Tehokas makuuhuoneen huonekaluohjelma

Nykyaikaiset makuuhuoneen huonekalujen valmistajat tarjoavat ns «valmiita ratkaisuja». Jos aiemmin makuuhuoneen nimi oli tuttu maanmiehemme korville, nykyään kuulemme yhä enemmän «makuuhuoneen sisustusohjelma», «huonekalut yhdestä kokoelmasta makuuhuoneeseen». Mutta joka tapauksessa puhumme tietyistä tarvittavista huonekaluista, joita tarvitaan paitsi mukavaan nukkumiseen myös vaatteiden, pastelliliinavaatteiden ja muiden asusteiden sijoittamiseen..

Makuuhuoneen sisustus

Joillekin asunnon omistajille nojatuolit ja sohvapöytä ovat välttämättömiä, joillekin riittää pussi, ja jotkut unelmoivat peilipöydästä. Siksi monet huonekalukokoelmat perustuvat modulaariseen periaatteeseen – valmistajat luovat vakiolohkoja, joiden perusteella kaappihuonekalut voidaan koota lähes kaiken kokoiseksi, tarkoitukseksi, kapasiteetiksi ja kokoonpanoksi. Näin voit luoda vaatekaapin, lipaston, yöpöydät ja täydentää niitä sängyllä (samasta kokoelmasta tai harkintasi mukaan). Tämän seurauksena saat koko makuuhuoneen harmonisen ulkonäön, joka näyttää yhdeltä setiltä..

Makuuhuoneen kalusteet

Yksittäisten huonekalujen ja sisustuksen valinta ja ostaminen makuuhuoneeseen on vaikea ja pitkä prosessi. Mutta niille, jotka eivät ole tyytyväisiä «valmiita ratkaisuja» valmistajilta, sinun on yritettävä luoda luomukalusteita makuuhuoneeseen itse. Jotta voisit täysin tyydyttää ideasi ja valita käytännöllisen, luotettavan kokonaisuuden, joka kestää monta vuotta ja ilahduttaa ulkonäöltään, sinun on yhdistettävä toiveesi, huoneen koko (muoto) ja taloudelliset mahdollisuudet.

Iso kaappi

On erittäin tärkeää mukauttaa toiveesi huoneen kokoon – jos makuuhuone on pieni, älä ole innokas kalusteiden kanssa, jotta vältät tilan sotkun. Jos makuuhuone on päinvastoin erittäin tilava, pienet yöpöydät tai pienet hyllyt, vaatimaton kokoiset avoimet hyllyt näyttävät naurettavilta.

Niche sänky

Sänky

Jos valitset sängyn valmiiden ratkaisujen kokoelmasta, valinta on todennäköisesti pieni. Yleensä yhden makuuhuoneen ohjelman puitteissa valmistajat tarjoavat yhden version sängystä, mutta erikokoisina. Suurin mahdollinen päivitys on erikoislaatikoiden tilaaminen sängyn pohjalle. Päädyn ja jalkojen korkeuden säätö saatavilla vain premium -yrityksiltä.

Minimalistinen tyyli

Jos valitset sängyn koko valikoimasta, jota modernit huonekaluliikkeet voivat tarjota, valmistaudu vakavaan ongelmaan. Erilaiset mallit, päätylevyn valmistus- ja verhoiluvaihtoehdot, sänkyjen koot ja muodot ovat hämmästyttäviä. Yhdistä prioriteettisi nukkumis- ja rentoutumisalueen koon, vuodebudjettisi kanssa ja älä unohda ottaa huomioon makuuhuoneesi keskeisen huonekalun vahvuus, luotettavuus ja kestävyys..

Lakoninen sisustus

Kaikki tietävät hyvin, että vietämme kolmanneksen elämästämme unessa. Nukkumisen aikana kehomme lepää vaikean päivän jälkeen ja saa voimaa seuraavaan. Hyvän, syvän ja turvallisen unen saavuttamiseksi sinun on otettava sängyn valinta vakavasti. Tässä tapauksessa on parempi olla tavoittelematta halpoja, koska panostat omaan terveyteesi..

