Poreallas sisätiloissa – edullista ylellisyyttä

Pari vuosikymmentä sitten kylpyamme vesihieronnalla tai, kuten on tapana kutsua tätä laitetta – poreallas, harvat maanmiehemme voisivat ylpeillä. Nykyään poreallas on lakannut olemasta ylellisyyttä ja siitä on tullut laite, joka on kohtuuhintainen kustannuksiltaan ja asennusmahdollisuuksiltaan hyödyllisten vesitoimenpiteiden suorittamiseksi. Mitä muuta kaupunkilainen tarvitsee raskaan työpäivän jälkeen, ellei rentouttava, terapeuttinen ja rentouttava vesihieronta? Nykyään on turvallista sanoa, että poreallas on edullinen luksus, jolla on terveyshyötyjä. Siksi monet asuntojen ja talojen omistajat yrittävät integroida tämän upean laitteen kylpyhuoneen sisustukseen. Samaan aikaan ei ole välttämätöntä, että sinulla on tilava utilitaristinen huone vesiprosessien ottamiseen. Poreallasvalmistajat tarjoavat laajan valikoiman turistiluokan malleja, jotka sopivat kompaktisti keskikokoiseen kylpyhuoneeseen.

Poreallas kylpyhuoneen sisätiloissa

Kompakti poreallas

Hieman porealtaan eduista

Maailma kuuli ensimmäistä kertaa kylpytynnyristä viime vuosisadan kaukaisilla viisikymmentä. Silloin japanilaiset veljet esittelivät keksintönsä – kylpyammeen, johon oli liitetty pumppu. Veljien sukunimen muutoksesta tuli uutuuden nimi. Alkaen voitonmarssinsa Saksasta, poreallas levisi vähitellen ympäri Eurooppaa ja sitten ympäri maailmaa. Nykyään poreallasta kutsutaan yleensä minkä tahansa mallin kylpyammeeksi, jossa on vesihieronta ja muita aputoimintoja..

Tilava poreamme

Sisustus vaaleissa väreissä

Vaatimaton asetus

Rakenteellisesti poreallas on kylpyamme, jossa on sisäänrakennettu vesihierontasuihku. Rakenne on heille lääketieteellisten ominaisuuksiensa ansiosta. Suuttimia kutsutaan myös suihkukoneiksi – vesi tulee niihin, rikastetaan ilmalla ja jo hapetettu suihku paineessa syötetään kulhoon.

Kupliva vesi

Vesihieronnan tehokkuus ja kylläisyys riippuu suoraan suuttimien määrästä, niiden koosta ja sijainnista kylpytilassa. Tavallisissa porealtaissa on 4-6 suihkua. Premium-luokan porealtaissa niiden määrä voi nousta useisiin kymmeniin, kun taas suurikokoisia malleja on suunniteltu suurelle ihmisryhmälle. Mutta on tärkeää ymmärtää, että mitä enemmän suuttimia pienessä porealtaassa, sitä heikompi vesi-ilma-suihkun paine on..

Alkuperäinen muoto

Ei-triviaali lähestymistapa suunnitteluun

Monissa malleissa (myös pienissä ja edullisissa) on mahdollista muuttaa suuttimien suuntaa tai pikemminkin niiden kallistuskulmaa. Tällaiset manipulaatiot tehdään pääsääntöisesti poreammeen mukana tulevalla kaukosäätimellä. Perinteisesti kaikki suuttimet voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

  • pallo – tehokkaat suihkut, joilla on kapeasti kohdistettu vaikutus;
  • pyörivät – spiraalisesti kierretyt suuttimet, joilla on pehmeämpi isku.

Poreallas kylpyhuoneen keskellä

Kylpyhuone valkoisilla sävyillä

Jos aiot ostaa pienikokoisen porealtaan, asiantuntijat suosittelevat valitsemaan malleja, joissa on suuttimet, jotka on suunnattu kehomme herkemmille alueille – jalat, lannerangan ja kohdunkaulan..

