Verhot makuuhuoneeseen – uusi vuonna 2018

On vaikea kuvitella makuuhuoneen sisustusta ilman verhoja ikkunoissa. Ei ole väliä kuinka monet suunnittelijat ympäri maailmaa sanovat, että moderni tyyli vetoaa kohti suurinta auringonvaloa, joka voi tunkeutua vain ikkunaan, mutta venäläisille asuntojen ja omakotitalojen omistajille «alasti» ikkunan avautuminen ilman tekstiilejä on merkki mukavuuden puutteesta. Samaan aikaan huone voi näyttää modernilta ja muodikkaalta, mutta suurin osa maanmiehistämme ei voi tuntea olonsa mukavaksi siinä. Mutta makuuhuoneen verhot ja verhot eivät ole vain koristeellinen rooli, vaan niillä on myös erittäin vakava toiminnallinen kuorma – ne suojaavat huonetta auringonvalolta (tarvittaessa) ja uteliailta katseilta. Ehkä makuuhuone on vaikein huone tekstiilien valinnan kannalta. Ikkunaa varten on valittava pimennysverhot, jotka eivät päästä valoa sisään, mutta säilyttävät samalla sisäkuvan vaaleuden, kestävät kaikki valitun värimaailman elementit, mutta eivät tee suunnittelusta liian tylsää. Sinun ei tarvitse puhua valikoiduista ratkaisuista ja vaihtoehdoista mittatilaustyönä tehtäville ikkunapäällysteille-valikoima on uskomattoman laaja. Siksi on tärkeää edustaa selvästi väri- ja tekstuuriratkaisua, materiaalin laatua ja sen mittoja, ennen kuin lähdet ostoksille tai Internetiin etsimään täydellisiä verhoja makuuhuoneeseen..

Makuuhuone vaaleissa väreissä

Verhot eri malleista samasta kankaasta

Verhojen mallit moderniin makuuhuoneeseen

Ei ole yllättävää, että monien kausien peräkkäin (ei edes vuodenaikoja, vaan vuosikymmeniä) suosituin vaihtoehto ikkunaverhojen koristamiseen on perinteinen verhojen toteutus – nämä ovat suorat kankaat, jotka putoavat pystysuoriin taitoksiin karniisista lattia. Yleisvaihtoehto kaiken muotoisille ja kokoisille huoneille, eri modifikaatioiden ikkunoille. Tällainen verhojen toteuttaminen auttaa aina visuaalisesti «venytellä» tilaa korkeudella lisäämällä tarvittavat senttimetrit, jos ei itse asiassa, mutta visuaalisesti.

Verhot panoraamaikkunoihin

Perinteiset verhot

Kuvioidut verhot

Metallinen kangas

Perinteisten verhojen mallien joukossa on monia lajikkeita. Ne eroavat toisistaan ​​ensinnäkin kiinnitystyypin suhteen karniisiin. Kääntölenkeillä varustetut kankaat näyttävät alkuperäisiltä – tällaiset verhot näyttävät orgaanisesti maalaistyylisessä makuuhuoneessa, rannalla, Provencessa ja modernissa.

Kaatuvat verhot

Alkuperäinen muotoilu

Perinteisten verhojen mallit silmukoissa eivät menetä suosioaan – kankaat pujotellaan reunaan muovista tai metallista valmistettujen renkaiden kautta. Tämän kiinnitysmenetelmän etuna on, että kankaat putoavat yhtenäisiksi taitoksiksi, jotka muodostuvat silmukoista. Useimmiten he käyttävät ruostumattomasta teräksestä valmistettuja renkaita, kromielementtejä, muovituotteet muuttuvat käyttökelvottomiksi paljon nopeammin.

Verhot silmukoissa

Verhot painetuilla silmukoilla

Suora- ja rullaverhot

Verho erkkeri -ikkunaan

Tumman viininpunainen esitys

Visuaalinen nousu huoneen korkeudessa

Jos sinulla on upea näkymä ikkunan ulkopuolelta, et halua piilottaa sitä. Panoraamaikkunoihin paksu tylli sopii paremmin kuin verhot. Venyttämällä yhtenäiset taitokset katosta itse lattiaan, tällaiset kankaat auttavat paitsi korostamaan panoraamaikkunoiden ylellisyyttä ja niiden takana olevaa luontoa, mutta myös lisäämään katon korkeutta visuaalisesti.

Läpikuultavaa kangasta

Kaikkialla kangasta

Harmaa tylli makuuhuoneeseen

Jos makuuhuoneessasi on erilaisia ​​muutoksia, on loogista käyttää eri mallien verhoja. Esimerkiksi perinteisestä ja samasta kankaasta valmistetun rullakaihtimen yhdistelmää voidaan käyttää tavallisiin kaksilehtisiin ikkunoihin ja parvekeyksikköön tai takaovelle johtaviin lasioviin..

