Onni ei ole metreissä: pienen huoneen suunnittelu

Nykyaikaisissa talojen ja huoneistojen projekteissa makuuhuone katsotaan pieneksi alle 15 metriä tai olohuone alle 25-30 metriä. Lukuisat sisustuslehdet, jotka ovat enimmäkseen käännettyjä, myös usein lannistavat lukijoita sellaisilla «mittapuulla», Mutta monet asuvat edelleen pienissä huoneistoissa, joiden makuuhuoneet ovat alle 10 metriä ja olohuoneet alle 20 metriä, ja pitävät niitä normaalina. Ja vaikka niitä ei laskettaisi, heidän on silti elävä sellaisissa olosuhteissa. Kuitenkin, mitä huonetta pidetään pienenä, on epäselvä kysymys. Tässä voit käyttää periaatetta: jos tilaa ei ole tarpeeksi, jotain on muutettava. Ja jos asunnon vaihtaminen on useimmille epärealistinen vaihtoehto, kannattaa pelata suunnittelukentällä. Säännöt ovat riittävän yksinkertaisia.

Pienen huoneen suunnittelun taidetta

Suunnittelussa sininen taivaansininen

Väri: suuri paletti pieneen huoneeseen

Kahden tai kolmen värin yhdistelmää pidetään optimaalisena pienelle huoneelle. Ensimmäistä väriä (vaaleinta) kutsutaan perusväreksi. Tämä on seinien, katon pääsävy. Sen ei tarvitse olla valkoinen. Hyvin valaistuun huoneeseen sopivat viileät pastellisävyt, sininen, lila, smaragdinvihreä. Pimeään huoneeseen on parempi valita lämpimät ja neutraalit sävyt: vaaleankeltainen, beige, vaaleanpunainen.

Smaragdinväri pienen huoneen suunnittelussa Neutraali beige Vankka neutraali ja söpö kuvio seinälle

Huomio! Jotkut värit ovat viileitä ja neutraaleja tai lämpimiä ja neutraaleja. Et voi yhdistää niitä keskenään. Et voi esimerkiksi maalata toista seinää vaalealla smaragdilla (kylmä neutraali) ja toista herneellä (lämmin neutraali). Sama väriperiaate pätee kaikkien muiden elementtien, huonekalujen ja tekstiilien värin valinnassa..

Toinen väri täydentää toisiaan. Se voi olla joko taustan kirkkaampi sävy tai väri, joka on kohtalaisen kontrastinen sen kanssa. Yksi seinistä tai osa siitä voidaan maalata tällaisella maalilla. Suuret huonekalut ja muut merkittävät sisätilojen yksityiskohdat näyttävät hyvältä tässä suunnittelussa. Täydentävä väri lisää huoneeseen syvyyttä ja asettaa perusvärin tärkeimpiin yksityiskohtiin. Sävyjen ero tekee tilasta tilavan.

Harmoninen kontrasti

Lumoava kontrasti

Kolmas väri on kirkkain. Se voi olla tumma aksentti (jopa musta) tai erittäin kirkas, mikä näkyy pienissä yksityiskohdissa: maljakoissa, valokuvakehyksissä tai maalauksissa, matoissa ja muissa pienissä asioissa. Nämä ovat pääsääntöisesti pieniä yksityiskohtia koko sisustuskuvasta, miellyttävät silmää, mutta eivät herätä paljon huomiota itseensä..

Seinällä mustia roiskeita perhosten muodossa Kirkkaat elementit

Kummallista kyllä, ne ovat oikullisimpia elementtejä huoneen suunnittelussa. Kirkkailla yksityiskohdilla on helppo liioitella tai sijoittaa se väärin. Voit noudattaa pääperiaatetta: suuret elementit – huoneen etäisyydellä ja takana, pienet – sivussa, sisäänkäynnin kohdalla.

Kirkkaita yksityiskohtia pienen huoneen suunnittelussa

Valon leikki

Mitä voidaan tehdä huoneen tilan visuaaliseksi laajentamiseksi valon avulla?

