Pyöreä keittiö: odottamaton innovaatio

Nykyään keittiöstä on tullut käytännössä koko talon päähuone, luultavasti vain makuuhuoneen jälkeen. Nykyaikainen elämäntahti ei jätä ihmisille sekuntia vapaa -aikaa, joten perheet kommunikoivat usein keittiössä istuessaan, aamiaisen, illallisen tai sunnuntai -lounaan aikana. Siksi keittiön sisustamisen ja suunnittelun aikana kannattaa käyttää hieman enemmän aikaa luoda ihanteellinen ilmapiiri, joka on tarkoitettu sekä perheiltoihin että jännittävään aikaan ystävien kanssa teekupin ääressä..

Punainen pyöreä keittiö Pyöreä sininen keittiö

Keittiön suunnittelun tärkeimmät säännöt

Kun olet aloittanut keittiön suunnittelun, sinun ei pitäisi rajoittua mihinkään. Ennen kuin päätät keittiön tyypistä (matta tai kiiltävä), materiaalilla, josta huonekalut valmistetaan, ja suoraan värimaailman kanssa, sinun on kiinnitettävä huomiota keittiön muotoon. Meille tavallisten lisäksi «neliö-» ja «suorakulmainen» keittiöt, joissa huonekalut sijaitsevat tiukasti keittiön kehällä, kannattaa kääntyä uuden muodin trendin puoleen, «pyöristää» keittiö. Päästä eroon tarpeettomista kulmista, huoneesta tulee paljon tyylikkäämpi, pyöreiden ja pyöristettyjen esineiden avulla suunnittelijat luovat usein keveyden ja ilmavuuden ilmapiirin. Lisäksi pyöreissä keittiöissä he löytävät toisen plussan lapsiperheille – minimoitu määrä teräviä kulmia suojaa lapsiaan ei -toivotuilta vammoilta. Lisäksi ihmiset, jotka päättävät käyttää pyöreää keittiötä, huomaavat tuntevansa olonsa paljon mukavammaksi näissä huoneissa eivätkä jätä turvatunnetta, joka saattaa puuttua muista huoneista. Terävät kulmat, kuten muutkin alitajunnan tasolla olevat terävät esineet, tunnistavat ihmiset vaarana, josta kannattaa pysyä poissa.

Suunnittelija pyöreä palkki Suunnittelija pyöreä keittiö Puolipyöreä baaritiski keittiössä

Huonekalut ympyrässä

Kallein ja samalla omaperäisin ratkaisu sisustukseen on keittiösarja, joka ei ole neliön, vaan puoliympyrän muodossa. Tämä päätös ei ole vain suunnittelun haaste yhteiskunnalle, vaan myös melko käytännöllinen ratkaisu. On erittäin hankalaa käyttää neliökeittiöiden kulmaosissa olevia kaappeja ja esineitä, kun taas pyöreissä keittiöissä ei ole tätä ongelmaa. Myös tällaiseen suunnitteluratkaisuun huonekalujen pyöristetyt kulmat ja ympyrät sisätiloissa, esimerkiksi pyöreät riippukaapit tai valokuvat pyöristetyissä kehyksissä, olisivat hyvä lisä..

Vaatekaapit ympyrässä Pyöreät keittiökalusteet

Suurin ongelma, joka voi ilmetä pyöreää keittiötä asennettaessa, on seinien muoto. Neliö- ja suorakulmaisissa keittiöissä tällaisen ajatuksen toteuttaminen on melko vaikeaa, mutta se on silti mahdollista. Tuloksena oleva tila kulmissa joko jätetään huomiotta, jos keittiön koko sen sallii, tai se käsittelee suurimpia esineitä, kuten jääkaappi ja astianpesukone.

