Klassiset huonekalut – käytännöllistä ylellisyyttä sisustukseesi

Klassiset huonekalut, joita monet yhdistävät 17-18-luvun aristokratiaan, ovat uskomattoman suosittuja tänään. Mikään muu sisustustyyli ei voi niin korostaa tilojen ylellisyyttä ja asemaa, omistajien hyvinvointia ja erinomaista makua. Korkealaatuiset materiaalit, tyylikkäät muodot, ylellinen sisustus ja kaikki tämä uskomattoman käytännöllisyyden ja kestävyyden ansiosta tekevät klassisista huonekaluista houkuttelevan vaihtoehdon kodin sisustamiseen monille asunnonomistajille ja maanmiehillemme..

Olohuone klassiseen tyyliin

Klassiset kalusteet

Hieno aristokratian henki leijuu aina klassiseen tyyliin sisustetussa huoneessa. Perinteisen tyylin modernille tulkinnalle on ominaista alkuperäiset ajatukset ja korkealaatuisten materiaalien käyttö kalusteissa. Pintalakkaus, -värjäys ja -vahakiillotus antavat klassiselle huonekalulle erityisen viehätyksen. Sisustus veistetyistä elementeistä, lasilevyjen käyttö mattapintaisilla ja läpinäkyvillä pinnoilla, pronssi- ja kupariliittimien käyttö – tämä paino antaa klassisen sisustuksen kalusteille ulkonäön hienostunutta ylellisyyttä.

Tilavat olohuoneet perinteiseen tyyliin

Klassinen olohuoneen pehmustetut huonekalut

Klassiseen tyyliin sisustetulle olohuoneelle on ominaista loisto ja vakavuus, jotka yhdistetään orgaanisesti yhteen huoneeseen, ja ylellisyys ja toiminnallisuus yhdistyvät yhdeksi kuvaksi.

Pastellivärit ja kultaus

Klassisten huonekalujen suosio ei vähene useista syistä:

  • ajattomia klassikoita, voit käyttää yhden kerran kunnostamiseen ja kalliiden huonekalujen hankintaan ja nauttia sisustuksesta monta vuotta, jos pidät siitä. Samalla voit olla varma, että huoneesi on sisustettu ajan hengessä, koska klassiset kalusteet eivät vanhene;
  • perinteinen tyyli korostaa paitsi omistajien asemaa ja kuntoa, mutta myös osoittaa hienoa makua;
  • klassinen olohuone on kodikas paikka perheesi rentoutumiseen ja samalla voi tehdä vaikutuksen kotisi vieraisiin.

Lämmin ilmapiiri kodikasta ylellisyyttä

Tyylikäs sisustus

Klassisen tyylin olohuoneen huonekaluja edustavat useimmiten mallit, joissa on korkeat kaarevat jalat, verhoiltu luonnonmateriaaleilla rauhallisilla, neutraaleilla sävyillä.

Pastellisävyiset värit

Pehmustetut huonekalut klassiseen olohuoneeseen

Veluurista ja sametista valmistetut verhoilut, kuvakudokset ja satiinipinnat, joissa on kirjonta ja kohokuviointi – usein suunniteltu vaihtoehto klassisten olohuoneiden verhoilluille huonekaluille.

Klassiset tyyliset pehmustetut huonekalut

Mukava sohva

Moderni tulkinta klassisesta tyylistä tuo omat ominaisuutensa luksuskalusteiden valmistajien uusiin kokoelmiin – paitsi aristokratian aikoja muistuttavat nojatuolit ja juhlat ovat laajalti saatavilla. Esimerkiksi klassisen tyylisen ulosvedettävän sohvan löytäminen, joka voi toimia nukkumapaikkana, ei ole vaikeaa. Samaa voidaan sanoa nojatuoleista, joissa on liukumekanismi..

