Oikean valaistuksen tekeminen makuuhuoneeseen

Valaistuskysymys on harkittava etukäteen makuuhuoneen sisustusprosessissa, tk. tässä vaiheessa on helppo asentaa tarvittavat kaapelit seinään sekä asentaa lamput tarvittaville vyöhykkeille ja tuoda viestintä kattovalaistukseen. Tämä seikka on otettava huomioon, koska on paljon vaikeampaa muuttaa radikaalisti koko valaistusjärjestelmää suuren remontin jälkeen. Tältä osin valaistuksen suunnittelu on ennen kaikkea harkittu..

Upea alkuperäinen makuuhuone ja valaistusKauniita kristallilamppuja makuuhuoneessaMustavalkoinen makuuhuoneen sisustus, jossa on sekalainen valaistusPienet riippuvalaisimet makuuhuoneessaUpea seinävalaistus makuuhuoneessaVaihtoehto makuuhuoneen sisäänrakennetulle valaistukselle

Makuuhuoneen yleinen valaistus

Jos päätät suorittaa yleisen valaistuksen makuuhuoneessa, sen ei pitäisi missään tapauksessa olla kirkas, sen ei pitäisi olla suuri kattokruunu, jossa on voimakkaat lamput, joka osuu jyrkästi silmiin. Makuuhuoneen katosta valuvan valon tulisi olla hajautettua ja pehmeää. Hajavalon saamiseksi on useita tapoja. Yksinkertaisin on valonlähteiden banaali suoja lampunvarjostimilla ja erilaisilla suojuksilla..

Ei-kirkas riippuvalaisin makuuhuoneen yleiseen valaistukseenUseita roikkuu palloja hajautettuun yleiseen valaistukseen makuuhuoneessaRiippuvalaisin-astia makuuhuoneen yleisvalaistukseen

Vaikka valaisevan katon vastaanotto näyttää paljon mielenkiintoisemmalta, nimittäin halogeeni- tai loistelamput, jotka on piilotettu lasimaalausten taakse. Ja voit järjestää valaistuselementit joustavan katon läpikuultavan kalvon yläpuolelle – valo osoittautuu paitsi pehmeäksi myös laajentamaan kattoja visuaalisesti. Ajatus tähtitaivaan luomisesta on myös erittäin houkutteleva makuuhuoneelle. Loppujen lopuksi vilkkuvien tähtien katseleminen, vaikkakaan ei todellisia, on todellinen ilo, joka edistää rentoutumista ja haaveilua, mikä tarkoittaa nopeaa nukahtamista. Ja tekniikka on seuraava: venytettävän katon takana on piilotettuja optisia kuituja, jotka valosuodattimien avulla alkavat kimalluttaa ja loistaa eri tavoin, joskus himmeänä, joskus liian kirkkaana, luoden tähtitaivaan vaikutelman.

Muuten, voit kokeilla piilotettua valoa melko hyvin. Voit tehdä tämän asettamalla loistelamput katon alle ja piilottamalla seinäreunojen tai reunalistojen taakse. Näin syntyy vaikutelma katon repimästä seinästä..

Katon repimisen vaikutus seinistä piilotettujen lamppujen avullaMuunnelma makuuhuoneen alkuperäisestä piilotetusta valaistuksesta

Tai voit asentaa lattialle useita valonlähteitä valaistuksen luomiseksi ja seinien irrottamisen lattiasta vaikutuksen sekä kelluvuuden ja painottomuuden tunteen

Ja lopuksi yksinkertaisen tavanomaisen yhdistetyn tai hajavalon lampun avulla voit myös järjestää sopivan valaistuksen makuuhuoneeseen. Ja se ei ole ollenkaan välttämätöntä, että kattolamppu on kiinnitettävä huoneen keskelle. Esimerkiksi ylöspäin suunnattu valo voidaan sijoittaa täydellisesti suoraan sängyn yläpuolelle..

Alkuperäiset lamput, ripustettu sängyn yläpuolelle molemmin puolin

Paikallinen valaistusongelma

Kaikissa makuuhuoneissa on paikallisia valonlähteitä, ja niillä on monia toimintoja. Yleisimpiä niistä ovat paikalliset lamput, jotka sijaitsevat sängyn päässä. Näitä voivat olla pöytävalaisimet, joissa on yövalot, sekä seinäkattot, lattiavalaisimet ja erilaiset sisäänrakennetut koriste-esineet, kuten valaistut lasimaalaukset ja maalaukset..

