Nykyaikaisia ​​suunnitteluratkaisuja lastentarhan sisustamiseen

Lastenhuoneesta on nykyään tullut erillinen huone talossa, jossa on lapsia, ja täysimittainen tila, jossa pieni asukas kasvaa ja kehittyy. Siksi sen muotoilu on äärimmäisen tärkeää lapsen harmonisen kehityksen kannalta ja modernit suunnittelijat luovat yhä enemmän uusia vaihtoehtoja sisätiloihin ja tyylillisiin ratkaisuihin. Niiden avulla voit tehdä huoneesta paitsi mukavan elämän paikan myös pelien ja luovien kykyjen kehittämisen..

1. Suunnitteluperiaatteet

Tällaisen huoneen mukavuus voidaan saavuttaa luomalla lasten nurkkaus joidenkin periaatteiden mukaisesti ottaen huomioon yksilöllinen lähestymistapa jokaiseen lapseen:

 • kirkkaat ja värikkäät värit;
 • mukavat ja toiminnalliset huonekalut;
 • kaikkien rakenteiden turvallisuus;
 • tilojen kaavoitusperiaate: pelejä, virkistystä, opiskelua, tilaa ja ympäröivän alueen avoimuutta varten;
 • ei suuria huonekaluja;
 • vapaa pääsy raitiseen ilmaan ja päivänvaloon;
 • himmennys illalla;
 • sisustuksen harmonia ja sen rikkaus hyödyllisten esineiden kanssa.

Ideoita päiväkotiin Ideoita päiväkotiin kuvassa

Vauvan makuuhuone on suunniteltava ottaen huomioon, että lapset ovat uteliaita, ja tämän pitäisi näkyä vauvan makuuhuoneen suunnittelussa. Tätä varten sinun on tutkittava sen asukkaiden etuja ja mieltymyksiä. Tämä saavutetaan käyttämällä lasten huonekaluja. Tällaiset ratkaisut ilmaistaan ​​luomalla avaruuskulma, joka on suunniteltu lelujen ja esineiden säilyttämiseen, maailman tutkimiseen, pieneen satuun. Tilan parantamiseksi on parempi valita huonekalut, joissa on riittävä määrä kapeita ja laatikoita, kaappeja ja hyllyjä..

Seinä lastentarhassa

Huonekalujen suunnitteluvaihtoehdot

 • kirjoituspöydät ja tuolit;
 • kerrossängyt;
 • sängyt, joissa on paljon laatikoita ja vaatekaappeja sängyn ylä- tai alapuolella
 • seinät;
 • ikkunalaudat, penkit;
 • vaatekaappi.

Pöytä ja tuolit päiväkodissa Pöytä ja tuolit päiväkodissa Kerrossängyt Laatikot sängyn alla ovat loistava tilaa säästävä idea Vaatekaappi päiväkodissa Vaatekaappi päiväkodissa

Erinomainen ratkaisu lastentarhan luomiseen on huoneen suunnittelu, jossa on temaattinen kuvio satuhahmojen ja sarjakuvahahmojen muodossa, metsä- tai merimaisemien tyyliteemat, luonnonmaisemat ja vuoret, järvet, pilvet, auringon säteet, galaksit, kukkia ja paljon muuta. Tällaisten kuvien avulla voit laajentaa vauvan näköaloja ja tuoda hänet lähemmäksi todellista maailmaa. Tämä on yksi leikkisän oppimisen muodoista, joka kehittää ajattelua ja muistia..

Seinäkoriste päiväkodissa

Lasten värimalleissa valitaan pääasiassa vaaleat ja lämpimät sävyt, pehmeät vaaleanpunaiset, oranssit, violetit, beigen sävyt.

Kaunis sänky päiväkodissa

Poikien värimaailma näkyy harmaan, sinisen, sinisen, vihreän, vaalean ja rauhallisen luonnon sävyissä, beigen sävyissä. Pienen yleisön minkä tahansa sisustuksen perusperiaate on värikkyys ja huomaamaton. Sen ei pitäisi olla tylsää ja harmaata, mutta antaa positiivisen tunnelman ja iloisia tunteita..

