Kulmasohva modernissa sisustuksessa

Halu käyttää järkevintä asuntojen hyödyllistä tilaa ja itsesi ja perheesi ympäristöä mukavilla olosuhteilla johtaa sellaisten huonekalujen suosioon kuin kulmasohvat. Käytännöllisistä, mukavista, esteettisistä ja samalla uskomattoman tilavista kulmasohvista on jo pitkään tullut tärkeä osa modernia sisustusta. On vaikea yliarvioida tällaisen muunnoksen sohvan käytön merkitystä pienissä huoneissa, joissa jokainen senttimetri on tärkeä. Yhtä tärkeä rooli on kulmasohvat olohuoneissa, jotka sijaitsevat yhdistetyssä keittiössä ja ruokailutilassa. Pehmustettujen huonekalujen kulmakappaleiden avulla on järkevintä vyöhykkeellä olohuoneen virkistysalue.

Lumivalkoinen kulmasohva

Olohuone vaaleissa väreissä

Milloin kulmasohva on ostettava??

Jos olohuoneesi on vaatimaton, kulmasohva on paras vaihtoehto istuinalueen järjestämiseen. Kulmasohva mahtuu paljon enemmän ihmisiä kuin se «normaali» kaveri. Samaan aikaan sohva on kirjaimen muotoinen «G» vie vähemmän tilaa kuin tavallinen sohva ja kaksi nojatuolia, joihin mahtuu sama määrä perheenjäseniä tai vieraita.

Vaaleat beige -pehmustetut huonekalut

Hiiliverhoilu suurelle sohvalle

Olohuone beigeillä sävyillä

Jos keittiö, ruokailutila ja olohuone sijaitsevat samassa huoneessa, joka on varustettu avoimen studion periaatteen mukaisesti, kulmasohva auttaa luomaan ehdollisen tilanjaon vyöhykkeille..

Kulmasohva yhdistetyssä olohuoneessa

Sisätilat avoin suunnitelma

Ei ole tarpeetonta systematisoida kulmasohvien etuja:

 • ilmeinen suuri kapasiteetti;
 • kyky tarjota mahdollisimman suuri määrä istuimia huoneessa mahdollisimman pienellä käyttötilalla;
 • mahdollisuus muutokseen – nopea muutos tilanteessa ja huoneen kaavoitusmenetelmät;
 • useimmissa kulmasohvien malleissa on sisäiset ontelot, joita voidaan käyttää säilytysjärjestelminä;
 • monissa kulmasohvissa on taitettavat (liukuvat) mekanismit, jotka mahdollistavat huonekalujen muuttamisen nukkumapaikaksi;
 • Runsaat suunnitteluvaihtoehdot, verhoilumateriaalit ja värimaailmat mahdollistavat kulmasohvien integroitumisen orgaanisesti huoneeseen, jossa on tyylikäs sisustus.

Pastelliväreissä

Kevyt sohva kirkkailla tyynyillä

Lisäksi kulmasohvilla on yksi tärkeimmistä kyvyistä – huonekalujen järjestämisen kannalta vähiten suosituista paikoista – huoneen kulmat ikkunan aukkojen lähellä. Näissä ns «kuolleet alueet», ehkä vain L-muotoiset sohvat näyttävät orgaanisilta ja käyttävät käytettävissä olevaa tilaa järkevästi.

Kontrastisuunnittelu

Järkevä tilankäyttö

Kulmasohva ikkunan vieressä

Kulmasohvan valinnan kriteerit

Ennen kuin menet kauppaan ja valitset haluamasi sohva -mallin, sinun on vastattava muutamaan kysymykseen itsellesi, jotta tällaisen tärkeän (eikä halvan) huonekalun ostaminen ei tapahdu vain esteettisistä syistä:

 • minkä kokoisen sohvan pitäisi olla (nykyaikaisten huonekaluliikkeiden valikoima on uskomattoman laaja, käsite «standardi» kokoja ei ole olemassa monille valmistajille, joten tarkat mitat tilasta, johon sohva asennetaan, ovat tarpeen);
 • seisoo sohva nurkassa tai vyöhykkeellä huoneen keskellä (huonekalun muoto, koko, kokoonpano riippuu tästä), työnnetäänkö se seinää vasten ikkunalla (selkänojan korkeuden valinta) riippuu tästä);
 • onko kulmasohvaa tarkoitus käyttää vuoteena joka päivä, satunnaisesti vieraiden yöpymisen järjestämiseksi, vai onko tämä toiminto kokonaan poissa (taittomekanismin valinta, varusteiden laatu ja siten kustannukset riippuu mallista);
 • sen huoneen toiminnot, johon kulmasohva sijoitetaan (se voi loppujen lopuksi olla tärkeä osa paitsi olohuoneessa myös keittiössä, ruokasalissa, työhuoneessa, lastenhuoneessa, verannalla ja jopa avoimella terassilla – mallin valinta riippuu valmistusmenetelmästä, verhoilumateriaalista ja suorituskyvystä)
 • sen huoneen suunnittelutyyli, johon sohva on tarkoitus integroida;
 • pienten lasten, lemmikkien läsnäolo (määrää suurelta osin verhoilumateriaalin valinnan ja sen kyvyn kuivapesua tai irrottamista varten)
 • ostobudjetti.