Puinen pyöreä keittiö Valkoinen pyöreä keittiö

Pyöreät pöydät

Jos keittiö on liian pieni kaappien kokeiluun, mutta suunnitteluratkaisu vaatii pyöreitä esineitä sisätiloissa, voit valita taloudellisemman vaihtoehdon – valita pöydän, pyöristetyn tai pyöristetyn kulman. Monet kutsuvat tätä päätöstä budjetiksi, parodia pyöreästä keittiöstä ja mitään muuta, mutta itse asiassa se ei ole sitä. Jos suunnittelusuunnitelmassa käytetään sellaista yleistä ratkaisua kuin kaksoiskeittiö ja ruokasali, pöydästä tulee sisustuksen pääosa, jonka valintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota..

Yksinkertaisin ja nopein ratkaisu voi kuitenkin tavalla tai toisella olla tavallinen pyöreä tai puolipyöreä pöytä. Jokainen, joka on valinnut pyöreän pöydän, on pian vakuuttunut joistakin sen kiistattomista eduista, esimerkiksi sen paremmasta mukavuudesta kulmikkaaseen pöytään verrattuna. Palatessamme historiallisiin lähteisiin ja käyttämällä tätä aihetta tutkivien nykyaikaisten psykologien tosiasioita, voimme turvallisesti päätellä, että pyöreän pöydän keskustelut ovat paljon lämpimämpiä ja vilkkaampia kuin tavalliset, neliömäiset tai suorakulmaiset. On syytä muistaa vain kuningas Arthur ja hänen rohkeat ritarit, jotka keskustelivat pyöreän pöydän äärellä tärkeistä asioista. Lisäksi pelkästään käytännöllisten, kuivien tosiasioiden perusteella on huomattava, että pyöreän pöydän ääreen mahtuu enemmän ihmisiä kuin kulmikkaaseen..

Puolipyöreä pöytä keittiössä Pyöreä ruokapöytä

Pyöreät baaritiskit

Jos suunnittelijalla on käytettävissään suuri tila ja keittiön kulmien pyöristäminen on mahdotonta, kannattaa tarkastella tarkemmin baaritiskien muotoja. Useimmiten ne ovat puolipyöreitä, paljon harvemmin – pyöreät baaritiskit ovat mielenkiintoinen lisä mihin tahansa moderniin muotoiluun, nykyaikaisesta huipputekniikkaan. Jos keittiö on suunniteltu ihmisille, jotka eivät voi kuvitella elämäänsä ilman meluisaa, iloista seuraa, niin baaritiskistä pöydän sijasta tulee järkevämpi ratkaisu. Lisäksi suunnittelija säästää arvokasta tilaa, mikä on harvoin tarpeetonta etenkin keittiössä antamalla etusijalle tasaiset, mutta puoliympyrän muotoiset baaritiskit. Yleensä tällaiset huonekalut täydentävät täydellisesti muita pyöreitä yksityiskohtia, esimerkiksi korkeat baarituolit, joissa on pyöreät istuimet, tai soikea kattokruunu, joka tarjoaa oikean valaistuksen..

Baaritiski keittiössä Tumma palkkilaskuri Valopalkkilaskuri

Taitava yhdistelmä

Koska tiskipöydät, toisin kuin pöydät, voivat harvoin toimia itsenäisenä osana suunnittelusuunnitelmaa ja tarvitsevat usein lisäyksen, koristeellisen tai yleisen, suunnittelijat päättivät yhdistää ne pöytään uuden, täysin erilaisen kappaleen luomiseksi huonekalut. On syytä arvostaa tämän kaksikon monitehtäviä, koska sen avulla voit täyttää tyhjän tilan järkevästi ja lisätä vieraille istuimia. Baaritiskiä, ​​jos se käännetään keittiötä kohti, voidaan käyttää lisäkeittiökaappina, mikä lisää merkittävästi työtilaa, joka on niin välttämätöntä lomanvalmistuksen aikana.

Baaripöytä ja pöytä keittiössä Tumma palkki ja pöytä Keittiön baari Keittiön baari ja pöytä Valopalkkitiski keittiössä Puinen baaritiski keittiössä