Alkuperäinen sohvan verhoilu

Pehmeä oleskelualue

Pehmeät huonekalut, joissa on kirkas verhoilu, ovat tilaisuus korostaa sisustusta, jossa on pääasiassa neutraali, luonnollinen paletti. Puukalusteiden ja luonnonpuuvärien viimeistelyn taustalla värikkäät kalusteet näyttävät erityisen vaikuttavilta. Tuo raikkauden ja omaperäisyyden muistiinpanoja klassiseen sisustukseen.

Värikäs verhoilu

Kirkkaat, syvät sävyt

Nojatuolien kirkas verhoilu

Jos klassisen sisustuksen verhoilussa käytetään painatusta, se on pääsääntöisesti kukka-, kukkakuvio, mutta on myös geometrisia koristeita. Jotta olohuoneen sisustus ei saisi tarpeetonta vaihtelua, huoneissa, joissa on painetut huonekalut, ne yrittävät välttää piirtämistä tapetille, matoille ja verhoille..

Painettu verhoilu

Tekstiiliratkaisut verhoiluun

Klassisten huonekalujen nahkaverhoilu on melko yleinen vaihtoehto sisustustarvikkeiden sisustamiseen moderneissa olohuoneissa ja toimistoissa. Verhoilumateriaalin raakuus yhdistettynä pehmustettujen huonekalujen klassisiin toteutusmuotoihin tuovat sisustukseen omaperäisyyttä ja ovat samalla uskollisia perinteille.

Nahkaverhoilu

Moderni tulkinta klassikoista

Klassisen olohuoneen tuolit, nojatuolit ja pussit esitetään yleensä pareittain, koska perinteinen tyyli rakastaa symmetriaa ja tasapainoisia kalusteita. Tilavat tuolien ja nojatuolien selkänoja veistetyillä koriste -elementeillä, puolipyöreät käsinojat, jopa sohvatyynyjen muotoilu on kirjaimellisesti täynnä hienostuneisuutta.

Symmetria sisätiloissa

Pehmustetut huonekalut lumivalkoiseen olohuoneeseen

Ei ole helppoa kuvitella klassista olohuonetta ilman sohvaa. Mutta jos haluat luoda istuinalueen perinteiseen sisustukseen, voit käyttää nojatuoleja, jotka on sijoitettu symmetrisesti saarina toimivan sohvapöydän tai puffin ympärille. Tuolit voivat tässä tapauksessa olla joko samaa mallia tai erota verhoilun suunnittelusta, väristä ja painosta. Tärkein asia huonekalujen valintaprosessissa on olla unohtamatta symmetrian sääntöä ja yhdistelmäperusvärejä..

Olohuone ilman sohvaa on todellisuutta

Mikään istuinalue, jossa on pehmustetut huonekalut, ei ole täydellinen ilman sohvapöytää, jalustaa tai pussia, joka voi suorittaa useita toimintoja. Klassisessa versiossa seisomapöydät ovat useimmiten tyylikkäitä malleja, joskus taivutetuilla tai veistetyillä jaloilla. Pöytä voi olla puuta tai metallirunko ja lasi- tai peilikansi.

Keskity sohvapöytään

Huonekalut taivutetuilla jaloilla

Kaapin huonekalut – vaatekaapit, vitriinit, sivulaudat ja lipastot

Olohuoneen tai toimiston kaapin huonekalut voidaan varustaa sisäänrakennetuilla vaihtoehdoilla. Tällaiset mallit näyttävät erityisen vaikuttavilta yhdessä viimeistelystä, joka on valmistettu samanlaisesta puulajista. Tällaiset huonekalut on koristeltu listoilla ja reunoilla, pienillä pylväillä ja kaiverruksilla, jotka on yleensä valmistettu samasta materiaalista kuin huonekalurunko..