Paikallisen valonlähteen tulee olla 1,3 metrin päässä lattiasta. Tältä osin lattiavalaisimia pidetään makuuhuoneen kätevimpinä valaisimina..

Liikkuvien käsivarsien lamput, joissa on joustavat jalat, ovat myös hyvä vaihtoehto paikalliselle valonlähteelle, varsinkin jos makuuhuone ei ole tarkoitettu yhdelle henkilölle, vaan esimerkiksi pariskunnalle tai eri -ikäisille lapsille. Tällainen valonlähde voidaan aina kallistaa haluttuun korkeuteen, esimerkiksi lähelle itseäsi kirjan lukemiseksi, jotta se ei häiritse toisen unta.

Peiliin tai peilipöydän reunaan asennettu lamppu toimii myös paikallisena valonlähteenä..

Älä unohda perinteisiä yöpöytälamppuja, jotka pystyvät tarjoamaan tarpeeksi valoa lukemiseen. Lisäksi nykyään niiden muotoilu on epätavallisen monipuolinen, minkä ansiosta voit valita oikean mallin minkä tahansa tyylin sisustukseen. Klassikot ovat aina suosituimpia, esimerkiksi pöytävalaisin, jossa on tyylikäs varjostin metalli- tai keraamisella alustalla. Tai kristallilasinen yölamppu – sopii erinomaisesti klassiseen tyyliin. Nykyaikaisia ​​tyylejä varten on myös monia kromijaloilla varustettuja lamppumalleja, joissa on lyhyemmät lampunvarjostimet..

Pöytävalaisimet moderniin makuuhuoneen sisustukseenPöytävalaisimet valkoisen makuuhuoneen sisustukseenPöytävalaisimet kirkkaaseen klassiseen makuuhuoneeseen Nykyaikaiset makuuhuoneen pöytävalaisimet

Niille, joilla ei ole yöpöytiä makuuhuoneessa, suosittelemme seinälamppuja, jotka on kiinnitetty sängyn sivulle kannattimilla. Niistä on myös tarpeeksi valoa lukemiseen ja sävyjen muotoilu on kuuluisa valtavasta valikoimasta jokaiseen makuun ja sisustukseen. Muuten, seinälle asennettava lattiavalaisin makuuhuoneeseen on nyt erittäin suosittu – erittäin alkuperäinen muotoiluratkaisu.

Kätevät seinävalaisimet makuuhuoneeseen

Koristeellinen valaistus makuuhuoneessa

Voit luoda erityisen kodikkaan ja mukavan ilmapiirin korostamalla mitä haluat, mukaan lukien arkkitehtoniset kapeat, pylväät tai muut olemassa olevat elementit, käyttämällä erilaisia ​​piilotettuja valaistus- tai vyöhykevalaistusmenetelmiä.

Kattovalaistus kohdevalaisimista

Vaatekaapin valaistus läpikuultavilla lasiovilla näyttää erittäin vaikuttavalta. Muun muassa se on myös kätevä. Taustavalo voidaan rakentaa ylhäältä tai sivulta ja joskus alhaalta. Siten tavallinen vaatekaappi muuttuu makuuhuoneen lamppuksi. Tai voit asentaa taustavalon kotelon peiliin, varsinkin jos lähellä ei ole muita valonlähteitä. Tätä varten voit käyttää pieniä kohdevaloja, LED -valoja, aukkoja tai yhtä pyörivää lamppua peilin lähellä..

Sekä ulkona että sisällä valaistut maalaukset näyttävät poikkeuksellisen vaikuttavilta. Siellä on lasipaneeleja ja lasimaalauksia, jotka on maalattu pimeässä hehkuvilla erikoismaaleilla..

Maalaukset valaistu ulkopuolelta

Dramaattisuuden vuoksi käytetään esimerkiksi LED -valaistusta, joka voi valaista sekä katon että minkä tahansa muun sisätilojen elementin. Tätä tekniikkaa käytetään usein: he rakentavat koristeellisen kapean sängyn päähän, minkä jälkeen ne valaisevat sen pehmeällä valolla toimivalla LED -valolla. Vaikutus on hämmästyttävä, lisää 100% kodikkuutta ja lämpöä huoneeseen.

Valaistu koristeellinen markkinarako sängyn päässä

Koristevalaistus on myös piilotettu lasikaton taakse tai joustavaan kankaaseen kipsilevyrakenteessa, mikä antaa sisustukselle hienostuneisuutta ja omaperäisyyttä. Muuten, makuuhuoneen katon valaistu lasimaalaus kykenee tulemaan koko huoneen kirkkaaksi aksentiksi..