Katoksen rakentaminen

Sängyn kestävyys ja lujuus riippuvat suurelta osin työn laadusta ja rungon materiaalista. Puhumattakaan siitä, että rungon mittojen on täsmälleen vastattava patjan parametreja, jotta viimeksi mainittu ei luiskahda ja turpoa..

Pehmeä pääty

Yleisimpiä keskihintaisia ​​huonekaluja ovat nyt sängyt, joissa on MDF- tai kuitulevykehys. Valitettavasti tällaiset materiaalit eivät voi ylpeillä korkealla lujuudella ja luotettavuudella. Mutta massiivipuurunko tai metallirakenne palvelevat sinua uskollisesti monta vuotta (edellyttäen asianmukaista toimintaa).

Tiukat julkisivut

Sängyn lujuuteen vaikuttaa myös rungon pohjaan asetettujen päällekkäisyyksien (kerroksien) määrä, patja lepää niiden päällä. Pääsääntöisesti parvien vuoteiden lukumäärä on lähellä 30. Niiden välinen etäisyys ei saa olla suurempi kuin itse vuoteiden leveys. Viime aikoina patjan alla olevia metalliverkkoja tai ristikkoja käytetään harvoin. Tämä johtuu rakenteiden teknisistä ominaisuuksista – ajan myötä verkko taipuu, muodostuu.

Pehmeä sängyn verhoilu

Sängyn koon valitsemiseksi on ergonomisia kaanoneja, joiden noudattaminen voi paitsi helpottaa elämääsi, myös yhdistää sängyn harmonisesti huoneesi kokoon. Tavallisia parivuoteita on yleensä saatavana koossa 160-180 cm, mutta vaihtoehtoja on 2 m leveille. Kun ostat sängyn ja asennat sen, muista, että vähimmäisetäisyyden seinän ja sängyn sivun tulee olla vähintään 70 cm.

Kontrastinen sisustus

On suositeltavaa olla asentamatta sänkyä päätyyn seinän sivun kanssa. Tämä vaihtoehto on hyväksyttävä vain, jos muuta tietä ei ole ja makuuhuoneen tila on liian pieni..

Alkuperäinen muotoilu

Kun valitset sängyn nukkumiseen, ota huomioon sen korkeus. Uskotaan, että sängyn korkeuden tulisi muuttua henkilön korkeuden mukaan. Aikuisille sängyn korkeutta pidetään ihanteellisena, jolloin henkilön polvet ja sänky ovat samalla tasolla.

Maalaistyyli

Yöpöydät

Yöpöytä on yleisnimi erilaisille makuuhuoneen huonekaluille, matalista pöydistä pieniin hyllyihin, joissa on laatikot. Valmistajat tarjoavat pääsääntöisesti vaihtoehdon «hotellit» – sänky, jossa on kaksi sivupöytää.

Harmaan sävyissä

Mutta kaikki asunnon omistajat eivät pidä näistä malleista. Monet ihmiset pitävät lisäosista ja kapeista, jotka sijaitsevat sängyn päässä. Tilavat hyllyt mahdollistavat säilytyksen «käsillä» tarpeelliset pienet asiat.

Alkuperäiset reunakivet

Koko makuuhuoneen ulkonäkö riippuu ainakin yöpöydän suunnittelusta, materiaalista ja valmistusmenetelmästä. He pystyvät sekä koristamaan sisustuksen että mitätöimään kaikki pyrkimykset sen parantamiseksi..

Peilikaappi

Pääsääntöisesti yöpöydän läsnäolo «kiristää» itsensä takana ja pöytävalaisimen sijaan seinävalaisimen. Jos lamppu ja reunakivi luovat harmonisen muodon ja värin yhdistelmän, koko makuuhuoneen sisustus on vain «kädessä».

Peilatut yöpöydät

Peilatut yöpöydät äskettäin räjäyttivät kirjaimellisesti muotoilumaailman ulkonäöltään. Lähes minkä tahansa tyylin sisätiloissa voitiin nähdä samanlaisia ​​malleja. Yöpöydän heijastavien pintojen ansiosta ne näyttivät liukenevan avaruuteen ja poistavan huonekalun reunat. Mutta tällaiset huonekalut tuovat paitsi omaperäisyyttä sisustukseen, myös tarvitsevat omistajien lisähoitoa. Sormenjäljet, tahrat ja roskat kaksinkertaistuvat peilipinnalle.