Kaapin huonekalut hienosta puusta

Kaapin sisustus

Sisäänrakennetut näyttökaapit

Perinteinen makuuhuoneen huonekalut

Sänky makuuhuoneessa, jossa on klassinen sisustus, on aina suuri ja ylellinen huonekalu, usein verhoiltu pääty ja massiivipuinen runko. On myös mahdollista käyttää metallirunkoa, jossa on taottu pitsikoriste.

Klassinen makuuhuoneen sisustus

Alkuperäinen massiivipuinen sänky

Klassinen makuuhuoneen sisustus

Kukaan ei väitä, että makuuhuoneen tärkein huonekalu on sänky. Mutta tämä ei ole ainoa perinteinen sisustus nukkumiseen ja rentoutumiseen. Pienet nojatuolit ja pöytäpöydät järjestävät istuinalueen tai koko budoarin. Yöpöydät tai lasinaluset ja juhlat voivat luoda kunnollisen ympäristön nukkumispaikalle..

Lumivalkoinen makuuhuone

Makuuhuone valkoinen

Lambrequin sängyn pään päällä

Hieno raja klassisen tyylin sekä barokki- ja rokokoo -tyylien välillä on muun muassa kalusteiden sisustuksen määrä. Jos makuuhuoneessasi on useampi kuin yksi huonekalu, jossa on monia koriste-elementtejä, kaiverruksia tai päällysteitä, jotka on valmistettu pronssista, messingistä, kullatusta tai hopeoidusta yksityiskohdasta, klassikot voivat antaa tilaa tyylille, jotka ovat hänelle läheisiä hengessä, mutta esitetään pompompi versio..

Kirkas klassikko

Makuuhuone pastelliväreillä

Ruokasali – klassiset ruokailuryhmät

Ylellinen ruokapöytä veistetyillä jaloilla ja lakatulla katolla voi olla minkä tahansa klassisen ruokasalin keskipiste. Arvokkaita yrityksiä ovat tuolit puukehyksillä ja verhoillut istuimet ja selkänoja. Verhoilun värit ja kuviot voivat olla hyvin erilaisia. Usein klassisissa sisätiloissa voit käyttää yhtä kangasta ikkunoiden ja tuolien tai minituolien verhoiluun..

Ruokasalin sisustus

Klassinen ruokasali

Ruokailuryhmän lisäksi ruokasaliin voidaan asentaa sivupöytä tai näyttökaappi. Massiivipuusta valmistetuilla huonekaluilla, joissa on veistetty sisustus, on pääsääntöisesti julkisivut, joissa on läpinäkyvästä materiaalista valmistetut lasilevyt, mutta on myös matta vaihtoehtoja ja jopa lasimaalauksia..

Valoisa ruokasali klassiseen tyyliin

Jalokivipuinen ruokailuryhmä

Klassinen naarmuuntunut ruokailutila

Perinteinen ruokasali

Käyttämällä vaaleaa puuta tai värjäämällä luonnonmateriaalia voit luoda uskomattoman puhtaan ja tasaisen kuvan ruokasalista. Joskus tällaisia ​​huonekaluja vanhennetaan keinotekoisesti, jotta huoneesta tulee erityinen viehätys, joka on säilyttänyt perheen perinteet monien sukupolvien ajan..

Ruokailutila vaaleissa väreissä

Lumivalkoiset kalusteet, joissa on kirkas verhoilu ja sisustus

Klassinen ruokasali ei ole vain valtavia ruokapöytiä ja tuoleja suurelle joukolle vieraita, vaan myös vaatimaton ruokailutila yksinomaan perheillallisille. Pieni pyöreä pöytä massiivisella puisella jalalla ja mukavat minituolit, joissa on mukava verhoilu luonnollisessa sävyssä, luovat uskomattoman kodikkaan ja mukavan ilmapiirin kotitaloukselle aterian yhteydessä.

