Olohuone makuuhuoneen sisätiloissa

Monitoimiset sisätilat ovat osa jokapäiväistä elämäämme. Kukaan ei ole yllättynyt yhdistetyistä keittiöistä, ruokailu- ja olohuoneista, toimiston ja kirjaston yhdistelmästä sekä makuuhuoneista, joissa on pukuhuone. Jopa epätavalliset kylpyammeet, jotka sijaitsevat aivan makuuhuoneessa ja jotka voivat aiheuttaa järkytyksen pari vuosikymmentä sitten, nykyään kukaan ei näytä oudolta kenellekään. Perinteisesti kaikki periaatteet eri toiminnallisten segmenttien yhdistämisestä yhteen huoneeseen voidaan jakaa kahteen tyyppiin – ensimmäisessä tapauksessa vyöhykkeiden yhdistelmä johtuu tilan puutteesta, kun omistajat on yksinkertaisesti pakotettu toteuttamaan tällaisia ​​toimenpiteitä, toinen tapauksessa on päinvastainen käsite – suurta tilaa voidaan käyttää useiden elämän segmenttien paikantamiseen … Tässä julkaisussa puhumme olohuoneen yhdistämisestä makuuhuoneeseen ja pohdimme vaihtoehtoja sekä käytettävän tilan puuttumiselle että neliömetrien riittävyydelle makuusalueen sijasta.

Tilavan makuuhuoneen sisustus

Moderni makuuhuone

Makuuhuone-muuntaja olohuoneessa

Nykyaikaisista asunnoista suuri osa kuuluu studio -huoneistoihin. Tällaisissa tiloissa yksi suuri huone yhdistää useita toiminnallisia alueita. Useimmiten vain kylpyhuone on eristetty. Ei ole yllättävää, että olohuone osoittautuu tässä tapauksessa makuuhuoneen vierekkäin. Jos huone on riittävän tilava, useiden elämän segmenttien kaavoittaminen ei ole vaikeaa. Mutta miten suunnitella sängyn sijoittaminen olohuoneeseen, jos käyttökelpoista tilaa on kipeästi? Taitettavilla mekanismeilla varustetut sängyt tulevat pelastamaan. Illalla nukkumapaikka muuttuu kaapista ja huoneesta tulee makuuhuone, aamulla palautat rakenteen paikalleen (pienellä liikkeellä) ja huone muuttuu jälleen olohuoneeksi, valmis vastaanottamaan vieraita.

Taittosänky

Kaikki eivät tietenkään voi nukkua taitettavalla sängyllä – vanhukset, joilla on vamma ja jotka ovat erittäin suuria, eivät voi rentoutua täysin istuen tällaisella rakenteella. Mutta nuorille pariskunnille tai yhden asunnon omistajille tämä vaihtoehto talon tilanteen järjestämiseksi voi olla optimaalinen..

Vaihdettava sänky

Muuntajana sänky ei voi toimia palkintokorokkeena. Yleensä säilytysjärjestelmät on rakennettu tällaisiin rakenteisiin (portaiden alle asti) ja työtasoihin työtilan järjestämiseksi..

Sänky podiumilla

Monille yhden huoneen huoneistoissa asuville makuuhuone on samaan aikaan olohuone, toimisto, kirjasto. Ja ainoa mahdollinen vaihtoehto laituripaikan järjestämiseksi on käyttää sohvaa, jossa on taitettava mekanismi. Sohva ei tietenkään pysty tarjoamaan tarvittavaa tukea nukkuvan ihmisen keholle samalla tavalla kuin ortopedinen patja suorittaa nämä toiminnot. Mutta jos sinun on käytettävä taitettavaa sohvaa, löydät mallin, joka avautuu lähes yhtenäiseksi tasoksi..