Epätavalliset yöpöydät

Yöpöytien alkuperäinen muotoilu voi parantaa makuuhuoneen sisustusta. Epätavallinen muoto tai materiaali, väri tai sisustus tuo omaperäisyyttä, raikkautta makuuhuoneen tunnelmaan.

Hyllyt jalkojen sijasta

Epätavallinen vaihtoehto yöpöydille tai matalille pöydille voi olla keskikokoisia telineitä, joissa on yhdistetyt säilytysjärjestelmät – avoimet hyllyt ja laatikot, joissa on ovet.

Kuutiokalusteet

Tilan säästämiseksi ja yllätysvaikutelman aikaansaamiseksi melko perinteiseen sisustukseen suunnittelijat suosittelevat ns «keskeytetty» kaapit sängyn molemmilla puolilla. Rakenteet näyttävät ikään kuin ne olisi ripustettu ilmassa, mutta samalla yöpöydät ovat riittävän tilavia ja kestävät kunnollisen kuormituksen.

Läpinäkyvät pöydät

Matalat pöydät läpinäkyvää muovia «liuottaa» ilmassa. Painoton ja kevyt malli sopii yhtä tyylikkääseen sisustukseen, joka on täynnä valoa ja puhtautta.

Epätavallinen kaappihylly

Perinteinen asetus

Vaatekaapit ja lipastot

Makuuhuoneen säilytysjärjestelmät ovat välttämättömiä erityisesti huoneistoissa ja taloissa, joissa ei ole erillistä pukuhuonetta vaatteille, kengille ja asusteille. Jos makuuhuoneesi on riittävän tilava, voit harkita vaihtoehtoa ostaa kaappeja valmistajien modulaarisesta tarjouksesta. «valmiita ratkaisuja» makuuhuoneeseen.

Symmetria

Yleensä tällaiset säilytysjärjestelmät ovat kooltaan vaikuttavia ja ne on suunniteltu huoneisiin, joissa on vakioparametrit. Mutta tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia kaikkien huonekalujen materiaalin ja värivalikoiman vaatimustenmukaisuudesta, koska se tulee, kuten sanotaan, pakkauksessa..

Sisäänrakennettu vaatekaappi

Sisäänrakennettu tallennusjärjestelmä

Jos tallennusjärjestelmien modulaarinen versio ei jostain syystä sovi sinulle, voit siirtyä sisäänrakennettuihin huonekaluihin. Tässä tapauksessa on mahdollista ottaa huomioon kaikki huoneesi koon ja muodon ominaisuudet, muiden huonekalujen sijainnin vivahteet ja säästää merkittävä osa käyttötilasta..

Modulaariset järjestelmät

Turistiluokan huonekaluvalmistajat yrittävät noudattaa strategiaa tuottaa tilavia vaatekaappeja, joissa on monia ovia. Huoneistoissa ja kotitalouksissa, joissa ei ole pukuhuonetta, tämä on ihanteellinen säilytysvaihtoehto perheen vaatekaapille, vuodevaatteille ja muille..

Näytön kaappi

Kun tilaat säilytysjärjestelmää, voit mennä alkuperäiseen tapaan, jossa vaatekaappien julkisivut on peitetty tekstiileillä, jotka toistuvat makuuhuoneen sisätiloissa. Tällainen alkuperäinen säilytysjärjestelmä voi toimia myös näyttönä ja kaavoittaa tilan..

Sängyn ympärillä

Sänky pienessä kapeassa

Säilytysjärjestelmät voidaan sijoittaa sängyn kummallekin puolelle (yöpöydien sijasta), jos tietysti makuuhuoneen tila sallii tämän. Tämän seurauksena sänky sijoitetaan matalaan kapeaseen tilaan, joka luo lisämukavuutta, kodikkaan nukkumapaikan ja tuo sisustukseen omaperäisyyttä. Jotta säilytystilat, jotka täyttävät koko tilan katosta lattiaan, eivät näytä liian suurilta, osa hyllyistä tehdään auki tai ovet (tai niiden osat) on varustettu lasilevyillä..

