Nahkasohva modernissa sisustuksessa

Kuten muutama vuosikymmen sitten, nahkapehmustettuja huonekaluja pidetään nykyään merkkinä kunnioituksesta, asemasta ja omistajien käytännöllisestä lähestymistavasta kodin järjestelyyn. Nahkainen sohva missä tahansa huoneessa on sisustuksen pääosa, suunnittelukonseptin perusta ja kaikkien silmien vetovoima. Siksi tällaisen korostetun huonekalun valintaan on suhtauduttava vakavasti ja perusteellisesti. Nahkapäällysteisten sohvien käytännöllisyys ja monipuolisuus mahdollistavat sen, että niistä tulee osa monenlaisia ​​huoneita – olohuoneita, makuuhuoneita, toimistoja ja jopa keittiötiloja. On selvää, että huoneille, joilla on erilainen toiminnallinen tausta, koko ja muotoilu, on valittava erilaisia ​​sohvamalleja. Mietitään yhdessä, mitkä nahkaverhoillut sohvat ovat tällä hetkellä suosittuja, mitkä ovat oikein valittavia, mihin kiinnitettävä erityistä huomiota ja miten ne sopivat orgaanisesti modernin huoneen sisustukseen..

Nahkasohva modernissa sisustuksessa

Sohva ja pussi yhdessä mallissa

Nahkapäällysteisten sohvien edut ja haitat

Pienikokoinen ja laajamittainen, taittuva ja paikallaan oleva, uskomattoman kallis ja edullinen, väriltään neutraali tai kirkas – vaihtelut nahkasohvien toteutuksessa ovat lukemattomia. Ovatko ne todella niin hyviä ja miten ne eroavat pohjimmiltaan heidän omastaan? «kaverit» erilaisilla verhoiluilla? Selvitetään se.

Sohva nahkaverhoilulla

Punainen sohva harmaalla pohjalla

Okkersävyinen verhoilu

Nahkapäällysteisten sohvien ilmeisiä etuja ovat seuraavat:

 • kunnioitettava ulkonäkö, joka antaa huonekalun lisäksi myös koko sisustuksen ripauksen ylellisyyttä ja korkeaa asemaa;
 • aitoa nahkaa on helppo hoitaa – riittää, kun verhoilupinta pyyhitään viikoittain kuivalla lautasliinalla ja kerran vuodessa käsitellään verhoilu erityisillä aineilla värin säilyttämiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi;
 • jos talossa tai huoneistossa on pieniä lapsia ja / tai lemmikkejä, nahkaverhoillut huonekalut tuovat omistajille vähiten hoitoa;
 • aidon nahan korkea kulutuskestävyys mahdollistaa huonekalujen käytön tällaisella verhoilulla vuosien ajan;
 • sohva ei tarvitse lisätekstiilejä, ilman peittoa, nahkaverhoilu näyttää ylelliseltä (jopa sohvatyynyt voidaan jättää pois malleista, joissa on säädettävä selkänoja)
 • luonnollinen materiaali on kestävää ja luotettavaa, sillä on korkea ympäristöystävällisyys;
 • nahkaverhoilu ei luo suotuisaa ympäristöä pölypunkkien ulkonäölle ja lisääntymiselle;
 • nahkasohva sopii orgaanisesti mihin tahansa tyyliseen sisustukseen, sinun on vain valittava oikea huonekalujen malli, koko ja väri.

Perinteinen esitys

Sohva tilavaan olohuoneeseen

Nahkasohva eklektisessä olohuoneessa

Mutta kuten muillakin huonekaluilla, nahkasohvoilla on haittoja:

 • korkeat kustannukset malleissa, joissa on luonnollinen nahkaverhoilu;
 • jos sohvan verhoilun keinotekoisen materiaalin laatu on heikko, naarmuja ja jopa halkeamia iholla on vaikea välttää ja vaihto voidaan vaatia vuoden kuluttua huonekalun käytöstä;
 • on hankalaa käyttää taitettavaa nahkasohvaa kodin pysyvänä vuoteena – lisätekstiilejä (patjanpäällinen ja lakana, jossa on joustava nauha) tarvitaan liukumisen estämiseksi.

Värikäs sohva tummalla pohjalla

Lasitetulla verannalla

Tummissa väreissä

Tyyppiset nahkasohvat suunnittelun mukaan

Taitomekanismin läsnäolon kannalta kaikki sohvat voidaan jakaa taitettaviksi ja kiinteiksi (ei taitettaviksi). Pysyväksi nukkumapaikaksi nahkaverhoillun sohvan käyttäminen on epäkäytännöllistä, mutta kertakäyttöön myöhäisille vieraille on erittäin todellinen vaihtoehto. Siksi jotkut asuntojen tai yksityisten talojen omistajat mieluummin «vakuuttaa» ja asenna taitettavalla mekanismilla varustettu sohva olohuoneeseen tai tilavaan keittiöön. Tällä hetkellä suosituimmat ovat seuraavanlaiset taittolaitteet:

 • sohva-eurokirja;
 • mekanismi «click-gag»;
 • taitettava rakenne «harmonikka»;
 • Delfiini;
 • Ranskan kokoontaitettava sänky.

