Olohuoneen taustakuva – vuoden 2019 trendit

Käytännöllisen, toimivan ja kauniin sisustuksen luominen olohuoneeseen on ensisijainen asia. Loppujen lopuksi tässä huoneessa kaikki kotitaloudet viettävät iltoja, täällä otetaan vastaan ​​myös läheisiä vieraita ja pidetään suuria vastaanottoja tai juhlia. Olohuonetta voidaan turvallisesti kutsua minkä tahansa kodin tunnusmerkiksi. Tämän huoneen seinien koristelu muodostaa monessa suhteessa koko huoneen kuvan, sen luonteen, tunnelman. Siksi pystysuorien pintojen viimeistelymenetelmän valinnasta tulee kompastuskivi useimmille omistajille. Nykyaikaisten viimeistelymateriaalien valikoima on uskomattoman laaja, myös kustannusten vaihtelu on suuri – nykyaikaisessa myymälässä on aika hämmentyä. Silti tapetti on ollut suosituin vaihtoehto seinien koristeluun olohuoneessa monien vuosien ajan. Tämän viimeistelymateriaalin tekniset ominaisuudet muuttuvat, paranevat, uusia kokoelmia ilmestyy nykyaikaisilta valmistajilta, väri- ja tekstuuriratkaisuja esitetään uskomattoman laajassa valikoimassa. Miksi on niin vaikeaa löytää täydellinen taustakuva olohuoneeseesi? Toivomme, että laaja valikoimamme olohuoneiden suunnitteluprojekteja, jotka on sisustettu monin eri tavoin, auttavat sinua löytämään vastauksen tähän kysymykseen ja valitsemaan parhaan viimeistelyvaihtoehdon kotisi tärkeimmälle huoneelle..

Taustakuvan valinta moderniin olohuoneeseen

Taustakuva moderneihin huoneisiin

Huolimatta siitä, että kaikenlaisia ​​tapoja sisustaa asuintilojen seiniä, tapetti on luottavaisesti johtava nykyisten ideoiden luettelossa. Useimmat venäläiset valitsevat tapettityypin olohuoneidensa pystysuorille pinnoille, koska:

 • ne esitetään uskomattoman laajalla värivalikoimalla;
 • voit valita materiaalin, jolla on halutut tekniset ominaisuudet;
 • tavaroiden kustannusten leviäminen on myös laaja; minkä tahansa lompakon koon omaava asunnon omistaja voi löytää sopivan vaihtoehdon;
 • seinien liittäminen tapetilla on yksi yksinkertaisimmista viimeistelymenetelmistä, jotka voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden apua ja vaarantamatta huoneen estetiikkaa;
 • käyttämällä taustakuvaa on helppo luoda väri tai kuvioitu aksentti, korostaa tiettyä toiminnallista aluetta, koristella seinät;
 • taustakuva voidaan yhdistää muihin viimeistelymateriaaleihin;
 • on helppo päästä eroon ärsyttävistä viimeistelyistä ja päivittää olohuoneen sisustus.

Kevyt paletti

Suuri painatus

Vaalea tausta olohuoneeseen

Joten, mitkä tekijät määräävät olohuoneen taustakuvan valinnan värin, tekstuurin ja teknisten ominaisuuksien mukaan:

 • huoneen koko ja muoto;
 • ikkuna- ja oviaukkojen läsnäolo, lukumäärä ja mittakaava;
 • huoneen sijainti suhteessa pääpisteisiin;
 • olohuoneen vieressä olevien huoneiden sisustus;
 • jos olohuoneessa on keittiö ja ruokailutila, taustakuvan valinta eroaa ensinnäkin materiaalin teknisistä ominaisuuksista;
 • omistajien henkilökohtaiset mieltymykset värin valinnassa, taustakuvapainatus;
 • halu luoda rauhallinen, rauhoittava huonesuunnittelu tai korostaa huone kirkkaalla aksentilla, epätavallisella taustakuviolla tai upealla jäljitelmällä.