Hiekkainen beige makuuhuone

Verhot eri malleja

Painetut verhot eri ikkunoihin

Värillisillä lisäosilla

Kevyt kuva makuutilasta

Bambu -rullaverhot ovat erittäin suosittuja. Ne suojaavat täydellisesti rakennuksen eteläpuolella sijaitsevien huoneiden ikkunoita auringonvalolta. Niille, jotka työskentelevät vuorossa ja joutuvat nukkumaan päivällä, tämä vaihtoehto suojata makuuhuoneen ikkuna on loistava tapa paitsi verhoilla myös tuoda omaperäisyyttä sisustukseen. Silti on pidettävä mielessä, että nämä verhomallit sopivat parhaiten meri- tai rantatyyliin. Siksi niiden spesifisyys hyväksytään «pehmentää» tavallisten pystyverhojen yhtiö (useimmiten tavalliset, neutraalit sävyt).

Perinteiset ja bambuverhot

Yhdistelmä eri malleja ja kankaita

Luotettava aurinkosuoja

Tummat bambuverhot

Kirjava kangas ja

Makuuhuoneeseen maalaistalossa

Lambrequin-verhoilla voidaan koristaa ikkunoita makuuhuoneissa, jotka on sisustettu moderniin tyyliin tai uusklassiseen muotoiluun. Moderni tyyli yksinkertaistaa yksinkertaisesti, joten lambrequins (vaakasuuntaiset kangasraidat, jotka sijaitsevat koko reunalistan leveydellä) näyttävät ytimekkäältä ja yksinkertaiselta. Jos aikaisempia lambrequineja käytettiin ikkunoiden viimeistely- tai asennusvirheiden piilottamiseen, nykyään se toimii yksinomaan verho -koostumuksen koriste -elementtinä.

Verhot lambrequinilla

Leveä lambrequin

Etninen painatus

Makuuhuone harmailla sävyillä

Tummat verhot ja lambrequin

Joissakin makuuhuoneiden nykyaikaisissa suunnitteluprojekteissa voit käyttää japanilaisia ​​verhoja – kangaskankaita, jotka ovat ikkunan (osan siitä) peittäviä seuloja tai jotka sulkevat makuutilan muusta yhdistetystä huoneesta. Japanilaiset verhot voidaan esittää sekä tavallisena versiona että kankaana, jossa on kuvio..

Japanilaiset verhot

Erilaisia ​​värejä

Olemassa «kultainen sääntö» verhojen käyttäminen mihin tahansa toiminnalliseen tarkoitukseen tarkoitetussa huoneessa – jos huoneen seinät ovat yksivärisiä, ikkunoiden kangas voidaan valita kuviolla, jos pystypintojen viimeistelyssä on painatus, niin tekstiilit Ikkunaverhoa on käytettävä neutraalisti. Tietenkin jokaisesta säännöstä (erityisesti sanomattomasta) on poikkeuksia, mutta aloitteleville oman kodin suunnittelijoille on parempi olla ottamatta riskiä eikä kokeile mahdollisuuksia yhdistää tulosteita tapettiin ja verhoihin.

Makuuhuone pastelliväreillä

Rullaverhot painatuksella

Neutraalit värit

Win-win

Jos et halua ottaa riskejä tai vain nähdä makuuhuoneesi samassa värimaailmassa, valitse verhojen neutraalit sävyt. Lumivalkoiset verhot näyttävät aina juhlallisilta, tyylikkäiltä, ​​tuoden makuualueen kuvaan kevyyttä ja ilmavuutta. Jopa pastelliväristen seinien taustalla lumivalkoiset verhot näyttävät upeilta..

Kirkkaat sävyt

Lumivalkoiset verhot

Kevyet tekstiilit

Lumivalkoiset kankaat

Valkoinen kangas beigellä taustalla

Ensi kaudella asiantuntijoiden mukaan suosituimmat ovat monimutkaiset siniset sävyt. Se, sopiiko yksi tämän perusvärin valtavista sävyistä makuuhuoneeseesi, on sinun valintasi. Mutta on selvää, että sinisestä väristä ei tule tunteiden puhkeamisen katalysaattoria, vaan se luo rauhallisen ja rentouttavan ilmapiirin nukkumistilaan. Ainoa rajoitus on, että jos huoneesi on rakennuksen pohjoispuolelle päin, siniset sävyt lisäävät viileyttä huoneen kuvaan, ne on laimennettava esimerkiksi vaaleilla tai kirkkailla puupinnoilla.

