Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä m.

Mikä on huomattavaa 18 neliömetrin olohuoneen suunnittelussa? m.? Puhumme vakioasunnoista monikerroksisissa rakennuksissa Neuvostoliiton jälkeisessä tilassa. Tämä ei ole tilava huone, mutta ei myöskään pieni. Siksi tässä kannattaa noudattaa hienoa viivaa, joka ei salli huoneen ylikuormitusta eikä jätä sitä tyhjäksi..

Olohuoneen suunnittelu

Huolimatta siitä, että tätä huoneen kokoa pidetään keskimääräisenä, kaikki eivät pysty sovittamaan sinne kaikkea tarvitsemaansa ja säilyttämään samalla tilavuuden illuusion. Siksi monet suunnittelijat neuvovat rakentamaan suunnittelun asteittain, vaihe vaiheelta. Aloitetaan siis katosta.

Katto

Katon korkeudella on tärkeä rooli huoneen koon visuaalisessa ja fyysisessä havaitsemisessa. Ja tässä huoneessa se on yleensä alhainen. Siksi turvaudumme erilaisiin vaikutuksiin. Ensimmäinen on väri, joka on vaaleampi kuin seinät..

Katto on hieman kevyempi kuin seinät Kevyempi katto

Tämä sisältää myös pystysuorat raidat seinillä, jotka voivat myös antaa katon korkeuden. Lisäksi voimme turvallisesti sanoa, että keskikruunu ei ole sopiva tässä. Sen sijaan sinun on kiinnitettävä huomiota pyöreisiin sävyihin tai kohdevaloihin, jotka sijaitsevat kattoa ja seiniä yhdistävän linjan varrella, joten katto näyttää korkeammalta.

Valaisin kattokruunun sijaan Valaisimet seinän ja katon välisellä rajalla

Seinät

Seinien osalta voimme sanoa, että kuviolliset, tummat tai kirkkaat taustakuvat pilaavat ne selvästi ja antavat olohuoneelle selkeät rajat. Jotain yksiväristä vaaleissa väreissä näyttää hyvältä täällä: valkoinen, kerma, maito, helmi, laventeli, persikka, beige, kahvin väri maidolla, hiekka ja niin edelleen. Miksi vaaleat värit? Koska tällä tavalla voit antaa huoneelle avaruuden, keveyden tunteen ja lisätä visuaalisesti sen kokoa. Lisäksi tällaiset värit hämärtävät huoneen rajoja, tekevät siitä suuremman ja syvemmän..

Vaaleat värit sisätiloihin Laajenna tilaa vaaleilla sävyillä

Mutta entä jos haluat silti käyttää tummia tai kirkkaita värejä? Tee vain yksi seinä tässä versiossa, niin saat hyvän kontrastin, joka ei riko yleistä tyyliä..

  • Ruskea seinä tuo hieman rentoutumista vaaleaan sisustukseen.

    Ruskea seinä

  • Älä pelkää mustaa, varsinkin jos yhdistät sen taitavasti

    Musta kontrasti

EdellinenSeuraava12

Lattia

Tällaisten huoneiden suunnittelussa lattialla on suuri merkitys. Monet asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että tässä on parempi käyttää yhtenäistä ja yksiväristä pinnoitetta. Jotta olohuone yhdistyy tyylikkäästi vierekkäisiin huoneisiin, on parempi valita sama väri näiden hyvin vierekkäisten huoneiden seinille kuin olohuoneen lattialle..

Värien tyylit

Kun työskentelet katon, seinien ja lattian kanssa, voit tietysti pelata tilan lisäämiseksi, mutta on monia muita temppuja, jotka auttavat sinua saavuttamaan halutun tavoitteen..

«Suurennus» temppuja

Esimerkiksi saranoidut sisäovet vievät vain ylimääräisen tilan. Ne voidaan korvata liukuovilla tai ovet voidaan poistaa kokonaan ja tehdä kaari sen sijaan. Ja jos projekti hyväksytään, voit jopa lisätä oviaukkoa. Tai yhdistä olohuone viereiseen huoneeseen poistamalla seinä.

Jopa pieni olohuone näyttää tilavammalta ilman ovea.

Pieni olohuoneen suunnittelu

Tai yleensä voit tehdä koko seinän oven, josta on pääsy parvekkeelle, loggialle tai terassille (suunnittelusta riippuen).

