DIY huonekalujen korjaus

Kodin huonekalut vahingoittuvat melko usein ja eri syistä. Esimerkiksi jos se sijaitsee lähellä lämmitys- tai lämmityslaitteita, jos huoneessa ei ole kosteutta tai korkeaa lämpötilaa, huonekalut voivat yksinkertaisesti irrota tarttumasta ja sen viilu irtoaa tai kuplia. Mitkä ovat suosituimpia vaihtoehtoja huonekalujen mz -rakennuksen tuotannolle, joita noudatetaan edelleen?

  • Kuljetus ja muutto. Ilmeisistä syistä on naarmuja, halkeamia, taukoja, osien murtumia, liittimien rikkoutumista ja muita ongelmia.
  • Pitkä käyttöikä. Vanhat huonekalut voivat kuivua, liitännät ovat rikki, lakka ja verhoilu pyyhitään pois, varusteet rikkoutuvat.
  • Erilaisia ​​hyönteisiä. Tuholaiset voivat merkittävästi lyhentää huonekalujen käyttöikää, ja he tekevät sen melko usein ja mielellään..

Vaurioituneet huonekalut on korjattava asianmukaisesti mahdollisimman pian, muuten niiden tekeminen on tulevaisuudessa paljon vaikeampaa, ellei mahdotonta. Selvitetään se tarkemmin.

Kuorintaviilu: kuinka liimata se?

Viilu

Usein huonekalut on päällystetty viilulla, joka on valmistettu arvokkaista puulajeista. Viilu antaa kauniin ulkonäön, huonekalut kutistuvat ja kutistuvat vähemmän. Mikä on yleisin syy viilun hilseilyyn? Tämä on tietysti huoneen korkea kosteus, koska puu ei pidä kosteudesta. Halkeamia ja pullistumia muodostuu ensin, sitten materiaali voi hilseillä. Kuinka korjata se? Ensin viilu tulee silittää kuumalla raudalla paperiarkin läpi. Jos menettely ei toimi, on tehtävä pieni leikkaus kuituja pitkin palkinnolla, nosta sitten viilun reunaa hieman ja päällystä pohja liimalla leikkauksen molemmille puolille ja hankaa. Jos liimaa on vuotanut leikkauksesta, se on poistettava varovasti. Tämä voidaan tehdä terävällä syklillä tai puukolla. Mitä seuraavaksi? Ota nyt teroitettu puutikku ja valkaise sauma oksaalihappoliuoksella. Sen jälkeen voit valita tahran pinnoitetyypille, käsitellä sauman useita kertoja ja peittää sen värittömällä lakalla..

Jos viilu on siirtynyt pois huonekalun päästä, reunaa pitkin. Tässä tapauksessa vaurioituneen kappaleen pohja voidellaan liimalla ja kuorittu viilu hierotaan sisään. Mikä on paras taputtamiseen? Tätä varten voit ottaa lehtipuun ja peittää sen useissa kerroksissa flanellipalalla. Tämä on välttämätöntä maalipinnan vahingoittumisen estämiseksi..

Viilu kerrostetaan ja pohja näkyy. Vian poistamiseksi on tarpeen liimata ja hioa vaurioituneen alueen reunat, sitten kittiä, sävyttää tahralla ja käydä lakka läpi useita kertoja.

Huonekalut, joissa on kiillotettu tai lakattu pinta: miten poistaa mekaaniset vauriot?

Lakattu pinta

Tällaisia ​​vikoja esiintyy useimmiten huonekalujen päissä ja kulmissa. Kuinka korjata vika? Vaurioitunut alue on ensin kittävä ja pohjustettava. Rasva valmistetaan puujauhoista ja sekoitetaan liiman kanssa (puusepäntyöt). Mutta jauhot voidaan korvata myös liitujauheella, talkilla tai hohkakivellä. Joskus käytetään hartsivoiteluainetta, joka koostuu kolofoniseoksesta, sinkkivalkoisesta ja puujauhoista (osuus 6-3-1). Tällaisessa koostumuksessa on tarpeen lisätä tietyn värin pigmentti. Rasvaa käytetään lämmitetyssä muodossa. Halkeamien tiivistämiseen käytetään värisovittavaa tiivistysvahaa..

Jos lakkakerrokseen tulee halkeama. Jos määrität tarkasti, millä lakalla huonekalut peitettiin, ongelma voidaan ratkaista käsittelemällä vaurioitunut pinta liuottimella.

Alkoholilakalla tai -lakalla päällystetty pinta voidaan kiillottaa etyylialkoholilla. Pinta nitrolakalla voidaan käsitellä liuottimilla: nro 646, KR-36 ja 647 tai asetonilla. Pienet naarmut polyesteri- ja nitroselluloosalakalla voidaan poistaa hankaamalla naarmuja pitkin pyyhkimällä hiekkapaperilla ja kiillottamalla pinta kiillotuspastalla nro 290, minkä jälkeen se on käsiteltävä VAZ-3-ajoneuvolla.