Pieni olohuoneen sisustus

Olohuone valokuvatapetilla

Suunnittelu pastelliväreissä

Kirjava painatus

Taustakuvan valinta teknologisten ominaisuuksien mukaan

Jos yhteinen huone suorittaa vain olohuoneen tehtävät, taustakuvan valinta teknisten ominaisuuksien mukaan tulee eteen kokonaisuudessaan. Jos yhteisessä tilassa on olohuoneen lisäksi ruokasali ja keittiö, pystysuorien pintojen viimeistelylle asetetaan tiukemmat valintaehdot. On välttämätöntä, että tapetti voidaan puhdistaa kostealla sienellä, kestää pieniä mekaanisia vaurioita menettämättä sen esteettisiä ominaisuuksia. Samaan aikaan sisustuksen pitäisi luoda yksi, harmoninen kuva monitoimihuoneesta..

Aksentti valokuvan avulla

Yksivärinen viimeistely

Tumma, syvä sävy

Olohuoneessa seinien täydelliseen tai osittaiseen koristeluun voidaan käyttää kaikentyyppisiä tapetteja teknisten ominaisuuksien mukaan luokiteltaessa:

Paperi – tämän tyyppisten taustakuvien tärkein etu on sen alhaiset kustannukset. Laaja valikoima värejä, kuvioita ja tulosteita sekä ympäristöystävällisyys johtuvat myös paperimateriaalin ilmeisistä eduista. Mutta hauraus, alttius värin haalistumiselle auringonvalolta ja mahdollinen pintojen puhdistaminen vähentävät merkittävästi tämän tyyppisen viimeistelyn suosiota. Paperitapetilla koristelu voi vaatia vaihtamista 1,5 – 2 vuoden käytön jälkeen kotona, jossa on pieniä lapsia ja / tai lemmikkejä.

Alkuperäinen tulostusvalinta

Olohuone ullakolla

Vinyyli ja kuitukangas tapetit voidaan luokitella yhteen luokkaan vahvoja, kestäviä materiaaleja, joilla on laaja valikoima värejä ja tekstuureja. Kuitukankaan taustapintaiset vinyylitapetit voidaan maalata uudelleen useita kertoja, jolloin huoneesta tulee uusi kuva ilman huomattavaa aikaa ja rahaa. Tällaiset taustakuvat voidaan puhdistaa, jopa märkäpuhdistus, puhdistusaineita voidaan käyttää. Materiaali ei menetä esteettisiä ominaisuuksiaan pitkään.

Todellisia ajatuksia

Tumma tausta olohuoneelle

Tumman harmaa seinän sävy

Tekstiili tapetti näyttää ylelliseltä, sillä on korkeat ympäristöominaisuudet, pystyy «hengittää». Tällaisella viimeistelymateriaalilla on kuitenkin monia haittoja – melko korkeiden kustannusten lisäksi pintaa ei voida puhdistaa välineillä (tällaisen viimeistelyn toiminnassa on oltava erittäin varovainen). Jos aiemmin voit nähdä olohuoneissa enimmäkseen kauniita samettia, veluurikankaita seinillä, niin viimeisimmät trendit modernin tyylin muodostumisessa määräävät puuvillan ja pellavan käytön. Minimalistisissa, tiukoissa ja lakonisissa olohuoneissa tämäntyyppistä viimeistelyä voidaan käyttää korostuspintojen lisäksi myös huoneen kaikkiin seiniin..

Tekstiilejä seinillä

Puuvillakankaat

Neutraali tausta

Okkeriseinäkoriste

Metalloitu Haluaisin erottaa taustakuvan erillisessä ryhmässä. Vaikka ne voidaan valmistaa eri raaka -aineista ja niillä on erilaiset ominaisuudet, kaikilla tyypeillä on yhteistä kullan, hopean tai kuparin kiilto materiaalin koostumuksessa. Missä muualla kuin olohuoneessa on varaa ripaus ylellisyyttä. Jopa lakonisissa moderneissa sisätiloissa korostusseinän metallinen kiilto voi luoda erityisen tunnelman, lisätä huoneen kuvan omaperäisyyttä ja eleganssia..