Huonekalut punaisilla sävyillä

Huonekalut osana kaavoitusta

Toisiaan vastapäätä

Ja kuitenkin useimmissa tapauksissa nahkasohva ostetaan yksinomaan istumaan. Aluksi nahkasohvat olivat käytössä vastaanotossa, hotelleissa ja muissa julkisissa paikoissa. Kun pieniä muutoksia on tehty, nahkaverhoiltuja malleja alettiin käyttää aktiivisesti kodin sisätiloissa, mikä toi mukanaan ripauksen kunnioitusta, ylellisyyttä ja samalla vakavuutta ja jopa vakavuutta. Ei-taitettavia malleja käytetään olohuoneissa, makuuhuoneissa, toimistoissa, ruokailuhuoneissa ja keittiöissä, ja jopa modernin kodin tilavasta eteisestä löytyy kompakteja malleja, kuten sohva.

Kompakti malli

Pieni sohva kontrastiksi

Vaalean beige

Erillinen ryhmä sisältää sohvat, joissa ei ole taittomekanismia, mutta joissa on avattava istuin. Säilytysjärjestelmiä ei ole koskaan paljon ja kyky täyttää sohvan istuimen alla oleva ontelo liinavaatteilla, peitteillä tai muilla taloustavaroilla tulee etusijalle huonekalumallin valinnassa monille talojen ja huoneistojen omistajille.

Sohva tummalla verhoilulla

Puolipyöreä malli

Seinän sijainti

Eklektinen sisustus

Erilaisia ​​muotoja, värejä ja kokoja

Seuraavat kriteerit vaikuttavat huoneeseesi sopivan sohvamallin valintaan:

 • itse huoneen mitat ja sen asettelu (jonnekin suuri puolipyöreä sohva sopii tehokkaasti, toisessa huoneessa on täytettävä kulma sopivalla mallilla, ja vain kompakti sohva mahtuu pieneen tilaan);
 • sohvan tarkoitus – käytetäänkö sitä vain lepopaikkana vai jos siitä tulee säännöllisesti nukkumapaikka;
 • huoneen tyylinen muotoilu ja sen värivalikoima (on päätettävä, onko nahkasohva korostuselementti vai sopisiko se orgaanisesti sisätilojen nykyiseen valikoimaan);
 • ostobudjetti (tärkeä näkökohta, koska luonnonmateriaalista valmistetut verhoilumallit eivät ole halpoja).

Lämpimät sävyt

Kevyt kuva olohuoneesta

Tumma sohva valoisassa huoneessa

Alkuperäinen oliivisävy

Kulmasohvat

Kulmasohva on paras vaihtoehto luoda enimmäismäärä istuimia pienimmälle neliömetrille. Kulmasohva voidaan sijoittaa huoneen kulmaan hyödyntäen tehokkaasti vaikeaa ikkuna -aluetta, jossa huonekaluja on harvoin järjestetty. Myös kulmasohvat sopivat täydellisesti yhdistettyjen tilojen sisustukseen ja kaavoittavat tavanomaisesti olohuoneen tilan studiohuoneeseen.

Kulmarakenne

Kulmasohva

Mittakaavainen kulmasohva

Pehmustetut huonekalut aksenttina

Osiin jaettu kulmasohva on paitsi tyylikäs sisustus, myös osa kodin pehmeitä kalusteita, kätevä käytännöllisyyden kannalta. Yksittäisten tyynyjen pintojen hoitamiseksi on kätevää poistaa jokainen paikaltaan – riittää imuroida avattu tila. Mutta on yksi pieni haittapuoli – ns. Tyynyjen lukumäärä olettaa tietyn määrän istuimia – se ei toimi, jos haluat majoittaa enemmän ihmisiä (esimerkiksi juhlissa tai vastaanotossa), mukavuus menetetään.

Kulmasohva osilla

Nahkasohva

Kulmaleikkausmalli

Tilava kulmasohva

Kulmamalli tilavaan huoneeseen

Kompaktit mallit

Kompakti kaksipaikkainen sohva, jossa on nahkaverhoilu, on paras vaihtoehto rentoutumisalueen järjestämiseen pieniin tiloihin. Jopa vaatimaton olohuone voidaan sisustaa tehokkaasti pienellä sohvalla. Asiantuntijat suosittelevat, ettet valitse kovin kirkkaita värejä pieniin muotoihin, ellei huoneesi ole sisustettu avantgarde- tai pop-taiteen tyyliin..

