Pieni wc -muotoilu: järkevä estetiikka

Oletko pienen wc: n omistaja ja haluaisit sen sisältävän kaiken tarvitsemasi ja vielä tilaa itsellesi? Onko mahdollista yhdistää …, ei, älä kiirehdi, ei kylpyhuone, jossa on wc (vaikkakin vaihtoehto), mutta maksimaalinen toimivuus ja esteettinen veto rajoitetulla alueella? Tietenkin vastaus on positiivisin, jota tukevat kuvitukset ja neuvot ammattisuunnittelijoilta sekä amatöörisisustajilta, jotka pyrkivät etsimään itsenäisesti ja ennen kaikkea löytämään ensiluokkaisia ​​ja alkuperäisiä ratkaisuja..

Pienen wc: n muotoilu on omaperäinen epätavallisen sisustetun seinän, wc: n takana, marmorilaattojen, maton ja lisävarusteiden (matto, maalaus) ansiosta, jotka on tehty yhdellä rauhallisella värimaailmalla

Pienen wc: n estetiikka ja toiminta

Projektin visualisointi

Olitpa luomassa kaiken alusta, rekonstruoitko valmiita projekteja tai haluat vain lisätä uusia yksityiskohtia, varustautua kynällä ja paperilla ja yrittää visualisoida ne ajatukset, jotka ovat jo tulleet mieleen:

1. Piirrä levitys wc: n kokoonpanoon (lattia, seinät, katto), riko luonnos neliöiksi tietyllä asteikolla, merkitse paikat, joissa ovi sijaitsee, ehkä ikkuna, putkisto.

2. Tee luettelo (asettamalla se luonnoksen viereen) eri asioista, joita et halua unohtaa näkyvistä suunnitelmaa toteutettaessa. Esimerkiksi täysin puretussa huoneessa on järjestettävä uusi ilmanvaihtojärjestelmä, tai ajatellen tilanteen elementtejä, mieti mitä säilytetään kotitalouskemikaaleja puhdistukseen, otsonisaattoreita, hygieniatuotteita, ehkä niitä tarvitaan «laittaa pois» poissa pienten lasten ulottuvilta (jos sellaisia ​​on). Kaikki pienikokoisen wc: n tilamahdollisuudet tulisi ottaa huomioon (wc: n ja pesualtaan yläpuolella olevat alueet, huoneen kulmat ja kapeat alueet).

3. Mieti kaikkia yksityiskohtia, jotka sinun mielestäsi pitäisi olla pienessä suuressa huoneessa, mukaan lukien putkisto ja huonekalut, sisustuselementit, valaistusjärjestelmä. Yritä nyt kuvata (haluan kysyä sinulta pitkään taiteilijataiteilijana …) jokaista luettelon kohdetta (suunnitelman mittakaavan mukaisesti) ja leikata kynsisaksilla varustettuna jokainen liittää ne sitten pääluonnoslevitykseen. Tämä mahdollistaa kaiken vaihtamisen niin monta kertaa kuin haluat ennen lopullisen sijoitteluvaihtoehdon valitsemista (tämä menetelmä on paljon helpompi kuin esineiden järjestäminen uudelleen todellisissa olosuhteissa). Jotta rakastettu kissasi, joka osallistuu aktiivisimmin kehitysprosessiin, ei osallistu muotoiluun tassuillaan tai hännällään, korjaa levitetty «asetus».

Hyviä uutisia niille, jotka eivät halua osallistua piirin työhön «Taitavat kädet». Kuvattu retro-menetelmä on jo korvattu uusilla tekniikoilla tietokoneohjelmien muodossa, kuten Google SketchUp, Sweet Home 3D, Color Style Studio, IKEA Home Planner, Astron Design, PRO100 jne. Ohjelmisto on tarkoitettu sisustussuunnitteluun, minkä tahansa kolmiulotteisen mallin luomiseen, sopivien värimallien valintaan jne..

4. Jos et halua uskoa työn suorittamista asiantuntijoille ja uskoa omiin kultaisiin käsiisi, tarvitset toisen luettelon, jossa on luettelo tarvittavista rakennusmateriaaleista ja työkaluista.

5. Eikä hankkeen taloudellinen perustelu haittaa ollenkaan (sillä tunnetun Murphyn lain mukaan aika ja raha vie kolme kertaa suunniteltua enemmän).

Ehkä ennen projektin ilmestymistä roskakori täytetään täysillä kaavallisilla luonnoksilla «Ei se!». Mutta kiehtova luova prosessi päättyy varmasti onnistuneesti luomalla ainutlaatuinen ja tyylikäs sisustusprojekti pienelle wc: lle..