Taitettava sohva sängyn sijasta

Monitoimisen tilan vyöhyke

Toinen vaihtoehto olohuoneen ja makuuhuoneen yhdistämiseksi ei tarkoita muutosten käyttöä huonekalujen kanssa. Nukkuva osa voidaan kaavoittaa verhoilla. Kattoon asennetaan reunalistat (kiskot), joita pitkin verho tai verho liikkuu. Tämän seurauksena saat täysin yksityisen makuutilan, kun taas olohuone on täysimittainen toiminnallinen segmentti..

Makuuhuone verhon takana

Pieni sänky ikkunan vieressä verhon takana

Piilota makuuhuone verhon taakse

Makuuhuoneen kaavoitus verhoilla

Yksi edullisimmista, mutta samalla tehokkaimmista tavoista erottaa makuutila olohuoneesta on käyttää hyllyjä osiona. Toisaalta saat ylimääräisen säilytysjärjestelmän kirjoille, asiakirjoille ja muille tarvittaville tavaroille, toisaalta kauniin sisustuksen. Samaan aikaan telineen kokoonpano voi olla joko täysin kuuro rakenne, joka ei salli valon siirtymistä vyöhykkeeltä toiselle, tai se voidaan suorittaa tyhjillä tiloilla lisää «ilmaa» kuva.

Sänky väliseinän takana

Kaavoitus yhteisessä huoneessa

Monitoiminen tila

Makuuhuone keittiön kaapin takana

Sisäosio

Joskus makuuhuoneen ja olohuoneen väliseinänä voit löytää rakenteen, johon varastointijärjestelmät on kirjoitettu tehokkaasti, mutta myös kaksipuolinen takka. Ilmeisen tilanjaon lisäksi sektoreille molemmat toiminnalliset alueet saavat huomattavan osan sisätiloista, joiden havaitseminen voi rauhoittaa ja rentoutua – takka tulessa.

Kaksipuolinen takka

Joidenkin olohuoneiden asteikon avulla voit ryhmitellä makuutilan lasiseinien taakse. Jos varustat tällaiset väliseinät verhoilla, voit saavuttaa poikkeuksellisen makuualueen yksityisyyden milloin tahansa. Kun vedät verhot taakse, saat tilan, johon olohuoneen luonnonvalo tulee (makuusegmentillä ei ilmeisistä syistä ole omaa ikkunaa).

Makuuhuone lasiseinien takana

Boudoir liukuovien takana

Mutta monille suunnittelijoille ja asunnonomistajille toiminnallisten segmenttien minkäänlaiset aidat eivät ole hyväksyttäviä – vain vapaa asettelu, jonka avulla voit säilyttää avaruuden ja vapauden tunteen jopa keskikokoisissa huoneissa. Yleensä tällaisissa tiloissa makuuhuoneen aluetta ei rajoita mikään. Yleinen pintakäsittely, tekstiilivalikoima ja sisustus, vain valaistusjärjestelmät on varustettava kullekin toiminnalliselle segmentille. Esimerkiksi loft -tyyli hyväksyy vain tämän asetteluvaihtoehdon tilavassa huoneessa..

Makuuhuone ja olohuone - 2 in 1

Loft -tyyli

Pieni huoneisto

Useita segmenttejä samassa huoneessa

Yksi tapa jakaa toiminnalliset segmentit yhteen huoneeseen on valita paitsi sektio, myös koko taso. Huoneissa, joissa on korkea katto, on mahdollista varata ylempi taso sängyn sijainnille suoraan olohuoneen yläpuolelle. Samaan aikaan makuuhuonealueella voi olla hyvin pieniä mittoja – sängyn sijoittamiseen tarvitaan hyvin vähän vapaata tilaa, eikä kattojen korkeudella ole merkittävää roolia, jos vain pääset rasvaiselle alueelle mukavasti.

Olohuone ja makuuhuone toisessa kerroksessa

Kerrossänky

Makuuhuone ylemmällä tasolla

Makuutila

Olisi outoa olla käyttämättä makuuhuoneen käyttötilaa mihinkään muuhun kuin makuutilaan. Lisäksi lepo- ja rentoutumisjakson tai jopa pienten yritysten kokousten järjestämiseen riittää pari nojatuolia, sohvapöytä tai pieni ottomaanien ja TV yhdellä seinillä.