Kaunis sininen sävy

Tummansiniset verhot

Todellinen värimaailma

Harmaa ja sen monet sävyt ovat olleet suosittuja useiden kausien ajan. Tämä rakkaus suunnittelijoihin ja heidän asiakkaisiinsa on helposti selitettävissä värien monipuolisuudella ja neutraalilla maulla. Kaikki harmaan sävyt sopivat orgaanisesti mihin tahansa sisustukseen, ja jopa modernissa tyylissä ne näyttävät enemmän kuin sopivalta. Se voi olla ylellistä veluuria tai paksua jacquardia, läpikuultavaa pellavaa tai jotain brokaativaihtoehtoa, joka on valettu teräksellä – harmaat verhot ovat aina merkityksellisiä.

Tummanharmaat verhot

Kaikki harmaan sävyt

Harmaan ja beigen yhdistelmä

Epäsymmetriseen ikkunaan

Viileä paletti

Vaaleanharmaat sävyt

Beigejä sävyjä voidaan kutsua myös neutraaleiksi, minkä vuoksi ne ovat suosittuja useimpien maanmiestemme keskuudessa. Lämpimät sävyt auttavat luomaan kodikkaan, rentouttavan ilmapiirin, joka on monien koti- ja asunto -omistajien kannalta olennainen tekijä makuutilan suunnittelussa..

Neutraalit värit ja sävyt

Vaaleanbeige

Sinisellä pohjalla

Tummat verhot ovat aina kysyntää makuuhuoneisiin. Jos huoneesi on vaikuttavan kokoinen ja tarvitset paitsi luotettavaa suojaa auringonsäteiltä, ​​myös kykyä tuoda kontrastia sisustukseen, ikkunoiden tummat kankaat voivat olla tehokas viimeistely sen luomiseen. Tumman suklaan, tumman grafiitin ja jopa tuhkan mustan väri näyttävät orgaanisemmilta, jos ne leikkaavat minkä tahansa makuuhuoneen sisustuksen tumman toteutuksen kanssa – sängyn pääty (tai koko runko), lukunurkassa olevat nojatuolit, ottomaanit sängyn tai yöpöydän juurella.

Tummat verhot sopivat sänkyyn

Tumma suklaa

Verhot kirkkaana korostusvärinä ovat silmiinpistävä suunnittelutemppu, joka voi tehdä neutraalimmastakin makuuhuoneen sisustuksesta ainutlaatuisen. Jos valitset verhojen toteuttamiseen todella värikkään ja kirkkaan värin, anna sen olla ainoa aksenttipaikka vaalealla taustalla..

Kirkas verho

Aksenttielementti

Kirkas ikkunaratkaisu

Painetut verhot

Kankaan käyttäminen painatuksella on loistava tapa korostaa ikkunahoitoja. Verhot, joissa on kirkas tai kirjava painatus, herättävät varmasti huomiota, ja tarvittaessa ne häiritsevät suunnitteluvirheitä tai viimeistelyjä, huoneen rakenteellisia puutteita. Mihin sisustustyyliin painetut verhot sopivat? Itse asiassa – kenelle tahansa, kaikki riippuu makuuhuoneen sisustuksesta ja kankaan kuviosta, sen kirkkaudesta, motiivista.

Herkkä painatus

Painettu kangas

Sekalainen piirustus

Kun otetaan huomioon se tosiasia, että moderni tyyli on yleensä koristeltu yksivärisillä seinillä neutraaleilla, vaaleilla väreillä, painettujen kankaiden käyttö voi olla erinomainen vaihtoehto tuomaan kodin mukavuuden lämpöä melko tiukkaan makuuhuoneen sisustukseen. Joten, mitkä printit ovat merkityksellisiä uudella kaudella:

  • geometrinen (erityisesti vaakasuuntaiset leveät raidat ja pystysuora kapea ja usein esiintyvä);
  • vihannes (kukka) – ehkä vain makuuhuoneessa tällaista mallia voidaan pitää sopivana nykyaikaiseen tyyliin;
  • etniset motiivit (merkitystä eklektiselle makuuhuoneelle tai huoneelle, joka on sisustettu jollakin maalaistyylin muunnelmista)
  • abstrakti.

Kirkkaat verhot eklektiseen makuuhuoneeseen

Epätavallinen kangas parvihuoneeseen

Kaarevan ikkunan verhot

Makuuhuoneessa, jossa on useita ikkunoita

Kirkas sisustus

Leveät vaakasuorat raidat auttavat laajentamaan tilaa visuaalisesti, «vetää ulos» leveä paitsi ikkunan aukko, myös sen ympärillä oleva tila. Tämä painatus sopii huoneisiin, joissa on neutraali ja vaalea pinta..

Leveät vaakasuorat raidat

Raidallinen kangas

Vaakasuorat raidat

Korostus raidat

Kirkas yhdistelmä

Pystysuorat raidat puolestaan ​​auttavat lisäämään visuaalisesti makuuhuoneen katon korkeutta.