Kahden hengen sohva

Pienen huoneen malli

Kompakti nahkasohva

Alkuperäinen värimaailma

Pieni huoneen sohva

Väriratkaisut

Huolimatta siitä, että tämä nahkasohvan valintaperuste on luettelomme viimeinen, se on melkein tärkein monille asuntojen ja talojen omistajille. Minkä väriset verhoilut valita verhoiltuihin huonekaluihin? Tällä hetkellä vaihtoehtoja on paljon – alkaen «klassikko» ruskean, mustan ja valkoisen sävyistä monimutkaisiin sävyihin, joilla on yhtä monimutkaiset nimet. Ensinnäkin sinun on rakennettava sen huoneen sisätilojen värivalikoimaan, johon sohva asennetaan, ja päätettävä, haluatko tehdä tästä verhoilusta huonekalusta keskeisen aksentin.

Miellyttävä värimaailma

Alkuperäiset nahkasohvat

Sohva ja nojatuolit huoneen keskellä

Malli moderniin sisustukseen

Lähes kaikki ruskean sävyt ovat paletti sohville, joiden nahkaverhoilu ei koskaan mene pois muodista. Lämpimät luonnolliset sävyt – vaaleasta beigestä tummaan suklaaseen – eivät vain sovi orgaanisesti huoneen sisustukseen vaaleilla väreillä, vaan myös tuovat kaivattua lämpöä pieniin tiloihin. Tällaiset nahkasohvat voidaan helposti yhdistää verhoiltuihin huonekaluihin muissa tekstiiliverhoiluvaihtoehdoissa. Ottaen huomioon, että nahkasohvat (jos puhumme luonnollisesta verhoilumateriaalista) kestävät pidempään kuin tekstiilisuunnittelijat, lisäelementit valitaan sisätilojen päämallista.

Sohva huoneen keskellä

Lämpimät värit

Tummalla pohjalla

Aksenttielementti

Harmaa ja sen monet sävyt ovat uskomattoman käytännöllinen ratkaisu sohvan nahkaverhoilun valitsemiseen. Harmaa väri on neutraali ja sopii orgaanisesti mihin tahansa huoneen värivalikoimaan. Vaikka joudut ostamaan sohvan jo sisustettuun huoneeseen, harmaa on arvokas lisä ulkoasullesi. Aksenttina se voi toimia vain erittäin kevyessä sisustuksessa, mutta loppujen lopuksi kaikki olohuoneet eivät tarvitse kirkkautta.

Harmaa verhoilu

Kulmanharmaa sohva

Kaikki harmaan sävyt

Alkuperäinen harmaa malli

Suunnittelu harmailla sävyillä

Lauseen kanssa «nahkasohva» monet maanmiehemme edustavat mallia mustana. Tämä yhdistys ei ole sattuma, koska näiden toimistojen ja hotellien mustista nahkasohvista alkoi näiden huonekalujen loistava kulkue maassamme. Tähän päivään asti mustaa sohvaa, jossa on nahkaverhoilu, pidetään aseman ja kunnioitettavuuden symbolina. Se korostaa täydellisesti sisätilojen vakavuutta tai toimii kontrastina eklektisessä ympäristössä..

Kontrastiset yhdistelmät

Sohva pukuhuoneeseen

Musta nahkasohva

Parhaissa perinteissä

Pari tummia sohvia

Lumivalkoinen nahkasohva on puhtauden, keveyden ja tyylin symboli. Lumivalkoisen värin ylellisyys ja verhoilun luonnollisuus yhdistyvät yhdeksi tyylikkääksi kuvaksi, joka voi sisustaa minkä tahansa sisustuksen läsnäolollaan. Lisäksi on vaikea kuvitella muuta valkoista verhoilumateriaalia, jolla olisi vähiten hoito -ongelmia..

Lumivalkoinen malli

Kulmainen valkoinen sohva

Lumivalkoinen pari

Kalusteet vaaleissa väreissä

Vaaleat pinnat

Valkoinen pieneen huoneeseen

Kirkkaissa väreissä oleva nahkasohva on vaihtoehto tilavien huoneiden rohkeille omistajille. Keskikokoisten ja suurten alueiden huoneissa suuren sohvan kirkas verhoilu näyttää kaikkein orgaanisimmalta. Jos olohuoneen pääelementti toteutetaan värikkäillä väreillä, neutraalit sävyt ovat sille paras tausta. Jätä kämmen huoneen suurimmalle huonekalulle – sohvalle, jossa on kirkas nahkaverhoilu.

