Seinäsuunnittelu olohuoneessa

Olohuone on kodin sydän. Olohuoneessa otamme vastaan ​​vieraita tai kokoonnumme iltaisin perhepiirissä television edessä. Tämä on paikka, jossa jokaisen perheenjäsenen pitäisi tuntea olonsa mukavaksi. Siksi, kun teet korjauksia olohuoneessa, sinun on ohjattava viimeistelymateriaalien muotisuuntausten lisäksi myös otettava huomioon niiden ihmisten toiveet, jotka asuvat talossa..

Olohuone vaaleissa väreissä

Kuinka valita olohuoneen seinien väri

Olohuoneen seinien värin valitsemiseksi on otettava huomioon seuraavat tekijät:

  • horisontin puoli, jolla olohuone sijaitsee;
  • huonekalujen väri;
  • talon asukkaiden yksilölliset mieltymykset.

Jotta olohuone näyttää harmoniselta, sinun on valittava seinien väri huoneen sijainnin mukaan.

Jos olohuoneen ikkunat ovat pohjoispuolelle päin, joka on ilman auringonvaloa, ihanteellinen ratkaisu olisi täyttää olohuoneen seinät tällä valolla. Tässä tehtävässä pastellisävyt lämpimissä väreissä: keltainen, oranssi, persikka, sinappi tai oliivi tekevät erinomaista työtä. Tällaisia ​​värivaihtoehtoja voidaan käyttää myös, jos ikkunat eivät ole pohjoiseen päin, mutta ne ovat erittäin voimakkaasti puiden varjostamia..

Jos olohuoneen ikkunat ovat etelään päin, olisi paljon tarkoituksenmukaisempaa tehdä se kylmemmillä sävyillä..

Olohuone tummissa väreissä

Kun valitset olohuoneen seinien värin, sinun on otettava huomioon huonekalujen väri, jolla se myöhemmin täytetään. Riippuen siitä, mitä olohuoneen elementtejä korostetaan, värin valinnasta on melko helppoa päättää..

Jos haluat tehdä huonekaluista korostuksen olohuoneen sisustukseen, yritä valita seinille sellainen väri, jota vasten huonekalut kontrastivat. Joten esimerkiksi jos huonekalut ovat tummia sävyjä, seinien tulisi olla rauhallisia vaaleita värejä. Päinvastoin, jos huonekalut ovat kevyitä, seinille on parempi valita runsaat kirkkaat värit..

Olohuoneen aksentti voi olla suunnittelupaneeli, kuva seinällä tai alkuperäinen matto lattialla. Tässä tapauksessa on parempi välttää seinien ja huonekalujen kontrastia, pitää ne samalla värillä, vaikka eri väreissä. Tällainen siirto sallii sisustuksen sotkemisen runsailla väreillä ja auttaa korostamaan täsmälleen sen sisustuksen fragmentin, josta pitäisi tulla huomion keskipiste..

Kirkas matto sisätiloissa

Jotta kaikki perheenjäsenet olisivat mukavat olohuoneessa, sinun on otettava huomioon värin valinnassa kunkin värit. Ja vaikka tulevasta väristä keskustelun vaiheessa ei ole mahdollista päästä yhteisymmärrykseen, on aina mahdollista löytää kompromissiratkaisu, johon kaikki ovat tyytyväisiä..

Hyvä ratkaisu kompromissivärisuunnittelun toteuttamiseen voi olla mahdollisuus yhdistää värit sisätiloissa. Kun yksi seinä tai sen osa on kehystetty yhdellä värillä ja toinen toisella.

Yhdistä seinävärit

Mikä on parempi valita tapetti tai maali

Jo suunnitteluvaiheessa saattaa herätä kysymys: mikä on paras tapa pukea seinät? Koska rautakaupoista löytyy nykyään runsaasti viimeistelymateriaaleja, maali ja tapetti ovat edelleen suosituimpia sisustukseen..