Kuinka korjata kuoppia ja lastuja lastulevykalusteisiin? Tällaiset viat voidaan korjata kitillä, joka valmistetaan liitu- tai talkijauheen, puujauhojen, PVA -liiman tai «Supercement». Ja tietysti seos on sekoitettava pigmenttiin huonekalujen värin mukaan. Liuos levitetään vialliselle pinnalle, minkä jälkeen materiaalin tulee kuivua (noin 2-3 päivää). Sen jälkeen paikka on hiottava. Jos huonekalut on lakattu, täyttö jälkeen ne on käsiteltävä värittömällä lakalla. Kuoppia ja lastuja voidaan myös käsitellä nestemäisellä täyteaineella, jossa on kovetetta ja pigmenttiä huonekalujen värin mukaan. Liuos sekoittuu hyvin ja levitetään vaurioituneelle alueelle. Kitin päälle voit laittaa kiiltävää paperia tai piirtoheitinkalvoa ja painaa alas silitysraudalla. Kun liuos on kovettunut, pintaa ei saa hioa, voit yksinkertaisesti poistaa jäljityspaperin.

DIY huonekalujen korjaus hiomakoneiden vaurioiden takia

Hiomakoneiden vaurioituneet huonekalut

Jos huomaat yhtäkkiä pyöreitä, pieniä reikiä (noin 2-3 mm) huonekalujen ulkopinnalta, tarkista ne sisältä, sinulla on todennäköisesti jauhatuskuoriaisia. Nämä ovat pieniä hyönteisiä, jotka rakastavat erittäin paljon puutuotteita. Jotkut heistä muuten julkaisevat ominaisuuden «tikittää» kellon rytmin kaltainen ääni. Huonekalut, jotka «käsitelty» tällaiset hyönteiset tuhoavat sen ja voivat muuttua pölyksi. Tässä tapauksessa tuotetta ei voi korjata. Mutta pienillä vaurioilla on useita tapoja ratkaista ongelma. Osta ensin uusi osa ja vaihda se vanhaan. Toiseksi ota ruisku, täytä se vaseliiniöljyllä, ruiskuta se reikään ja peitä pinta ikkunakittillä, parafiinilla tai vahalla. Parin viikon kuluttua toimenpide on toistettava..

Kuluneiden ja rikkoutuneiden huonekalujen osien korjaaminen

Ensinnäkin sinun on tiedettävä: säröillä olevat ja vaurioituneet huonekalut korjataan heti vian havaitsemisen jälkeen. Muussa tapauksessa tapit ja piikit voivat vääntyä liitoksissa ja huonekalujen korjaaminen on paljon vaikeampaa. Älä siis korjaa virheitä myöhemmin, varsinkin kun puutteiden korjaaminen ei ole vaikeaa. Jos huomaat, että jotkut huonekalut eivät ole tiukasti kiinni toisissaan, voit aloittaa korjaamisen. Tätä varten tulevan liimauksen paikka on puhdistettava vanhasta liimasta. Tämä voidaan tehdä hiekkapaperilla. Sen jälkeen kun ne on voideltu kaseiinilla, puutyöllä tai PVA -liimalla, puristettava tiukasti puristimella, sidottu langalla ja vedettävä puukiilojen avulla mahdollisimman tiukasti. On myös mukavaa laittaa liimautuville osille jonkin verran painoa, jotta ne tarttuvat paremmin. Jos piikkien puhdistamisen jälkeen liitoksissa ilmenee rakoja, niihin on ajettava ohuita puukiiloja, jotka on aiemmin voideltu liimalla. Pienet aukot voidaan sulkea liimalla tai kitillä kostutetulla liinalla.

Jakkarassa, jossa on metallivalettu runko, lanka katkeaa pistorasiaan, jossa jalka on kierretty. Korjaamme sen seuraavasti: ota mutteri, jolla on sama kierre, ja jauhaa pää, jättäen kaksi ulkonemaa. Reiässä, jossa on epämuodostunut kierre, teemme kaksi leikkausta mutterin ulkonemille viilalla, ja istuimessa on valittava syvennys sille. Seuraavaksi kostutamme mutterin ja ruuvaamme jalan.

Myös löysät tuolit, joissa on rungon yhdistävä rakenne, voidaan korjata. Tätä varten porataan reikiä: pienen syvyyden jalkoihin ja tukiin – läpi. Sitten on kiristettävä ruuveja, kunnes jalat ja tuet kiristyvät.

Lastulevykalusteet miellyttävät joskus pudotettuja ovia. Tämä johtuu ruuvien huonosta kiinnityksestä seiniin. Tässä tapauksessa sinun on porattava varovasti ruuvin reiät (halkaisija 8 mm), työnnettävä siihen puukorkki (päällystetty liimalla) ja ruuvattava ruuvi siihen.

Muuten, kun porataan kiillotettua levyä, on parempi kääriä pora huopapesurilla. Tämä suojaa pintaa vaurioilta, vaikka pora kulkee läpi.

Harkitse vanhojen huonekalujen korjaamista omilla käsilläsi videossa olevan kaapin kunnostuksen esimerkin avulla