Kaksi sänkyä yhdessä huoneessa: välttämättömyys tai tietoinen valinta?

Maamme asukkaat, jotka ovat jo joutuneet käsittelemään huonekalujen sijoittamista tyypilliseen asuntoon, ymmärtävät täydellisesti, kuinka paljon tämä prosessi muuttuu monimutkaisemmaksi, kun on tarpeen laittaa kaksi vuodetta huoneeseen kerralla. Ei ole väliä siitä, millaisesta huoneesta puhumme: lastenhuoneesta, makuuhuoneesta tai pienestä huoneesta maalaistalossa. Asunnon koolla ei myöskään ole mitään merkitystä – tällaisen sisustuksen luomiseen liittyy aina lukuisia vaikeuksia. Yritetään yksinkertaistaa tehtävää omaksumalla nykyaikaisten suunnittelijoiden käytännön ajatukset..

Useimmat asunnon omistajat pitävät perinteisistä vuoteista huonekalujen kaltaisia “muuntaja” tai sohvat. Tämä on ymmärrettävää. Ensinnäkin tällainen nukkumapaikka tarjoaa korkealaatuisen patjan ansiosta mahdollisuuden nukkua hyvin, toipua rasittavan työpäivän jälkeen. Toiseksi aikaa säästetään merkittävästi, koska vuodesohvaa ei tarvitse purkaa ja koota päivittäin..

Asioita, joita kannattaa miettiä etukäteen

Jos haluat varustaa huoneen kahdella erillisellä vuoteella, sinun on ehdottomasti annettava useita tärkeitä kohtia..

1. Oleskeluolosuhteiden makuutilassa tulisi olla mahdollisimman mukava niille, jotka viettävät aikaa täällä. Siksi on tarpeen huolehtia etukäteen siitä, että jokaisella heistä on oma paikka henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämiseen ja henkilökohtainen valaistuslähde sängyn vieressä..

Kaksi sänkyä vierekkäin Kaksi sänkyä sisätiloissa

2. Jokaisen käyttäjän on voitava liikkua huoneessa ilman vaikeuksia ja tarpeetonta melua. Sängyt tulee sijoittaa siten, että väylälle jää vähintään 60 cm tilaa. Jos sänkyjen vieressä on vaatekaapit, joissa on avattavat ovet, tämäkin asia on otettava huomioon – makuutilassa pitäisi olla vielä enemmän tilaa.

Kodikas makuuhuone Makuuhuone kahdella vuoteella

Optimaaliset vaihtoehdot nukkumapaikkojen sijoittamiseen

Useimmiten suunnitellaan kahden sängyn järjestely lastenhuoneiden, makuuhuoneiden ja vierashuoneiden järjestämiseksi. Jokaisella vaihtoehdolla on omat ominaisuutensa ja se riippuu kotelon koosta.

Lastenhuone pojille Tiukka makuuhuone Makuuhuone tytöille vierashuone Kaksi sänkyä makuuhuoneessa Iloinen sisustus

Vaihtoehto numero 1

Tämä tapa järjestää sängyt huoneeseen perustuu symmetriaan. Samaan aikaan asuintilan tulisi olla riittävän tilava, koska nukkumapaikkojen viereen on sijoitettava paitsi kaksi yöpöytää, myös kaksi lamppua sekä pari nojatuolia (tuolia). Rinnakkaiset vuodevaatteet sopivat parhaiten huoneisiin. Tämän vaihtoehdon avulla voit isännöidä sekä samaa sukupuolta olevia vieraita että pariskuntia.

Kaksi sänkyä yhdessä huoneessa Lepohuone Spalenka Makuuhuoneen sisustus kahdella vuoteella

Jos käytät tätä tapaa sijoittaa nukkumapaikat lastenhuoneeseen, joka on suunniteltu kahdelle teini -ikäiselle tytölle, työn tuloksena voi olla erittäin tyylikäs sisustus. Tällaisen huoneen sisustamiseksi sinun on varastoitava samat vuodevaatteet, peitot, peilit ja muut tarvikkeet, jotka on oltava teini -ikäisen huoneessa.