Pystysuorat raidat

Ruskeissa sävyissä

Jos makuuhuoneesi pinta-ala on vaatimaton ja haluat käyttää kangasta verhoihin, joissa on kirjava kuvio (iso painatus), anna tämän katseenvangitsevan värin olla vain ikkunoiden verhoilla. Värikkäiden tekstiilien runsaus pienessä huoneessa voi aiheuttaa negatiivisen vaikutuksen ja pienentää visuaalisesti huoneen äänenvoimakkuutta..

Kirjava painatus beige -huoneessa

Makuuhuone vihreillä sävyillä

Materiaalien yhdistelmä

Erilaisten materiaalien käyttö verhojen valmistuksessa on alkuperäinen suunnittelutekniikka, joka auttaa tuomaan ainutlaatuisuuden sisustukseen. Jopa yksinkertaiset, suorat verhot, jotka on valmistettu eri materiaaleista (on harvinaista löytää yhdistelmä yli kolmesta kankaasta), voivat muuttaa sisustuksen, tehdä tavallisimmasta ympäristöstä mielenkiintoisen ja luovan. Useimmiten löydät yhdistelmän tavallista kangasta painetusta kankaasta, jossa käytetään pääkankaan väriä..

Kankaiden yhdistäminen

Makuuhuone kultaisilla sävyillä

Alkuperäiset verhot

Kangas voidaan yhdistää sekä vaaka- että pystysuunnassa.

Kirkkaita tekstiilejä makuuhuoneeseen

Pastelli muotoilu

Mihin yhdistää verhojen värit

Verhojen estämiseksi «pudonnut» makuuhuoneen sisustuksen yleiskuvasta niiden väri- ja tekstuuriratkaisu voidaan yhdistää erilaisiin design -kohteisiin. Tämä voi olla sängyn tekstiilikoriste tai itse sängyn väri, lisäpehmustettujen huonekalujen verhoilu (nojatuolit tai ottomaanit), pöytälamppujen tai seinälevyjen varjostimien materiaali, maton väri ja jopa muotoilu yöpöydistä.

Suuret kuvioidut verhot

Valkoisesta harmaaseen

Verhotekstiilien asettaminen samaan sävyyn päätylevyn kanssa on loistava tapa luoda tasapainoinen makuuhuone …

Päätyyn sopivat verhot

Herkkä sininen väri

Kangas verhoille ja päätypehmusteille

Harmoninen liitto

Sama vaikutus voidaan saavuttaa yhdistämällä hevosverhon kangas ja nukkumispaikkaa koristavat koristetyynyt …

Kangas verhoille ja tyynyille

Keltaisen ja harmaan yhdistelmä

Tuore ja kevyt kuva

Valoisa makuuhuoneen sisustus

Pehmeä painatus

Samasta kankaasta kuin verhot ommellaan, voit tehdä päiväpeitteen tai ns «seurata» laiturin koristeluun.

Päiväpeitteen mukaiset verhot

Ylellisyyttä kalliista kankaasta

Makuuhuoneen verhot eivät ole vain ikkunoita

Verhoja ei käytetä vain makuuhuoneen ikkuna -aukkoihin. Katos on koristeltu tekstiileillä, nukkumapaikka on aidattu muusta huoneesta, yksi sänky on erotettu toisesta huoneessa, jossa nukkuu eri sukupuolta olevat lapset tai lapset, joilla on suuri ikäero, verhoja voidaan käyttää yksinomaan sisustukseen. Tekstiilien käyttämiseen on paljon vaihtoehtoja huoneen luonteen parantamiseksi.

Verho nukkumiseen

Jos makuuhuoneesi on osa olohuonetta, halua luoda nukkumiseen ja rentoutumiseen segmentissä eristäytynyt tunnelma voidaan pitää luonnollisena. Verhot ovat loistava tapa erottaa makuutila yleisestä alueesta ilman monimutkaisia ​​rakenteita, kuten väliseinät ja seulat. Tekstiilien etuna tässä tapauksessa on, että ne voidaan helposti siirtää sivulle ja antaa auringonvalon tunkeutua tilaan. «makuuhuonetta». Voit käyttää joko yhtä kangasta tai kahta kangasnauhaa, jotka sulkeutuvat verhon tavoin – paino riippuu huoneen koosta ja kaiteen pituudesta.

Nukkuva segmentti

Verhot makuutilaan

Yläkerran makuuhuoneeseen

Yksi vaihtoehto verhojen vaihtoehtoisesta käytöstä makuuhuoneessa on sisäänrakennetun vaatekaapin verho. Näihin tarkoituksiin sopivat parhaiten tavalliset suorat neutraaliväriset kankaat, jotka eivät herätä huomiota.

Sisäänrakennettu vaatekaapin ikkunaluukku