  • asenna mahdollisimman suuret ikkunat. Ikkunalaudalla pehmeän kulman muodossa oleva kapealla on erinomainen idea kompaktille olohuoneelle;

Ikkunalaudan pehmeä kulma Puiset sisätilat ja suuret ikkunat Alkuperäinen pöytä lasipinnalla Lakoninen muotoilu

  • käytä peiliä: jos ripustat sen ikkunan eteen, valon määrä kaksinkertaistuu, ja vain peilatut hyllyt tai kaapin ovet luovat myös hyvän tila -illuusion;

Alkuperäinen peili täydentää söpöä sisustusta Peili aksentti Peili minihuoneen suunnittelussa Peili pienessä makuuhuoneessa

  • vyöhykkeen valaistus: taistele suurten suurikokoisten kattokruunujen kanssa huoneen keskellä, kyllä ​​- kohdevalot sohvan tai nojatuolin yläpuolella, kirjahyllyjen yläpuolella tai sängyn päällä;
  • peräkkäiset kohdevalot paitsi korostavat sitä tai sitä valoa, ne pidentävät visuaalisesti tilaa – tätä voidaan myös käyttää;

Valonheittimet Moderni muotoilu: kattokruunu ja lamput samaan tyyliin

  • moderni lakoninen valaisimien ja valaisimien muotoilu pompojen tarkoituksellisten kattokruunujen sijasta – mitä tarvitset pieneen huoneeseen;

Luova kattokruunu

Kattokruunut ja lamput - tyylin harmonia Lyhyt valaisimen muotoilu Moderni valaistus

  • lasiset huonekalut ja esineet: pienen huoneen toiminnallisesta tarkoituksesta riippuen perinteiset puuovet voidaan helposti korvata lasiovilla ja jopa läpinäkyviä väliseiniä.

Suurin valo pieneen huoneeseen

Läpinäkyvät huonekalut Lasiovet Lasiset väliseinät Lasiovi pieneen huoneeseen Makuuhuoneen lasiovet Läpinäkyvät väliseinät kultaisella kuviolla Alkuperäinen pöytä lasipinnalla

  • enimmäismäärä

Ei ole hyväksyttävää tehdä monitasoinen katto pieneen huoneeseen tai maalata se tummilla väreillä, jotka absorboivat valoa. Optimaalinen – valkoiset tai vaaleimmat värit, sileä pinta. Myös seinien ja hyllyn risteyksessä olevat kontrastiset reunat on hylättävä..

Jos katon korkeutta on tarpeen lisätä visuaalisesti, se voidaan maalata samaan väriin kuin seinät. Yhdistettäessä yhdeksi kokonaisuudeksi seinät, katto näyttää korkeammalta.

Seinät ja katto kokonaisuudessaan Valkoiset seinät ja katto

Toinen perinteinen ratkaisu on pystysuorat raidat (mutta eivät liian kirkkaita ja usein esiintyviä). Tapetti tai raidalliset verhot selviävät onnistuneesti tästä tehtävästä..

Raidalliset seinät lisäävät katon korkeutta visuaalisesti

Lisäksi jos katto on peitetty kiiltävällä PVC -kalvolla, se näyttää myös korkeammalta. Käytä tätä temppua.

Kalusteet

Jotta vältät jo pienen tilan vähentämisen väärin valittujen huonekalujen vuoksi, sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä.

1) Mittaa seitsemän kertaa – osta kerran. Toisin sanoen ennen huonekaluliikkeeseen menoa mittaa huolellisesti huone, sen vapaa tila, laske ja ajattele missä ja mitä seisoo. Kaupassa huonekalut eivät näytä niin suurilta kuin asunnossa, joten on helppo houkutella ostamaan väärä. Se on kuin joulukuusi: markkinoilla se näyttää pieneltä, mutta asunnossa et voi liikkua.

2) Seitsemälle ongelmalle – yksi sohva tai yksinkertaisemmin – monitoimisuus. Korvaamaton vaihtoehto pienelle huoneelle on huonekalujen muuttaminen. Sohva, joka muuttuu nukkumapaikaksi ja jossa on aina laatikko liinavaatteiden säilyttämiseksi, on mitä tarvitset. Tai modulaariset huonekalut yhden rakenteen muodossa, joka koostuu pöydästä, lipasto, mukavat hyllyt ja portaikko, joka johtaa toiseen kerrokseen sänkyyn.

Toimivat huonekalut lastentarhassa Toiminnallisuus ja tilan säästö Alkuperäinen muotoilu Mukavuus ja mukavuus

Vaihtoehtoisesti tällaiset huonekalut voivat olla lasten kuutioita, joista on helppo koota sekä kirjahylly seinää pitkin että pöytä ja tuolit vieraille..

Nykyään kerrossänky on asennettu usein pieniin lastenhuoneisiin. Itse asiassa mikä voisi olla parempi vaatimaton neliömetriä?

