Kapea seinä olohuoneessa: tuoteominaisuudet ja huoneen sisustusvaihtoehdot eri tyyleissä

Viime aikoihin asti tämäntyyppisiä huonekaluja, kuten seiniä, oli läsnä melkein jokaisessa talossa tai huoneistossa, ja tämä muotoilu oli joukko kaappeja, joissa oli eri kokoonpanoisia hyllyjä, monia tilavia osastoja, joissa oli ovet ja laatikot, joissa palveluja, kokoelmia kirjoja ja asioita, laita televisio ja muut laitteet. Nykyaikaiset seinät eroavat aikaisemmin suosituista tuotteista tyylikkäämmällä ja kevyemmällä muotoilulla, jonka avulla voit valita oikean vaihtoehdon minkä tahansa muotoisille huoneille. Tänään ehdotamme, että keskustelemme olohuoneen sisustuksen järjestämisestä kapean tai, kuten sanotaan, kompaktin huonekaluseinän avulla. Mitä suunnitteluvaihtoehtoja tähän on olemassa ja miten voit voittaa samankaltaiset huonekalut olohuoneen sisätiloissa, opit lisää.

Kapea seinä olohuoneessa – huonekalut

Koska olohuone on aina näkyvissä ja se suorittaa monia toimintoja, sen järjestelyyn tulee suhtautua kaikella vastuulla. Tässä on tärkeää kiinnittää huomiota kaikkiin yksityiskohtiin viimeistelymateriaaleista valikoimaan koriste -elementtejä, tekstiilejä ja huonekaluja. Nykyään huonekaluliikkeiden luetteloista löydät monia huonekaluideoita, jotka vaikuttavat muotoilullaan, epätavallisilla muodoillaan ja muilla yksityiskohdillaan. Samaan aikaan olohuoneeseen sijoitettavilla seinillä on useita ominaisuuksia..

Jos aiemmin tällaisten ylimitoitettujen huonekalujen asentaminen merkitsi kaiken sinne mahtuvan säilyttämistä, nykyään tällaiset rakenteet toimivat sekä säilytyspaikkana että huoneen koristeena..

Nykyaikaiset huonekaluseinät ovat monikäyttöisiä, täydentävät mitä tahansa sisustustyyliä, säästävät tilaa ja auttavat visuaalisesti säätämään huoneen geometrista muotoa. Varsinkin kun kyse on epätavallisista ja kapeista tiloista.

Ja mikä tärkeintä, olohuoneen kapeilla seinillä on melko laaja valikoima, ja tuotteiden syvyys voi vaihdella 30-35 tai 40 cm..

Erilaisia ​​kapeita huonekaluseiniä

Kaikki olohuoneen seinämallit voidaan jakaa useisiin tyyppeihin, eivätkä suunnittelijoiden ehdottamat minikokoiset tuotteet ole myöskään poikkeus..

Modulaariset seinät

Tällaisten seinien tärkein piirre on, että ne koostuvat osista. Toisin sanoen kaikki yksityiskohdat ja esineet, kuten lipastot, hyllyt, hyllyt, vaatekaapit tai kaapit, voidaan valita yksilöllisesti ja sijoittaa huoneeseen missä tahansa järjestyksessä..

Kotelomallit

Tällaisen suunnitelman tuotteita pidetään vakiovaihtoehtona ja ne koostuvat tietystä määrästä toisiinsa tiukasti sopivia kohteita. Tällaiset huonekalut voivat ottaa koko seinän tai vain osan siitä. Kaikki riippuu ostajan toiveista..

Sisäänrakennetut rakenteet

Sisäänrakennettujen seinien tärkein etu on suurin tilan säästö. Sen lisäksi, että kapeiden mallien syvyys on enintään 40 cm, joten ne voivat silti olla pienikokoisia «piilottaa» seinässä tai kapealla. Huoneen kokonaissuunnittelu tällaisilla huonekaluilla näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja alkuperäiseltä. Yksi «mutta», mahdollisuus ostaa lisäksi puuttuva kohde, kuten esimerkiksi moduulirakenteisessa versiossa tässä tapauksessa puuttuu.

Kulman seinät

Tällaisista tuotteista on viime aikoina tullut yhä suositumpia. Ne sulautuvat täydellisesti mihin tahansa sisustustyyliin, edistävät tilan onnistunutta järjestämistä ja auttavat välttämään tyhjyyden tunteen kulmissa. Tällaiset seinät eivät ole tilavuudeltaan huonompia kuin suuret näytteet, ne näyttävät kompakteilta ja houkuttelevilta.