Sarja sohvia

Tumman suklaan sohva

Vaikka voisit vastata kaikkiin näihin kysymyksiin ja kuvitella selkeästi sohvan mallin, josta tulee paitsi käytännöllinen huonekalu kotiin, myös sen sisustus, on tärkeää valita oikea tuote, ns. «elää». Ei riitä, että näet haluamasi mallin verkkokaupassa ja varmista, että taitomekanismin koko, väri ja tyyppi (jos sellainen on) sopivat sinulle. Ennen ostamista sinun on varmistettava, että sohva on mukava kaikissa vaihtoehdoissa ja kokoonpanoissa – että sillä on mukava istua ja tarvittaessa maata, ettei vain talon omistaja vaan myös muu perhe osat voivat käsitellä taittomekanismia. Sohva on ostettu yli vuodeksi ja se vastaa kotitalouksien ja heidän vieraidensa mukavasta sijainnista olohuoneen virkistysalueella. Siksi sen laite on tarkastettava kaikissa mahdollisissa asennoissa ja varmistettava, että kaikki elementit ovat korkealaatuisia.

Kompakti mutta tilava sohva

Vaalean violetti sävy

Olohuoneen sohva, jossa takka

Kun olet selkeästi päättänyt tulevan ostoksesi koosta, sinun on päätettävä, mistä materiaalista sohvasi verhoillaan. Suuri osa valinnasta riippuu perheesi elämäntavasta – voivatko lapset syödä välipaloja istuessaan olohuoneen sohvalla? Tai ehkä lemmikki voi juosta huoneeseen, jossa on likaiset tassut, ja istua pehmustettujen huonekalujen päällä? Jos kulmasohvasi likaantuu usein, kevyet ja kalliit verhoilukankaat, jotka voidaan puhdistaa vain kuivapesulla, eivät ole valintasi..

Tilava ja tilava kulmasohva

Neutraali paletti

Helpoin tapa on hoitaa verhoillut huonekalut luonnollisella tai keinonahkaverhoilulla. Mutta luonnollinen materiaali on uskomattoman kallista, eikä keinotekoinen analogi ole kykenevä «hengittää» – sen seurauksena viileällä säällä on viileää tällaisella sohvalla ja kuumalla säällä – «märkä». Voit ratkaista tämän ongelman viitta, päiväpeite. Mutta monet ostajat eivät yksinkertaisesti pidä äänistä, jotka liittyvät pehmeiden huonekalujen toimintaan nahkaverhoilla. Nahkaverhoiltu kulmasohva ei myöskään sovellu niille, jotka aikovat käyttää tätä huonekalua usein vuoteena – vuodevaatteet liukuvat pehmustettujen huonekalujen pinnalle.

Sohva nahkaverhoilulla

Sohva nahkaverhoilulla

Jos valitset kangasverhoilun olohuoneeseen, joka sijaitsee asunnossa tai talossa, jossa on pieniä lapsia, anna etusija mallille, jossa on irrotettavat kangaspäälliset. Tällaiset päälliset voidaan yleensä pestä pesukoneessa herkässä pesutilassa. Paras valinta väripaletille on lähes kaikki harmaan sävyt. Tummanharmaa kulmasohva on monipuolinen verhoiltu huonekalu, joka ei vain sovi orgaanisesti moderniin sisustustyyliin, vaan ei myöskään aiheuta vaivaa verhoilupinnan jatkuvasta puhdistamisesta..

Harmaa sohva

Universaali malli

Malli

Kompakti sohva malli

Kulmasohva on aina suurempi kuin se «normaali» veli ja siitä tulee väistämättä minkä tahansa sisustuksen pääelementti. Jos L-muotoisessa sohvassasi on myös kirkas verhoilu, sille annetaan huoneen keskipisteen rooli. Neutraalien värien (pastellisävyt, vaaleat värit) ympäröimä värikäs sohva näyttää erityisen vaikuttavalta.