Ruokailuryhmä nojatuoleilla

Huonekalut keittiöön klassiseen tyyliin

Klassinen huonekalusetti ei ole poistunut muodista moneen vuoteen ja on aina ajankohtainen. Vain tapoja integroida nykyaikaiset kodinkoneet huonekalukokonaisuuden klassisiin julkisivuihin voivat muuttua. Klassiseen sisustukseen tarkoitetun keittiösarjan valmistuksessa käytetään luonnonpuuta tai MDF -levyä, julkisivujen pinnalla voi olla luonnollinen luonnollinen kuvio tai se voidaan maalata, useimmiten vaaleilla, neutraaleilla sävyillä.

Klassinen keittiösarja

Klassiset kylpyhuonekalusteet

Jos koko asunto on sisustettu klassiseen tyyliin, olisi täysin loogista käyttää huonekaluja perinteiseen tyyliin ja utilitaristisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen. Nämä voivat olla säilytysjärjestelmiä, jotka ovat pienten lipastojen tai hyllyjen muodossa, peilipöytä nojatuolilla tai tuolilla sekä juhlia ja ottomaaneja..

Klassikko kylpyhuoneessa

Uusklassismi on moderni tapa säilyttää perinteitä

Uusklassismi on sisustustyyli, jossa klassismin perinteet ilmentyvät nykyaikaisissa muodoissa käyttäen progressiivisia materiaaleja. Tämä suuntaus eroaa perinteisestä tyylistä suurella ennakkoluulolla modernismia kohtaan, muotojen ja sisustuksen yksinkertaistamisella, nykyaikaisen tekniikan ja design -taide -esineiden onnistuneella integroinnilla huoneeseen, jossa on klassiset huonekalut ja sisustus..

Olohuone, jossa takka

Värikäs uusklassismi

Uusklassinen sisustus

Uusklassismille on ominaista sävellysten symmetria ja jalous, muotojen harmonia ja armo, kallis, mutta ei vaativa sisustus. Ajatestattujen lomakkeiden käyttö nykyaikaisista materiaaleista valmistettavien huonekalujen valmistuksessa progressiivisilla käsittely- ja koristamismenetelmillä on nykyaikaisen klassikon ominaisuus..

Moderni käsitys klassikoista

Klassiset huonekalut moderniin olohuoneeseen

Alkuperäinen klassikko

Uusklassisessa sisustuksessa on mahdollista käyttää paitsi ultramodernia valaistuslaitteiden malleja, seinäkoristeiden käyttöä nykytaiteen teoksina, mutta myös asentaa huonekaluja, joissa on naarmuuntuneita, keinotekoisesti vanhennettuja pintoja.

Moderni ylellisyys

Uusklassismi - eklektinen ilme

Uusklassismi kunnioittaa perinteitä ja luonnolliset, rauhalliset sävyt, ilman kirkkaita, korostavia pisteitä, valitaan useimmiten sisustuksen värivalikoimaksi. Pastelliset, himmennetyt värit paitsi sisustuksessa myös huonekaluissa auttavat luomaan ilmapiirin, jossa kaikki – kodin omistajat ja heidän vieraansa – tuntevat olonsa mukavaksi..

Luonnolliset sävyt

Pari nojatuolia takan ääressä

Klassiset huonekalut voidaan integroida sisätiloihin, joissa on erilaisia ​​tyylitrendejä. Esimerkiksi naarmuuntuneiden seinien taustalla klassiset huonekalut ilman pomppivaa sisustusta näyttävät orgaanisilta ja luovat nuhjuisen tyylikkään muotoilun.

Shabby chic

Käytävän sisustus

Perinteiset kaappi- ja pehmeät huonekalumallit voivat onnistuneesti harmonisoida sisätilojen kanssa Provencen tyyliin tai muihin kansallisen tyylin vaihtoehtoihin – maa. Myös klassisten huonekalujen yksinkertaistetut versiot ovat merkityksellisiä merityyliseen tyyliin sisustetuissa huoneissa..

Klassikko modernilla otteella