Kirkas muotoilu

Tilavassa huoneessa

Erilaisia ​​malleja ja muunnelmia

Monissa nykyaikaisissa porealtaiden malleissa on suuttimien lisäksi lisävaihtoehtoja – lisäsekoittajia, vesiliitäntöjä, jotka simuloivat pieniä vesiputouksia. Mutta jos tämä ei riitä, palveluksessasi on sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kuten kromoterapian käyttö (eri väreillä valaistuksella on erilainen vaikutus kehoomme, emotionaaliseen tilaan) ja aromaterapia (aromaattisten öljyjen käytön vaikutus pitkä käyttöhistoria ja positiiviset ominaisuudet).

Perinteinen tyyli

Taustavalaistu

Poreallas sisäänrakennetulla valaistuksella

Mukavamman asennon luomiseksi porealtaaseen monet mallit on lisäksi varustettu käsinojilla, pääntuilla ja muilla lisävarusteilla. Jotkut porealtaat on varustettu akustisella järjestelmällä, kulhon vedenpinnan automaattisella säätämisellä, itse desinfiointivaihtoehdoilla.

Modernissa sisustuksessa

Suurikokoinen malli

Kylpyhuone sinisin sävyin

Jos luokittelemme porealtaan vesihieronnan luomisen periaatteen mukaisesti, kaikki mallit voidaan jakaa kahteen luokkaan:

Englantilainen tyyli kylpyhuoneessa

Lomakkeiden omaperäisyys

Kokojen, muodon ja toimivuuden lisäksi porealtaiden väri voi vaihdella. Ja asia ei ole vain valkoisen eri sävyissä, vaan myös kirkkaiden, värikkäiden sävyjen käyttö nykyaikaisten mallien toteuttamiseen..

Mustissa

Materiaalin valinta vesihieronta -kylpyyn

Laitteen ulkonäön lisäksi myös sen lujuus, kestävyys, helppo huolto ja kestävyys riippuvat suoraan siitä, mistä materiaalista tuleva kuplusuihkujen luomiseen tarkoitettu laite on tehty..

Itämainen tyyli

Tilavaan kylpyhuoneeseen

Akryyliporealtaita pidetään yksinkertaisimpina kuljetuksen, asennuksen ja huollon kannalta. Tuotteiden lämmönjohtavuus on alhainen (mikä tarkoittaa, että ne pysyvät kuumina pidempään) ja kestävät helposti bakteerien kertymistä (mikä tarkoittaa, että hoito- ja puhdistusprosessi ei vie paljon aikaa). Akryyli ei haalistu auringossa ja säilyttää loistonsa pitkään, mutta vain sillä ehdolla, että tuote on alun perin valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista. Jos kohtaat mallin, joka on tehty teknisen prosessin vastaisesti tai jopa valmistettu muovista, joka on naamioitu akryyliksi, tällainen rakenne voi epäonnistua ensimmäisen käyttövuoden aikana..

Kompakti malli

Marmoripinnoitteella

Akryyliporealtaat edustavat budjettikohtaa nykyaikaisessa myynnissä. Quaril -tuotteilla on korkeammat lujuusominaisuudet (akryyli kovetetaan hienojakoisten kvartsisirujen avulla). Mutta tällaiset tuotteet maksavat hieman enemmän..

Lämmin huonepaletti

Kun ostat akryyliporeallasta, on tärkeää kiinnittää paljon huomiota valmistajan tutkimiseen, selvittää annettu takuu ja olla erittäin keskittynyt henkilökohtaisen tarkastuksen aikana. Tuotteen tulee olla tasainen koko pinnalla, ei pullistumia, jopa pienimpiä. Akryyliseinien paksuuden ei tulisi olla alle 5-7 mm.

Ovaalin muotoinen

Suuri poreallas

Mutta vesihierontavaihtoehtoja sisältäviä akryylikylpyjä voidaan esittää monenlaisina muunnelmina. Suunnittelijamallit, joilla on alkuperäiset muodot, valmistetaan useimmiten akryylistä tai kvaryylistä. Voit valita mallin, joka sopii orgaanisimmin huoneeseesi ja luomasi sisustukseen, joka vastaa valittua huonekalutyyliä.