Keskeytetty

Näiden mallien suunnittelussa yhdistyvät erittäin harmonisesti minikoko, omaperäisyys ja tyyli. Ripustetut rakenteet eivät rasita sisätiloja, ne voivat koostua monista esineistä, ja erityisen seinäasennusmenetelmän ja matalan syvyyden vuoksi ne näyttävät painottomilta.

Diat

Tällaisella alkuperäisellä nimellä varustetuilla seinillä on pääsääntöisesti massiivinen pohja, niin sanotusti, kaventuneiden mallien versioissa ja löysämpi ja avoimempi yläosa. Toisin sanoen kaikki säilytysosat, kaapit ja laatikot sijaitsevat tuotteen pohjassa. Yläosassa hyllyt ja lasinäytöt ovat hyväksyttäviä. Liukuseinillä on monia kokoonpanoja, joten ne ovat erinomainen koriste kaiken kokoiselle olohuoneelle.

Seinä vaatekaapilla

Huolimatta siitä, että ensi silmäyksellä on erittäin vaikea sovittaa paljon asioita 35 tai 40 cm leveään seinään, lasikaapin sisältävien mallien suosio ei ole huonompi kuin ilman niitä. Samanlaisia ​​vaihtoehtoja asennetaan yhden seinän viereen. Haluttaessa voit antaa etusijan kulmarakenteelle.

Kapea seinä, jossa lipasto

Yhtä suosittu vaihtoehto olohuoneen järjestämiseen on huonekaluseinän ostaminen, jossa on lipasto. Ja tässä tapauksessa voit tarkastella yhtä esimerkkejä, joissa lipasto on kokonaan rakenteen koko alaosassa, tai suosia kopioita, joissa samanniminen tuote on osa useiden huonekalujen osaa.

Kapea seinä olohuoneeseen: väri ja muotoilu

Suunnittelijoiden mukaan kaikki olohuoneessa on pidettävä samalla tyylillä, joten kun valitset sopivia huonekaluja, sinun on kiinnitettävä huomiota paitsi tuotteen toiminnalliseen puoleen. Huonekaluseinän värillä ja suunnittelulla on tässä tapauksessa myös merkittävä rooli. Norsunluun, beigen, valkoisen, maitotammen tai pähkinän sävy on täydellinen ratkaisu vaaleiden väristen huonekalujen ystäville..

Tummien värien ystäville suosittelemme kiinnittämään huomiota wengenvärisiin seiniin tai suklaan, mustan tai harmaan malleihin. Luovat persoonallisuudet voivat tehdä olohuoneesta kirkkaamman ja luovemman. Keltaiset, oranssit, lilat, siniset tai punaiset huonekalut näyttävät tässä tapauksessa erittäin mielenkiintoisilta, hieman epätavallisilta, mutta houkuttelevilta ja positiivisilta.

Mitä tulee seinän pintaan, täällä voit pelata mattaisilla, kiiltävillä ja puolikiiltävillä tuotteilla..

Olohuoneen seinä eri tyyleissä

Olohuoneen huonekalujen pienoiskoot ja matala syvyys eivät ole esteenä yleiselle suunnittelutyylille sopivan tuotteen valinnalle. Kaapien tai hyllyjen syvyys ei tässä tapauksessa ole este. Klassisissa sisustustyyleissä on tärkeää valita kauniita ja tyylikkäitä luonnollisesta puusta valmistettuja näytteitä, joilla on tyypilliset muodot, kaarevuudet ja sisustus.

Mutta nykyaikaisissa tyyleissä voit kokeilla hieman. Yksinkertaiset muodot ja lakoninen muotoilu täydentävät minimalismia. Korkeateknologia «ihailee» yksiväriset kiiltävät pinnat, metalliosat, lasi ja valaistus. Art deco -tyyliseen sisustukseen voidaan hyväksyä korujen, kalliiden materiaalien ja muun tyylikkään läsnäolo. Puiset julkisivut hiljaisissa väreissä, joissa on tyypillisiä hankauksia ja muita yksityiskohtia, ovat erinomainen lisä Provenceen. Avoimet hyllyt tai kaapit, joissa on lasiovet, näyttävät erityisen upeilta tällaisissa kapeissa seinämalleissa..

Huonekaluseinä olohuoneen sisustuksessa on erinomainen ratkaisu niille, jotka haluavat samanaikaisesti saada toimivia, kauniita ja tyylikkäitä huonekaluja. Lisäksi artikkelissamme ehdotetut vaihtoehdot kapeille malleille mahdollistavat lisäksi tilan säästämisen eivätkä ole millään tavalla huonompia ulkoisen houkuttelevuuden suhteen kokonaisrakenteisiin nähden..