Metallinen kiilto

Yhdistetty viimeistely

Neutraalit värit

Tyylikäs valikoima viimeistelyjä

Kaikki voidaan myös erottaa erilliseksi tyypiksi. tapetti (mistä tahansa syystä ne painetaan). Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa korkealaatuisten valokuvien tulostuksen kaikilla pinnoilla. Seinäsi kuvan kanssa voi olla kuvioitu, siinä on metallisia sulkeumia. Voit valita minkä tahansa piirustuksen – omasta muotokuvastasi tilannekuvaan maasta avaruuden kiertoradalta, jos vain teema ja tulostustapa sopisivat orgaanisesti olohuoneen sisustuksen kokonaiskuvaan.

Valokuvatapetit aksentiksi

Olohuone-työpaja-kirjasto

Tausta kirjahyllylle

Taustakuva taidemaalauksena

Woods olohuoneessa

Kartta taustakuvana

Todelliset ideat 2017 – tavallinen tai kuviollinen taustakuva?

Onneksi suunnittelijat eivät anna täsmällistä vastausta tähän kysymykseen. Kuinka monta omistajaa – niin paljon mieltymyksiä asuintilojen suunnittelussa. Lisäksi vaikka moderni tyyli vetoaa minimalistiseen tunnelmaan, koristelu ei kumoa. Tämä tarkoittaa, että seinien koristaminen painetulla tapetilla on todellinen tapa sisustaa huoneita, kuten olohuoneita..

Kukkakuvioinen taustakuva

Eklektinen muotoilu

Epätavallisia yhdistelmiä

Taustaa kirkkaille koriste -elementeille

Epätavallinen seinäkoriste

Jos puhumme taustakuvan yksivärisestä versiosta, suunnittelijat suosittelevat luonnollisten sävyjen valitsemista uudella kaudella. Ne eivät ainoastaan ​​luo suotuisaa tunnelmaa huoneeseen, vaan myös helpottavat viimeistelyjen yhdistämistä muiden sisustusesineiden väreihin. Jos huone sijaitsee rakennuksen eteläpuolella, voidaan käyttää myös viileää palettia. Jos olohuoneessa on uloskäynti pohjoispuolelle, siinä on myös huono luonnonvalo, on parempi suosia lämpimiä värejä..

Yksivärinen viimeistely

Tummat sävyt taustakuvaksi

Luonnolliset sävyt

Vaalea paletti ei koskaan mene pois muodista. Lisäksi maassamme on tarpeeksi huoneistoja, joissa on pieniä olohuoneita. Vanha asuntokanta on täynnä huoneita, joiden pinta -ala on enintään 15 neliömetriä. Tällainen huone tarvitsee vaalean värimaailman seinien sisustamiseen, mikä voi visuaalisesti lisätä huoneen tilavuutta. Mutta tämä ei tarkoita, että on tarpeen käyttää yksinomaan valkoista. Voit käyttää korostusseinän suunnittelutekniikkaa yhdelle pinnalle ja käyttää kuvion mukaista taustakuvaa (vaalealla taustalla) tai luoda kuvioidun aksentin, levittää kohokuvioidun taustakuvan, joka eroaa vain loistosta ja kuvion, joka näkyy vain tietyssä kulmassa.

Lumivalkoinen viimeistely

Vaalea taustakuva

Valoisa ja tilava olohuone

Suunnittelu pastelliväreissä

Suunnittelu pastelliväreissä

Harmaa ei mene pois muodista. Monipuoliset harmaan sävyt voivat luoda neutraalin taustan kiinnittääksemme huomiomme kalusteisiin ja sisustukseen. Eleganssia ja jaloutta, hillintää ja jopa säästäväisyyttä – harmaan sävyissä on kaikki mitä tarvitset huoneen tietyn luonteen asettamiseen. Lisäksi harmaa tausta on ihanteellinen puuesineiden, lumivalkoisten pintojen tai tummien kontrastien yhdistämiseen..

Viimeistele harmaalla

Harmaa aksentiksi

Kaikki harmaan sävyt

Harmaasävyinen taustakuva

Tumman harmaa muotoilu

Tummat sametti (veluuri) tapetit tai kankaat, joissa on kohokuvio, vaalea metallinen kiilto tai rakenne, voivat muuttaa radikaalisti paitsi tilojen ulkoisia haarukoita myös sen luonnetta, vallitsevaa tunnelmaa. Tietenkin tummien sävyjen käyttäminen olohuoneen sisustuksessa kannattaa tietysti vain korostuspintojen luomiseksi ja keskivaaleiden ja suurten valaistujen tilojen tapauksessa..

