikä tahansa vaihtoehto sopii harmonisesti moderniin sisustukseen.

Kaikki harmaan sävyt

Sisustus harmailla sävyillä

Viileä paletti

Värikäs saari

Jos olohuoneesi pääpehmustetut huonekalut on tehty tummalla värillä, ottomaanien toteuttamiseksi on parempi pysyä kevyemmän ratkaisun ääressä. Sama koskee verhoilun värejä-jos sohvilla ja nojatuoleilla on yksivärinen verhoilu, voit käyttää pouf-telineessä kirjavaa kangasta. Jos ottomaanien sävy eroaa merkittävästi muiden pehmustettujen huonekalujen väriratkaisuista värilämpötilan suhteen, on harmonisempaa toistaa tämä sävy sohvatyynyjen suunnittelussa.

Alkuperäiset väriratkaisut

Kuviollinen verhoilu

Kontrastiset yhdistelmät

Ottomaanit, joissa on kuvio tai koriste, näyttävät alkuperäisiltä. Tämä muotoilu näyttää erityisen vaikuttavalta yhdessä samankaltaisesta kankaasta valmistettujen koristetyynyjen päällysteiden kanssa..

Kirjava verhoilu

Ottomaanienväriset koristetyynyt

Raidallinen vaihtoehto

Ottomaaniväriä valittaessa voit keskittyä paitsi muiden verhoiltujen huonekalujen verhoiluun myös ikkuna -aukkojen tekstiilisuunnitteluun. Verhot tai kangaskaihtimet, jotka ovat samanvärisiä olohuoneen keskisaaren kanssa, antavat huoneelle täydellisen kuvan, harmonian ja eleganssin..

Kankaan kaihtimien värin mukainen

Harmoninen yhdistelmä

Kirkkaasta, värikkäästä ottomaanista tulee välittömästi silmien vetovoima. Tämä huonekalu sijaitsee pääsääntöisesti virkistysalueen keskellä ja siten huoneen keskellä, ja siitä tulee saari, jonka ympärille muut pehmustetut huonekalut on rakennettu..

Kirkkaat aksentit

Valoisa olohuoneen saari

Saari on vetovoiman keskus

Vilkas keskipiste

Luonnolliset, luonnolliset värit sopivat aina orgaanisesti tilojen sisustukseen. Moderneissa olohuoneissa suunnittelijat suosittelevat usein eri beige -sävyjen käyttöä. Tällainen valinta auttaa luomaan miellyttävän ja kodikkaan sisustuksen, jonka ilmapiiri on mukava kaikille..

Moderni olohuone

Beigeillä sävyillä

Luonnolliset värit

Pehmustettu saaren verhoilu on tärkeä suunnittelunäkökohta

Nahkaverhoilu on erittäin käytännöllinen. Vaikka kaatat vahingossa juoman tai pudotat ruoan nahkapinnalle, voit poistaa tahran tavallisella kostealla liinalla. Jos ostat ottomaanin, jossa on keinonahkaverhoilu, voit säästää perhebudjettiasi. Luonnollinen materiaali kestää varmasti pidempään, mutta sen hinta on huomattavasti korkeampi.

Nahkaverhoilu on käytännöllistä

Nahkainen versio

Tilava nahkainen ottomaani

Tehokas muotoilu

Verhoiltu verhoilu pehmustetuille huonekaluille näyttää ylelliseltä, eikä ottomaanit ole poikkeus. Värikäs väri yhdistettynä vakosamettirakenteeseen tekee tästä huonekalusta paitsi olohuoneen sisustuksen saaren, myös kaikkien silmien vetovoiman..

Sisältää vakosametti verhoilun

Luonnollinen kangas verhoiluun ottomaanille on erinomainen vaihtoehto istuimelle, koska tällainen materiaali pystyy «hengittää». Puhumattakaan siitä, että luonnollisuus näyttää aina kalliilta, houkuttelevalta ja tyylikkäältä..

Verhoilu luonnollisesta kankaasta

Upea väriyhdistelmä

Ottomaaninen kansi

Verhoilu, joka on valmistettu lyhennetystä turkista tai tekstiileistä, jotka jäljittelevät eläimen, kuten lehmän, ihoa, näyttää hyvältä maalaistyylisessä sisustuksessa. Tällaista värikästä verhoiluväriä on parempi käyttää vain olohuoneen keskimmäisessä huonekalussa – pehmeällä saarella.

Maalaistyyli

Lyhyt leikkaus turkisverhoilu