Sohva kirkkaalla verhoilulla

Värikäs kulmasohva

Alkuperäinen värimaailma

Sohvan koon, sen ulkoisten ominaisuuksien, täyteaineen koostumuksen ja verhoilun materiaalin lisäksi mallit voivat vaihdella kokoonpanossaan. Sohvalla voi olla yhtä pitkät sivut «kulma», ja se voidaan esittää kirjeen muodossa «G», jossa toinen puoli on huomattavasti lyhyempi kuin toinen. Lisäksi on olemassa malleja, jotka on koottu modulaarisen koostumuksen tyypin mukaan. Päätät kummalle puolelle ja kuinka monta moduulia sijoitat. Tällaiset mahdollisuudet ovat erittäin käteviä olohuoneen asettelun muuttamiseksi, suunnittelun joustavuudeksi. Virkistysmuodosta riippuen (perhejuhlat, elokuvan katselu tai suuren määrän vieraiden vastaanottaminen) moduulit voidaan järjestää eri kokoonpanoissa.

Sisustus harmailla sävyillä

Suuri pehmeä alue

Modulaarinen sohva

Usein kulmasohvalla varustettuna voit ostaa pienen ottomaanin, joka on valmistettu samasta materiaalista ja jonka korkeus ja tyyli on sama kuin pääkalusteet. Tämän moduulin liikkuvuuden avulla voit muodostaa erilaisia ​​muunnelmia pehmeän virkistysalueen sijaintiin tilanteesta riippuen..

Alkuperäinen malli

Sohva pehmeällä

Olohuone valkoisena

Suuri valkoinen sohva

Yksi kysymyksistä, jotka sinun on päätettävä ennen sopivan kulmasohvan mallin valitsemista, koskee istuin- ja nukkumapaikkojen korkeutta suhteessa lattiaan ja jalkojen esiintymistä huonekalussa. Kun sisustat olohuonetta itämaiseen tyyliin (japanilainen, intialainen jne.), Useimmiten käytetään melko matalia huonekaluja ilman jalkoja. On myös sanomaton sääntö ostaa sängyt ja sohvat kodin omistajien iän mukaan – mitä vanhempi henkilö, sitä korkeampi on nukkumis- tai rentoutumispinta lattiaan nähden. Vanhuksen on vaikea nousta syvästi hukkuneesta «lattialle» halaukset pehmeää sohvaa.

Koko huoneen sohva

Vaaleanbeige verhoilu

Sohva ja pöytä 2 in 1

Sohvan selän korkeuden ja kokoonpanon valinta ansaitsee vähintään huomiota. Keskity tässä tapauksessa pituuteen. Ihannetapauksessa, kun makaat sohvalla, selän pitäisi tuntua rento, mukava, ts. selän tulee olla hyvin määritelty lannevyöhyke ja pään on oltava vapaasti rakenteen yläosan yläpuolella. Tällä hetkellä myynnissä on monia kulmasohvien malleja, joissa on selkänojan kallistuksen säätömahdollisuus (vähintään kaksi vaihtoehtoa on aina saatavilla – lattia, jonka kulma on 90 astetta istuma -asennossa ja 45 asteen kulmassa makuuasennossa esimerkiksi elokuvien katselu tai kirjojen lukeminen).

Valoisassa olohuoneessa

Harmaa sohva kirkkailla tyynyillä

Sinun on myös päätettävä, onko kulmasohvassasi käsinojat tai ainakin yksi näistä tukielementeistä. Kaikki riippuu mieltymyksistäsi ja myymälävalikoiman vastaavuudesta odotuksiin kulmasohvan harmonisesta toteuttamisesta olohuoneen tai minkä tahansa muun huoneen sisustukseen. Toisaalta käsinojat tukevat erinomaisesti käsiä ja joskus jopa pöytälevyn roolia, mutta toisaalta ne ovat rajoituksia kotitalouden jäsenten tai vieraiden istuttamisessa..

Kulmasohva käsinojilla

Sohva mihin tahansa sisustukseen

Harmaansininen sohvan verhoilu

Toinen versio suuresta sohvasta, jota tuskin voidaan kutsua kulmaksi, koska juuri sitä kulmaa ei ole sen toteuttamisen muodossa. Puolipyöreät mallit näyttävät alkuperäisiltä, ​​tyylikkäiltä ja epätavallisilta. Mutta tällaiset sohvat sopivat vain riittävän tilaviin huoneisiin, eikä niitä voida käyttää nukkumapaikkana..