Epäsymmetria

Huoneen muoto ja muotoilu eivät aina mahdollista symmetrisen säilytysjärjestelmien luomista suhteessa keskiosaan – sänkyyn. Mutta tämä ei ole syy kieltää itseltäsi mahdollisuus asentaa vaatekaappi tai tavallinen pieni vaatekaappi makuuhuoneeseen..

Jyrsetyt julkisivut

Provencen tyyli

Makuuhuoneen tunnelma riippuu siitä, miltä vaatekaappisi julkisivut näyttävät. Kuurojen sileät ovet sulkimissa, joissa ei ole kahvoja, sopivat täydellisesti minimalistiseen sisustukseen ja moderniin tyyliin. Jos haluat luoda klassisen sisustuksen tai maalaistyylisen makuuhuoneen (esimerkiksi Provence), on järkevää kiinnittää huomiosi veistettyihin pintoihin, oveihin, joissa on leikkurit, reunus ja alkuperäinen kahvan sisustus

Pienikokoinen vaatekaappi

WC -vaatekaappi

Premium-yritykset tarjoavat minikokoisia vaatekaappeja, jotka eivät voi toimia täysimittaisena vaatekaappina, vaan toimivat tilavana lipastoina. Tällaiset mallit ovat täydellisiä makuuhuoneisiin klassiseen tyyliin, barokkiin ja rokokoon. Uskotaan, että tällaisen makuuhuoneen omistajalla on täysimittainen pukuhuone, ja minikaappi tarvitaan pienien asioiden majoittamiseen «käsillä».

Lumivalkoinen makuuhuone

Käsityönä valmistetut pienoiskaapit, matalat säilytysjärjestelmät, jotka on koristeltu kaiverruksilla, voivat muuttaa jopa yksinkertaisimmat sisätilat. Joskus vain yksi tyylikäs huonekalu riittää muuttamaan huoneen luonnetta..

Pukeutuja

Pukeutuja voi korvata vaatekaapin pienessä makuuhuoneessa tai jos huoneistossa on pukuhuone eikä suurta säilytysjärjestelmää tarvita. Lipasto vie vähemmän tilaa, mutta samaan aikaan siihen mahtuu paljon tärkeitä pieniä asioita ja vaatteita, pellavaa.

Lipaston vaihtaminen

Mielenkiintoinen vaihtoehto tavalliselle laatikon laatikolle voi olla matala vaatekaappi kahdelle tai kolmelle osalle. Tietenkin tällainen huonekalu lisää huoneen omaperäisyyttä, tuo tuoretta virtaa perinteisistä kalusteista..

Kattojärjestelmä

Pienessä makuuhuoneessa

Jos makuuhuoneen koko on yli vaatimaton eikä salli edes pienen vaatekaapin sijoittamista, tässä tapauksessa voit harkita mahdollisuutta asentaa riippuva teippisäilytysjärjestelmä – pienet kaapit sijaitsevat peräkkäin melkein kaapin alla enimmäismäärä. Mutta tässä tapauksessa tarvitaan pieni lipasto – liinavaatteiden ja muiden pienien tavaroiden sijoittamiseen päivittäiseen käyttöön..

Huonekalut panoraamaikkunan alla

Nauhan säilytysjärjestelmät voivat sijaita paitsi huoneen yläosassa myös huoneen alaosassa. Tässä tapauksessa kaikki viestintä on piilotettu onnistuneesti kaappien julkisivujen taakse, mutta on tärkeää ottaa huomioon mahdollisuus seinien lähellä olevan tilan vapaaseen ilmanvaihtoon..

Makuuhuone, jossa takka

Takka makuuhuoneeseen

Jos makuuhuoneessasi on takka, säilytysjärjestelmien looginen järjestely on sen ympärillä oleva tila. Tällaisissa huoneissa huomion keskipisteenä ei aina ole sänky, joka on keskeinen huonekalu. Jos takka on sisustuskonseptin ydin, säilytysjärjestelmien tulisi olla sviitin rooli ja luoda sopiva asetus..