«Älä usko silmiäsi» tai optisia temppuja alueellisiin muutoksiin

Kuten Khoja Nasreddin sanoi, ei väliä kuinka paljon toistat «halva, halva» se ei tule makeammaksi suussa, ts. neliömetriä voimakkaimpien vakuutusten ja meditaatioiden vaikutuksen alaisena ei kasva. Mutta kaikki ovat kuulleet visuaalisista illuusioista. Tekisi silti! Kuuluisa Parthenon – harmonian standardi – kiitos muinaisten arkkitehtien tietoisuuden esineiden optisen havainnon erityispiirteistä.

kymmenen

vanhoja ja uusia vinkkejä suunnittelijoilta 

1. Harkitse värimaailmaa, joka saa pienen huoneen näyttämään suuremmalta (tai ei ainakaan tee sitä alemmaksi tai kapeammaksi kuin se todellisuudessa on). Vaaleat keraamisten laattojen sävyt, kattovärit laajentavat visuaalisesti tilaa (tekniikka on vanha kuin maailma). Vältä tummia värejä, etenkin kattoväreissä. Yksivärinen neutraalien sävyjen malli olisi parempi (vaikka sääntöjä ei ole poikkeuksetta), klassinen valkoinen versio tai valkoisen ja kromaattisten värien yhdistelmä sekä pystysuuntaisten raitojen käyttö..

Seinien ja putkiston kiiltävät kiiltävät valkoiset pinnat Kimaltelevat kiiltävät valkoiset seinät ja saniteettitavarat (wc -kulho ja bidee), sivuikkunan valovirrat luovat wc: n tilavuuden ja ihanteellisen steriilin tunnelman Seinien ja putkiston kiiltävät kiiltävät valkoiset pinnat Seinä- ja lattiapinnoille valitut neutraalit vaaleat sävyt Loisteputki vihreä paneeli, joka peittää vesijohtoalueen Valkoinen ja punainen wc -alue Vaaleat pystysuorat raidat Kylmä sininen ja valkoinen kuvio

2. Valitse pienikokoisia vesi- ja kalusteita, vaikka olisitkin monumentaalisuuden intohimoinen ihailija. Pienet esineet luovat suuremman tilan vaikutelman. Tietenkin tärkein valintaperuste on yksilöllinen käsitys mukavuudesta..

Pieni lattia-wc Pienikokoinen lattia-wc, pienet neliöt laattalattialla luovat tilavamman vaikutelman Pieni lattia-wc Pienet puiset hyllyt kylpytuotteiden säilyttämiseen Putkityöt kapenevat mittasuhteet

3. Yhdelle seinälle asennetut putkistot ja kalusteet säästävät tilaa.

Valkoinen saranoitu putkisto Valkoiset saranoidut saniteettikalusteet (wc ja pisuaari), joissa on tiukat geometriset muodot, sijaitsevat yhden seinän varrella – kaksi tapaa säästää tilaa Valkoinen saranoitu putkisto Kaikki merkittävät elementit sijaitsevat yhtä seinää pitkin Järkevä sijoitus

4. Valaistusjärjestelmä, joka sisältää luonnollisen valon lähteen (ikkuna, vastaanotto, mitä suurempi sen parempi), lisää äänenvoimakkuutta (ja voit säästää sähkölaskuissa).

Suora luonnonvalo ikkunasta Suora luonnonvalo ikkunasta, joka heijastuu seinäkaapin lasioviin ja pesualtaan yläpuolella olevaan suureen peiliin, luo vaikutelman laajentaa eksponentiaalisesti pientä valkoisilla sävyillä sisustettua tilaa Suora luonnonvalo ikkunasta Riippuvalaisimien keinotekoinen valaistus Yhdistetty valaistusjärjestelmä

5. Minimalismi on ensisijainen tyyli pienen wc: n suunnittelussa, mutta se ei missään tapauksessa ole syy luopua vakiintuneista mieltymyksistäsi sisustuksen taiteellisissa suunnissa. Suorat selkeät linjat, jokaisen elementin tiukka geometria vaikuttavat ihmeellisesti avaruuden ja järjestyksen vaikutelman luomiseen.

Pieni wc minimalismin tyyliin Pieni wc minimalistiseen tyyliin, jolle on ominaista valkoinen yhdistettynä harmaan sävyyn (lattiapäällyste), tiukat geometriset linjat (kapea mutta tilava teline antaa vaikutelman korkeammasta katosta) Pieni wc minimalismin tyyliin Pieni wc uusbarokkityyliin Pieni wc klassiseen tyyliin Maalaistyylinen kompakti pesuhuone

6. Sisäänrakennetut saranat (wc: n yläpuolella) ja lattiakaapit (pesualtaan alla), joissa on suljetut julkisivut ja liukuovet tarvittavien hygieniatuotteiden säilyttämistä varten, piilotettu vesi- ja viemärijärjestelmä auttavat järjestämään tavaroiden sijoittamisen ja pidä merkittävä osa wc -tilasta käyttämättä.