Kirkas sohvapari

Värikäs kulmasohva

Kirkas verhoilu sohvalle

Alkuperäinen väri pehmustetuille huonekaluille

Mihin nahkasohva asennetaan

Perinteinen paikka useimmille venäläisille huoneistoille ja omakotitaloille sohvan asentamiseen olohuoneeseen on seinää vasten. Tämä järjestely johtuu ensinnäkin huoneiden pienestä alueesta. Vakiorakenteisissa huoneistoissa (ja vielä enemmän – pienikokoisissa) ei yksinkertaisesti ollut muita vaihtoehtoja sohvan asentamiseen. Tällä hetkellä asunnot ovat muuttuneet suuremmiksi (parannettu ulkoasu), ja omakotitaloja rakennetaan omistajien tarpeisiin tilavilla ja valoisilla huoneilla. Useimmat asunnon omistajat haluavat kuitenkin asentaa sohvan seinää vasten, mikä vapauttaa huoneen enimmäismäärän..

Moderni tyyli

Sohvan asentaminen seinää vasten

Korostus sisustuksessa

Asettelu tilavaan huoneeseen

Universaali malli

Ikkunan vieressä oleva sohva on loistava ja ilmeisin käyttö tässä huoneessa olevassa hyödyllisessä tilassa. Loppujen lopuksi vain matalat säilytysjärjestelmät tai sohvat, joilla on pieni selkä, voidaan asentaa ikkunan lähelle menettämättä luonnonvaloa. Mutta sinun on oltava varovainen sohvan nahkaverhoilun läheisyydessä lämmityspattereihin (useimmissa maamme huoneistoissa ja omakotitaloissa ne sijaitsevat aivan ikkunalautojen alla).

Sohva ikkunan vieressä

Tehokas asettelu

Tumma sohva ikkunan vieressä

Olohuoneessa panoraamaikkunat

Toinen ilmeinen mahdollisuus järjestää oleskelualue olohuoneeseen on asentaa sohva takan eteen. On loogista, että omistajat haluavat katsella liekin leikkiä tulisijassa istuen mahdollisimman mukavasti. Mutta tällaisen suuren huonekalun sijainti käytännössä huoneen keskellä on mahdollista vain keskikokoisissa ja suurissa huoneissa (paljon riippuu itse sohvan mittakaavasta).

Sohva takan edessä

Näkymä tulisijaan

Eklektisessä ympäristössä

Rentoutumisalue takan äärellä

Jos olohuoneesi jakaa tilaa keittiön ja ruokasalin kanssa, olisi loogista käyttää nahkasohvaa kaavoituskohteena. Kulmamallit tekevät erinomaista työtä tämän tehtävän kanssa ja hahmottavat virkistysalueen ehdolliset rajat molemmin puolin. Lineaariset mallit toimivat yhtä hyvin kuin nojatuolit, pussit tai ottomaanit.

Segmenttien kaavoitus

Esitä rajat

Olohuoneen ja ruokasalin välissä

Toiminta -alueiden rajalla

Orgaaninen kokonaisuus

Jos tarpeeksi suuri perhe asuu asunnossa tai talossa (tai vastaanottoja, juhlia, kokoontumisia pidetään usein olohuoneessa), pieni sohva ja nojatuoli ovat välttämättömiä. Kahden täysin identtisen (tai väriltään erilaisen, mutta saman muotoisen) sohvan asentaminen auttaa ratkaisemaan virkistysalueen järjestämisen ongelman. Sohvat voidaan asentaa rinnakkain. Jos huone on pieni (esimerkiksi pitkä ja kapea), sohvat asennetaan seiniin.

Rinnakkainen asettelu

Tumma pohja - vaalea yläosa

Sohvat kauniilla verhoilulla

Pari kevyitä sohvia takan ääressä

Värikäs pari

Kirkkaat punaiset sohvat

Tilavaan huoneeseen (tai yhdistettynä keittiöön ja ruokasaliin) sohvat voidaan asentaa kulmikkaalla tavalla, mikä hahmottaa elävän segmentin rajat.

Pari sohvaa nurkan takana

Luumu sohvat

Upea tumma pari

Tummat ja suuret mallit tilavaan huoneeseen

Kulmasohva on tietysti suositeltavampaa asentaa johonkin huoneen kulmasta. Kaikki riippuu ikkuna -aukkojen sijainnista, takan ja TV -alueen läsnäolosta (tai poissaolosta). Tämä periaate koskee kuitenkin pieniä huoneita, joissa vain osa olohuoneesta sijaitsee. Studiohuoneistoissa, joissa useita toiminnallisia segmenttejä on yhdistetty yhteen tilaan, kulmarakenteita on loogisinta käyttää huoneen kaavoittamiseen..

Huoneen nurkassa

Käytä tilaa tehokkaasti

Kulmamalli television edessä