Ominaisuudet kylpyhuoneen katon materiaalivalinnasta, varjosta ja muista ominaisuuksista

Jokaisen huoneen harmoninen sisustus on koottu monista komponenteista. Katolla on tärkeä rooli kokonaisuudessa.

Värillinen katto kylpyhuoneessa

Katon muotoilu on erityisen tärkeää huoneissa, joissa on aggressiivinen ympäristö. Koska kylpyhuoneelle on ominaista korkea kosteus ja lämpötilan muutokset, sinun on oltava erityisen varovainen, kun valitset pinnoitetta kaikille pinnoille..

Katossa keraamiset laatat

Sininen katto kylpyhuoneessa

Optimaaliset materiaalit katon valmistukseen

Kattoon kertyvän jatkuvan vaaran tulisi olla keskeinen tekijä materiaalin valinnassa. Sille tulee olla ominaista merkittävä kosteudenkestävyys. Vain tässä tapauksessa pinnoite kestää pitkään ilman värin ja rakenteen muutoksia..

Puupaneelit katossa

Luettelo tavoista sisustaa katto kylpyhuoneessa sisältää:

 • peitellä;
 • maalaus;
 • liimaamalla vedenpitävä vinyyli -taustakuva;
 • sivuraideiden käyttö;
 • puinen päällyste;
 • kipsilevyn asennus;
 • venytetty katto;
 • pudotetut katot.

Tumma katto sisätiloissa

Yksinkertaisin ja yleisin vaihtoehto katon koristeluun on valkaisu. Tällaisen kattavuuden tärkeä piirre on sen alhaiset kustannukset. Samaan aikaan kalkittu katto menettää kulutusta kestävät ominaisuudet. Kosteus voi olla julma vitsi pinnoitteella, mikä vaatii levitetyn kerroksen usein korjaamista.

Kylpyhuone epätavallisella katolla

Toinen kielteisen ilmenemismuoto on liian yksinkertainen ilme ja epätäydellisyyden tunne, jonka tällainen muotoilu antaa.

Basreliefejä kylpyhuoneen katossa

Sopivimpia edullisia tapoja koristella kattoa on maalaus. Vain akryylimaali tulisi valita, koska hän kykenee kestämään korkean kosteuden säilyttäen samalla houkuttelevan ulkonäön.

Sängyn sävyjen yhdistelmä kylpyhuoneessa

Värien yhdistelmä kylpyhuoneen katossa

Maalattu katto näyttää houkuttelevalta vain, jos se on täysin sileä. Siksi ennen maalikerroksen levittämistä on suoritettava asianmukaiset valmistelutyöt..

Värillinen katto kylpyhuoneen seinien kanssa

Kiistaton etu on laaja valikoima sävyjä ja niiden yhdistelmiä. Maalin avulla voit luoda huoneen hienostuneimman sisustuksen rajoittamatta mielikuvituksen lentämistä..

Tummansininen katto kylpyhuoneessa

Vinyylitapetti on toinen vedenpitävä materiaali. Myöhemmin ne voidaan myös maalata millä tahansa värillä, mikä luo harmonisen tunnelman kylpyhuoneessa..

Musta kontrastikatto

Tähän pinnoitteeseen voivat vaikuttaa haitallisesti lämpötilan vaihtelut. Tämä tekijä voi johtaa tapetin turpoamiseen ja muodonmuutoksiin..

Tumman katon ja valkoisten seinien yhdistelmä

Siding on täydellinen kylpyhuoneen kattoon. Tämä monipuolinen materiaali on suunniteltu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Tämä johtuu erinomaisista kulutuskestävyysominaisuuksista ja ulkoisten tekijöiden kestävyydestä..

Valkoinen pitkä lankku katto

Valitettavasti tällaisen materiaalin värivalikoima on paljon huonompi kuin esimerkiksi maalin. Siksi, ennen kuin valitset tällaisen materiaalin katon vuoreksi, sinun on harkittava suunnittelua huolellisesti.

Maalaistyylinen kylpyhuoneen katto

Kylpyhuoneen katon ympäristöystävällisistä materiaaleista voit valita luonnonpuun. Tämä on hienostunein pinnoitetyyppi, joka antaa kylpyhuoneelle esteettisen ulkonäön. Suurimman vaikutuksen saavuttamiseksi puun ulkonäöstä on välttämätöntä säilyttää kaikki muut koriste -elementit tietyssä tyylissä..

Puinen katto kylpyhuoneeseen

Katon koristelu puusta

Puukaton lisäetu on puun tuoksu kosteassa ympäristössä. Samaan aikaan hyvin valittu ja käsitelty puu pystyy kestämään kylpyhuoneessa muodostuvan ympäristön aggressiivisia ilmenemismuotoja..