Hunajakenno

Kompaktit huoneet

Valurautaiset suuttimet ovat paljon vahvempia ja kestävämpiä. Mutta kuten voitte kuvitella, raskas rakenne on kalliimpi toimittaa ja asentaa. Mutta itse tuote ei ole halpa – suuttimien rakentaminen valurautaiseen kulhoon on paljon vaikeampaa. Valurautaista poreallasta ostettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota emalin tarkastamiseen, joka varmasti peitetään tuotteella. Emali on tällaisten mallien heikko kohta. Huonolaatuinen pinnoite voi muuttua keltaiseksi ensimmäisten käyttökuukausien aikana, ja se voi olla erittäin herkkä erilaisille puhdistusaineille. Toinen valurautakylvyn hankintaan liittyvä vivahde on mallien toteuttamisen yksinkertaisuus, valuraudasta on vaikea tehdä suunnittelumalleja, joissa on monimutkaisia ​​muotoja..

Kaikki valkoiset sävyt

Poreallas kylpyhuoneen suunnittelussa

Marble-porealtaat tai pikemminkin niin sanotusta nestemäisestä marmorista valmistetut kylpyammeet ovat kestävimpiä. Samaan aikaan tällaisten rakenteiden ulkonäkö tuo ylellisyyttä ja jaloutta jokaiseen sisustukseen. On selvää, että tällaisesta kestävästä materiaalista valmistetulla tuotteella on melko korkeat kustannukset. Hinta riippuu kylpyammeen koosta, suuttimien lukumäärästä ja niiden muutoksista sekä lisätoimintojen saatavuudesta. Mutta voimme turvallisesti sanoa, että nestemäisestä marmorista valmistettu vakiomalli maksaa kolme kertaa enemmän kuin vastaava akryylituote..

Poreallas portailla

Puuvarjolla

Mukava ympäristö

Eliittiluokan linjoissa on karkaistusta lasista tai jalopuusta valmistettuja malleja. Epäilemättä tällaiset vesihieronta -kylpyammeet näyttävät ylellisiltä ja täyttävät jo läsnäolollaan kylpyhuoneen sisustuksen hienostuneisuudella, ylellisyydellä ja ainutlaatuisuudella. Mutta yksinoikeudella ja joudut maksamaan kokonaan.

Sisältää lasilevyt Suuri kulmamalli

Kuinka määrittää porealtaan koko?

Nykyaikaiset valmistajat tarjoavat laajan valikoiman porealtaita, joissa on erilaisia ​​vaihtoehtoja ja lisäyksiä. Mutta ilmeiset valintakriteerit ovat aina tuotteiden koko. Muodollisesti tämän tai toisen mallin valintaan vaikuttavat kylpyhuoneesi (tai toisen paikan porealtaan asentamiseen) mahdollisuudet ja ostobudjetti..

Ylellinen sisustus

Epätavallinen ratkaisu

Vaatimattomat mitat

Moderni poreamme voidaan integroida onnistuneesti jopa pieneen kylpyhuoneeseen, jonka kanssa «rikas» paneelikorkeat rakennukset. Kulmamalli on ihanteellinen vaatimaton kokoisiin utilitaristisiin tiloihin. Ympyrän sektorin muodossa oleva poreallas on kompakti rakennettu huoneen kulmaan, ei vie paljon tilaa ja edesauttaa huoneen alueen visuaalista laajentamista.

Kulmamalli

Pienet mitat

Malli pienille tiloille

On olemassa niin pienikokoisia porealtaiden malleja, että voit vain istua tai levätä niissä (pienoiskoossa oleville). Tällaisia ​​malleja näytetään vammaisille ja sydänsairauksista kärsiville..

Soikea malli

Universaali muoto

Yläkuva kylpyhuoneesta

Suorakulmaiset ja neliömäiset porealtaat on paljon helpompi sovittaa pienen huoneen sisustukseen kuin soikeat, pyöreät ja epäsymmetriset muodot.

Suorakulmainen muoto

Moderni muotoilu

Suurten kylpyhuoneiden omistajille mallivalikoima on paljon laajempi – vaihtoehtoja ei käytännössä ole rajoja. Erilaisten lomakkeiden lisäksi voit ostaa malleja kahdelle tai useammalle henkilölle (on poreallas 10 hengen yritykselle). Kun valitset malleja, jotka on suunniteltu useammalle kuin yhdelle henkilölle, älä unohda mahdollista painokuormaa. Akryyli -kylpyammeet eivät kestä useiden ihmisten painoa, valurautamallit ovat vaihtoehto.