Ideoita päiväkotiin Ideoita päiväkotiin

Luonnonvärejen sävyt sopivat kaikille. Teini -ikäisille he valitsevat kirkkaita, tyydyttyneitä värejä ottaen huomioon pakollisen opiskelupaikan ja virkistysalueen. Valitaan toiminnalliset huonekalut, joissa voit kätevästi järjestää kirjoja ja oppikirjoja ja keskittyä oppimisprosessiin. Kouluaikataulut, epätavalliset ja värikkäät, ripustetaan usein seinille. Se auttaa kehittämään huomiota, vastuullisuutta, tarkkuutta ja keskittymistä. Voit laajentaa näköaloja ja näkymiä sijoittamalla maailmankartan tai tähtitaivaan.

Kevyt lastentarha

On tärkeää noudattaa mittausta kaikessa ja erityisesti värikkyydessä, jotta tilanne ei painaisi eikä olisi ylikuormitettu yksityiskohdista ja tunteellisista vaikutelmista. Pienen asukkaan tulisi tuntea turvallisuus ja mukavuus, henkilökohtainen paikka luovuudelle ja leikkipaikka.

Lastenhuoneen sisustus Lastenhuoneen sisustus

2. Toiminnalliset ominaisuudet

Lasten sisätiloissa erittäin tärkeä osa on huoneen toimivuus, jonka tulisi yhdistää useita tehtäviä samanaikaisesti. On erittäin tärkeää, että lapsella on tilaa lelujensa, tavaroidensa säilyttämiseen ja että hänellä on paikka pelata erilaisia ​​pelejä, piiloutua.

Samanaikaisesti kaikkien huonekalujen tulee olla ympäristöystävällisiä ja kevyitä, jotta voit helposti siirtää ja siirtää osia, olla myös turvallisia ja jotta asukkaat voivat helposti tavoittaa tarvitsemansa asiat ja esineet. Tällainen moniajo on helppo ratkaista suunnittelijoiden modernien fantasioiden ansiosta, jotka ovat oppineet yhdistämään kaiken yhdeksi harmoniseksi kokonaisuudeksi..

Vaaleanpunainen lastenhuone

Hyllyt ja hyllyt valaistuksella, epätavalliset pöydät ja tuolit, kirkkaat temaattiset yksityiskohdat, monitoimiset muuntavat seinät ja kerrossängyt, pussit ja muut elementit näyttävät harmonisilta.

3. Verhot ja tekstiilit

Perusperiaate on paljon vapaata ja avointa tilaa. Se on tuettava ikkunoiden ja verhojen rakenteissa, lukuun ottamatta suurikokoisia pölynkerääjiä, jotka ovat lambrequinien ja taitosten muodossa, monikerroksisia rakenteita.

Luovia lapsia

On parasta ripustaa valoverhot tai verhot, jotka päästävät valon läpi. On erittäin harmonista lisätä tekstiilielementtejä mihin tahansa suunnitteluvaihtoehtoon. Nämä voivat olla kangashyllyjä, tyynyjä, pehmeitä leluja, huopia, lamppuja. Tärkeintä on luoda optimaalinen tasapaino niin, että kankaita ei ole liikaa, jotta huone «hengitti», mutta ei «tukehtui» paljon pölyä ja tarpeettomia elementtejä.

4. Lattianpäällysteet

Yhtenä tärkeimmistä koriste -elementeistä sillä on monia tehtäviä. Ennen kaikkea lattian on oltava lämmin ja luistamaton. On parasta käyttää luonnonpuuta, jonka pinta on viistetty ja kuvioitu. Tämä on tärkeää, jotta lapset voivat kävellä paljain jaloin ja etteivät he muodosta litteitä jalkoja sileiltä, ​​tasaisilta pinnoilta, kuten laminaattilattialta. Voit käyttää linoleumia tai laittaa maton lattialle, joka on helppo puhdistaa.

Kello päiväkodissa

Entä seinät? Malliversio, jota ihmiset haluavat edelleen käyttää lastenhuoneissa, on valokuvataustakuva. Ne tulee ostaa erittäin huolellisesti, ei vain siksi, että ne voivat nopeasti kyllästää vauvan, mutta myös hänen mielialansa ja maunsa muuttuvuus on otettava huomioon..