Valkoiset säilytysjärjestelmät Päädyn kaapit

Epätavalliset vaatekaapit

Makuuhuoneen setti

Peilipöytä

Usein makuuhuoneen valmiiden ohjelmien sarjoissa on myös pukeutumispöytä, joka yleensä sisältää pussin tai kevyen nojatuolin. Tässä tapauksessa sinun on huolehdittava vain peilistä ja valaistusjärjestelmästä. Se, kiinnitetäänkö peili seinälle vai asennetaanko se pöydän pinnalle, on sinun tehtäväsi. Mitä tulee valaisimiin, on parempi varata sekä kirkas valaistus meikin levittämiseen tai poistamiseen että himmeä valo ennen nukkumaanmenoa..

Peilipöytä

Jos valmis ratkaisu ei ole sinun valintasi, voit tilata pukeutumispöydän valmistuksen, joka on esimerkiksi säilytysjärjestelmän jatkoa. Itse asiassa, jos haluat järjestää tilaa makuuhuoneen emännälle, konsoli, pari laatikkoa erilaisten pikkuesineiden säilyttämiseen ja peili valaistuksella riittää.

Pukeutumispöytä-osa kokonaisuutta

Lumivalkoiset kalusteet

Usein peilipöytä on osa säilytysjärjestelmistä luotua huonekalukokonaisuutta. Tässä tapauksessa on mahdollista paitsi säästää hyödyllistä tilaa makuuhuoneessa, myös luoda tasapainoinen ympäristö, jossa kaikki kalusteiden elementit ovat sopusoinnussa. Lisäksi säilytysjärjestelmien asettaminen pöydän lähelle (käden ulottuvilla) luo mukavuutta kuvan valinnassa.

Juhlatilaisuus

Tämä on yleensä nimi pienelle pehmustetulle penkille, joka asennetaan sängyn jalkaan. On paljon helpompaa riisua tai riisua kengät istuessaan penkillä (jos istut patjan reunalla luoden hienon kuorman, lyhennät sen käyttöikää).

Juhlatilaisuus

Juhlat on usein varustettu sisäisellä onkalolla pyjaman tai ylimääräisen päiväpeitteen säilyttämistä varten. Puhumattakaan siitä, että tämän pienen huonekalun epätavallinen, mielenkiintoinen muotoilu voi sisustaa makuuhuoneen sisustuksen, tuoda omaperäisyyttä, kirkkautta.

Kaksi pussia

Vaihtoehto penkille voi olla iso puuf (kehyksetön tai kehyksinen) tai pari ottomaania, jotka seisovat vierekkäin. Ne suorittavat myös päätehtävänsä oikein, ja jokaisen sisällä voi olla pieni ontelo irrotettavien vuodevaatteiden tai sesongin ulkopuolisen säilytyksen säilyttämiseksi.

Ylivuoteen sänky

Et tarvitse penkkiä, jos sängyssäsi on ulkonema suhteessa patjaan. Tässä tapauksessa voit vaihtaa vaatteita istuessasi tällä reunalla äläkä huolehdi patjan kulumisesta..

Kirkas penkki

Alkuperäinen penkki

Makuuhuone + työhuone

Huolimatta siitä, että feng shui -asiantuntijat eivät suosittele joidenkin kodinomistajien sijoittamista makuuhuoneeseen, etenkin työhön liittyviä, muita alueita, toimisto makuuhuoneessa on pakollinen. Tässä tapauksessa sinun on harkittava kotitoimiston sisustusta niin, että työpöytä ja tuoli sopivat harmonisesti huoneen kokonaiskonseptiin..

Opiskele makuuhuoneessa

Työpaikan järjestämiseksi makuuhuoneessa tarvitset todella vähän – pöydän tai konsolin ja oleskelualueen. Jos makuuhuone on pieni, on parempi valita kevyt työpöytämalli, jossa on riittävästi tilaa, voit valita massiivisempia rakenteita laatikoilla.

Työpaikka makuuhuoneessa

Kirjoituspöytä osana huonekalukokonaisuutta