Ikkuna-ovi koko seinälle

Jopa iso ikkuna antaa olohuoneelle avaruuden, keveyden ja raikkauden tunteen..

Ja mikä hämmästyttävä näkymä …

Valtava ikkuna

Kaavoitus. Tämä on loistava tapa lisätä tilaa, jos sitä käytetään oikein. Joten monet käyttävät usein erilaisia ​​osioita tähän. Mutta se vie myös arvokkaita metrejä. Voit käyttää vain mattoa. Sen reunat toimivat alueiden välisenä rajana. Mielenkiintoinen piirre tässä kaavoituksessa on, että sen väri sopii molempien vyöhykkeiden huonekaluihin tai tarvikkeisiin. Muuten huone osoittautuu pirstoutuneeksi..

Se näyttää vain matolta, mutta kuinka upea hän jakoi huoneen vyöhykkeisiin …

Mattojen kaavoitus

Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että huonekalujen ympärille on parempi sijoittaa huonekaluja, jotta ne eivät vie tilaa. Todellisuudessa tämä vain pienentää tilaa, koska se antaa vaikutelman massiivisesta kehyksestä. Tätä ei ole täysin helppo uskoa, mutta jos yrität, tulos on ilmeinen – astu vain vähän kauemmas seinistä ja syntyy illuusio vapaasta tilasta..

Onnistunut huonekalujärjestely

Valitse huonekalut, joissa on kevyet rakenteet ja ohuet viivat. Massiiviset ja kyykkyiset klassiset huonekalut eivät ole vain paikoillaan, vaan luovat ylivoimaisen vaikutelman. Mutta tyylikkäät huonekalut, joissa on ohuet ja kaarevat jalat ja selkä, tuovat painottomuutta ilmapiiriin.

Epätavalliset huonekalut Hassuja linjoja

Voit myös venyttää tilaa lisävarusteiden ja sisustuselementtien avulla. Esimerkiksi käyttämällä korkeita kynttilöitä tai lattiavalaisimia ohuella ja korkealla jalalla.

Sisustus voi myös pidentää huonetta

Ja jos kiinnität seinälle julisteen, jossa on 3D -kuva, huoneesta tulee pidempi.

Vastaanotto julisteen kanssa

Peili tekee olohuoneesta tilavuuden.

Vain suuri peili antaa äänenvoimakkuutta, pieni vain murskaa huoneen

Peilivaikutus

Lasipinnat tuovat huoneeseen keveyttä: pöydät, tuolit, hyllyt, ovet, sisustuselementit ja niin edelleen..

Lasinen sisustus

Valaistus. Kyllä, todellakin voit suurentaa tilaa runsaan valaistuksen avulla. Korjaa erityisesti joitakin sen tummia alueita. Esimerkiksi usein tällaisissa standardihuoneissa on vain yksi ikkuna, ja jos se on kapealla seinällä, huoneen syvyys on puolipimeässä. Tämän valvonnan poistamiseksi sinun on vain asetettava paljon lamppuja, lattiavalaisimia, lamppuja ja niin edelleen. On parempi, jos ne ovat erikokoisia, mutta samalla tyylillä..

Markkinaraon Nämä sisäänrakennetut hyllyt, kuten mikään muu, voivat säästää huomattavan määrän tilaa samalla, kun voit sijoittaa tarvittavat tavarat. Lisäksi sinun ei tarvitse sotkea olohuonetta vanhanaikaisilla seinillä, senkeillä, vaatekaapilla ja yöpöydillä. Tietysti vaatekaapit ja yöpöydät voivat edelleen olla, mutta jo vaatimattomampia..

Markkinapaikat olohuoneen sisätiloissa

Väriskeema

Olemme jo keskustelleet siitä, miten väreillä voidaan vaikuttaa tilaan seinien ja kattojen osalta. Mutta on myös huonekalujen väri, joka on myös otettava vaaleilla väreillä, mikä myös edistää tilan laajentamista..

Kevyet huonekalut Vaaleat huonekalut

Mutta ei välttämättä. Monet suunnittelijat perustavat työnsä kontrastin leikkiin. Eli vaaleat seinät ja tummemmat huonekalut. Tässä tapauksessa lattia tai matto voi olla myös tumma yhdistettynä huonekaluihin. Huomaa, että on parempi ottaa valoverhot, muuten huone on edelleen synkkä, mutta voit käyttää taitavaa temppua «kaksivärinen». Nimittäin kaksiväriset verhot, jotka sopivat seinille ja huonekaluille. Tällainen huone ei tietenkään näytä kevyeltä ja tilavalta, mutta joka tapauksessa ei synkkä. Loppujen lopuksi jokaisella on oma makunsa.