Kun teet valinnan yhden tai toisen materiaalin välillä, sinun on myös otettava huomioon olohuoneen sisustus korjauksen jälkeen. Itse asiassa kuvioidun tapetin tai painetun taustakuvan alta sinun on valittava sopivat sisustusesineet. Siksi useimmissa tapauksissa etusija annetaan yksitoikkoisille taustakuville ilman selkeää tekstuuria tai maalia..

Paneelit ja maalaukset olohuoneessa

Kuinka lisätä ilmeikkyyttä seiniin

Jotta seinät olisivat ilmeikkäämpiä, voit levittää listoja. Niiden avulla voit tehdä ylimääräisen rivin kattolevystä, joka antaa huoneelle korkeamman katon tunteen. Voi jakaa seinäalueen suorakaiteen tai neliön muotoisiin osiin.

Tällainen ratkaisu antaa sisätiloille tietyn aristokratian, koska palatsien koristeluun käytettiin aikaisemmin kipsiä.

Listat olohuoneessa

Kattolevy olohuoneessa

Klassinen olohuone

Minimalismi yksityiskohtaisesti

Jotta olohuoneen sisustukseen saataisiin visuaalinen painottomuus, riittää, että seinät tehdään minimalismin tyyliin. Kieltäydy käyttämästä listoja, kipsiä ja muita seiniä kuormittavia elementtejä. Tämä ratkaisu tekee olohuoneen seinien viivoista selkeämpiä..

Japanilainen minimalismi

Minimalismi olohuoneessa

Seinä, jossa takka

Takka katsottiin aina lämmön, mukavuuden ja kodin symboliksi. On hienoa, jos talossasi on takka. Mitä jos haluat luoda takan, mutta talon asettelu ei sisällä savupiipun luomista, puhumattakaan asunnoista, joissa ei voi olla kyse mistään takasta.

Mutta on olemassa tie ulos, ja tänään kuka tahansa voi sisustaa kotinsa olohuoneen takalla. Voit tehdä sen käyttämällä kipsilevyä. Tämä voi olla kapealla muotoilulla, joka mahdollistaa keinotekoisen takan asennuksen. Tai täysin koristeellinen rakenne, joka ei kanna mitään toiminnallista kuormitusta.

Tulisijasta tulee varmasti olohuoneesi huomion keskipiste, koska ne ovat aina houkutelleet ihmisten silmiä..

Takka olohuoneessa

Keinotekoinen takka

Todellinen takka

Suljettu takka

Moderni takka

Jäljitelmä takka

Käytä luonnonmateriaaleja olohuoneen seinien koristamiseen

Yksi pääseinistä, joka on koristeltu luonnonmateriaalilla, voi tulla olohuoneen kirkkaana aksenttina. Useimmiten näihin tarkoituksiin käytetään kiveä tai puuta..

Sisustus, jossa on tällainen elementti, luo alkeellisuuden ja ykseyden tunteen luonnon kanssa, koska muinaisista ajoista lähtien puuta ja kiveä käytettiin asunnon rakentamiseen.

Puu olohuoneessa

Tumma puu olohuoneessa

Luonnonmateriaaleja sisätiloissa

Luonnonmateriaaleja olohuoneessa

 Kipsilevy olohuoneen seinän sisustus

Nykyään voit tavata yhä enemmän minimalismityylin kannattajia. Tämä tyyli tekee olohuoneesta tilavamman. No, sydämelle miellyttäviin pieniin asioihin, olipa kyseessä muistopatsas tai valokuvakehys, voit aina rakentaa kipsilevyn kaistan ja tehdä siitä valokeilan, joka lisää mysteeriä sisätiloihin. Kapean tilan lisäksi voit rakentaa hyllyn, jolle voit myös sijoittaa ikimuistoisia matkamuistoja.

Kipsilevy sisätiloissa

Kapeat kipsilevyseinät

Taustavalaistut kipsilevylohkot