Isoihin huoneisiin

Tilavassa kylpyhuoneessa

Tilavassa, utilitaristisessa tilassa

Asennuksen ja myöhemmän hoidon ominaisuudet

Joissakin huoneistoissa porealtaan asentamista varten on tehtävä kunnostus – kylpyhuoneen liittäminen. Tällaisia ​​manipulointeja varten on hankittava lupa ja laadittava asianomaisten viranomaisten suunnitelma. Sinun ei tarvitse lupaa kylpytynnyrin asentamiseen. Toisin kuin vesihierontasuihkut, sinun ei tarvitse edes tietää kerrostalosi vesihuoltojärjestelmän nykyisestä paineesta. Poreallasuihkut kytkeytyvät päälle jo kulhon vetämisen jälkeen, eivätkä ne ole riippuvaisia ​​veden virtauksesta vesijohtoissa.

Kylpyhuone tummissa väreissä

Kulman sijainti

Epätavallinen sisustus

Kaikissa itseään kunnioittavissa porealtaita myyvissä putkiliikkeissä on henkilökuntaa tai urakoitsijoita, jotka asentavat porealtaita. On parempi antaa koko toimitus- ja asennusprosessi yhdelle yritykselle, joka antaa takuun sen palveluille. Tarvitset piirustuksen (suunnitelman) putkiston sijainnista huoneessa ja viestinnän – vesihuolto, viemäri ja sähkö – varmistamisen.

Poreallas marmoriportailla

Ylhäältä katsottuna poreallas

Tietenkin ennen porealtaan asentamista on purettava vanha kylpyamme ja asennettava myös veden suodatusjärjestelmä kuuma- ja kylmävesiputkiin. Venäläisten putkien vesi ei useinkaan ole korkealaatuista, ja suuttimet ovat alttiita tukkeutumiselle ja kalkkikerrostumille pinnoille. Maksimoidaksesi porealtaan käyttöiän alkuperäisessä muodossaan (kuten asennuspäivänä), sinun on käytettävä rahaa vesijohtoveden suodattimiin.

Ylellinen asetus

Pienessä kylpyhuoneessa

Pienessä kylpyhuoneessa

Jotta poreamme näyttää hyvältä monen vuoden käytön jälkeen, sinun on noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä sen pintojen hoidosta. Rakenteen yleinen desinfiointi vaaditaan kuukausittain. Putkikaupoissa ja kotitalouskemikaalien myyntipisteissä on erikoistuotteita rakenteille, joissa on suuttimet (älä käytä hankaavia aineita ja kemiallisia liuoksia, jotka voivat vahingoittaa suihkun pintoja).

Minimalistinen tyyli

Marmoroitu viimeistely

Desinfiointialgoritmi on melko yksinkertainen:

  • vesi vedetään kulhoon, jonka lämpötila on noin 20 astetta, 5-8 cm suuttimien tason yläpuolella;
  • lisää sitten desinfiointiaine kylpyyn (noin 50-80 ml, tarkka annos on ilmoitettu liuoksen pakkauksessa ja riippuu porealtaan koosta);
  • sitten pumppu käynnistyy noin puoleksi minuutiksi veden sekoittamiseksi liuokseen;
  • sammuta pumppu ja jätä poreallas vedellä ja tuotteella 15-20 minuutiksi;
  • tyhjennämme veden ja huuhtelemme pinnat lämpimällä vedellä.

Kylpyhuone beigeillä sävyillä

Romanttinen tunnelma

Noin kerran vuodessa (kaikki riippuu käyttötiheydestä ja vesijohtoveden laadusta), poreallas on puhdistettava kalkkikerrostumista. Toimintojen algoritmi on yhdenmukainen sen kanssa, mitä kylpyamme on desinfioitava kuukausittain, vain kulhoon lisätään sitruuna- tai etikkahappoliuosta (noin 1,5 l). Kun pumppu on sammutettu, nestesäiliö on jätettävä yön yli – 12 tunniksi. Tämän jälkeen sinun on suoritettava tavallinen huuhtelu.

Valtava huoneen koko ja poreallas

Suuri poreallas