Lipasto sisätiloissa

Lipasto on melko vanha, monitoiminen huonekalutyyppi, joka on suunniteltu säilyttämään erilaisia ​​asioita, useimmiten vaatteita. Tämä huonekalu ilmestyi Italiassa noin 1600 -luvulla, missä se alkoi saada suosiota ja rakastui nopeasti koko Eurooppaan. Elegantin, kompaktin, moniajoisen ja suunnittelijan mielikuvitukselle antamien valtavien mahdollisuuksien ansiosta lipastot ovat edelleen suosittuja tähän päivään asti ja siirtyvät vähitellen makuuhuoneista muihin huoneisiin..

Lipastot makuuhuoneissa

Alusta alkaen lipasto oli sijoitettu makuuhuoneeseen. Sen mittojen ansiosta voit tallentaa siihen monia erilaisia ​​esineitä ilman, että huoneet sekaisin, ja laaja valikoima materiaaleja valitaksesi sopivimman suunnittelijan luomaan sisustukseen. Lisäksi lipastot on paljon helpompi sisustaa, ja ne näyttävät usein esteettisesti miellyttävämmiltä kuin vaatekaapit. Kun valitset lipastoa, sinun on kiinnitettävä huomiota huoneen kokoon, jotta se ei näytä naurettavan pieneltä tai uhkaavalta. On myös syytä arvioida, kuinka monta asiaa sinne mahtuu, koska muiden huonekalujen koko ja toimivuus, joiden tarkoitus on vaatteiden säilyttäminen, riippuu tästä. Makuuhuoneiden lipastot sijaitsevat useimmiten seinää vasten sänkyä vastapäätä, lukuun ottamatta hyvin pieniä huoneita tai huoneita, joissa on yhden hengen vuode.

Lipasto lähellä sänkyä Lipasto makuuhuoneessa Lipasto sänkyä vastapäätä

Lipasto lastenhuoneessa

Lasten suhteen on tyhmää säästää rahaa ja toivoa parasta. Kaikki lastentarhassa tulee vahvistaa ja testata luotettavasti sekä pestä nopeasti sekä liasta että rakkaiden lasten taiteista. Kun valitset lipastoa lastenhuoneeseen, on järjetöntä asua luonnonpuukalusteissa. Tavalla tai toisella minkä tahansa laatuinen lipasto hajoaa nopeasti, ja muutaman vuoden kuluttua se on vaihdettava, joten sinun on kiinnitettävä huomiota muoviin ja laminaattiin. Nämä materiaalit ovat paljon halvempia ja niitä on helpompi pestä, mikä helpottaa suuresti kaikkien kotitalouden jäsenten elämää. Ennen kuin ostat, sinun on tarkistettava huolellisesti kaikki pienimmätkin yksityiskohdat, kuten kiinnittimien kiinnikkeet tai ulko- ja sisäpintojen laatu, jotta huonekaluja ei tarvitse korjata muutamassa kuukaudessa..

Keltainen lipasto Lipasto päiväkodin sängyn vieressä Lasten lipasto

Majoitus muissa huoneissa

Nykyään lipasto ei rajoitu pelkästään makuuhuoneeseen. Monet suunnittelijat, jotka ovat arvostaneet tämän sisustuselementin mukavuutta ja yksinkertaisuutta, löytävät taitavasti paikan sille missä tahansa asunnon tai talon kulmassa. Esimerkiksi pieni, siisti ja vettä hylkivä lipasto voi olla loistava lisä mihin tahansa kylpyhuoneeseen, kun taas olohuoneen minikokoiset lipastot ovat täydellinen paikka tallentaa erilaisia ​​pieniä asioita, joita on häpeä heittää pois, ja ylimääräisiä tyynyjä. Lipastot näyttävät hyvältä myös ruokasaleissa, joissa säilytetään erityisiä vieraita odottavia pakattuja sarjoja tai muutama lumivalkoinen pöytäliina.

Pukeutuja ruokasalissa Keltainen lipasto sisätiloissa Lipasto takan ääressä Lipasto olohuoneessa Lipasto kylpyhuoneessa

Värit ja sävyt

Koska lipaston materiaali riippuu useimmiten projektin budjetista ja huoneesta, johon se sijoitetaan, eikä kokeita sen muodon kanssa ole aina mahdollista, on kiinnitettävä erityistä huomiota värimaailmaan. Oikein valittu lipastoväri voi muuttaa sen kokonaan, lisätä vakavuutta tai päinvastoin tehdä siitä sisustuksen kirkkaimman ja kevyimmän elementin. Hyvin usein lipastot, pöydät ja sängyt tulevat makuuhuoneen pääväreiksi, tärkeintä on päättää värimaailmasta ja noudattaa selkeästi suunnitelmaa.