Suuri makuuhuone, jossa on olohuone

Mukava makuuhuone

Kevään värivalikoima

Makuuhuone, jossa takka

Olohuone ikkunan vieressä

Loogisin nojatuolien tai sohvan järjestely makuuhuoneen olohuoneessa on ikkunaistuin. Eikä vain siksi, että tätä tilaa ei käytetä sängyn sijaintiin (emme puhu poikkeuksellisista pienten huoneiden tapauksista). Tämän asettelun ansiosta saamme paitsi rentoutumis- ja yksityiskeskustelupaikan, myös mukavan lukualueen. Päivällä täällä on riittävästi luonnonvaloa, iltahämärässä on tarpeen varata keinotekoinen valonlähde – lattiavalaisin on erinomainen vaihtoehto.

Mehukas sisustus

Makuuhuone pastelliväreillä

Viihtyisä oleskelutila

Nykyaikainen tyyli

Nojatuolit ikkunan vieressä

Jopa yksi nojatuoli, pieni pöytäjalusta ja ikkunan vieressä oleva lattiavalaisin muodostavat mukavan lukutilan. Sohvapöytäaluetta voidaan käyttää myös lyhyisiin aterioihin, kuten aamiaiseen. On erityisen miellyttävää juoda aamukahvi mukavassa nojatuolissa, jos maisema on miellyttävä silmälle ikkunan ulkopuolella..

Värikäs makuuhuone

Lukukulma ikkunan vieressä

Näkymä makuuhuoneesta

Ylellinen makuuhuone

Makuuhuone vaaleissa väreissä

Jos makuuhuoneessa on takka (tai sen upea jäljitelmä), on täysin loogista sijoittaa olohuone lähelle takkaa. Pari viihtyisää nojatuolia takan vieressä, sohvapöytä ja lattiavalaisin illan lukemiseen – voit luoda ihanteellisen oleskelutilan myös makuuhuoneeseen.

Makuutila hopean sävyisin

Olohuone takan äärellä

Lepoalue tulisijan vieressä

Kivitakan äärellä

Olohuone tilavassa makuuhuoneessa

Lepoalue sängyn juurella

Jos makuuhuoneessa on pitkä pituus, rentoutumisalueen sijainti sängyn juurella on järkevä. Kun asetat tuolien selkänojat jalkapöydän lähelle ja asennat niiden väliin pienen pöytäpöydän, huoneen hyödyllinen tila nukkumiseen ja lepäämiseen säästyy.

Tuolit sängyn juurella

Sisustus vaaleissa väreissä

Lämmin paletti

Uusklassinen tyyli

Sohva sängyn vieressä

Kontrastinen sisustus

Jos huoneen tila sallii, voit mennä pidemmälle kuin nojatuolien asentamisen ja käyttää pienikokoista sohvaa. Pehmustettujen huonekalujen toteutuksen kannalta sohvan ja nojatuolien ei tarvitse olla samoja verhoiluja ja muotoilua. Alkuperäinen ulkoinen kuva voidaan saavuttaa käyttämällä eri värejä huonekaluesityksissä, mutta yhdistettynä sängyn tekstiilisuunnitteluun ja ikkuna -aukkojen koristeluun.

Sohva ja nojatuolit makuuhuoneessa

Tilava makuusali

Klassinen sisustus

On mahdotonta olla käyttämättä makuuhuone, jossa on erkkeri -ikkuna olohuoneen järjestämiseksi nukkumisalueen lisäksi. Erkkeri -ikkunan koosta ja kokoonpanosta riippuen. Voit asentaa siihen sekä pari nojatuolia, joissa on pieni pöytä, että kompaktin sohvan, jossa on vastaavat lisäesineet – ottomaanit, lattia- tai pöytävalaisin.