Lattiakaapit suljetuilla rintamilla Lattiakaapit, joissa on suljettu etuosa, on suunniteltu säilyttämään tavaroita, joiden ei pitäisi olla näkyvissä, wc: n yläpuolella olevia saranoituja hyllyjä käytetään sisustuksen sisustuselementtien sijoittamiseen Lattiakaapit suljetulla rintamalla Koko putkijärjestelmä on piilotettu seinän taakse

7. WC: n oven pitäisi avautua ulospäin, mutta jos tämä ei ole mahdollista, ovipaneelia on pienennettävä jonkin verran, jotta se ei kosketa avattua putkistoa avattaessa ja on riittävän kaukana siitä..

Ulko -ovi Ulos aukeavan oven ansiosta voit sijoittaa vapaasti melko tilavan putkiston Ulko -ovi Sisään avautuva ovi

8. Läpinäkyvien lasiseinien ja peilien käyttö tekee huoneesta syvemmän ja leveämmän..

Suuri suorakulmainen peili Suuri suorakulmainen peili, valkoinen lattialla seisova wc-kulho, kompakti, ei salli visuaalisen tilan kaventamista seinien pinnan ja keraamisten laattojen tummasta väristä huolimatta Suuri suorakulmainen peili Peili peittää suurimman osan seinästä kattoon

9. Valkoinen putkisto, joka ei koskaan mene muodista, näyttää tilavammalta ja sopii täydellisesti mihin tahansa wc -seinien ja lattian värimaailmaan.

Valkoinen saranoitu putkisto Valkoiset seinään asennettavat vesijohdot (wc ja pesuallas) luovat suuren kontrastin wc: n yleiseen tummaan sävyyn Valkoinen saranoitu putkisto Valkoinen wc-kompakti vaaleaa seinää vasten

10. Seinään kiinnitettyjen wc-tilojen rakenne säästää tilaa ja luo ihanteelliset olosuhteet huoneen helpolle puhdistamiselle, kiinnitysjärjestelmä (tämä on epäilyttäville) on niin luotettava, että se kestää 400 kg: n kuorman!

Seinälle asennettava pesuallas ja wc piilotettuna Seinälle asennetut pesualtaat ja wc-altaat, joissa on piilotettu asennus, mahdollistavat pienen alueen tehokkaan käytön ja pitävät huoneen täydellisen puhtaana Seinälle asennettava pesuallas ja wc piilotettuna Seinään kiinnitetty wc

Tietoja materiaaleista

Mitä tulee wc: n järjestelymateriaaleihin, valinta on melko suuri. Laatat, fajanssit ja posliini, luonnon- tai tekokivi, puu ja lasi sopivat erityistilaan.. «Yksinkertaisuus» viimeistely on kompensoitava käytettävien materiaalien korkeimmalla laadulla.

Kontrastivaikutus Kontrastiefekti syntyy keraamisten laattojen pienistä ja suurista kooista «marmoroitu», käytetään seinä- ja lattiapintojen viimeistelyssä Kontrastivaikutus Kivi, puu, fajanssit ja kipsi Kivi wc -seinien koristeellisessa koristuksessa Puu ja kivi pienen huoneen sisustuksessa

Sisustus luo täydellisen ilmeen

Täydellinen muotoilu on yhdistelmä perus- ja muita yksityiskohtia, joissa on ominaisuus sisustaa sisustus. WC -kulho, pesuallas, bidee, keraamiset laatat, kromatut vesihanat, peilikehys, lampunvarjostin, wc -paperi- ja pyyhetelineet, hajuvesipullot, seinäkoriste ja lattia on valittu jakamatta toiminnon ja estetiikan yhdistelmää, kuten yin ja yang. Pienen wc: n suunnitteluun voi kuitenkin sisältyä yksinomaan koristeluun tarkoitettuja elementtejä – paneeleja, tulosteita, puu- tai metallikaiverruksia, keinotekoisia ja jopa luonnollisia sisäkukkia.

Pieni wc klassisessa valkoisessa värimaailmassa Pieni wc klassisessa valkoisessa värimaailmassa. Tyylikäs viimeistely, eri lähteistä tulevat valovirrat luovat tilavan, puhtaan tilan vaikutelman. Tämä on paikka valkoiselle orkidealle! Pieni wc klassisessa valkoisessa värimaailmassa Aukko wc -säiliön yläpuolella Sisäkasvien käyttö Maisemointi kompakti wc Pienen wc: n sisustus Sisustus on koristeltu värillisillä pystysuorilla kuvioilla sinisellä ja kullalla.