Kaksikerroksiset rakenteet pienessä lastentarhassa Kaksi tasoa - mukavuus ja mukavuus Kodikas tunnelma

Jos jotain on vaikea löytää kaupasta, voit aina tehdä sen tilauksesta. Olkoon se suuruusluokkaa kalliimpi, mutta usko minua, niin arvostat tällaisten huonekalujen mukavuutta..

3) Yksinkertaisuus. Ei monogrammeja, kaiverruksia, liiallista kaarevuutta ja reheviä koristeita. Huonekalujen tulee olla muodoltaan yhtä yksinkertaisia ​​(mutta ei välttämättä keskinkertaisia). Värillä pelaaminen on hyväksyttävää. Sohva tai tuolit voivat olla kontrastisia, mutta eivät tarpeeksi houkutellakseen kaikkia huomioita. Joka tapauksessa on parempi sijoittaa kirkkaat huonekalut huoneen takaosaan, poispäin sisäänkäynnistä..

Suloinen sisustus Lomakkeiden yksinkertaisuus Jalo beige

4) Tyynyt korvaavat hyvin tuolit. Vieraanvaraisuus talossa – ennen kaikkea, vaikka talo on erittäin kompakti asunto. Ja tässä erinomainen ratkaisu olisi hyödyntää idän ideaa, kun tyynyt ja pehmeät matot korvaavat levitettävät sohvat ja tuolit. Varmasti rakkaat vieraat eivät jää välinpitämättömiksi salaperäisen teeseremonian jälkeen tyynyillä söpöllä alustalla pöydän sijasta.

Pehmeät harjat koristeluun Idea idästä Pehmeä kulma lattialla Kaikki mukavuuden vuoksi

Alkuperäisten värien tiheät päälliset, neulotut kuviolliset lisäosat tyynyissä tuovat niiden raikkautta ja omaperäisyyttä pienen huoneen sisustukseen. Pehmeät harjat, hauskat pom-pomit tai vain söpöt satiininauhat voivat toimia kansien lisäkoristeena. Mutta minne piilottaa tällaiset tyynyt? Joka tapauksessa ne tarvitsevat hyvin vähän tilaa, toisin kuin tuolit. Vaihtoehtoisesti voit kiinnittää koristeellisia nauhoja tuoleihin tai laittaa ne sohvalle, joten pienimmästäkin huoneesta tulee kotitalouksien suosikki ja viihtyisä nurkka..

5) Kaavi pohjaa pitkin. Katsokaa kaikista kulmista. Jos voit todella tutkia niitä, ota huomioon, että huoneeseen on menetetty pari metriä arvokasta tilaa. Kulmakalusteet: hyllyt, kaapit, pöydät, säästä tilaa ja aseta paljon tarvittavaa.

6) Luonnollisuus. Pienessä huoneessa ei voi olla vain vähän tilaa, vaan myös ilmaa. Luonnonpuusta valmistetut huonekalut, jotka on verhoiltu luonnollisilla kankailla ja materiaaleilla, lasista ja metallista valmistetut esineet ovat paras ratkaisu. Vähemmän muovia, primitiivistä synteettistä materiaalia – ja pienen huoneen tila ei ole vain kaunis, vaan myös terveellinen.

Puinen sisustus Luonnolliset materiaalit Mukavuutta ja viihtyisyyttä pienessä makuuhuoneessa

Tekstiilit: pehmentävät sisätiloja

Tekstiilielementit pienen huoneen sisustuksessa voivat tehdä siitä kodikkaamman. Tärkeintä tässä on maltillisuus ja vähintään koristeet. Anna etusija vaaleille sävyille, suorat, virtaavat, läpikuultavat, ilman jousia, lambrequineja, nauhoja, harjoja ja muita «palatsi» koristeet.

Yksinkertainen muotoilu ja verhon materiaalin luonnollisuus

Hyvä ratkaisu on roomalaiset tai kiinalaiset verhot. Ne ovat lakonisia ja sopivat hyvin melkein mihin tahansa epäspesifiseen sisustukseen..

Täydellinen yhdistelmä ja yksinkertainen muotoilu Raidalliset kaihtimet lastentarhassa Rullaverhot Kevyet pellavaverhot Yksinkertainen muotoilu ja verhon materiaalin luonnollisuus Roomalaiset verhot

Valitse yksiväriset päiväpeitteet ilman suurta kuviota, röyhelöitä ja taitoksia. Sama koskee koristetyynyjä..