Alkuperäinen puolipyöreä sohva

Epätavallinen malli, jossa on puoliympyrän muoto

Epätavallinen virkistysalue

Minisohva makuuhuoneeseen

Alkuperäinen muotoilu

Esimerkkejä kulmasohvien käytöstä huoneissa, joissa on erilaisia ​​toimintoja

Avoin oleskelutila

Voit järjestää mukavimman ympäristön olohuoneen olohuoneessa, joka sijaitsee studiohuoneessa, kulmasohva sopii kuin mikään muu huonekalu. Suurin mahdollinen istuimien määrä, kompakti järjestely jopa vaatimattomassa huoneessa, esteettinen ulkonäkö ja toiminnallisen segmentin selkeä kaavoitus avoimessa tilassa ovat etuja, joita useimmat suunnittelijat ja heidän asiakkaansa valitsevat kulmasohvat.

Sohva kaavoitusmenetelmänä

Kulmasohva yhdistettyyn olohuoneeseen

Olohuoneen korostaminen huonekaluilla

Pienissä huoneissa, joissa jokainen neliösenttimetri käyttökelpoista aluetta on tärkeä, kyky asentaa huonekalu ikkunan viereen on tärkeä osa tilan suunnittelua. Matalan selkänojan ansiosta monet kulmasohvat voidaan asentaa ikkunan toiselle puolelle ilman, että se huonontaa tilaa auringonvalossa.

Sohva huoneen nurkassa

Sohva tummansinisellä verhoilulla

Keittiö ja ruokailuhuone, jossa kulmasohva sisätiloissa

Pientä kulmasohvaa, joka sijaitsee ruokailutilassa, kutsutaan maassamme keittiönurkkaukseksi. Tämä on melko tilava, kompakti huone kulma huoneen pehmeä verhoilu. Useimmiten tällaisten kulmien sisällä on onteloita, jotka toimivat varastointijärjestelminä, mikä on erittäin kätevää huoneeseen, johon on tarpeen sijoittaa suuri määrä keittiövälineitä, kodinkoneita ja erilaisia ​​laitteita..

Keittiöalue

Kulmasohva ruokailutilassa

Kulmasohva keittiössä

Ruokasalin kulmasohva näyttää orgaaniselta, mikä antaa omistajille mahdollisuuden majoittaa suuri joukko ihmisiä, jotka istuvat ruokapöydän ääressä (kätevä vieraiden vastaanottamiseen). Olohuoneen suunnittelun tyylillisestä valinnasta riippuen voit löytää muotoiluun sopivan kulmasohvan. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että kotitalouksien ja vieraiden sijainti pehmeällä alueella, ruokapöydän ääressä, voi johtaa paljon enemmän ruoan imeytymiseen kuin on tarpeen. Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat mahdollisimman kovien istuinten käyttöä ruokailutilassa. Mutta venäläisille vieraanvaraisille omistajille, jotka rakastavat pitkiä juhlia, tällainen ruokasali on paras vaihtoehto..

Kulmasohva ruokasalissa

Kulmasohva ruokailutilassa

Tiukasti huoneen nurkassa

Kulmasohva keittiö-ruokailu-olohuoneessa

Lepopaikan järjestäminen verannalla, terassilla ja yksityisen kotitalouden pihalla

Pieni kulmasohva voi olla tehokas ratkaisu istuinalueen järjestämiseen pienelle verannalle tai katetulle terassille. Jopa lasitetulla loggialla tai parvekkeella (suurempi kuin vakiokoko) voit järjestää viihtyisän ja mukavan kokoontumispaikan, josta on upeat näkymät kaupunkiin tai maaseudulle.

Pienellä verannalla

Tilavalla ja valoisalla verannalla

Velour -verhoiltu sohva

Valoisan verannan kulmassa

Lasitetulla terassilla

Pajuista rottinkista valmistetut kulmasohvat, joissa on pehmeät istuimet ja selkätyynyt, muodostavat usein rentoutumisalueen perustan lähialueen avoimilla terasseilla, lavoilla ja patiolla. Tällaiselle sohvalle mahtuu suuri perhe ja useita vieraita. Tämän seurauksena omistajille on kätevää järjestää grillijuhlia takapihallaan tai käyttää avointa terassia näihin tarkoituksiin, jopa kaupungin asunnossa. Ulkonurkka -istuinalueet voivat olla puuta, metallia tai jopa betonia. Tärkeintä on, että puutarhakalusteiden pehmeä osa voidaan helposti poistaa sohvan rungosta..

Rottinkinen kulmasohva tyynyillä

Ulkoilualue

Kulma -istuinalue katoksen alla