Tummat huonekalut

Värikontrastille on muitakin käyttötarkoituksia. Esimerkiksi seinät ja sohva ovat vaaleita, kun taas matto ja muut huonekalut ovat tummia. Samaan aikaan sohvalla on tyynyjä, jotka vastaavat mattoa ja jopa seinän kuvaa. Tämä väriyhdistelmä näyttää aina kauniilta, houkuttelevalta ja harmoniselta..

Tärkeintä on, että värit eivät sulaudu yhteen paikkaan, jolloin yhdistelmän harmonia ei häiritse.

Kontrastiyhdistelmä

Mutta on myös faneja tummista tai kirkkaista väreistä. Heidän ei pitäisi pelätä käyttää suosikkisävyjään keskikokoisen huoneen suunnittelussa. Tosiasia on, että voit jälleen käyttää kontrastisia siirtymiä, mutta hieman eri muodossa. Ota haluamasi väri ja koristele sillä koko huone ja tee joistakin elementeistä puolisävyinen vaaleampi. Tuloksena on erittäin dynaaminen ja syvä asetus, joka on täysin vailla synkkyyttä..

Tumma sisustus sävyillä ja puolisävyillä

Kirkkaille väreille on hieman erilaiset säännöt. Niiden ei pitäisi poimia puolisävyjä, vain sekoittaa ne pastellipalettiin ja puuhun. Mutta välttämättä satunnaisesti. Silloin sisustus on vilkas ja iloinen..

Valoisa ja iloinen olohuone

Lisävarusteet ja sisustus

Pienillä yksityiskohdilla, joita monet eivät edes kiinnitä huomiota, voi joskus olla ratkaiseva rooli sisustuksessa. Sisustus on todella viimeistely huoneen järjestelyyn. Ja niiden laiminlyönti on erittäin vaarallista..

Kaikkien aikojen suosituin sisustuselementti oli takka. Hän lämmitti paitsi kehoa myös sielua muinaisista ajoista lähtien. Ja aikamme aikana monet sen prototyypit ovat ilmestyneet: luonnolliset, keinotekoiset, jäljitelmät ja niin edelleen. Ja älä huoli, että olohuone on 18 neliömetriä. m. ei ehkä riitä sille. Siitä lähtien on ollut suuria, keskisuuria ja pieniä. Yleensä mitä tahansa. Ja tunnelma olohuoneessa, jossa on takka, on aina sydämellinen, vieraanvarainen, ystävällinen ja lämmin..

Kodikas tunnelma takalla

Samaan aikaan, jos lisäät suunnitteluun oransseja tai punaisia ​​sävyjä, huoneesta tulee paitsi lämmin, myös iloinen ja ystävällinen..

Oransseilla muistiinpanoilla takan lähellä näyttää siltä, ​​että liekinkielet tulivat ulos kävelemään huoneen ympäri …

Oranssi nuotit takan lähellä

Mikä tahansa huone, oli se sitten Neuvostoliiton tai moderni, voi olla yhtä tyylikäs ja tyylikäs. Koristele se epätavallisilla hyllyillä tai monimutkaisella kuviolla seinällä..

Epätavallinen hylly Monimutkainen piirustus

Muuten, on parempi valita lisävarusteita kirkkaammilla ja kylläisemmillä väreillä. Koska tämä lisää vaihtelua vaaleaan sisustukseen, tumma tekee siitä mielenkiintoisemman eikä tylsän, ja kirkkaassa se menee vain hyvin..

Kirkkaita lisävarusteita Kyllästynyt sisustus Kirkas sisustus

Joten ei ole väliä, onko huoneesi pieni vai suuri, jos haluat, voit tehdä ihmeitä sen kanssa. Samoin on keskikokoinen olohuone, nimittäin 18 neliömetriä. m. voi ottaa mitä tahansa ulkonäköä ja tulla houkuttelevaksi, viihtyisäksi ja mukavaksi.

Hullu kodikas sisustus puulla Rauhallinen tunnelma Luova