Tumma seinä aksenttina

Tumma aksentti

Kontrastiset yhdistelmät

Tumma tapetti tilaviin huoneisiin

Trendi käyttää tapetteja, joissa on eri pintojen jäljitelmiä, on edelleen ajankohtainen. Tämä voi olla betoniseinän, tiilen tai muurauksen, puuelementtien, jopa seinäpaneelien luominen kuorivalla maalilla. Kaikki riippuu vaikutuksesta, jonka haluat saavuttaa asunnon päähuoneen sisustuksessa..

Epätavallinen muotoilu

Jäljitelmä tapetti

Puupaneelien jäljitelmä

Jos puhumme jäljitelmistä laajemmin, tämäntyyppinen koristelu voidaan katsoa johtuvan valokuvataustan käytöstä, joka luo illuusion seinäkoristeesta. Voit luoda pintojen viimeistelyn tunteen kankaalla, pehmeällä turkiksella tai piikkeillä, sijoittaa valokuvan tiiliseinästä, jossa on reikä, tai vihreän nurmikon, jossa on etäisyys..

Valokuvatapetit julkisivuina

Kun otetaan huomioon painettujen taustakuvien modernit kokoelmat, voidaan väittää, että viime vuosien suosituin on geometrinen koriste. Samaan aikaan piirustus voi olla joko kirkas, kirkas, kirjava tai tuskin havaittavissa, ikään kuin levittäytyisi avaruuteen. Useimmiten geometrinen painatus on kahden, harvemmin kolmen värin tai sävyn yhdistelmä..

Moderni painatus

Alkuperäinen geometria

Geometrinen kuvio

Tulosta valoisaan olohuoneeseen

Kontrastinen kirkas painatus

Yksi geometrisista tulostusvaihtoehdoista – nauha, on suosittu vaihtoehto seinäkoristeluun, myös olohuoneessa. Pystysuorat raidat (jopa vaaleat, ei kirjavat) voivat visuaalisesti lisätä huoneen korkeutta …

Pystysuorat raidat

Visuaalinen korkeuden nousu

Ja vaakasuorat raidat lisäävät visuaalisesti koko huoneen tilavuutta..

Raidallinen muotoilu

Vaakasuorat raidat

Kontrasti taustakuva

Vihannes- ja eläintyylisillä teemoilla viimeistelymateriaalien kokoelmissa, joissa on painatus, on selkeä itämainen ennakkoluulo. Ei vain kasvit, vaan myös linnut, eläimet, hyönteiset «osallistujia» olohuoneen sisustus. Tällaiset taustakuvat näyttävät pääsääntöisesti taidemaalauksilta ja luovat olohuoneeseen aivan erityisen tunnelman. Sisustuksen ainutlaatuisuus tarjotaan sinulle.

Kukkakuvio

Tapetti maalauksella

Maton aksentti

Taustakuva kauniilla kuviolla

Tyylikäs tapetti olohuoneeseen

Muutamia ideoita tapetin käyttämiseen olohuoneen sisustuksessa

Ylivoimaisesti suosituin tapa käyttää tapettia olohuoneen sisustamiseen on peittää huoneen kaikki seinät. Mutta tämä vaihtoehto ei tuskin yllätä ketään, mutta luotettavan, kauniin ja riittävän kestävän suojan luominen huoneen seinille on puolet lähes kaikenlaisten taustakuvien voimasta. Jos aiot koristella kaikki seinät yhdellä tapetilla, on tärkeää muistaa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, jotka eivät kuitenkaan ole lopullinen totuus ja joihin voidaan soveltaa poikkeuksia:

 • jos verhot, joissa on painatus, riippuvat ikkunoihin, on parempi valita tavallinen taustakuva;
 • mitä pienempi olohuone, sitä vaaleamman viimeistelyn sävyn pitäisi olla;
 • suuri, värikäs kuvio ei ole toivottavaa pienille huoneille, mutta hyvin pieni tuloste, joka voi aiheuttaa aaltoilua, on parempi sulkea pois – jos käytetään koristeen sisältävää taustakuvaa, sen tulisi olla himmeä, keskikokoinen;
 • jos on tarkoitus keskittyä huoneen verhoiltujen huonekalujen kirkkaaseen verhoiluun, on parempi valita vaaleat, neutraalit värit;
 • tumma taustakuva (kontrastikuvio tummilla sävyillä) on järkevää valita aksentiksi huoneissa, joissa on hyvä luonnonvalo (panoraamaikkunat tai useita keskikokoisia ikkuna-aukkoja).

