Modulaariset olohuoneen huonekalujärjestelmät: parhaat ideat nykyaikaiseen sisustukseen

Olohuonetta pidetään minkä tahansa kodin sydämenä. Täällä vastaanotamme vieraita, rentoudumme ja vietämme aikaa perheen ja ystävien kanssa. Siksi tämän huoneen kaikkien sisustusratkaisujen perusta on käytännöllisyys, monipuolisuus ja houkuttelevuus. Samaan aikaan suunnittelijat suosittelevat kiinnittämään erityistä huomiota huonekalujen valintaan, ja tässä tapauksessa tärkein ratkaisu ovat modulaariset järjestelmät, joiden avulla voit halutessasi muuttaa olohuoneen ulkonäköä ilman turhia kustannuksia. uusien huonekalujen hankinta..

Jos aiemmin olohuoneen huonekalusetti ostettiin pisin seinän koon perusteella, jota pitkin se myöhemmin asennettiin, niin tänään tämä ei ole tarpeen. Modulaariset huonekalut ovat sarja, joka koostuu erilaisista esineistä, jotka voidaan haluttaessa yhdistää keskenään ja järjestää uudelleen..

Modulaaristen huonekalujen ominaisuudet

Kuten aiemmin sanoimme, modulaariset huonekalujärjestelmät ovat kokonaisuus pienistä ja helposti siirrettävistä esineistä. Se on kuin joukko kuuluisan suunnittelijan osia. «lego», josta voit luoda jotain erityistä ja yksilöllistä. Voit turvallisesti lisätä tai päinvastoin poistaa erilaisia ​​osia, kunnes löydät optimaalisen ratkaisun, joka korostaa modernia suunnittelutyyliä ja sopii kaikkien asukkaiden toimivuuteen.

Olohuoneen modulaaristen järjestelmien positiivisia puolia ovat kyky luoda ainutlaatuinen sisustus ja kaikkien komponenttien liikkuvuus. Tällaiset järjestelmät ovat kompakteja, edullisia ja sopivat täydellisesti pieniin tiloihin..

Modulaaristen huonekalujen haitoihin sisältyy muotojen yksitoikkoisuus ja minimalistinen muotoilu. On myös pidettävä mielessä, että huonekalujen valmistusjakson aikana valmistajat eivät ota huomioon tilojen kokoa. Jos olohuoneessa on vikoja tai epätavallinen ulkoasu, esimerkiksi kapeat tai pyöristetyt seinät, tällaisessa tilanteessa on ostettava mittatilaustyönä valmistettuja huonekaluja..

Olohuoneen modulaariset järjestelmät – huonekalut

Huolimatta siitä, että moderneissa modulaarisissa huonekaluissa on laaja valikoima tavaroita, sinun ei tarvitse ostaa niitä kaikkia ja tuhlata sitten aikaa osien kompaktiin sijoittamiseen olohuoneeseen tai jopa koko asuntoon. Tällaisten huonekalujen pääpiirre on, että kukin esine ei ole riippuvainen toisistaan ​​ja sitä voidaan käyttää itsenäisenä elementtinä..

Modulaaristen yksiköiden pitkä luettelo sisältää kaikenlaisia ​​lattiakaappeja ja riippukaappeja erilaisilla ovimalleilla, kompakteja seiniä, kaappien kulmamalleja, erikokoisia kaappeja ja kaappeja, pöytiä ja pienoispöytiä, tilavia hyllyjä ja koristehyllyjä sekä hyllyjä , sivulaudat, sihteerit ja muut senkkielementit. Siksi ennen yksittäisten huonekalujen ostamista tai tilaamista sinun on vain päätettävä materiaaleista, osien lukumäärästä, rakenteiden koosta ja väristä..

Materiaalit (muokkaa)

Useimmissa muunnelmissa modulaaristen huonekalujen rungon valmistukseen käytetään MDF -levyä, lastulevyä tai luonnonpuuta, mikä vaikuttaa myöhemmin lopputuotteiden hintaan. Ja tässä tapauksessa huonekalujen valinta riippuu vain mieltymyksistäsi ja taloudellisista mahdollisuuksistasi. Osien yläosa on vuorattu viilulla tai koristekalvolla ja päällystetty lakka- tai akryylikerroksella, joka suojaa esineiden pintaa pieniltä ulkoisilta vaurioilta, kosteudelta ja lämpötilan muutoksilta.

Lasia käytetään julkisivujen valmistukseen tai koriste -esineinä.

Suunnittelijatuotteissa on aitoa nahkaa tai tekstiilejä. Kaikki varusteet ja muu sisustus ovat yleensä metallia. Tämä tosiasia ei kuitenkaan sulje pois muovin läsnäoloa..