Pienen huoneen matot ovat hankalia. Jos voit kieltäytyä heistä, se on hyvä. Jos huoneen matto on mukavuuden ja lämmön saari, eikä omistaja voi kuvitella itseään ilman sitä, sinun tulee lähestyä valintaa huolellisesti. Pieni siisti matto, jolla on alkuperäinen muoto, rakenne ja muotoilu, esimerkiksi kukan muodossa, harmonisesti yhdistettynä yleiseen sisustukseen, voi tulla pienen huoneen todellinen kohokohta. Pienessä huoneessa on parempi laittaa matto vaaleista sävyistä, pienellä ja huomaamattomalla kuviolla tai ilman sitä. Jos huone on kapea, voit poimia raidallisen maton ja asettaa sen nauhoiksi kohtisuoraan pitkää seinää vasten. Tämä laajentaa tilaa visuaalisesti..

Alkuperäinen matto Raidallinen matto lastentarhassa Mustavalkoinen raita on mini-olohuoneen tärkein aksentti

Sisustusideoita

Voit luoda illuusion suuresta tilasta käyttämällä silmiä vieviä maisemia tai vastaavaa valokuvapaperia. Tällainen kuva vie meidät toiseen ulottuvuuteen ja laajentaa huoneen rajoja..

Luonnonkaunis maisema Taideteos seinälle Salaperäinen sininen Taidetta kärjessä

Jos minihuoneessa ei ole tarpeeksi ikkunoita, maalaaminen seinälle tyylikkään ikkunan muodossa, josta on näkymät merelle tai mäntymetsään, voi olla alkuperäinen ja luova idea. Tämä tekniikka on eräänlainen häiritsevä harjoitus epämukavuudesta ja epämukavuudesta kapeassa huoneessa. Lumoava maisema seinällä voi siirtyä sujuvasti ovelle muuttamalla pienestä huoneesta todellisen taiteellisen muotoilun.

Järjestys on avain mukavuuteen ja viihtyisyyteen

Kaikki tarpeettomat asiat tulee laittaa hyllyille. Ja tämä on ehkä tärkein sääntö säästää tilaa pienessä huoneessa. Osta pieniä, kauniita laatikoita pienten tavaroiden säilyttämiseen tai käytä laatikoita, joissa kengät on aiemmin säilytetty. Jälkimmäinen voidaan koristaa decoupage -tekniikalla tai peittää kauniilla kankaalla. Mielenkiintoinen ja epätavallinen ratkaisu on liittää laatikon päälle vanhoja perhekuvia tai valokuvia kauniista ikimuistoisista paikoista. Säilytystä varten voit myös ostaa söpöjä korikoruja tai lumoavia arkkuja, jotka toimivat myös lisäkoristeena. Siten kompaktin huoneen sisustus hohtaa eri väreillä, ja huoneesta tulee paljon tilavampi ja mukavampi..

Hyllyt pienen lastentarhan sisätiloissa Pajujen säilytystarvikkeet Maantiede sisustuksessa Söpöjä säilytyslaatikoita

Voit säästää tilaa piilottamalla kaikki johdot huoneessa. Asenna ne seiniin tai laita ne erityisesti suunniteltuihin laatikoihin.

Pienille esineille, valokuvakehyksille, maalauksille, hahmoille, kaikenlaisille matkamuistoille, jotka sijaitsevat satunnaisesti pöydillä, hyllyillä, ikkunalaudoilla, on parempi varata heille yksi tai korkeintaan kaksi erikoisaluetta. Valitse monien eri valokuvakehysten ja kuvien sijasta yksi suosituimmista ja merkityksellisimmistä valokuvista tai maisemista tai useita huomaamattomia kuvia samaan tyyliin. Vaihda lisälaitteita aika ajoin, mutta älä sotke jo pientä huonetta..

Taiteilijan taide valokeilassa Pienen huoneen sisustamisen taidetta Valokuvakehykset sisustuksessa Kirkkaat värit kankaalle - suunnittelun kohokohta Maalauksia klassisessa sisustuksessa Pari aksenttia lakonisessa suunnittelussa

Näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä noudattaen pienikokoisesta tilasta tulee suosikki lepo- ja kokoontumispaikka rakkaille vieraille ja perheenjäsenille..

Kirkas nojatuoli Huomaamaton kuvio Jotkut värit viihtyisässä huoneessa Työalueen suunnittelu