Puiset elementit kylpyhuoneen katossa

Epätavallinen puuelementtien käyttö katossa

Kipsilevykaton avulla voit piilottaa luotettavasti kaikki pintaviat ja johdot. Muita etuja ovat kosteudenkestävyys, ympäristöystävällisyys ja suhteellisen helppo asennus..

Ylellinen katto kylpyhuoneessa

Kipsilevyrakenteet katossa

Jotta voit yllättää kävijät kylpyhuoneen katon kauneudella ja omaperäisyydellä, voit valita kalliimpia sisustustapoja. Nämä voivat olla venytyskattoja, joista tulee vuosi vuodelta yhä suositumpia..

alkuperäinen maalaus kylpyhuoneen kattoon

Moderni muotoilu ja pinnan trendikkäät kuviot yhdistyvät erinomaiseen kosteudenkestävyyteen, joka voidaan saavuttaa käyttämällä vinyyliä tuotannossa. Lisäksi tällaiseen kattoon mahtuu jopa 100 litraa vettä ylhäältä tulvien sattuessa. Tämä ominaisuus mahdollistaa kertyneen veden poistamisen ajoissa ja katon kuivaamisen, minkä jälkeen se palaa alkuperäiseen ulkonäköön..

Kattolaatat kylpyhuoneessa

Värien lisäksi joustavat katot mahdollistavat leikkimisen tekstuureilla. Tämä laatu laajentaa suuresti suunnitteluideoiden käyttömahdollisuuksia. Tällainen katto voi olla matta tai kiiltävä asiakkaan tyylistä ja toiveista riippuen..

Epätavallinen katto

Toinen trendikäs tapa sisustaa kylpyhuone on käyttää alakattoja. Tämä pinnoite on jaettu laatoitettuun ja säleikköön. Laatoitetun lajikkeen etuna on mahdollisuus vahingoittuneen alueen osittaiseen korvaamiseen, mikä säästää.

Monitasoinen katto kylpyhuoneessa

Haittana on rajallinen valikoima. Samaan aikaan tällaisten kattojen käyttö ei sulje pois muita koriste -elementtejä, jotka tekevät pinnasta alkuperäisemmän..

Kylpyhuoneen katon alkuperäinen muotoilu

Kylpyhuoneen peilikatot näyttävät alkuperäisiltä. Ne heijastavat valoa ja laajentavat tilaa. Negatiivista ilmentymää voidaan pitää sumuisena, kun lämpötila laskee ja kosteus nousee..

Peilikatto kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneen peili

Edellä mainittujen materiaalien lisäksi voit käyttää PVC: tä, lastulevyä, luonnonkiveä jne. Lisäksi lasia, metallia ja jopa kangasta voidaan käyttää koristeluun. Tärkeintä on, että valittu pinnoite yhdistää kaikki ominaisuudet, joiden ansiosta se kestää pitkään korkeissa kosteusolosuhteissa säilyttäen ulkonäön.

Tummat sävyt kylpyhuoneen katossa

Sopivimmat värit kylpyhuoneen kattoon

Erilaisten materiaalivalintojen ansiosta voit laajentaa merkittävästi väriavaruutta, jota voidaan käyttää kylpyhuoneen sisustuksen luomisessa. Joskus se on katon väri, joka voi muuttaa radikaalisti tuntemuksia, joita esiintyy, kun vierailet kylpyhuoneessa..

Klassinen valkoinen katto kylpyhuoneessa

Tällöin kannattaa harkita joitain lakeja, joihin useimmat suunnittelijat tukeutuvat. Jos katto on maalattu vaaleammalla värillä kuin seinät, se luo tilavuuden tunteen. Samaan aikaan tummat katot rajoittavat merkittävästi niiden soveltamisalaa. Niitä voidaan käyttää vain suuressa, huomattavan korkeassa huoneessa. Poikkeuksena voivat olla tummat kiiltävät joustavat katot, jotka näyttävät paljon korkeammilta kuin ne todellisuudessa ovat..

Kiiltävä musta potlock

Kylpyhuoneen katon alkuperäinen muotoilu

Valkoiset katot ovat klassinen ja yleisin vaihtoehto. Samaan aikaan sillä ei ole väliä, ovatko ne satiinia vai kiiltävää. Tämä pinnoite heijastaa paljon valoa ja antaa huoneen avaruuden ja steriiliyden tunteen..

Alakatto kylpyhuoneessa

Kaareva katto kylpyhuoneessa

Vaihtoehtoisesti voit käyttää värillistä keramiikkaa suoraan lähellä valkoista kattoa. Se heijastuu valkoiselle pinnalle ja luo epätavallisen vaikutelman..