Todelliset koot

Myös muiden huonekalutyyppien tapaan modulaariset rakenteet valmistetaan tiettyjen mittojen mukaan, ja tässä tapauksessa mitoitettujen esineiden liikkuvuutta ei pitäisi yhdistää yhteen. Mahdollisuudella järjestää osia tarvittaessa uudelleen ei ole mitään tekemistä esineiden korkeuden ja leveyden kanssa. Nämä parametrit, kuten ymmärrät, pysyvät muuttumattomina, varsinkin kun kyse on mittatilaustyönä valmistettujen huonekalujen tilaamisesta..

Esimerkiksi pystysuoran kaapin tyypillinen leveys vaihtelee 40-60 tai 80 cm, ja voit tutustua vaaka- tai kulmarakenteiden mittoihin missä tahansa valmistajan ehdottamasta luettelosta..

Väriliuos

Yhtä tärkeä ja merkittävä yksityiskohta modulaaristen huonekalujen valinnassa on sen väri, koska suunnittelijoiden mukaan juuri olohuoneen värivalikoima luo ensimmäisen vaikutelman sisustuksesta, auttaa sijoittamaan aksentteja oikein ja korostamaan sisustuksen arvokkuutta huone.

Ottaen huomioon jatkuvasti muuttuvat muotisuuntaukset nykyaikaiset valmistajat yrittävät tuottaa modulaarisia järjestelmiä tyypillisissä ja suosituimmissa väreissä, jotka jäljittelevät puuta uskollisesti. Se voi olla pyökki, jalava, leppä, kirsikka tai omenapuu.

Huonekalut, joiden julkisivut ovat mahonki, setri, valkoinen tai tumma tammi, kultainen tai italialainen pähkinä sekä wenge tai patina, näyttävät yhtä alkuperäisiltä ja houkuttelevilta. Puiset sävyt ovat hyväksyttäviä rakenteiden valmistuksessa MDF -levystä, lastulevystä tai viilusta. Yksiväriset kiiltävät julkisivut voidaan valmistaa mustalla, valkoisella, punaisella, sinisellä ja millä tahansa muulla värillä.

Esimerkkejä modulaarisista huonekaluista modernilla tyylillä: valokuvien tarkastelu

Olohuoneen sisustus voidaan tehdä mihin tahansa tyyliin. Suunnittelumaailman jatkuvat päivitykset pakottavat kuitenkin yhä enemmän asuntojen omistajia suosimaan nykyaikaisia ​​suuntauksia, joiden perusta on lakonismi ja mukavuuden harmoninen yhdistelmä vähimmäistavaroiden kanssa. Alla kerromme, kuinka valita oikea modulaarinen järjestelmä tietylle tyylille..

Minimalismi

Ihanteellinen ratkaisu olohuoneen järjestämiseen minimalistiseen tyyliin on kompakti modulaarinen järjestelmä, joka erottuu yksinkertaisuudesta ja ytimekkyydestä. Tässä tapauksessa mallit, joissa on selkeät linjat ja suorakulmat, ovat täydellisiä. Minimalismi on sileitä, sileitä julkisivuja, joissa on minimaalinen tai ei lainkaan sisustusta, sekä mykistettyjä sävyjä, pieni määrä hyllyjä ja ovia.

Korkeateknologia

Huipputeknologian suunnan olohuoneen huonekaluille on ominaista joukko moderneja materiaaleja. Täällä voit käyttää luottavaisesti muovia, lasia ja metallia. Kiiltävät pinnat, kirkkaat aksentit ja yksinkertaiset muodot luovat hämmästyttävän trion, jonka seurauksena huonekalut eivät ainoastaan ​​täytä toiminnallisia tehtäviään, vaan myös koristavat huoneen..

Uusklassinen

Olohuoneen suunnittelu tähän suuntaan on konservatiivisuuteen ja nykyaikaisuuteen liittyvien yksityiskohtien yhdistelmä. Toisin sanoen seinien näyttävää koristelua voidaan täydentää turvallisesti lakonisilla huonekaluilla tai päinvastoin voit virkistää olohuoneen rauhallista värimaailmaa hienostuneiden ja ylellisten lisävarusteiden avulla..

Skandinaavinen tyyli

Tämän tyyliratkaisun tärkein ominaisuus on laatu, toimivuus ja mukavuus. Siksi menestyksekkäin ratkaisu on luonnonpuusta valmistetut lakoniset modulaariset järjestelmät, joissa on vähäinen sisustus, vaaleat värit, jotka laajentavat visuaalisesti tilaa ja antavat huoneelle keveyden ja ilmavuuden tunteen..

Modulaariset olohuoneen huonekalut ovat samalla moderni, käytännöllinen ja mukava sisustusvaihtoehto.

Massiiviset kuulokkeet, joissa on suuria rakenteita ja joita ei voida siirtää paikaltaan sisätilojen kunnostuksen aikana, ovat jo pitkään haalistuneet taustalle. Lisäksi korkealaatuiset materiaalit, kiiltävät julkisivut ja modulaaristen järjestelmien värimaailma mahdollistavat huoneen tilan säätämisen..

Älä rajoita itseäsi valinnassa, leiki väreillä, tyylillä ja käännä omat ideasi todellisuudeksi.