Lastenhuone, jossa kaksi erillistä vuodetta Värikäs päiväkoti

Vaihtoehto 2

Hyvä ratkaisu on nukkumapaikkojen kulmajärjestely periaatteen mukaisesti «pää päähän». Tämä vaihtoehto on ihanteellinen pieniin huoneisiin, koska se säästää tilaa. On kuitenkin suositeltavaa käyttää sitä vain lähisukulaisten ja lasten sijoittamisessa. On muistettava, että jos haluat jossain vaiheessa enemmän itsenäisyyttä, sängyn pää voidaan siirtää vastakkaiselle puolelle..

Kulmasängyn järjestely Lastenhuone kahdelle tytölle

Vaihtoehto numero 3

Tässä tapauksessa makuuhuoneen kalusteet, kuten edellisessä versiossa, on sijoitettu kirjaimen muotoon “G”, sänkyjen väliin jätetään kuitenkin vapaa kulma, johon voidaan tallentaa kaikenlaisia ​​tavaroita. Tämä on arvokas vaihtoehto yöpöydälle – voit varustaa useita hyllyjä kirjoja ja hyödyllisiä asioita varten. Sängyn takana olevan tilan alaosa voi olla paikka tarvittavien tavaroiden laatikoille..

Kulmavaihtoehto laituripaikoille Sängyt nurkassa Sängyt maassa Kaksi sänkyä huoneen nurkassa

Vaihtoehto numero 4

Voi «Kirjoita» sisätiloissa kaksi sänkyä peräkkäin, yhtä seinää pitkin. Tämä suunnittelumenetelmä on ainoa ulospääsy pitkänomaisten huoneiden omistajille. Jos asennat osion, kaapin tai reunakiven nukkumapaikkojen väliin, tila jaetaan kahteen erilliseen vyöhykkeeseen. Kirjoja tai leluja sisältävää avointa telinettä voidaan käyttää eräänlaisena osiona.

Vuoteet peräkkäin Sängyt maalaistalossa

Viisi käytännön vinkkiä sängyn sijoittamiseen

1. Jos huoneen koko ei salli ylimääräisiä huonekaluja, sinun kannattaa harkita sänkyjen ostamista sisäänrakennetuilla laatikoilla. Tällaiset huonekalut ovat hyödyllisiä vuodevaatteiden, peittojen, päiväpeitteiden ja pyyhkeiden säilyttämiseen. Lastenhuoneen yöpöydät ovat myös erittäin hyödyllisiä – ne ovat käteviä lelujen taittamiseen..

Kaksi sänkyä samassa rivissä

2. Oikein valittu taustakuva huoneessa, johon on tarkoitus sijoittaa kaksi nukkumapaikkaa, auttaa tekemään katosta visuaalisesti korkeamman. Hienoksi kuvioituja tai pystysuoria raitoja suositellaan. Tämän tekniikan avulla voit välttää ruuhkautumisen tunteen avaruudessa. On pidettävä mielessä, että taustakuvan väri vaikuttaa myös visuaaliseen havaintoon: vaaleiden sävyjen ansiosta huoneesta tulee tilavampi ja kylmempi, tummat sävyt pienentävät visuaalisesti huoneen kokoa ja tekevät siitä lämpimämmän.

Upea makuuhuone

3. Kun luot sisustusta, jossa on kaksi vuodetta, sinun tulee ottaa vakavasti tekstiilien valinta, koska tällä sisustuselementillä on erittäin tärkeä rooli huoneen sisustamisessa. Sopivat päiväpeitteet ja koristetyynyt auttavat antamaan muotoilulle viimeistellyn ilmeen ja harmonian..

Vierashuone

4. Jos aiot sisustaa tällaisen sisustuksen pöytävalaisimilla, yöpöydän matoilla, maljakoilla tai maalauksilla, sinun on ostettava pari lisävarustetta.

Valoisa makuuhuoneen sisustus

5. Kun sijoitat nukkumapaikkoja yhden seinän viereen, kannattaa käyttää modulaarista sarjaa. Tämän suunnittelun avulla voit yhdistää sängyt vaatekaapin, hyllyn tai kaapin kanssa. Hänen ansiosta makuutila saa täydellisen ja tyylikkään ilmeen. Lisäksi huoneeseen tulee käteviä säilytystilaa..

Tyylikäs makuuhuoneen sisustus

On mahdollista, että kun olet suorittanut kaikki työt huoneen suunnitteluun kahdella vuoteella, olet iloisesti yllättynyt siinä tapahtuneista muutoksista. Tavallisen hotellihuoneen kaltaisen tylsän tilan sijasta sinulla on mukava, tyylikäs ja erittäin toimiva huone kahdelle hengelle..