Virkistysalue erkkeri -ikkunassa

Makuuhuone erkkeri -ikkunalla

Puolipyöreä makuuhuone

Olohuoneen ja makuutilan harmoninen yhdistäminen on helpoin tapa käyttää tekstiilejä. Jos sinulla on esimerkiksi jo valmiina oleva sänky, voit käyttää yhtä kangasta nojatuolien verhoiluun, sohvaa tai ottomaania istuinalueen tasapainoiseksi integroimiseksi ja tehdä pehmeän päällisen jo asennetusta sängystä samasta materiaalia..

Alkuperäiset tekstiilit

Harmoninen sisustus

Valoisa makuuhuone

Värikkäät värit

Erinomainen tapa korostaa makuuhuoneen rentoutumisaluetta ja samalla säilyttää huoneen liikkumisvapaus ja tilavuus on käyttää eri kokoonpanojen kaaria. Kaari auttaa tekemään virkistysalueesta viihtyisämmän, mukavamman ja hieman eristetyn. Riippuen huoneen koosta, valitusta sisustustyylistä, se voi olla sekä perinteisiä kaaria että ei-vähäpätöisiä suunnitteluvaihtoehtoja virkistysalueen eristämiseksi.

Kaari makuuhuoneessa

Ei vain makuuhuoneen olohuone

Virkistysalueen lisäksi tilavaan makuuhuoneeseen voi sijoittaa pienen työpaikan. Nykyaikaiset gadgetit ovat uskomattoman pienikokoisia – tietokonepöydän järjestämiseen riittää kapea konsoli, joka on kiinnitetty suoraan seinään. Seiso mukavan nojatuolin tai tuolin vieressä, jossa on selkänoja ja pehmustettu istuin, ja kotitoimistosektori on valmis. Tällaisten vyöhykkeiden kätevyys on, että työpaikkaa voidaan käyttää myös peilipöytänä – ripusta peili konsolin päälle tai käytä tuotetta taivutusjalustalla ja paikka on valmis luomaan päivittäisen ilmeen.

Pukeutumispöytä ja työpaikka

Pieni työpaikka makuuhuoneessa

Työtila makuuhuoneessa

Makuuhuone, jossa ikkunat katossa

Takka ja TV makuuhuoneessa

Tilava makuuhuone, jossa on ylelliset kalusteet

Makuuhuone ja minitutkimus

Epäsymmetrinen makuuhuone

Virkistysalueen lisäksi makuuhuoneeseen voidaan sijoittaa vaatekaappi, jossa on suuri alue. Tässä tapauksessa on useita vaihtoehtoja säilytysjärjestelmien sijoittamiseen makuutilaan. Voit esimerkiksi sulkea pukuhuoneen liukuovien takana, mikä käytännössä ei häiritse valon tunkeutumista säilytysalueelle, mutta hahmottaa samalla selvästi toiminnallisen segmentin rajat. Monet asunnonomistajat pitävät ajatuksesta käyttää verhoja, matalaverkkoja, jotka sopivat täydellisesti itämaiseen tyyliin. On myös vapaan tilan ystäviä, jotka eivät mieluummin rajoita makuuhuoneen alueita millään väliseinän vaihtoehdolla ja jättävät tilan esteettömälle liikenteelle..

Pukuhuone makuuhuoneessa

Toinen tapa käyttää makuutilaa monitoimisesti on lisätä kirjojen lähde lukualueelle – kotikirjasto. Kirjahyllyn upottamiseen tai asentamiseen ei tarvita paljon hyödyllistä tilaa – matalat avoimet hyllyt sopivat kirjojen sijoittamiseen. Yksi seinistä ilman ikkunoita on varsin sopiva tähän tarkoitukseen. Vaihtoehtoisesti ikkunan ympärillä olevaa tilaa voidaan käyttää mukautetun, täydellisen kokoisen kirjahyllyn tai hyllyyksikön upottamiseen..

Kirjahylly makuuhuoneessa

Kotikirjasto makuuhuoneessa