Sama kuvio seinissä ja katossa

Puun käyttäminen katon koristeluun

Kontrastia ja energiaa kylpyhuoneessa voidaan luoda punaisen ja mustan yhdistelmällä. Samaan aikaan katon tulisi tällaisessa ympäristössä tasapainottaa sisätiloja ja pehmentää päävärien terävyyttä..

Kirkas punainen kylpyhuoneen katossa

Punainen katto kylpyhuoneessa

Pastellivärit sopivat täydellisesti tähän:

 • persikka;
 • beige;
 • hiekka;
 • siniset sävyt;
 • vihreän sävyjä.

Puiset kattopalkit kylpyhuoneen katossa

Puupalkit kylpyhuoneen sisustuksessa

Vihreän ja keltaisen sekä sinisen ja valkoisen yhdistelmä täyttää huoneen raikkaudella. Samaan aikaan katto voi olla joko yhtä johtavista väreistä tai vain valkoinen..

Valkoinen katto kylpyhuoneessa

Kattolaatat ja kylpyhuoneen seinä

Lisäksi kuvioiden ja mallien käytöstä on tullut suosittu tapa koristella kylpyhuoneen kattoa. Se voi olla koristeita ja geometrisia kuvioita sekä kokonaisia ​​teemamaalauksia, joilla on merkitys ja valokuvia.

Geometrinen kuvio kylpyhuoneen katossa

Yleisimmät ovat:

 • Meriteema;
 • tähtitaivas;
 • pilvinen taivas;
 • valokuvien siirtäminen pintaan.

Upea kylpyhuoneen muotoilu

Kipsilevy kylpyhuoneen katossa

Tärkein kriteeri kylpyhuoneen katon värin tai kuvion valinnassa on huoneen erityispiirteet: sen koko, muoto ja pohjalakka. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota kylpyhuoneen omistajan henkilökohtaisiin mieltymyksiin tasapainoisen ja harmonisen sisustuksen saavuttamiseksi..

Alkuperäinen koriste katossa

Epätavallisen muotoiset katot kylpyhuoneessa

Valaisimet kylpyhuoneen katossa

Valaistuksen pitäisi olla viimeinen sointu sisustuksessa. Klassinen vaihtoehto olisi käyttää kattovalaisimia. On erittäin tärkeää määrittää niiden sijainti ennen katon sisustamisen aloittamista. Näin vältyt uusinnalta ja saat toimivan valaistuksen..

Valaisimet kylpyhuoneessa

Kattolamput kylpyhuoneessa

Kattomaalaus ja kalkitus rajoittavat valaisinmallien käyttöä. Nämä voivat olla riippuvalaisimia tai pinta-asennettavia valaisimia keskellä tai useita pieniä valaisimia..

Epätavalliset lamput kylpyhuoneen katossa

Mustavalkoisen kontrasti kylpyhuoneessa

Ontelokatot mahdollistavat täyden valikoiman kohdevaloja, halogeenivaloja ja koriste -elementtejä. Niiden avulla voit luoda valaistuksen kehän ympärille tai korostaa geometrisia muotoja kipsilevystä valolla. Tässä tapauksessa fantasiaa rajoittavat vain mallien tekniset ominaisuudet ja taloudellinen osa..

Tummat katot saunassa

Vedenkestävyys on tärkeä tekijä oikean valaisimen valinnassa. Sitten se palvelee monia vuosia eikä siitä tule vaaran lähdettä asunnon asukkaille..

Tumma katto ja valkoiset seinät kylpyhuoneessa

Alkuperäiset laatat katossa

Hehkun sävyn valinta riippuu myös täysin omistajan toiveista. Kirkkaampi valkoinen valo sopii niille, jotka viettävät aikaa kylpyhuoneessa meikkaamalla tai muulla vastaavalla tavalla. Jotkut haluavat lukea lämpimässä vedessä..

Alkuperäiset mallit katossa

Kylpyhuoneen katto mosaiikki

Vaimennetut sävyt ja himmeä valo antavat sinun rentoutua ja heittää yön aikana kertyneen väsymyksen taakan pois. Ihanteellinen vaihtoehto olisi mahdollisuus muuttaa valaistuksen tasoa. Tätä varten on tarjolla erityisiä asennuksia ja kytkimiä..

Lumivalkoinen kylpyhuone

Puupaneelit kylpyhuoneen katossa

Yleensä kylpyhuoneen katon koristelu vie vähän vaivaa. Riittää, kun määritellään selkeästi sisätilojen yleinen tunnelma ja tyyli. Sen jälkeen materiaalien, sävyjen ja koriste -elementtien valinta tulee miellyttäväksi. Ja tulos ilahduttaa kaikkia asunnon tai talon asukkaita..