Lipaston merkitys sisätiloissa

Tumma ja tiukka

Useimmiten makuuhuoneisiin ja toimistoihin asennetaan tummien värien lipastot, jotka haluavat säilyttää synkkän mukavuuden ilmapiirin tai päinvastoin luottaa kontrastisääntöihin. Tällaisen sisustusesineen valmistuksessa käytetään luonnollisia, tummia puita loiston ja arvon lisäämiseksi, harvemmin ne peitetään maalilla, millä tahansa värillä suunnittelijan valitsemasta paletista. Kuusinen lipasto näyttää hyvältä toimistossa, erityisesti yhdessä smaragdinvihreiden tai viininpunaisten sävyjen kanssa, mutta makuuhuoneeseen on parempi valita maalattu. Alkuperäinen ratkaisu on valkoinen huone, jossa on tummat avainosat (lipasto, sänky ja pöytä, yöpöydät tai vaatekaappi).

Tammi lipasto

Herkät pastellivärit

Pastellimallit eivät siedä sekoittamista, eikä niitä yhdistetä aina kirkkaisiin aksentteihin, joten sinun on valittava oikea värimaailma ennen työn aloittamista. Kaikkia vaaleita, tyydyttyneiden värien johdannaisia ​​kutsutaan pastelliksi. Tässä värityylissä on monia ominaisuuksia, esimerkiksi pastelli laajentaa tilaa ja levittää valoa, mikä on erityisen hyödyllistä pienissä huoneissa, joissa on pienet ikkunat. Myös makuuhuoneen pastellivärit rentouttavan vaikutuksensa ansiosta auttavat nukahtamaan nopeammin ja antavat sisustukselle keveyttä ja hienostuneisuutta..

Lipasto ja peilit Valkoinen lipasto Lipasto pastelliväreissä Turkoosi lipasto valkoisessa huoneessa Lipasto tytön huoneessa

Kirkas tilkka

Värikkäitä, rikkaita, raidallisia ja herneitä – jos suunnittelijan mielikuvitus on rajaton, voit kokeilla värejä niin paljon kuin haluat. Pukeutuja on itse asiassa vaatimaton asia, joten oikeiden värien valinta ei ole niin vaikeaa, varsinkin jos esimerkiksi sänky on sisustuksen keskeinen osa. Kätevä ja käytännöllinen ratkaisu olisi käyttää lipastoa väripisteenä, joka laimentaa yleistä tunnelmaa, mutta ei herätä huomiota. Sen lisäksi, että valitset yhden värin maalausta varten, voit näyttää omaperäisyyden esimerkiksi maalaamalla jokaisen laatikon erikseen tai korostamalla jalat varjossa.

Punainen lipasto Raidallinen lipasto

Käsintehty

Lipastoa voidaan verrata kankaaseen, koska sen luomiskyky ei ole rajoitettu. Ostamalla tavallisen puulaatikon, jossa on vetolaatikot ja muutama tölkki maalia, voit muuttaa sen mistä tahansa, alttarista pop -idoliin ja satunnaiseen prinsessalinnaan. Laatikon koristeluun on paljon ratkaisuja ja mahdollisuuksia, esimerkiksi muuttamalla laatikoiden muotoa voit saavuttaa odottamattoman miellyttävän tuloksen. Rikkoen symmetrian ja rikkomalla stereotypioita, maalaamalla jokaisen laatikon omalla värillään ja muuttamalla kahvojen muotoa, suunnittelijat luovat todellisia taideteoksia. Lisäksi, kun käsittelet lipastoa, sinun on kiinnitettävä huomiota decoupage -tekniikkaan, joka voi luoda ainutlaatuisen viktoriaanisen tyylin lakalla, liimalla ja lautasliinojen pakkauksella. Kokeet materiaalilla eivät myöskään jää huomaamatta. Useimmiten lipastot on valmistettu puusta tai muovista, ja tämä on järkevä ratkaisu, mutta jopa bambutangot voivat toimia vuorena..

Vintage lipasto Lipasto koristelu