Tyyliominaisuudet keittiön suunnittelussa

Keittiön järjestely jättää usein päättäväisimmätkin ihmiset tappiolle. Loppujen lopuksi tämä kotitalousalue sisältää paljon tarvittavia asioita, jotka pitäisi aina olla käsillä. Kokeneet suunnittelijat uskovat, että klassiset trendit tai uudet trendit hi -tech- tai techno -tyylissä sopivat parhaiten keittiön sisustamiseen..

Maalaistyyli

Maalaistyylinen suunta antaa meille maalaismaisen identiteetin maaseudun maun kanssa. Itse asiassa tämä on klassikko, joka on laimennettu modernismin vapaudella. Maalaistyyli on erityisen suosittu nykyään helppokäyttöisyyden ja hyväksyttävän hinnan yhdistelmän vuoksi.

1 minuutti

Maalaistyylisiä keittiökalusteita hallitsevat yksinkertaiset muodot, luonnolliset sävyt ja materiaalien ehdoton luonnollisuus. Tietenkin mieluiten massiivipuuta, mutta keittiön julkisivut voidaan valmistaa MDF -levystä, lastulevystä, luonnollisesta rottinkista ja bambusta. Lattia- ja seinäkaapit, joissa on saranat, muistuttavat klassisten keittiöiden muotoilua. Pajuhuonekalut ja muut sisätilojen yksityiskohdat ovat tervetulleita: laatikot, nojatuolit, lampunvarjostimet.

7_min

Käsityöllä on erityistä arvoa: veistetyt hyllyt, penkit, neulotut reunat ja kirjonta pyyhkeisiin. Tarvittavat maalaistyyliset keittiön yksityiskohdat: pellavakankaat ja kirjava säkki (verhot, pöytäliina), lukuisat korikorit ja «kylä» matot, valurautaiset ruukut ja keramiikka. Valettujen huonekalujen varusteet ovat karkean näköisiä.

Maalaistyylisissä keittiöissä vapaasti seisovat laitteet (yksin) ovat sallittuja. Tämän suunnan universaalia muotoilua voidaan käyttää paitsi maalaistaloissa myös metropolin huoneistoissa..

Provencen tyyli

Toinen maanläheinen tyyli on Provence, joka liittyy eteläisen auringon lämpöön. Tämän suunnan keittiöt eivät siedä keinotekoisuutta. Tässä suositellaan luonnollisia materiaaleja, joilla on selkeä rakenne. Tyylin korostamiseksi käytetään puuta, maalattuja keraamisia laattoja, lasitetut tiilet tai mosaiikit. Materiaalien rakenne on Provence -tyylin tärkein osa. Esimerkiksi osa keittiön seinästä voidaan kohdistaa luonnonkivellä tai korkilla, ja ikkunan aukko voidaan koristaa pellavaverhoilla..

4_min

Provence -tyyliset huonekalut erityisellä craquelure -tekniikalla antavat vanhan ilmeen. Ihanteellinen värimaailma tähän tyyliin on vaaleanruskea, beige, hiekka ja harmaa. Neutraalit värit on laimennettava mehukkailla sävyillä: punainen, sininen, kylläinen violetti tai kirkkaan vihreä..

1 minuutti

Käytännöllisyytensä ja tarkkuutensa vuoksi tällaiset tyylit (maa, Provence, klassikot) eivät koskaan mene pois muodin suuntauksista. Näihin tyylisuunniin sisustettu keittiö on aina merkityksellinen.

Tämä vaihtoehto on ihanteellinen ihmisille, jotka eivät siedä usein suoritettavia korjauksia eivätkä siedä maisemanvaihtoa. Tulevaisuudessa riittää päivittämään yksittäisiä sisustuselementtejä, esimerkiksi vaihtamaan ikkunoiden verhot ja ostamaan uusia kukkaruukkuja. Voit vaihtaa puiset insertit rottinkiksi tai lasimaalaukseksi keittiön julkisivuissa, ja keittiö kimaltelee uudella tavalla..

Techno- ja hi -tech -tyylejä

Maalaistyylisistä keittiöistä siirrytään aivan päinvastaiseen – urbaaniin ja hi -tech -tyyliin. Näiden muotisuuntausten syntyperä on nykyaikaisuus, jossa teollisen yhteiskunnan moderneja käsitteitä on otettu käyttöön yli vuosisadan ajan. Näiden tyylien tarkoituksena on ensisijaisesti päästä eroon liiallisista yksityiskohdista ja korostaa teknistä kehitystä. Suunnittelussa käytetään vain jatkuvan käytön elementtejä. Näiden tyylisuuntien periaate on mukavuus ja toimivuus. Korkean teknologian materiaalit ovat erityisen vahvoja ja kestäviä.

3

Keittiön suunnittelussa etusijalla ovat innovatiiviset materiaalit, tiukat geometriset muodot, yksiväriset sävyt, metallipintojen ja lasin yhdistelmä. Tällaiset keittiöt ovat näyttäviä kehyksiä tekniselle kehitykselle, jotka on suunniteltu helpottamaan keittiötyötä. Kaikki kodinkoneet sopivat harmonisesti sisustukseen ja näkyvät, ja ne ovat välttämätön osa sitä.

4

Techno- ja hi-tech-keittiökalusteet ovat erityisen ergonomisia ja monikäyttöisiä. Sileissä julkisivuissa on selkeät linjat ja kiiltävä kiilto. Näiden ominaisuuksien ansiosta keittiön kapea tila kasvaa visuaalisesti. Modulaariset huonekalut on varustettu monilla laatikoilla, hyllyillä, «karusellit», jotka on yleensä varustettu erilaisilla mekanismeilla: ilmaiskunvaimentimet, «hissit», sulkimet. Keittiökalusteiden koneistus tekee siitä hiljaisen ja mukavan.

5

Kun sisustetaan techno-tyylistä tai huipputeknistä keittiötä, valaistuksen oikea jakautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Sähkövalon pitäisi luoda avaruuden vaikutus. Tässä ei riitä yksi kattokruunu. Kohdevalot on tarkoitettu työskentelyalueelle; LED -valaistus korostaa katon huonekaluja ja rakenneosia; ryhmä merkkivaloja on ripustettu ruokailutilan yläpuolelle. Sohvat sopivat täydellisesti yhteen techno -keittiön sisustuksen kanssa. Valaisimiin valitaan yksinkertaisimmat muodot: kartio, pallo tai kuutio..

Korkean teknologian koriste-elementit ovat luonteeltaan abstrakteja: uskomattomien muotojen kukkaruukut, alkuperäiset lamput, avantgarde-kopiot. Kaikki yksityiskohdat ja suunnitteluelementit herättävät ajatuksia avaruuden laajuudesta. Jopa metallinen pöytälevy näyttää avaruusaluksen istuimelta. Tällaiset keittiön sisustustyylit valitsevat päättäväiset ihmiset, jotka kunnioittavat teknologista kehitystä..

Nämä tyylit – klassinen, maa, provence, techno – sopivat erinomaisesti keittiön koristeluun, koska keittiötilaa käytetään parhaiten. Suunnittelun suunnan valinta muodostuu jokaiselle ihmiselle ominaisista elämäntavoista ja ominaisuuksista. Klassikot sopivat taiteen alueen romanttiseen luonteeseen ja techno sopii dynaamisille liikemiehille..