Materiaalien yhdistelmä

Kirkas painatus

Värikäs aksentti

Suunnittelutekniikkaa korostusseinän luomiseksi tilojen sisustamisessa on käytetty pitkään ja erittäin aktiivisesti maanmiestemme keskuudessa. Samanlaista muotoilua voidaan käyttää huoneissa monenlaisiin tarkoituksiin, olohuoneet eivät ole poikkeus. Joissakin tapauksissa olohuoneessa on suositeltavaa korostaa yksi tai toinen pystysuora pinta tilan kaavoittamiseksi korostamalla toiminnallista segmenttiä, siirtämällä huomio epäonnistuneesta geometrian tai alueen asettelun suhteen Huoneeseen.

Aksentti ikkunan ympärillä

Aksenttiseinä valkoisessa huoneessa

Kirkas piirustus

Kauniita taustakuvia, jotka eroavat huoneen päätaustasta väreiltään, painatuksiltaan tai tekstuuriltaan, ei voi käyttää koko seinälle, vaan vain osittain. Voit esimerkiksi korostaa takan savupiippua (se osa, joka ei ole alttiina liekille, ei kuumene voimakkaasti).

Olohuoneessa takka

Tumma aksentti taustakuva

Takka koristelu

Symmetrian valtakunta

Valoisa huoneen suunnittelu

Päinvastainen vaihtoehto takan ympärillä olevan tilan sisustamiseen on korostaa savupiipun pinta symmetrisillä kauniilla taustakuvilla. Tiukat linjat yhdessä herkän kuvion kanssa auttavat luomaan paitsi harmonisen (ja mikä voi olla perinteisempi kuin symmetria), myös hieman juhlallisen tunnelman olohuoneessa.

Sisustus takan ympärillä

Keskity takkaan

Myös muita taustakuvia kuin päätausta voidaan liittää olohuoneen aukkoihin, joihin on sisäänrakennettu videovyöhyke tai säilytysjärjestelmät, joissa on avoimet hyllyt. Mikä tahansa huoneen geometrinen vivahde voidaan esittää edulliselta puolelta, jos käytät korostusta.

Niche -koristelu

Kirkas muotoilu

Vähemmän vaikutusta voidaan saavuttaa liittämällä sisätilat, jotka on suunniteltu yhdistetyn tilan vyöhykkeeseen, jossa olohuoneen lisäksi on muita toiminnallisia segmenttejä.

Taustakuva osioille

Sisäosien suunnittelu

Kauniiden, kalliiden taustakuvien käyttäminen seinäpaneelien ulkonäön luomiseksi listojen kehyksiin auttaa paitsi monivärisen viimeistelyn monipuolistamisessa myös korostamaan sisätilojen kuulumista yhteen tai toiseen tyyliseen suuntaan. Alueet, joissa on aksenttirakenne ja jotka sijaitsevat kaikkien symmetrisääntöjen mukaisesti, tuovat järjestystä ja tasapainoa sisätiloihin.

Uusklassinen tyyli

Suunnittelu listoilla

Reunus listoilla

Taustakuva paneeli

Viimeistelymenetelmien yhdistelmä

Toinen tapa käyttää tapettia paikallisesti olohuoneen sisustamiseen on liittää tilan yläpuolelle kapeilla aukkoilla tai kirjahyllyillä. Siten voit luoda tarvittavat väriaksentit ja monipuolistaa huoneen paletin ja ratkaista kaavoitusongelman korostamalla lukemisen segmentin, kotikirjaston tai varastoalueen..

Taustakuva avoimille hyllyille

Tapetti telineen takaosaan